Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Συλλήψεις στη λίμνη Βόλβη

Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη χθες το μεσημέρι στις εκβολές της λίμνης Βόλβης. Ο νεαρός κατηγορείται πως, με την βοήθεια συνεργών του, διέρρηξε οικία στην Βαμβακιά Θεσσαλονίκης και έκλεψε διάφορα κοσμήματα. Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του δράστη και βρέθηκαν χρυσαφικά, ένας φορητός υπολογιστής, μια σιδερογροθιά, διαρρηκτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια πινακίδες κυκλοφορίας. Ο νεαρός δεν έδωσε κάποια δικαιολογία για το πώς βρέθηκαν στην κατοχή του όλα τα παραπάνω και έτσι η λεία κατασχέθηκε άμεσα. Η έρευνα συνεχίστηκε προκειμένου να βρεθούν οι συνεργοί του 21χρονου και λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στον κόμβο τη Ρεντίνας, μια από τις συνεργούς του. Η νεαρή -επίσης21 ετών - οδηγούσε χωρίς δίπλωμα οδήγησης ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν ήταν ασφαλισμένο, και στον χώρο των αποσκευών βρέθηκε ένα τσεκούρι.
«Ζούγκλα»

Φωτιές σε κάδους στη Θεσσαλονίκη

Φωτιές σε κάδους έβαλαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια τη νύχτας στη Θεσσαλονίκη. Από τις φωτιές προκλήθηκαν ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς και σε δύο καταστήματα. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μην πάρουν οι φλόγες μεγαλύτερες διαστάσεις.
newsblog

Τροχαίο δυστύχημα στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νεκρός εργαζόμενος

Νεκρός είναι ένας άτυχος εργαζόμενος στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ την ώρα που εργαζόταν, σε εργασίες διαγράμμισης στην Περιφερειακή. Το δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα σήμερα, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο Ι.Χ συγκρούστηκαν και ο οδηγός του ενός έπεσε πάνω στον άτυχο άνδρα που εκε newsblog ίνη την ώρα εκτελούσε εργασίες διαγράμμισης της Περιφερειακής Οδού.
news blog

Μαθητές του Ανατόλια κατασκεύασαν ηλιακούς φούρνους


Αλουμινόχαρτα, καθρέφτες, ακόμη και… ομπρέλες επιστρατεύτηκαν στο Ανατόλια προκειμένου να κατασκευαστεί ο πιο αποτελεσματικός ηλιακός φούρνος! Οι μαθητές του Ανατόλια, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης στις 22 Απριλίου συμμετείχαν σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό κατασκευής ηλιακού φούρνου που οργανώθηκε από τον καθηγητή Χημείας του σχολείου, Ηλία Καλαμπόκη, και τη συμμετοχή των καθηγητών Στέλιου Αξαρλή και Αφροδίτης Καλκάνη. Αποστολή των παιδιών ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή του φούρνου στο σχήμα, σχέδιο, μέγεθος και με τα υλικά που τα παιδιά επιθυμούσαν. Οι 11 συνολικά ομάδες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό κατασκεύασαν επιτόπου τους φούρνους που βασίστηκαν σε εντελώς πρωτότυπα υλικά και σχέδια. Όλοι οι φούρνοι δούλεψαν αποτελεσματικά, με αυτόν των μαθητών Τζένης και Χριστόφορου Σακελλάρη να ξεχωρίζουν ελαφρά και να κερδίζουν το βραβείο, ένα ταξίδι στη λίμνη Κερκίνη.
«Αγγελιοφόρος»

Κίνδυνος για τους κάτοικους της Ξηροκρήνης τα λιμνάζοντα νερά της οδού Χαριτωνύμου.

Σε εστία μόλυνσης έχουν μετατραπεί τα θεμέλια μια ανεγειρόμενης οικοδομής από τα λιμνάζοντα νερά. Ειδικότερα η οικοδομή που βρίσκεται στην οδό Χαριτωνύμου στην Ξηροκρήνη έχει σταματήσει τις εργασίες ανέγερσης της εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα τα νερά που συγκεντρώνονται στα βάθρα της οικοδομής να έχουν μετατρέψει το χώρο σε έλος με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κάτοικων της περιοχής. Η υγειονομική υπηρεσία της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης πρέπει να επέμβει έμμεσα για την λύση του προβλήματος. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την οδό Χαριτωνύμου

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ανοίγει το πρωί του Σαββάτου ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Το άνοιγμα, το πρωί του Σαββάτου, του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αποφάσισαν ο δήμος Λαχανά και οι κάτοικοι της περιοχής, που είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διοικητικές αλλαγές που προβλέπονται στο πλαίσιο του «Καλλικράτη». Ο δήμαρχος Λαχανά, Παντελής Πάσχος δήλωσε ότι ο ΧΥΤΑ θα ανοίξει στις 10.30 π.μ. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, η παραπέρα στάση των κατοίκων θα κριθεί από τα αποτελέσματα της συνάντησης που θα έχουν στις 11.00 π.μ. με την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη οι δήμαρχοι Λαχανά, Ασήρου και Μυγδονίας.