Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Διοικητική αδράνεια στην ΕΡΓΟΣΕ


Βρισκόμαστε περίπου δυο μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο με τις τοποθετήσεις νέων διοικήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να χαθούν σημαντικά κονδύλια από την Ε.Ε σε συγχρηματοδοτούμενα έργα. Όπως μας πληροφόρησαν στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρική εταιρία του ΟΣΕ η εταιρία βρίσκεται σε πλήρη διοικητική αδράνεια με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεδρίαση και να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις που χρειάζεται η εταιρία, ενώ έντονες είναι οι πιέσεις από τις κατασκευαστικές οι οποίες δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για το μέλλον των εκτελούμενων έργων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες εντός του πρώτου δεκαήμερου του Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές των διοικήσεων στις ΔΕΚΟ.

Ξανάρχισαν τα έργα στον Επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης






Μετά από διακοπεί ενός και πλέον έτους ξεκίνησαν και πάλι τα έργα ανακαίνισης και τοποθέτησης νέων ηλεκτροδοτούμενων σκαλών στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Τα νέα έργα αφορούν το δυτικό τμήμα της σήραγγας που ενώνει την οδό Μαργαροπούλου με την είσοδο του κεντρικού σταθμού και την οδό Μοναστηρίου. Πριν από δυο χρόνια δόθηκε σε χρήση το ανατολικό τμήμα της σήραγγας με 4 ζεύγη κυλιόμενων σκαλών. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα έργα στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Περιβαλλοντική έκθεση στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης


Σε αίθουσα του επιβατικού σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Σημείο αναφοράς των φωτογραφικών στιγμιότυπων της ομάδας φωτογράφων f 14 είναι το δέλτα του Αξιού ποταμού. Στην φωτογραφία μέρος της έκθεσης.