Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τον περίμεναν στο σταθμό της Δράμας


Επιχείρηση σύλληψης ενός ατόμου για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών στήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον σιδηροδρομικό σταθμό Δράμας. Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας είχαν από καιρό πληροφορίες για τη δράση ενός 28χρονου Έλληνα. Όταν, λοιπόν, εκείνος αποβιβάστηκε από το τρένο του ΟΣΕ, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και έψαξαν τις αποσκευές του. Σε αυτές βρήκαν συσκευασμένα σε πέντε νάιλον συσκευασίες 3,711 κιλά κάνναβης. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και ο 28χρονος θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.

Τέλος καλά όλα καλά για νεαρό που απειλούσε να αυτοκτονήσει στο Κορδελιό.

Η παρατηρητικότητα μηχανοδηγού του ΟΣΕ και η άμεση κινητοποίηση των αρχών αποσόβησε δυσάρεστο γεγονός


Λίγο μετά της 2 το απόγευμα μηχανοδηγός του ΟΣΕ διερχόμενος με ελκτικές μηχανές με προορισμό το μηχανοστάσιο αντιλήφτηκε νεαρό άτομο να αιωρείται στο κεφαλάρι των ηλεκτροδοτούμενων γραμμών στην θέση Μυτιληνάκια με κίνδυνο την πτώση του και το ενδεχόμενο ηλεκτροπληξίας. Αμέσως ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες τόσο του ΟΣΕ για την διακοπή του ηλεκτροδοτούμενου δικτύου όσο και αρμόδιες υπηρεσίας εκτάκτων συμβάντων Θεσσαλονίκης. Την όλη εξέλιξη είδαν με κομμένη την ανάσα κάτοικοι της περιοχής καθώς και πολλοί διερχόμενοι . Ο νεαρός μετά από παραινέσεις πείστηκε να κατέβει από το ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο και όλα τελείωσαν καλά. Σεβόμενη την σύσταση των αρχών, δεν θα δημοσιοποιήσουμε φωτογραφικό υλικό από το συμβάν που έχουμε στην διάθεση μας.

Συνταξιούχοι εναντίον ΟΑΣΘ


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ
Δυο μέτρα και δυο σταθμά ισχύουν για τις μετακινήσεις των συνταξιούχων άνω των 65 ετών που ζουν στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με τους πρώτους να είναι... ριγμένοι. Έτσι, την ώρα που οι συνταξιούχοι της Αθήνας πληρώνουν μισό εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης δε δικαιούνται καμία έκπτωση κατά τη μετακίνησή τους με το μοναδικό μέσο μαζικής μετακίνησης της πόλης, δηλαδή τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.
Η διάκριση αυτή εξοργίζει, όπως είναι φυσικό, τους συνταξιούχους της Θεσσαλονίκης, που κάνουν λόγο για μία ακόμη ανισότητα. «Ο ΟΑΣΘ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου και, όπως φαίνεται, δεν τολμούν να του επιβάλλουν την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Στην Αθήνα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) είναι κρατικά, γι' αυτό και υπάρχει ευνοϊκή ρύθμιση για τους συνταξιούχους. Τα ΜΜΜ πρέπει να επιτελούν κοινωνικό έργο. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους συνταξιούχους. Μας κλέψανε τις συντάξεις, μας κλέβουν κάθε μέρα. Πρέπει να βγούμε στους δρόμους», τονίζει ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Φραγκουλίδης.
«Τα πάντα αυξάνονται. Μας έχουν γονατίσει. Πρέπει να ξεσηκωθούμε. Στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι είμαστε μεγάλη δύναμη, αφού φτάνουμε στις 135.000», αναφέρει το μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδος, Σοφία Φραγκή.

Τα... έψαλαν στον Βούγια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μέλη των «Επιβατών Θεσσαλονίκης», μίας νεοσύστατης οργάνωσης που εναντιώνεται στην αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, στο γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια. Τα μέλη της οργάνωσης διαμαρτυρήθηκαν τονίζοντας ότι «η αύξηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία της Θεσσαλονίκης» και πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό «η αύξηση ήταν μεγάλη αλλά υποχρεωτική λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. Με παρέμβαση του υπουργείου και δική μου προσωπικά η αύξηση περιορίστηκε κατά πολύ (ο ΟΑΣΘ πρότεινε τιμές εισιτηρίων 1 και 1,20 ευρώ, με βάση τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με τον υπουργό της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη το 2008 και ισχύουν για κάθε χρόνο μέχρι το 2017.) Εχω δεσμευτεί εκ μέρους του υπουργείου πως δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη αύξηση τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια».
Παράλληλα ο υφυπουργός Μεταφορών επισήμανε πως υπάρχει δυνατότητα οι άνεργοι και οι άνω των 65 να πληρώνουν μισό εισιτήριο σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα ενώ είπε θα προσπαθήσει να αλλάξει την απόφαση του ΟΑΣΘ το εισιτήριο της μετεπιβίβασης να έχει ισχύ μόνο προς την ίδια κατεύθυνση.
Σήμερα στις 11.30 το πρωί οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» συγκεντρώνονται στο άγαλμα του Βενιζέλου, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

«Ε.Ν» Απεραδεκτες τοσο οι αυξησεις τον εισητηριων οσο και η περικοπη των διαδρομων. Είναι πάνω από κάθε λογική να πληρώνεις 90 λεπτά για μια κατεύθυνση χωρίς επιστροφή. Πρέπει ο ΟΑΣΘ να επανεξετάσει το θέμα τον διαδρομών διότι είναι άδικο. Πρέπει ο επιβάτης να έχει την δυνατότητα επιστροφής. Με αυτή την δυνατότητα οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τόσο τις εργασίες τους όσο και στο να επισκέπτονται την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης. Είναι μια πρόταση που πρέπει να δει με πολύ προσοχή και ο εμπορικός σύλλογος Θεσσαλονίκης .


ΟΣΕ: Αναστέλλονται τα δρομολόγια Πύργου-Καλαμάτας


Αναστέλλονται από την προσεχή Δευτέρα τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη διαδρομή Πύργου-Καλαμάτας. Σύμφωνα συγκεκριμένα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011 και μέχρι νεωτέρας, αναστέλλεται η κυκλοφορία των δρομολογίων 1350, 1351, 1352, 1353 μεταξύ Πύργου - Καλαμάτας - Πύργου.
Η απόφαση εντάσσεται πλαίσιο της νέας πολιτικής που καλείται να εφαρμόσει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, υλοποιώντας τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει τη διακοπή ζημιογόνων δρομολογίων.