Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Θεσσαλονίκη

Από τις 11 το πρωί έως και τη λήξη της παρέλασης η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η στάθμευση στις οδούς Καλλιδοπούλου και Καραϊσκάκη από το ύψος της Βασιλίσσης Όλγας έως και την Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, απαγορεύθηκε από τις έξι τα ξημερώματα ενώ γερανός της Τροχαίας ανέλαβε να απομακρύνει τυχόν σταθμευμένα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης τα αυτοκίνητα θα εκτρέπονται από την Βασιλέως Γεωργίου στο ύψος του Λευκού Πύργου προς την οδό Ν. Γερμανού, ενώ η κυκλοφορία θα γίνεται κανονικά στην Δελφών και τη Λεωφόρο Στρατού. Τα αστικά λεωφορεία που κινούνται προς ανατολικά θα εκτρέπονται από τις 11 έως τη λήξη της παρέλασης από τη Βασιλέως Γεωργίου στην Ν. Γερμανού και θα διασχίζουν τη Λεωφόρο Στρατού και Δελφών.
Περιφερειακά
Στις 11 το πρωί και έως τη λήξη των παρελάσεων διακόπτεται η κυκλοφορία στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο, στην Ανδρέα Παπανδρέου στη Νεάπολη, στο δρόμο προς το νοσοκομείο Παπανικολάου στο Ασβεστοχώρι, στην Καρόλου Κουν στις Συκιές, και στην κεντρική πλατεία των Αμπελοκήπων. Στη μια μετά το μεσημέρι διακόπτεται η κυκλοφορία και στην παραλιακή οδό Ν. Πλαστήρα στην Καλαμαριά. Το απόγευμα λόγω της λαμπαδηδρομίας των μαθητών του 6ου διαπολιτισμικού σχολείου προβλήματα θα δημιουργηθούν στην κυκλοφορία οχημάτων και αστικών στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδος, ειρήνης, Καραολή Δημητρίου, 17ης Νοέμβρη και 28ης Οκτωβρίου.



Εντοπισμός αρνιών από τη Βουλγαρία που θα «βαφτίζονταν» ελληνικά

Άμεσα αποτελέσματα είχε η κινητοποίηση των κρατικών φορέων για τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς. Όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκε φορτίο 152 βουλγαρικών αμνοεριφίων που προοριζόταν για την ελληνική αγορά ως ελληνικά. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Κανελλόπουλος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, το υπουργείο προχώρησε στον εντοπισμό του φορτίου, μέσω του ευρωπαϊκού ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης ενδοκοινοτικού εμπορίου ζώντων ζώων. Συμπλήρωσε δε ότι το φορτίο κατευθυνόταν για άμεση σφαγή στα σφαγεία Σκύδρας, ενώ από την πλευρά του, ο παραλήπτης έμπορος δήλωσε ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εμπορική συναλλαγή και ότι δεν αναμένει στην εγκατάστασή του αιγοπρόβατα. Ακολούθως, το φορτίο οδηγήθηκε σε άλλη κατεύθυνση και για αρκετές ώρες δεν είχε εντοπιστεί. Το υπουργείο σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και τη σημαντική συμβολή του ΣΔΟΕ, εντόπισε τον πραγματικό προορισμό της παρτίδας, η οποία παρελήφθη τελικά στο νομό Γρεβενών. Ο παραλήπτης ελέγχεται από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για παραβάσεις της νομοθεσίας, καθώς και από τις τοπικές Κτηνιατρικές υπηρεσίες προκειμένου να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις για παραβάσεις της κτηνιατρικής νομοθεσίας και να ληφθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. «Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την αμέριστη συνδρομή του ΣΔΟΕ χτενίζουν ηλεκτρονικά αλλά και με τη φυσική τους παρουσία σύνορα, εθνικές οδούς, σφαγεία, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, αγορές, κρεοπωλεία» υπογράμμισε ο Γ. Κανελλόπουλος. «Είμαστε εδώ και μέρες σε εγρήγορση. Όσο περνά ο καιρός, το επίπεδο του συναγερμού κλιμακώνεται. Ήδη άρχισε να αποδίδει η κινητοποίηση με τον εντοπισμό του πρώτου φορτίου», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Π.Ψωμιάδης για την 25ης Μαρτίου: 'Το μέλλον κερδίζεται μόνο όταν δεν ξεχνάμε το παρελθόν μας'

«Το μέλλον κερδίζεται μόνο όταν δεν ξεχνάμε το παρελθόν μας. Γι’ αυτό και πρέπει να αντισταθούμε στις ομάδες των “διανοούμενων”, για τις οποίες μίλησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, όλους αυτούς που επιχειρούν συντονισμένα να τα κατεδαφίσουν όλα, αποδομώντας τις ιδέες και τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω ενός ολόκληρου λαού. Καλό είναι να ξέρουν, πως όλα μπορούν να μας τα πάρουν, τη ψυχή μας όμως δεν θα τους τη χαρίσουμε».



Ανακοίνωση απο τη Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης

Από τη Διεύθυνση Πολιτικών Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη χορήγηση αδειών σχολαζόντων περιπτέρων πόλης και υπαίθρου του Ν. Θεσσαλονίκης σε Αναπήρους Πολέμου και Θύματα πολέμου, έως την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010.