Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτα και, όμως, αληθινά του 2009

Από τις κατσίκες... υπαλλήλους της Google μέχρι τον Αμερικανό δήμαρχο που επανεξελέγη από τον... τάφο του, επιλέξαμε 15+1 πιο περίεργες ειδήσεις που δημοσιευθήκαν το 2009.
Τρίχρονο αγόρι έπεσε από τον 12ο όροφο κι επέζησε
ΈΝΑ τρίχρονο αγόρι στην Ταϊβάν επέζησε πέφτοντας από τον 12ο όροφο, αφού προσγειώθηκε πάνω σε ένα μοτοσικλετιστή, σύμφωνα με την εφημερίδα «China Times». Το περιστατικό σημειώθηκε στο προάστιο Σανσία, έξω από την Ταϊπέι. Ο μοτοσικλετιστής, Λιν Τζου-τσουν, επέστρεφε στο σπίτι του όταν ξαφνικά το αγόρι προσγειώθηκε στον αριστερό του ώμο, στη συνέχεια στο μοτοποδήλατο και τελικά στο πεζοδρόμιο. Ο Λιν έχασε την ισορροπία του, έπεσε από το μοτοποδήλατο και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον αριστερό καρπό. Το τρίχρονο αγοράκι, σύμφωνα με την εφημερίδα, έπεσε σε κώμα και έχει υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία. Τόσο ο Λιν όσο και το αγόρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο Λιν πήρε εξιτήριο, ενώ το παιδί ανέκτησε τις αισθήσεις του και ανέρρωσε στο νοσοκομείο.

Πέρασε από πάνω του τρένο χωρίς να τον πατήσει
Πέρασε ένα τρένο από πάνω του και αυτός δεν έπαθε απολύτως τίποτα. Το περιστατικό συνέβη στη Γαλλία όπου ένας 19χρονος μεθυσμένος αποκοιμήθηκε πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές απ’ όπου πέρασε ένα τρένο μεγάλων ταχυτήτων (TGV). Το γεγονός επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη Βαν της βορειοδυτικής Γαλλίας, όπου συνέβη το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο νεαρός άνδρας, όχι μόνο δεν έπαθε τίποτα, αλλά δεν ξύπνησε καν όταν το τρένο πέρασε από πάνω του. Ο νεαρός ξύπνησε μόνο όταν ο οδηγός του τρένου τον πλησίασε και άρχισε να τον κουνά για να διαπιστώσει αν είναι ζωντανός. Σύμφωνα με τις Αρχές, ο νεαρός αποκοιμήθηκε ανάμεσα στις δύο σιδηροτροχιές σε τέτοια στάση, ώστε να έχει ένα περιθώριο 10 εκατοστών στα πλάγια και 20 εκατοστών από πάνω, ανάμεσα στο σώμα του και το διερχόμενο τρένο.

Πήγε στην κηδεία του!
Ο 59χρονος Βραζιλιάνος από την πολιτεία Παγανά είχε εξαφανιστεί. Η οικογένειά του ανησύχησε και, αφού δεν είχε κανένα σημάδι ζωής, τον αναζήτησε παντού. Μάταια. Ίχνη δεν βρήκαν πουθενά. Πληροφορήθηκαν, όμως, ότι είχε γίνει ένα δυστύχημα και σκέφτηκαν ότι μπορεί να είχε εμπλακεί και ο ίδιος. Μια θεία του και άλλοι τέσσερις φίλοι, όταν είδαν το πτώμα, πίστεψαν ότι ήταν αυτός. «Τι να κάναμε; Προχωρήσαμε με την κηδεία», ανέφερε η ανιψιά του, Ρόζα Σαμπάιο. Όπως γράφει η εφημερίδα «O Globo», ο 59χρονος δεν είχε εμπλακεί σε κανένα δυστύχημα. Απλώς, είχε περάσει τη νύχτα «εξαφανισμένος» με κάποιους φίλους του, πίνοντας λικέρ «πίνγκα».
Δεν είχε ιδέα, επίσης, ότι κάποιοι συγγενείς του ετοίμαζαν την κηδεία του. Το έμαθε την ώρα της τελετής. «Πριν περάσει αρκετή ώρα, ο ζωντανός νεκρός εμφανίστηκε στην κηδεία αιφνιδιάζοντας τους πάντες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα. Η σορός μεταφέρθηκε τελικά σε άλλη πολιτεία για να ταφεί, αφού μεσολάβησε η ορθή αναγνώριση του πτώματος.

Κατσίκες προσέλαβε η Google για να κουρεύουν το γκαζόν
ΈΝΑ κοπάδι από κατσίκες θα κουρεύει από 'δω και πέρα το γκαζόν στις εγκαταστάσεις της Google στη Σίλικον Βάλεϊ. Η εταιρεία, στην προσπάθειά της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αντικαθιστά τις βενζινοκίνητες χλοοκοπτικές μηχανές με τον... παραδοσιακό τρόπο κουρέματος. Ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης ανέθεσε την περιποίηση του γκαζόν έξω από τα κεντρικά της γραφεία στη Σίλικον Βάλεϊ στη νεοσύστατη εταιρεία California Grazing. Οι κατσίκες αναλαμβάνουν να κουρεύουν το γκαζόν και να κρατούν υπό έλεγχο τα ζιζάνια και τους θάμνους που μπορεί να πάρουν φωτιά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Ένας βοσκός φέρνει περίπου 200 κατσίκες που περνούν περίπου μια εβδομάδα μαζί μας εδώ στη Google, βόσκοντας το γρασίδι και λιπαίνοντας ταυτόχρονα το έδαφος», εξηγεί ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εταιρείας. «Μας κοστίζει περίπου όσο και το κούρεμα, αλλά είναι πολύ πιο χαριτωμένο να παρακολουθεί κανείς τις κατσίκες από ό,τι τις μηχανές κουρέματος του γκαζόν». Το κοπάδι συνοδεύεται από το τσοπανόσκυλο Τζεν, ράτσας κόλεϊ.

Επανεξέλεξαν νεκρό δήμαρχο
ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ σε μικρή πόλη στο Μιζούρι των ΗΠΑ φαίνεται πως αγαπούσαν υπερβολικά το δήμαρχό τους, τον οποίο επανεξέλεξαν… νεκρό. Ο δήμαρχος Χάρι Στόουνμπρεϊκερ εξελέγη για τέταρτη φορά, ενώ είχε πεθάνει από καρδιακή προσβολή πριν από μερικές εβδομάδες, αφού όμως είχαν τυπωθεί τα ψηφοδέλτια. Ωστόσο, οι ψηφοφόροι του Γουίνφιλντ δεν πτοήθηκαν: Ο Στόουνμπρεϊκερ κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 90%, σε ένα εκλογικό σώμα 723 ατόμων. Όπως ανακοινώθηκε θα διοριστεί προσωρινός δήμαρχος μέχρι τις νέες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν τον Απρίλιο του 2010. Ο Στόουνμπρεϊκερ ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής δήμαρχος, ο οποίος είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της πόλης ύστερα από έξι χρόνια και τρεις συνεχόμενες νίκες στις τοπικές εκλογές.
Ληστεία με κομμένο δάχτυλο νεκρού…
ΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ δάκτυλο νεκρού χρησιμοποίησαν τα μέλη σπείρας στην Ιταλία, για ν’ ανοίξουν τη θωρακισμένη πόρτα τράπεζας στη Ρώμη, χωρίς να αφήσουνε πίσω τους τα δικά τους δακτυλικά αποτυπώματα. Η εν λόγω τράπεζα, που βρίσκεται στη συνοικία Πορτουένσε, διαθέτει εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο οι πελάτες υποχρεούνται να πατήσουν ένα κουμπί, αφήνοντας έτσι τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, για να ανοίξουν την ενδιάμεση πόρτα και να εισέλθουν στο χώρο των ταμείων. Οι δύο ληστές χρησιμοποίησαν το δάκτυλο ενός πτώματος, που πιθανότατα ανήκε σε γυναίκα, για να μπουν στην τράπεζα, από την οποία πήραν το ποσό των 10.000 ευρώ. Οι δράστες έκαναν όμως το λάθος να... ξεχάσουν το δάχτυλο, που βρέθηκε από αστυνομικούς στο πεζοδρόμιο μπροστά από την τράπεζα
Μοίρασε στον κόσμο 75.000 ευρ
ΒΡΟΧΗ... χαρτονομισμάτων έβγαλε στους δρόμους τους κατοίκους της γερμανικής πόλης Καϊζερσλάουτερν. Περισσότεροι από 3.000 Γερμανοί αψήφησαν τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιξαν ακόμα και τους 12 βαθμούς κάτω από το μηδέν και επιδόθηκαν στο κυνήγι του ιπτάμενου χαρτονομίσματος, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ραδιοφωνικός σταθμός είχε διοργανώσει διαγωνισμό για την πιο πρωτότυπη απάντηση στο ερώτημα.. «Τι θα κάνατε 100.000 ευρώ»; Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Μάρκο Χίλγκερτ, ο οποίος είχε απαντήσει ότι θα κρατούσε 25.000 ευρώ και θα πετούσε τα υπόλοιπα χρήματα από το ψηλότερο παράθυρο της πόλης. Έτσι και έγινε, με τη διαφορά ότι το δημαρχείο δεν έδωσε άδεια για κάτι τέτοιο και στήθηκε εξέδρα.
Δημιούργησαν οικολογική αγελάδα που ρεύεται λιγότερο
ΜΙΑ νέα ράτσα βοοειδούς, την οικολογική αγελάδα, η οποία θα ρεύεται λιγότερο μεθάνιο, αέριο του θερμοκηπίου 20 φορές πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα, πρόκειται να δημιουργήσουν Καναδοί επιστήμονες. Οι Καναδοί ερευνητές δεν χρησιμοποιούν εφαρμογές γενετικής τροποποίησης, για τη δημιουργία νέου ζώου, αλλά εφαρμόζουν την παραδοσιακή μέθοδο των διασταυρώσεων. Οι εκτρεφόμενες αγελάδες ευθύνονται σήμερα για τα τρία τέταρτα της συνολικής παγκόσμιας εκπομπής μεθανίου, δείχνουν τα στοιχεία του καναδικού υπουργείου Περιβάλλοντος. Στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στο Έντμοντον του Καναδά, ο καθηγητής Στίβεν Μουρ έχει ήδη δημιουργήσει αγελάδες που εκπέμπουν 25% λιγότερο μεθάνιο. Όπως αναφέρει το Reuters, ο ερευνητής προσπαθεί τώρα να εκτιμήσει την αποδοτικότητα και άλλες παραμέτρους της νέας ράτσας και συνεχίζει τις έρευνες για την αναγνώριση των γονιδίων που επηρεάζουν την παραγωγή μεθανίου και την πάχυνση των ζώων. Το δύσοσμο αέριο παράγεται από βακτήρια που ζουν στο πεπτικό σύστημα των βοοειδών και διασπούν την κυτταρίνη των φυτικών ζωοτροφών. Μια άλλη τακτική για τον περιορισμό του ρεψίματος είναι η μείωση της περιεκτικότητας των ζωοτροφών σε γρασίδι και άλλα «φτωχά» συστατικά και ο εμπλουτισμός τους με φυτικά έλαια. Στο Νιού Χάμπσαϊρ, η εταιρεία βιολογικού γιαουρτιού Stοnyfield, που ανήκει στο μεγαλύτερο μέρος της στον όμιλο Danone, κατάφερε να μειώσει κατά 12% τις εκπομπές των κοπαδιών της εμπλουτίζοντας τις ζωοτροφές με τριφύλλι, λιναρόσπορο και καναβούρι. «Αν όλοι οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ μείωναν τις εκπομπές κατά 12%, η μείωση θα αντιστοιχούσε στην απομάκρυνση από το δρόμο περίπου μισού εκατομμυρίου αυτοκινήτων», σχολίασε η αντιπρόεδρος της Stοnyfield Natural Resources, Νάνσι Χίρσμπεργκ.
Πήγε για τρία τατουάζ και γύρισε με 56
Η 18χρονη Κίμπερλι Βλέμινκ νομίζει ότι ζει έναν εφιάλτη. Ήθελε να κάνει τρία μικρά τατουάζ στο πρόσωπό της, τρία μικρά αστέρια, αλλά επέστρεψε στο σπίτι της με 56. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας στο εργαστήριο, την πήρε ο ύπνος. «Όταν ξύπνησα, είχε αρχίσει να κάνει τατουάζ στη μύτη μου. Μέτρησα λοιπόν 56 αστέρια, είναι τρομακτικό». Η 18χρονη κατηγορεί τον καλλιτέχνη, τον οποίο επισκέφτηκε, ότι δεν σεβάστηκε την επιθυμία της και ότι την εκμεταλλεύτηκε ενώ κοιμόταν για να κάνει το σχέδιο που είχε φανταστεί ο ίδιος για το πρόσωπό της.
Έσπρωξε αναποφάσιστο επίδοξο αυτόχειρα στο κενό
ΈΝΑΣ 66χρονος Κινέζος εξοργίστηκε όταν συμπατριώτης του απειλούσε επί πέντε ώρες ότι θα αυτοκτονήσει πηδώντας από γέφυρα και τον έσπρωξε στο κενό. Ο απόστρατος αξιωματικός Λιάν Ζιανσένγκ πέρασε από τον κλοιό των αστυνομικών, πλησίασε τον Τσεν Φουκάο και τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει από τη γέφυρα. Ο Τσεν βρισκόταν στο ίδιο σημείο απειλώντας ότι θα πέσει τουλάχιστον πέντε ώρες, προκαλώντας χάος στην κυκλοφορία. «Τον έσπρωξα γιατί άνθρωποι σαν αυτόν είναι πολύ εγωιστές. Στην πραγματικότητα δεν έχουν το θάρρος να αυτοκτονήσουν. Αντίθετα θέλουν να προκαλέσουν την προσοχή της κοινής γνώμης και των αρχών στο πρόβλημά τους», δήλωσε ο αμετανόητος δράστης, ο οποίος συνελήφθη. Ο Τσεν, που έχει χρέος δύο εκατομμυρίων γιουάν (περίπου 300.000 δολάρια), έπεσε από ύψος οκτώ μέτρων σε φουσκωτό στρώμα, το οποίο ωστόσο δεν είχαν προλάβει οι πυροσβέστες να φουσκώσουν τελείως. Νοσηλεύεται με τραύματα στους καρπούς και στην πλάτη. Τον τελευταίο ενάμισι μήνα, άλλοι 11 απείλησαν ότι θα αυτοκτονήσουν από το ίδιο σημείο, τη γέφυρα Χαϊζού στο Γκουανγκζού, αλλά κανείς δεν το έκανε.
To σουτιέν της έσωσε τη ζωή της
ΜΙΑ 57χρονη γυναίκα στο Ντιτρόιτ σώθηκε χάρη στην μπανέλα από το στηθόδεσμό της, αφού εξέτρεψε μία σφαίρα που δέχτηκε από άγνωστο, ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής. Η γυναίκα είδε μία ομάδα ανδρών να προσπαθούν να διαρρήξουν το σπίτι του γείτονά της. Όταν εκείνοι την αντιλήφθηκαν, ένας από αυτούς την πυροβόλησε. Η σφαίρα χτύπησε στην μπανέλα του στηθόδεσμου της γυναίκας και, σύμφωνα με την αστυνομία, αυτό της έσωσε τη ζωή. «Επιβράδυνε την ταχύτητα της σφαίρας και της άλλαξε την πορεία. Ως εκ τούτου τραυματίστηκε, αλλά τα τραύματά της δεν είναι απειλητικά για τη ζωή της», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Ντιτρόιτ, Φίλιπ Κουκ.
Του έραψε στην κυριολεξία το στόμα
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 20χρονος άνδρας από την Taiwan, με την κατηγορία ότι έραψε το στόμα ενός γνωστού του, προκειμένου να σταματήσει να μιλάει για μια διαφωνία τους για χρήματα. Ο φερόμενος ως δράστης, με τη βοήθεια φίλων του, ακινητοποίησε το θύμα και με μία βελόνα και κλωστή έραψε τα χείλη του άτυχου άνδρα, ο οποίος, όπως μετέδωσε η τοπική τηλεόραση, είχε εκθέσει το θύτη, καθώς έλεγε σε όλο τον κόσμο ότι του χρωστάει χρήματα. Οι κραυγές του άτυχου άνδρα ξεσήκωσαν τους γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Άνδρες του τοπικού τμήματος έφθασαν επί τόπου και συνέλαβαν το δράστη.
Έπαθε αμνησία μετά από άγριο σεξ με το σύζυγο!
ΜΙΑ Aμερικανίδα υπέστη αμνησία μετά από μία παθιασμένη βραδιά αχαλίνωτου σεξ με το σύζυγό της. Η ξαφνική απώλεια της μνήμης, που ονομάζεται «παγκόσμια παροδική αμνησία» ή TGA, προκαλείται από την πίεση των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου, και μπορεί να προκληθεί από έντονες δραστηριότητες, τις κινήσεις του εντέρου, ή καλή ώρα... το σεξ. Η 59χρονη γυναίκα, γνωστή ως Αlice, παρατήρησε αυτό το γεγονός τον περασμένο Αύγουστο. Έτσι ξαφνικά, διέγραψε όλα τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων, αλλά και την ικανότητα να δημιουργήσει νέες. Ο σύζυγος της ζήτησε να του πει το όνομα του τελευταίου προέδρου των ΗΠΑ, και εκείνη απάντησε Μπιλ Κλίντον. Έτσι ο Scott κάλεσε το ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο, γιατί φοβόντουσαν για εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι νευρολόγοι διέγνωσαν το φαινόμενο TGA, που εμφανίζεται συνήθως στην ηλικία των 50 ετών. Αν και η μνήμη της έχει επιστρέψει πλήρως, η Alice εξακολουθεί ν’ αδυνατεί να θυμηθεί τη συγκεκριμένη ερωτική πράξη που της προκάλεσε την αμνησία.
Αλλεργική στο σπέρμα του συζύγου της!
ΜΙΑ δυσάρεστη έκπληξη περίμενε ένα νιόπαντρο ζευγάρι την πρώτη κιόλας νύχτα του γάμου του, όταν η σύζυγος ανακάλυψε ότι ήταν αλλεργική στο σπέρμα του αγαπημένου της. Και μη νομίσετε ότι ο Μάικ και η Τζούλι Μπόιντ από το Έιμπροτζ της Πενσιλβάνια περίμεναν την πρώτη νύχτα του γάμου τους για να κάνουν σεξ, αφού ήταν μαζί δύο χρόνια. Όμως, εκείνο το πρώτο βράδυ της νέας ζωής που ξεκινούσαν μαζί αποφάσισαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις, μιας που επιθυμούσαν και οι δύο να αποκτήσουν σύντομα παιδί. Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, αφού η Τζούλι σχεδόν ταυτόχρονα με την επαφή ένιωσε αφόρητους πόνους, σαν να είχε βελόνες μέσα στο σώμα της. Το ίδιο οδυνηρό αποτέλεσμα είχαν και οι επόμενες επαφές τους, οπότε ξεκίνησαν μαραθώνιο επισκέψεων σε γιατρούς και εξετάσεων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πόνοι της Τζούλι προέρχονταν από το σπέρμα του Μάικ. Η Τζούλι πάσχει από υπεραισθησία στο σπερματικό πλάσμα. Το σώμα της αναγνωρίζει το σπέρμα σαν μια άγνωστη πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα ένας αλλεργικός τη γύρη. Το χειρότερο όμως ήταν ότι οι γιατροί εξήγησαν στο ζευγάρι ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει το όνειρο της απόκτησης παιδιού, όχι μόνο επειδή εκείνη είναι αλλεργική στο σπέρμα του άντρα της, αλλά κι επειδή ο οργανισμός της το καταστρέφει.
Ψέκαζε τα παιδιά για να μη βρομάνε
ΔΑΣΚΑΛΑ σε βρεφονηπιακό σταθμό απολύθηκε γιατί «ψέκαζε» τα παιδιά με αποσμητικό χώρου, ενώ κρατούσε αυτά που λερώνονταν με τα βρόμικα ρούχα τους, και τα ανάγκαζε να πλένουν τα χέρια τους με απολυμαντικό. Η 48χρονη Ελίζαμπεθ Ντέιβις κατηγορήθηκε ότι «ταπείνωνε» τα ανήλικα, ηλικίας από 3 έως 6 ετών, αφού, μεταξύ άλλων, έβαζε τους μαθητές της να κάθονται πάνω σε εφημερίδες μέχρι να έρθουν οι γονείς τους να τα πάρουν. Όπως ήταν φυσικό, ο διευθυντής του σχολείου Hafod Primary School στη Νότια Ουαλία «έδιωξε» την Ντέιβις, που έχει 20χρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και έπαιρνε μισθό 34.000 λίρες. Ωστόσο, για 18 μήνες ακόμα θα πληρώνεται κανονικά, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται έρευνα για τις καταγγελίες.
Πάντρεψαν ένα αγοράκι δύο ετών με το σκυλί του γείτονα!
ΧΩΡΙΚΟΙ στην ανατολική Ινδία πάντρεψαν ένα αγοράκι δύο ετών με το σκυλί του γείτονά του για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο άγρια ζώα να κατασπαράξουν το μικρό παιδί, δήλωσαν Ινδοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Περίπου 150 μέλη της φυλής τέλεσαν το γάμο σε κωμόπολη περιοχής του κρατιδίου Ορίσα Τζαϊπούρ, όταν το αγοράκι έβγαλε δόντι στην άνω σιαγόνα. Η φυλή Μούντα θεωρεί την ανάπτυξη δοντιού στην άνω σιαγόνα κακό οιωνό και πιστεύει ότι καθιστά τα μικρά παιδιά ευάλωτα σε επιθέσεις από τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Ο θεός της φυλής θα προστατεύσει το παιδί και θα διώξει τα κακά πνεύματα μετά το γάμο. «Κάναμε το γάμο επειδή θα διώξει οποιαδήποτε κατάρα πέσει πάνω στο παιδί, όπως και σε εμάς», δήλωσε ο πατέρας του αγοριού Σαναρουμάλα Μούντα σε τοπική εφημερίδα. Ο γαμπρός, ο μικρός Σαγκούλα, μεταφέρθηκε από την οικογένειά του στο ναό του χωριού, όπου ιερέας τέλεσε το γάμο μεταξύ αυτού και της νύφης του, της μικρής σκύλας Τζιότι, είπε αυτόπτης μάρτυρας. Μετά το γάμο έγινε γιορτή με άφθονο φαγητό και ποτό, ενώ το σκυλί, το οποίο ανήκει στους γείτονες του γαμπρού, αφέθηκε ελεύθερο να τρέχει στην περιοχή. Για προίκα δεν έγινε κουβέντα, πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο γάμος αυτός δεν θα εμποδίσει τον Σαγκούλα να παντρευτεί στο μέλλον με γυναίκα και ότι δεν θα χρειαστεί προηγουμένως να βγάλει διαζύγιο. Η ινδική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει τους γάμους μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Ωστόσο, το τελετουργικό αυτό επιζεί στις αγροτικές περιοχές, όπου ζουν φυλές και εκατομμύρια άνθρωποι είναι αναλφάβητοι.

7 Αλλαγές στο ασφαλιστικό με την ισχύουσα νομοθεσία με την είσοδο του νέου έτους

Οι 7 αλλαγές που θα επέλθουν στο ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων στον ιδιωτικό στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από την 1.1.2010, στο πλαίσιο εφαρμογής των προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των υπουργών Σιούφα, Παπαϊωάννου, Ρέππα και Πετραλιά είναι:   1. Αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά ένα εξάμηνο. Συγκεκριμένα αυξάνεται το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όσους συμπληρώνουν τα απαιτούμενα για τη θεμελίωση έτη ασφάλισης το 2010. Πρόκειται για τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται σταδιακά τα τελευταία 17 χρόνια σε εφαρμογή του Ν. 2084/92.  2. Αύξηση των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση. Πρόκειται και στην περίπτωση αυτή για τα γνωστά εξάμηνα που προστίθενται κάθε χρόνο, σε εφαρμογή του Ν. 2084/92, στα έτη ασφάλισης που απαιτούνται, προκειμένου να θεμελιωθεί το συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Στον ΟΓΑ τα έτη ασφάλισης αυξάνονται κατά ένα έτος, με βάση τον Ν. 2458/97. Καμία αλλαγή δεν έχουμε στα έτη που απαιτούνται για συνταξιοδότηση από το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ, το Ταμείο Εμπόρων, το Δημόσιο ενώ καμία αύξηση δεν προβλέπεται για όσους έχουν θεμελιώσει ήδη συνταξιοδοτικό δικαίωμα με οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. 3. Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για μητέρες ανήλικων τέκνων. Σύμφωνα με τον νόμο Πετραλιά καταργείται από την 1η Ιανουαρίου 2010 για τις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992 ασφαλισμένες στο ΙΚΑ-Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) το μειωμένο όριο ηλικίας, με την προσθήκη ενός χρόνου κατά έτος και μέχρι το 55ο έτος της ηλικίας. Αυτό σημαίνει ότι για να συνταξιοδοτηθεί μια μητέρα ανήλικου τέκνου, ασφαλισμένη του ΙΚΑ μέσα στον επόμενο χρόνο, κάνοντας χρήση των ειδικών διατάξεων, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 51ο έτος. Η ηγεσία του Yυπουργείου Εργασίας βάσει και των προεκλογικών της δεσμεύσεων, προχώρησε σε αναστολή της ρύθμισης για ένα χρόνο με στόχο να επανεξετάσει τις παραμέτρους. Ωστόσο, οι τελικές παρεμβάσεις θα εξαρτηθούν από τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.  4. Μείωση κατά 2% του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ασφαλισμένων σε ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών με βάση τον νόμο Ρέππα. Η μείωση αφορά τα χρόνια που έχει συμπληρώσει εργαζόμενος μετά την 1-1-2008 και όχι τα χρόνια που έχει συμπληρώσει μέχρι την 31-12-2007. Τα χρόνια ασφάλισης που έχουν συμπληρωθεί μέχρι 31-12-2007 υπολογίζονται με βάση τον τελευταίο μισθό, που θα έχει το 2010 ο εργαζόμενος και μόνο τα τρία χρόνια θα υπολογιστούν με βάση τις αποδοχές της τελευταίας διετίας . 5. Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης για τους αγρότες: Oσοι από τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ συνταξιοδοτηθούν από τον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού το 2010 θα λάβουν 4% μικρότερη, βασική σύνταξη σε σχέση μ' αυτή που λαμβάνουν όσοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2009. Η μείωση της βασικής σύνταξης άρχισε το 2003 με τον Ν. 2458/97 με πόστο 4% κάθε χρόνο. Oσοι, λοιπόν, συνταξιοδοτήθηκαν το 2009 είχαν μειωμένη βασική σύνταξη κατά 28%, ενώ όσοι συνταξιοδοτηθούν το 2010 θα έχουν μειωμένη βασική σύνταξη κατά 32%.
6. Αύξηση των ημερών ασφάλισης για υγειονομική περίθαλψη. Το 2010 αυξάνεται και ο αριθμός ημερών ασφάλισης στο ΙΚΑ που απαιτούνται για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζομένου σε παροχές υγειονομικής περίθαλψης. Η αύξηση αυτή γίνεται σταδιακά κατά 10 ημέρες ασφάλισης ανά έτος, έτσι ώστε σε μια πενταετία να έχουν διαμορφωθεί οι απαιτούμενες ημέρες των 100 από 50 που είναι σήμερα. Για τους εργαζομένους στα οικοδομοτεχνικά έργα η αύξηση αυτή θα γίνει μέχρι τις 80 ημέρες ασφάλισης. Πάντως, για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας ή για τη θεώρησή του από 1.1.2010 θα απαιτούνται 70 ημέρες ασφάλισης από 60 που προβλέπονται ως 31.12.2009.
 7. Σταδιακή κατάργηση δυνατότητας για λήψη μειωμένης σύνταξης στο 50ό έτος της ηλικίας με την προσθήκη ενός έτους με αρχή το 2010 και τη συμπλήρωση του 55ου έτους

Ποιες αλλαγές προτείνονται στο νέο ασφαλιστικό.

Οι αλλαγές που έχει προτείνει μέχρι στιγμής το υπουργείο Εργασίας κινούνται γύρω από εννέα άξονες. Ενοποιήσεις των Ταμείων κύριας ασφάλισης, για τρεις μεγάλες ομάδες, τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, μετά την εκπόνηση αναγκαίων μελετών. Θεσμοθέτηση της βασικής σύνταξης ως κοινής αφετηρίας για όλες τις κύριες συντάξεις και ενίσχυση της ανταποδοτικής σχέσης εισφορών- παροχών, καθώς και ενίσχυση των κινήτρων ασφάλισης και παραμονής στην εργασία (εξάλειψη των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση). Αλλαγή του καθεστώτος της διαδοχικής ασφάλισης έτσι ώστε, πέραν του δίκαιου υπολογισμού της σύνταξης για τον ασφαλισμένο, να διευκολυνθεί η κινητικότητα στην αγορά εργασίας. Σύσταση ενιαίων τοπικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας. Λογιστικός διαχωρισμός των προνοιακών από τις ασφαλιστικές παροχές. Ενίσχυση των κινήτρων εθελοντικής παραμονής στην εργασία, μετά τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Θέσπιση ενιαίου καθεστώτος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ενιαίου καθεστώτος απονομής συντάξεων με αναπηρία σε όλα τα Ταμεία. Καθιέρωση πάγιου συστήματος ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων προς τα Ταμεία, ενός σταθερού δηλαδή συστήματος, που μπορεί να γίνει με τη βελτίωση του υπάρχοντος πλαισίου του Ν. 2676/1999.