Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Θεσσαλονίκης: Έργα ασφαλτόστρωσης σε 11 δρόμους

Εργασίες ασφαλτόστρωσης θα εκτελούνται από σήμερα έως την επόμενη Παρασκευή σε διάφορους δρόμους των πρώτου και του δεύτερου δημοτικού διαμερίσματος της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδημαρχία Δημοτικών Έργων και Κυκλοφορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, σήμερα θα ασφαλτοστρωθεί η οδός Αμπελώνων. Την προσεχή Δευτέρα ανάλογες εργασίες θα εκτελεστούν στην οδό Βασιλειάδου και την Τρίτη στη Συγγρού, στη Βαλαωρίτου και στη Βηλαρά. Την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου τα συνεργεία θα μεταφερθούν στις οδούς Απολλωνιάδος, Ωραιοπούλου και Κερμενίου. Την επόμενη Παρασκευή έχει προγραμματιστεί να ασφαλτοστρωθούν οι οδοί Μετεώρων, Κλαυδιανού και Προνοίας.

Αντισεισμικό μοντέλο σώζει ζωές και κτίρια

Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ενίσχυση των οικοδομών με εκτοξευμένο σκυρόδεμα και που συμβάλλει στην αποφυγή των καταρρεύσεων σε μεγάλους σεισμούς μοντέρνων αλλά και παλαιών κτιρίων που επισκευάζονται. Το μοντέλο δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Αντισεισμικών Κατασκευών της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ Αλέξανδρο-Δημήτριο Τσώνο. Το μοντέλο χρησιμοποιείται ακόμη και για τον ασφαλή υπολογισμό των αντισεισμικών ενισχύσεων των παλαιών οικοδομών αλλά και για ασφαλείς και χωρίς τον κίνδυνο καταρρεύσεων παρεμβάσεις (επισκευές, ενισχύσεις) σε νέες οικοδομές με βλάβες από σεισμό.
Σ.Μ. "Μακεδονία"

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Άνοδο της θερμοκρασίας και γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για το Σαββατοκύριακο.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και ζεστός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στα πελάγη βορειοδυτικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, ενώ η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Τραυματίες από έκρηξη ΙΧ σε συνεργείο στον Εύοσμο

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, αργά το μεσημέρι, από έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο, στην περιοχή του Εύοσμου Θεσσαλονίκης. Το συμβάν σημειώθηκε σε συνεργείο αυτοκινήτων, που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Μαιάνδρου.



Ο Μανόλης Στεφανουδάκης δεν το βάζει κάτω..

  
  Με βελτιωμένο το πανελλήνιο ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος από τις 17 Ιουλίου 2010, επέστρεψε στις αρχές Σεπτεμβρίου, από την Κροατία ο αθλητής ΑμεΑ Μανόλης Στεφανουδάκης, μαζί με τον προπονητή του Νίκο Μαλλιαράκη.
Οι δύο Μεσαρίτες βρέθηκαν για μια εβδομάδα στην
ενδοχώρα της βαλκανικής χώρας με σκοπό και στόχο να φτάσουν ένα από τα δύο όρια στον ακοντισμό και να πάρουν εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τελικά λόγω κανονισμών και καιρικών συνθηκών (ολοήμερη καταρρακτώδης βροχή) δεν κατάφερε να πιάσει το όριο κι αυτό που μένει τώρα είναι να δοθεί ο ύστατος αγώνας στο Νότιγχαμ της Αγγλίας για να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ όσο πιο πολύ γίνεται, ώστε να υπάρξει μια αμυδρή ελπίδα για εκτός ορίων επιλογή.
από I-DIADROMI

Ανεβλήθη η λειτουργία στην Αγία Σοφία

Σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης ανακοινώθηκε από τον Ελληνοαμερικανό, Κρις Σπύρου, πριν από λίγο ότι «κατόπιν προειδοποίησης από διπλωματικές πηγές οι περίπου 250 με 300 Έλληνες προσκυνητές, οι οποίοι επρόκειτο να τελέσουν θεία λειτουργία στην Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, δεν θα πραγματοποιήσουν την ενέργειά τους». Ως εκ τούτου, οι προσκυνητές το πρωί της Παρασκευής θα κατευθυνθούν με λεωφορεία στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στους Κήπους, θα τελέσουν τρισάγιο και θα επιστρέψουν την ίδια μέρα στην Αθήνα. Ο κ. Σπύρου εξήγησε στους συγκεντρωμένους ότι αναγκάζεται να λάβει μία τέτοια απόφαση από την στιγμή που ούτε το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η τουρκική επιθυμούσαν την παρουσία των Ελλήνων επισκεπτών στο ναό της Αγιά Σοφιάς. Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη, η παγκόσμια ενορία για την Αγία Σοφιά θα προσφύγει στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στάση εργασίας στο Δήμο Πολίχνης

Στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τη λήξη του ωραρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Πολίχνης. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο