Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Έπεσε από τον 7ο όροφο, έκανε... γκελ σε τέντα και έζησε!

Τύχη... βουνό είχε ένα κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 15 μηνών, το οποίο επέζησε -χωρίς μάλιστα να πάθει ούτε γρατζουνιά- πτώσης από τον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, χάρη στην... τέντα του καφέ, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Το κοριτσάκι έκανε... γκελ και κατέληξε μέσα στην... αγκαλιά ενός περαστικού, σε μια σκηνή που, σύμφωνα με τις περιγραφές, θυμίζει κινηματογραφική ταινία. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το μωρό έπεσε από το παράθυρο, ενώ έπαιζε με την τετράχρονη αδελφή του, χωρίς την επίβλεψη κάποιου μεγάλου. Ένας νεαρός είδε το μωρό, την ώρα που άρχιζε να πέφτει και φώναξε στον πατέρα του, ο οποίος έτρεξε, άπλωσε τα χέρια του και το έπιασε, μετά το γκελ που έκανε στην τέντα, γράφει η εφημερίδα Le Parisien. «Θα πρέπει να παίζει πολλά χρόνια ράγκμπι, για να έχει αναπτύξει τέτοια αντανακλαστικά» δήλωσε στην εφημερίδα ένας περαστικός, που είδε το περιστατικό. Η αστυνομία διευκρίνισε ότι το κοριτσάκι δείχνει να μην έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό και παρακολουθείται σε κοντινό νοσοκομείο. Ο ιδιοκτήτης του καφέ, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο πολυκατοικίας στο βορειοανατολικό Παρίσι, δήλωσε ότι το μωρό είχε πραγματικά μεγάλη τύχη διότι, σε αντίθεση με αυτό που κάνει συνήθως, το απόγευμα της Δευτέρας είχε αφήσει την τέντα ανοιχτή. «Συνήθως την κλείνω, για να μην πιάσει φωτιά, καθώς συνηθίζουν να ρίχνουν πάνω της τις γόπες των τσιγάρων τους» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό i-tele.



Στον εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες για τα πακέτα-βόμβες

Για την άσκηση ποινικής δίωξης αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν για την αποστολή δεμάτων παγιδευμένων με εκρηκτικά, στις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας και στον Ν. Σαρκοζί.Στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικής δίωξης, οδηγούνται σήμερα οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν τη Δευτέρα για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων στις πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας στην Αθήνα και στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί. Ο ένας από τους δύο νεαρούς, ο 22χρονος φοιτητής Χημικού, προσήχθη στο Εφετείο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο22χρονος, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών καθώς και για τις εκρήξεις στο γραφείο της τότε βουλευτή Λ. Κατσέλη στο Κολωνάκι, στο σπίτι του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Παν. Χηνοφώτη καθώς και στα γραφεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, θα απολογηθεί την Τετάρτη.Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, τα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες της «Σέχτας Επαναστατών». Παρ' όλα αυτά, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες ή επιθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Υπενθυμίζεται ότι την ώρα της σύλληψής τους οι δύο νεαροί δεν προέβαλαν αντίσταση, γιατί τους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί, ενώ ο ένας τους προειδοποίησε ότι υπήρχε βόμβα. Όπως διαπιστώθηκε στο πακέτο που επρόκειτο να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί αναγραφόταν ως αποστολέας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ενώ το δεύτερο που προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID. Η τρίτη βόμβα που βρέθηκε στα γραφεία της ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη με προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή. Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ποιον χρησιμοποιούσαν ως αποστολέα οι δράστες στην βόμβα που εξερράγη στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος. Ερωτηθείς για το παγιδευμένο δέμα που προοριζόταν για εκείνον, ο Γάλλος πρόεδρος αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό: «Κανένα σχόλιο για την υπόθεση των παγιδευμένων πακέτων, δεν έχω τίποτε να πω». Σχετικά άρθρα Σε κατάσταση συναγερμού η Αντιτρομοκρατική Καταδίκη των τρομοκρατικών επιθέσεων Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στο Παλαιό Φάληρο Συναγερμός για τα παγιδευμένα δέματα προς πρεσβείες



Χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας με αποδοχές, για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος κατά τις προσεχείς διπλές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010, καθώς και στις επαναληπτικές 14ης Νοεμβρίου 2010.

1. Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όσοι γενικώς απασχολούν προσωπικό και υπάγονται στον ιδιωτικό τομέα, υποχρεούνται να χορηγήσουν στο προσωπικό τους ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές για την διευκόλυνση άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος, κατά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών της 7ης Νοεμβρίου 2010, καθώς και στις επαναληπτικές της 14 Νοεμβρίου 2010.
2. Ο αριθμός των ημερών αδείας απουσίας, που χορηγείται για τον ανωτέρω σκοπό και που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβαση του προσωπικού των υπόχρεων της παρ.1 της παρούσας στον τόπο άσκησης του εκλογικού του δικαιώματος και την επιστροφή του απ΄ αυτόν, καθορίζεται ως ακολούθως:
Α. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς εξαήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκ ηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100 - 200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών (3) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
Β. Για τους μισθωτούς για τους οποίους εφαρμόζεται καθεστώς πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας (1) εργάσιμης ημέρ ας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο (2) εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.
3. Για όσους εκ των μισθωτών, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας) είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
4. Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετά αποδοχών.
5. Τα παραπάνω ισχύουν και στις περιπτώσεις διενέργειας επαναληπτικής ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 33 και 139 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α).

Δήλωση του κ. Σταύρου Καλαφάτη με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τ.Ε.Ε. Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών της Θεσσαλονίκης, υπό τον Υπουργό κ. Ρέππα και τους αρμόδιους Υφυπουργούς κ. Μαγκριώτη και Βούγια.

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τ.Ε.Ε. Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Στρατηγικού Σχεδίου Υποδομών Μεταφορών της Θεσσαλονίκης, υπό τον Υπουργό κ. Ρέππα και τους αρμόδιους Υφυπουργούς κ. Μαγκριώτη και Βούγια, δήλωσε τα εξής:
««Πέντε μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο πρωθυπουργός ήρθε να μιλήσει στη Θεσσαλονίκη για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και για να δημιουργήσει εντυπώσεις έφερε μαζί του και κάποιους από τους Υπουργούς του. O Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων βρήκε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια συνάντηση εργασίας σχετικά με το Master Plan υποδομών για τις μεταφορές στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο βέβαια της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει.
Πως όμως ερμηνεύει άραγε την έννοια της διαβούλευσης η κυβέρνηση του open gov; Όταν σ’ αυτή τη διαδικασία δεν συμμετέχουν οι θεσμικοί φορείς και κυρίως οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελούν το βασικό εκφραστή ζητημάτων της Θεσσαλονίκης;
Ποιά είναι άραγε η συμβολή του αιρετού Περιφερειάρχη –μικρού Κυβερνήτη κατά τον Πρόεδρο της κυβέρνησης - σ’ αυτό το εγχείρημα, όταν από την ίδια την κυβέρνηση δεν αναφέρεται πουθενά ο ρόλος του; Και όταν στη χθεσινή συνάντηση δε συμμετείχε ούτε η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας;
Σχεδιάζουν και αποφασίζουν για τόσο σημαντικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, χωρίς τους ανθρώπους της! Ως διαβούλευση προφανώς θεωρούν τη συνεννόηση με τους διορισμένους εκπροσώπους τους στην Εγνατία Οδό Α.Ε., τον ΟΡΘΕ και το ΜΕΤΡΟ.
Μιλούν για έξι έργα υποδομών εσωτερικής και εξωτερικής παράκαμψης της πόλης, προϋπολογισμού 2,71 δις ευρώ, δίχως να μας διευκρινίζουν όμως την πηγή και τη δέσμευση αυτών των πιστώσεων.
Δεν γνωρίζουμε αν το σχέδιο αυτό συμβαδίζει σε κοινή πορεία με το Χωροταξικό, Πολεοδομικό και Περιβαλλοντικό Σχέδιο «Θεσσαλονίκη 2012» της Υπουργού κ. Μπιρμπίλη. Άραγε η γέφυρα «αλά Σαν Φρανσίσκο» της ζεύξης Αγγελοχωρίου-Καλοχωρίου η οποία εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 800 εκ. ευρώ, έχει την σύμφωνη γνώμη της κ. Μπιρμπίλη, δεδομένου ότι στις ανωτέρω περιοχές υπάρχουν περιορισμοί λόγω συνθηκών Natura και Ramsar αντίστοιχα;
Στην εξωτερική περιφερειακή θα σχεδιασθούν κόμβοι με ορθολογικά κριτήρια εξυπηρέτησης των κυκλοφοριακών φόρτων ή θα κινδυνέψει να την χαρακτηρίσουμε ως έναν ακόμη επαρχιακό δρόμο που θα συνδέει απλά τα Πεύκα με το Τριάδι;
Τέλος, πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης για μεταφορά της διοίκησής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μη σχεδιάζεται και να μη διοικείται από την Αθήνα ένα τόσο νευραλγικό έργο για την πόλη;
Στη Θεσσαλονίκη θέλουμε η κυβέρνηση, να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στην κοινωνία και να σταματήσει να “επενδύει” στην επικοινωνία».