Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

"Το χρώμα της λάσπης είναι πράσινο".

Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι αθλιότητες που εκπορεύονται, εδώ και ημέρες, από προπαγανδιστές του ΠΑΣΟΚ για…. δήθεν γαλάζιο υπουργό, με καταθέσεις 178… ανύπαρκτων εκατ. σε ξένη Τράπεζα, αποδεικνύονται τελικά τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο. Είναι ασύστολα ψεύδη, που είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό από το σκάνδαλο του ΠΑΣΟΚ στα υποβρύχια για να πετύχουν επικοινωνιακό συμψηφισμό. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», εκπρόσωπος του κ. Παπακωνσταντίνου παραδέχεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει κανένα στοιχείο για υπουργό «φάντασμα» με 178 εκατ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ζητήσει άμεσα συγνώμη.
Γιατί με μεθοδεύσεις αδίστακτης προπαγάνδας και συκοφαντίας προκαλεί και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού, επιχειρώντας να τον αποπροσανατολίσει. Όσον αφορά στη νέα λάσπη που εκτοξεύουν για δήθεν «ενδοκομματική κόντρα», είναι το δεύτερο επεισόδιο της ίδιας πολιτικής αθλιότητας, που μετά την αποκάλυψη της πρώτης, οδηγεί στη γελοιοποίηση των κατασκευαστών της».

Δέκα χρόνια φυλακή επειδή σκότωσε διαρρήκτη

Ένας 77χρονος από το Διακοφτό Αχαΐας καταδικάστηκε σε δεκαετή κάθειρξη για θανατηφόρο σωματική βλάβη και σε ένα χρόνο φυλάκιση για οπλοχρησία επειδή τραυμάτισε θανάσιμα έναν διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, μετά την ακροαματική διαδικασία, δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο, παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας. Μετά τη δίκη που κράτησε περίπου 13 ώρες με ενδιάμεσες διακοπές, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή αφού προηγουμένως άσκησε έφεση.Στην ίδια δίκη καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για απλή συνέργεια σε υπόθεση κλοπής και ένας 30χρονος που ενεπλάκη στην υπόθεση. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 24/11/2008, στην παραλία Δ.Δ. Ελαιώνα του δήμου Διακοφτού Αχαΐας μέσα στην οικία του 77χρονου.Ο 30χρονος και ένας ακόμη νεαρός, στις 24 Νοεμβρίου του 2008 μπήκαν τα μεσάνυχτα στο σπίτι του ηλικιωμένου και σύμφωνα με τη δικογραφία, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 1.050 ευρώ. Ο 77χρονος τότε, άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα του και κατάφερε με αυτό τραύμα στον μηρό του ενός από τους δύο νεαρούς.Το τραύμα υπήρξε αρκετά σοβαρό με αποτέλεσμα να πληγεί η μηριαία αρτηρία και να υπάρξει ακατάσχετη αιμορραγία για τον έναν από τους φερόμενους ως ληστές, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά τελικά υπέκυψε εννέα μέρες μετά. Το Δικαστήριο μετά την ακροαματική διαδικασία που περιελάμβανε καταθέσεις από επτά μάρτυρες και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 77χρονο παρά μόνο τον αυτοτελή ισχυρισμό περί άμυνας.
Πηγή: cosmo



Βαφτίζουν δυστύχημα τη δολοφονία


Δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου αναφέρουν πως το πόρισμα της εισαγγελίας για τη δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα χαρακτηρίζεται ως δυστύχημα. Ανακοίνωση-προειδοποίηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ Ως δυστύχημα χαρακτηρίζεται από εμπειρογνώμονες η δολοφονία του ομογενούς Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα, πέρυσι το καλοκαίρι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου. Το πόρισµα της εισαγγελίας καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο θάνατός του επήλθε από αυτοκινητικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος.
«Αναμένουμε από την Αλβανία, ως κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υποψήφια προς ένταξη χώρα στην ΕΕ να εγγυηθεί την ορθή και ταχεία απονομή Δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβεκούρας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του για το θέμα της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα.Η έρευνα εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του αλβανικού Τύπου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος».«Στις 12 Αυγούστου 2010, ομάδα εθνικιστών καταδίωξε και δολοφόνησε τον ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα, επειδή μιλούσε ελληνικά», απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών, τονίζοντας ότι αυτό το παραδέχθηκε τότε και η πολιτική ηγεσία των Τιράνων."Το έγκληµά τους καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσµου στην Αλβανία. Εφόσον τα δηµοσιεύµατα µέρους του αλβανικού Τύπου ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα, ότι δηλαδή το πόρισµα της Επιτροπής Εµπειρογνωµόνων αποφαίνεται ότι επρόκειτο για ατύχηµα µε ευθύνη του θύµατος, δηµιουργείται έντονη ανησυχία και προβληµατισµός πώς µετά από εννέα µήνες µελέτης αυτό το οποίο η αλβανική πολιτική και δικαστική εξουσία της Αλβανίας θεωρεί ως αποτρόπαιο έγκληµα µεταβαπτίζεται σε ατύχηµα", συμπληρώνει.
Απευθύνει μάλιστα προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα παρακολουθεί µε προσοχή την εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και ότι "διατηρεί όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά ως προς τις ενέργειές της στο µέλλον".


Το ΠΑΣΟΚ σε “μακροβούτι” συρρίκνωσης


ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Τον Φεβρουάριο του 2010, τρεις «γεμάτους» μήνες μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, η δημοσκόπηση που είχε διενεργήσει η εταιρεία MRB, έδειχνε το ΠΑΣΟΚ, που μετρούσε τότε μόλις πέντε μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου, να βρίσκεται στο 33,9%, και να διατηρεί μια χαώδη απόσταση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, καθώς η ηττημένη παράταξη των εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, βρισκόταν μόλις στο 22,5%. Μια διαφορά 11,4%, που προϊδέαζε για μακριά και αδιασάλευτη πολιτική ηγεμονία, για τον 3ο Παπανδρέου ο οποίος έγινε πρωθυπουργός.Πέρασαν 14 μήνες από εκείνη τη μέτρηση. Και μια νέα δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της «Real News», δείχνει αριθμητικά και ποιοτικά μεγέθη, τα οποία βυθίζουν το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του σε βαθιά, πολιτική μελαγχολία: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 22,4%, έναντι 20,6% της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή μια διαφορά της τάξεως του 1,8%. Αρκετά κάτω ακόμη και από τα όρια του στατιστικού λάθους.Ακόμη πιο σημαντική όμως είναι η συρρίκνωση της πολιτικής επιρροής και απήχησης του κυβερνώντος κόμματος. Μέσα σε 14 μήνες, το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε από το 33,9% στο 22,4%, χάνοντας 11,5% της εκλογικής του δύναμης. Μια πτώση πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά της Ελλάδας, που έχει επιβεβαιωθεί ωστόσο σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις και άλλων εταιρειών.Τα επιμέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, είναι εξαιρετικά αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ. Με μια, διπλής ανάγνωσης, χαραμάδα ελπίδας: Η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ… ξύνει πάτο, μόλις στο 51,7%. Οι απώλειες προς τη Νέα Δημοκρατία εξισορροπούνται σχεδόν με τις εισροές από τη Συγγρού (χάνει 4,3%, κερδίζει 2,4%), και το 24,2% εκείνων που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, δηλώνει σήμερα αναποφάσιστο. Σε αυτή τη δεξαμενή ελπίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, για να φρενάρει την ταχεία κατάρρευση. Μόνο που ο χρόνος δεν είναι πλέον με το μέρος του…

Ένοχος ο Π.Ψωμιάδης

Σοκ για τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας!
Πριν από λίγο το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή του Π.Ψωμιάδη. Αυτή την στιγμή το δικαστήριο συνεδριάζει για να αποφασίσει το ύψος της ποινής
Seleo.gr News

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα την εμπορική αγορά του Δήμου Ν. Ιωνίας, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν μπαίνει σήμερα άνθρωπος μέσα στα μαγαζιά. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και αναρωτιέμαι: Τι, επιτέλους, πρέπει να συμβεί για να το καταλάβει η κυβέρνηση και να αλλάξει αυτή την ανάλγητη οικονομική πολιτική, η οποία δημιουργεί πια φοβερή έλλειψη κοινωνικής συνοχής;
Έχει τραυματιστεί βαθύτατα η κοινωνία μας.Αυτό είναι το πρώτο που ήθελα να πω.Και το δεύτερο είναι δυο κουβέντες για τον απλό τον άνθρωπο.Τώρα που πλησιάζει Πάσχα, ο καθένας ας ξοδέψει στη γειτονιά του. Να μπει μέσα στα καταστήματα. Να βοηθήσει τους καταστηματάρχες της περιοχής του, την τοπική αγορά.Και δεύτερον, επειδή οι Άγιες Ημέρες ζητούν από εμάς να έχουμε συμπόνια,
ανθρωπιά, αγάπη, και πάνω από όλα αλληλεγγύη, για τον άνθρωπο που έχει ανάγκη, για τον άρρωστο, για το φτωχό, για τον ηλικιωμένο, ας είμαστε δίπλα τους. Ο καθένας ξέρει τι μπορεί να κάνει.
Ευχαριστώ πολύ».
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το παρασκήνιο Παπανδρέου, Soros και Goldman Sachs .

 .Ένας περίεργος μηχανισμός κάτι ετοιμάζει στην αγορά με ορόσημο την 15η Απριλίου. Τις τελευταίες μέρες πολλά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν στο παρασκήνιο το οικονομικό και χρηματιστηριακό. Κάτι συμβαίνει στο παρασκήνιο του χρηματιστηρίου ένας περίεργος μηχανισμός που.....περιλαμβάνει και την Goldman Sachs κάτι ετοιμάζει. Ήδη στελέχη της GS βρίσκονται στην Ελλάδα και το αμέσως επόμενο διάστημα οι επαφές θα πυκνώσουν ακόμη περισσότερο.
Η GS προφανώς θέλοντας να στηρίξει το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων. Κύκλοι που παρακολουθούν και γνωρίζουν όσα συμβαίνουν στο οικονομικό και πολιτικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι προσεχώς θα ανεβάσουν την αγορά οι ξένοι με προφανή στόχο τις αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν θα προηγηθεί η ολοκλήρωση του κύκλου της διόρθωσης δηλαδή να προηγηθεί μια σημαντική πτώση της αγοράς πολύ σύντομα για να ακολουθήσει επίσης σε σύντομο χρονικό διάστημα η άνοδος του χρηματιστηρίου. Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουμε προς τις 15 Απριλίου τόσο το σχέδιο αυτό θα βαίνει προς υλοποίηση...Στις 15 Απριλίου θα ανακοινωθούν νέα μέτρα και κατ΄ ουσία νέο μνημόνιο από την κυβέρνηση και εκεί παίζεται ίσως το τελευταίο χαρτί της κυβερνώσας παράταξης.Οι εναλλακτικές λύσεις που έχουν εξετασθεί είναι κατά βάση 3 τουλάχιστον με βάση το ρεπορτάζ το οποίο στηρίχθηκε σε πηγή στο υπουργείο Οικονομικών.Το ελληνικό δημόσιο μέσα στο 2012 να ζητήσει από τους μεγάλους κατόχους ομολόγων δηλαδή την ΕΚΤ κυρίως και τις ελληνικές τράπεζες αλλά και ορισμένες ευρωπαϊκές αντί να πάρουν πίσω το κεφάλαιο τους στην λήξη να ανανεωθεί η διάρκεια του ομολόγου για 5 ή 7 χρόνια. Π.χ. ομόλογο που λήγει το 2012 να λήξει το 2017 ή 2019. Οι όροι των ομολόγων δεν θα αλλάξουν αλλά το μόνο που θα συμβεί είναι επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.Σε αυτή την περίπτωση το ελληνικό δημόσιο θα απευθυνθεί σε group επενδυτών κατόχων ελληνικών ομολόγων. Η Ελλάδα στηριζόμενη στην Ευρώπη και στους μηχανισμούς που έχουν δημιουργηθεί ζητάει από τις διεθνείς αγορές όλα τα ομόλογα λήξης από 2 έως 5 χρόνια να ενταχθούν σε καθεστώς επιμήκυνσης με τροποποιημένους δηλαδή καλύτερους όρους. Δηλαδή να υπάρξει αλλαγή στα κουπόνια και στις αποδόσεις.Η 3η λύση που εξετάζεται είναι να επαναγοραστεί μέρος του χρέους όχι όμως μόνο μέσω των κεφαλαίων που θα αντληθούν από τις αποκρατικοποιήσεις αλλά κυρίως μέσω ενός πολλαπλού σχήματος. Το πλέον σημαντικό στοιχείο σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή είναι ότι οι αποφάσεις και η στρατηγική της κυβέρνησης φαίνεται ότι παίρνουν αυτό τον προσανατολισμό. Δηλαδή να επιμηκυνθεί μέρος καθώς το σύνολο είναι σχεδόν αδύνατο του παλαιού χρέους των 340 δις ευρώ περίπου.Η συνδρομή των αμερικανικών επενδυτικών οίκων θα είναι προφανώς καθοριστική. Πάντως αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή η ιδιότυπη αναδιάρθρωση χρέους έχει πλεονεκτήματα. Δεν ταυτοποιείται με στάση πληρωμών άρα δεν πληρώνονται τα CDS, οι ομολογιούχοι δεν χάνουν επί της ουσίας και ταυτόχρονα δίδεται μια πολύ μεγάλη ανάσα στην κυβέρνηση να προχωρήσει τους σχεδιασμούς της.Σε όλο αυτό τον σχεδιασμό κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει και η Goldman Sachs θέλωντας να αποκτήσει προβάδισμα σε ορισμένα στρατηγικής σημασίας ζητήματα στην Ελλάδα.Αν δεν πετύχει η επιμήκυνση παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης η οποία δηλώνει ότι δεν εξετάζει τέτοιο θέμα τότε νομοτελειακά θα έρθει το haircut της κλίμακας 30% με 40%. Αν υπάρξει βίαιη προσαρμογή και όχι σχεδιασμένη σε ένα τέτοιο καθεστώς αναδιάρθρωσης το σοκ στην οικονομία και στο ΧΑ θα είναι πολύ μεγάλο, πάρα πολύ μεγάλο.Η Goldman Sachs θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο. Ήδη έχει πάρει κάποιες θέσεις, έκλεισε άλλες ενώ είναι παράδοξο που πρόσφατα έκλεισε και long θέσεις. Στο παρασκήνιο συμβαίνουν πολλά. Δεν γνωρίζουμε όλες τις πτυχές του παρασκηνίου, μας διαφεύγουν κομμάτια του πάζλ. Κορυφαία στελέχη της Goldman Sachs, του αμερικανικού επενδυτικού οίκου ο οποίος διαδραμάτισε ένα ξεκάθαρα αρνητικό ρόλο στην πορεία εκτροχιασμού της οικονομίας επισκέπτονται την Ελλάδα. H παρουσία της Goldman Sachs έχει ως στόχο να προτείνει λύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθώς και να συμμετάσχει ενεργά στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.Η παρουσία της Goldman Sachs ίσως να σηματοδοτεί και αλλαγή στάσης και τάσης στο ελληνικό χρηματιστήριο, στις τράπεζες και στις μεγάλες εταιρίες από short σε long. Προσεχώς θα αποκαλυφθούν οι πραγματικές προθέσεις.Πολλοί μπορεί να έσπευσαν να διαψεύσουν το δημοσίευμα του Γερμανικού Der Spiegel για τα περί αναδιάρθρωσης αλλά η ουσία είναι ότι η Ελλάδα εξετάζει την αναδιάρθρωση χρέους. Το ελληνικό κράτος απέτυχε να διαμορφώσει ένα πλαίσιο υγιούς λειτουργίας της οικονομίας η οποία χρεοκόπησε και έτσι έδωσε λαβή σε επενδυτικούς οίκους όπως η Goldman Sachs να κερδοσκοπήσουν άγρια μέσω των CDS των παραγώγων των ομολόγων.Σημειώνεται ότι στην Goldman Sachs απευθύνθηκε το ελληνικό δημόσιο επί κυβέρνησης Σημίτη ώστε με λογιστικές αλχημείες και με το γνωστό swaps να βελτιωθούν τα δημόσια οικονομικά.Ταυτόχρονα αυτοί που εξώθησαν στην χρεοκοπία την οικονομία εμφανίζονται - στηριζόμενοι στην τεχνογνωσία τους - ως οι πεφωτισμένοι προτείνοντας λύσεις εξόδου από το αδιέξοδο.Η Goldman Sachs είναι γεγονός ότι είχε διαδραματίσει περίπου πρωταγωνιστικό ρόλο στις αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, ωστόσο γεγονός είναι ότι μετά τις τελευταίες συναντήσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας με αξιωματούχους του προέδρου Ομπάμα στις ΗΠΑ οι αμερικανικοί επενδυτικοί οίκοι αρχίζουν να αποκτούν πάλι πρόσβαση στην πολιτική εξουσία της Ελλάδος.Από στιγματισμένοι επενδυτικοί οίκοι πλέον κατατάσσονται σε αυτούς που μπορεί το ελληνικό κράτος να συνεργαστεί. Στο πλαίσιο αυτό έφθασαν την Κυριακή στελέχη της Goldman Sachs και θα έχουν επαφές με πλήθος θεσμικών παραγόντων.Με βάση πληροφορίες οι προτάσεις τους εστιάζονται στα εξής κομβικά ζητήματα. Στην αναδιάρθρωση χρέους και συγκεκριμένα στην λύση της επιμήκυνσης του παλαιού χρέους των 340 δις ευρώ. Το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων των 50 δις ευρώ αποτελεί πρόσφορο έδαφος για υπερκέρδη για τους ξένους που θέλουν να διαχειριστούν τέτοιες υποθέσεις...

Ψωμιάδης στην απολογία του: "Έδρασα νόμιμα και ανθρώπινα"


Απολογήθηκε πριν από λίγο ενώπιον του πενταμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας που κατηγορείται ότι απάλειψε πρόστιμο σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα. Στην απολογία του ο Π.Ψωμιάδηςυποστήριξε πως έδρασε νόμιμα καθώς "ακουλουθούσα τις συμβουλές του νομικού συμβούλου της νομαρχίας" ενώ συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν έχει νομικές γνώσεις αφού "ένα γυμνάσιο τελείωσα". Εκτός από νόμιμα ισχυρίστηκε πως μείωσε το πρόστιμο από 89.000 ευρώ σε 5.000 και για ανθρωπιστικούς λόγους καθώς "ο άνθρωπος ήταν άρρωστος και τελικά πέθανε. Με παρακάλεσαν οι συγγενείς του να βοηθήσω". Θυμίζουμε πως σε περίπτωση που καταδικαστεί και στο εφετείο (πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή) κινδυνεύει να χάσει την θέση του
Seleo.gr News

Νέα και ειδήσεις απο την Πιερία

Περισσότερα εδώ. http://www.politispierias.blogspot.com/

"Ένοχος" η πρόταση του εισαγγελέα για τον Π.Ψωμιάδη

Την ενοχή του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας για την παράβαση καθόκοντος πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή του αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον σε λίγη ώρα η απόφαση του δικαστηρίου
Seleo.gr News

ΟΑΣΘ: δρομολόγια της ταλαιπωρίας τα Σάββατα

Οποιος επιβάτης αποφασίσει να μετακινηθεί Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, είναι άγνωστο πότε θα φτάσει στον προορισμό του.
Αν έχει την ατυχία να βρεθεί σε λεωφορείο στο οποίο επιβιβάζονται μέλη της ομάδας «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», οι οποίοι δεν πληρώνουν εισιτήριο και, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, στοχεύουν στο «να μην περάσει το νέο χαράτσι της κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ», τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ταλαιπωρηθεί. Γιατί; Διότι στον ιδιότυπο αυτό πόλεμο και οι δύο πλευρές καλούν την Αστυνομία και, μέχρι την εμφάνισή της, άπαντες παραμένουν μέσα στο σταματημένο αστικό.
Οι μεν οδηγοί ακινητοποιούν το λεωφορείο και, αν μέσα στο αστικό βρίσκεται και ελεγκτής, τότε ειδοποιείται η Αστυνομία και κλείνουν οι πόρτες μέχρι την έλευσή της. Η Αστυνομία όμως ειδοποιείται και από τους «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», οι οποίοι καταγγέλλουν τον ΟΑΣΘ για παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη κατακράτηση...
Η συνέχεια γράφεται στο οικείο αστυνομικό τμήμα, όπου σχεδόν κάθε Σάββατο οδηγούνται και ελεγκτές, αλλά και μέλη των «Επιβατών Θεσσαλονίκης».

Ο Οργανισμός

Ο ΟΑΣΘ, διά του προέδρου του, Χρήστου Στεφανίδη, αναφέρει ότι οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους στους ελεγκτές, προκειμένου να τους βεβαιωθεί πρόστιμο, όμως παρουσία των αστυνομικών οργάνων και τα στοιχεία τους δίνουν, αλλά και παραλαμβάνουν πρόστιμα.«Εχουν έρθει αρκετοί και πλήρωσαν το πρόστιμο, το οποίο κοστίζει 48 ευρώ. Γνωρίζουν ότι, εάν δεν το πληρώσουν σε 20 μέρες, αυτό διπλασιάζεται, ενώ στη συνέχεια ο νόμος μάς δίνει το δικαίωμα να ασκήσουμε έγκληση εναντίον τους, κάτι το οποίο θα πράξουμε εναντίον όσων δε συμμορφωθούν», αναφέρει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.
Καταλήγοντας ο κ. Στεφανίδης παραδέχεται ότι από την ιστορία αυτή ταλαιπωρούνται οι επιβάτες, λέει όμως ότι γι' αυτό δεν ευθύνεται ο οργανισμός.

Οι «Επιβάτες»

«Κάθε Σάββατο πραγματοποιούμε δράσεις ενημέρωσης του επιβατικού κοινού και μπαίνουμε σε λεωφορεία, χωρίς πανό και ντουντούκες, ώστε να μην μπορεί κάποιος οδηγός να ισχυριστεί ότι τον παρενοχλούμε στο έργο του. Ομως, οι οδηγοί ακινητοποιούν τα λεωφορεία, σύμφωνα με απόφαση του συνδικάτου τους», αναφέρει ο εκπρόσωπος των «Επιβατών Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος, και σημειώνει ότι οι επιβάτες αγανακτούν με τους οδηγούς.Ο ίδιος σημειώνει ότι οι «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» δε δίνουν τα στοιχεία τους στους ελεγκτές, αλλά τα δίνουν στην Αστυνομία. «Οι ελεγκτές κόβουν πρόστιμα, αλλά εμείς δεν τα παραλαμβάνουμε. Ο αγώνας μας είναι πολιτικός. Ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι, όπως για παράδειγμα οι άνεργοι, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν εισιτήριο. Οι συγκοινωνίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό. Δηλαδή όποιος δεν έχει χρήματα δεν μπορεί να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο νοσοκομείο ή στο σχολείο; Εξάλλου, ο ΟΑΣΘ παίρνει υψηλή κρατική επιχορήγηση», καταλήγει ο κ. Θεοδωρόπουλος.
ΝΤΟΝΙΑ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ





Σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη


Στο Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης θα εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη μετά την αναβολή της Τρίτης. Ο περιφερειάρχης Μακεδονίας είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή τριών χρόνων για παράβαση καθήκοντος όταν βρισκόταν στη θέση του νομάρχη μετά από καταγγελίες υψηλόβαθμου στελέχους της νομαρχίας για παράνομη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο που νόθευε καύσιμα.






Φορητές συσκευές και κοινωνικά δίκτυα οι νέοι στόχοι των κυβερνοεγκληματιών

Στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου βρίσκονται πλέον οι δύο πλέον δημοφιλείς τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας: τα κοινωνικά δίκτυα και οι φορητές συσκευές.
Τα smartphones και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσονται ταχύτατα στους πλέον «δημοφιλείς» στόχους των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, σύμφωνα με αναφορά της Symantec.
Στην ετήσια «ανάλυση απειλών» της, η γνωστή στο χώρο της διαδικτυακής ασφαλείας εταιρεία επισημαίνει ότι όλο και περισσότερες τεχνολογίες αναπτύσσονται με στόχο την εξάπλωση επιβλαβούς κώδικα σε χρήστες του Facebook, του Twitter και του λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές της Google, Android.
Ωστόσο, τη μερίδα του λέοντος εξακολουθούν να κατέχουν άλλα είδη online εγκλήματος, όπως το e-mail phishing.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι «αχίλλειες πτέρνες» των λειτουργικών για φορητές συσκευές αυξήθηκαν από 115 το 2009 σε 163 το 2010. Σε πολλές περιπτώσεις, κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν τα κενά ασφαλείας για την εγκατάσταση επιβλαβούς λειτουργικού σε smartphones με Android- κάτι που υποδεικνύει το πώς ο «κυβερνοϋπόκοσμος» βλέπει πλέον το «σπάσιμο» smartphones ως μία εν δυνάμει εξαιρετικά επικερδή ενασχόληση.
Τουλάχιστον έξι διαφορετικές «ποικιλίες» επιβλαβούς κώδικα εντοπίστηκαν σε εφαρμογές που διανεμήθηκαν μέσω κινεζικής υπηρεσίας download.
«Είναι κάτι που έχουμε αρχίσει να βλέπουμε να συμβαίνει, αν και ακόμα σε μικρό επίπεδο» είπε η Όρλα Κοξ, στέλεχος της Symantec.
«Δίνει τη δυνατότητα δραστηριοτήτων όπως η 'αναχαίτιση' μηνυμάτων sms και η κλήση συγκεκριμένων αριθμών. Εξετάζονται οι δυνατότητες που υπάρχουν» συμπλήρωσε.
Τμήματα malware βρέθηκαν επίσης σε iPhones, ωστόσο επρόκειτο για «σπασμένες» συσκευές, στις οποίες είχε παραβιαστεί το προεγκατεστημένο σύστημα ασφαλείας.
Οι υπάρχουσες απειλές σε Facebook και Twitter ποικίλλουν: η πιο επικρατούσα είναι η παρουσία links προς ιστοσελίδες με malware και επιβλαβείς εφαρμογές, οι οποίες συλλέγουν προσωπικά δεδομένα. Κατά τη Symantec, ένα στα έξι links που δημοσιεύονται στο Facebook περιέχουν επικίνδυνο λογισμικό.Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία συλλέγονται χρησιμοποιούνται ευρέως σε επιθέσεις «social engineering», όπου οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που έχουν αποκτήσει για ένα άτομο προκειμένου να κάνουν «εξατομικευμένες» απάτες.
Ένα άλλο θέμα το οποίο θίγεται στην έρευνα είναι αυτό των shortened URLs: τέτοιου είδους συστήματα χρησιμοποιούνται πολύ για τη σμίκρυνση διευθύνσεων, αλλά παράλληλα κάνουν δύσκολο να αντιληφθεί ο χρήστης αν το site- προορισμός είναι «ύποπτο» ή όχι. Το 65% των links που παρέπεμπαν σε προορισμούς με malware σε κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει η Symantec, χρησιμοποιούσαν shortened URLs.Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία ανέφερε αύξηση της τάξης του 93% στις web-based επιθέσεις μεταξύ του 2009 και του 2010- αύξηση η οποία οφείλεται στην ολοένα και αυξανόμενη διάθεση «attack toolkits» («πακέτων επίθεσης»), δηλαδή «πακέτων» λογισμικού που επιτρέπουν σε χρήστες με μικρή εμπειρία στο αντικείμενο να σχεδιάσουν τα δικά τους «όπλα». Το πιο δημοφιλές «πακέτο» (μπορούν να αγοραστούν online σε τιμές που κυμαίνονται από μερικά ευρώ μέχρι χιλιάδες) είναι το Phoenix, το οποίο εκμεταλλεύεται «τρύπες» στη Java.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από BBC

Εντείνεται το πρόβλημα αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά

Η επιβράδυνση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών για την αντιμετώπιση ανθεκτικών μικροβίων μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπως αυτή πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης στις αρχές του 20ου αιώνα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το μεγάλο πρόβλημα της αντίστασης--των παθογόνων στα αντιβιοτικά--που έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κρίση», επισήμανε η Ούρσουλα Τεουρετζμπάχερ του Κέντρου Αντιμετώπισης Λοιμωδών Νοσημάτων της Βιέννης, από τη Βοστώνη όπου πραγματοποιείται το ετήσιο Συνέδριο για τα Λοιμώδη Νοσήματα και την Χημειοθεραπεία (ICAAC).Η ίδια υπογράμμισε «τον τεράστιο αριθμό περιπτώσεων (πολυανθεκτικότητας μικροβίων) για τις οποίες δεν υπάρχουν πλέον αποτελεσματικά αντιβιοτικά». «Και αν εξετάσουμε τα νέα αντιβιοτικά που έχουν κυκλοφορήσει ή αυτά που ακόμα παρασκευάζονται στα εργαστήρια είναι σαφές πως η φαρμακοβιομηχανία δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ιατρικής», συμπλήρωσε.Σύμφωνα με τον Γκάρι Νόελ, από το αμερικανικό εργαστήριο Johnson and Johnson, σήμερα παράγονται τα μισά αντιβιοτικά σε σχέση με πριν από δέκα χρόνια. Επικαλούμενος έρευνες, τόνισε πως τα πρώτα αντιβιοτικά που θα στοχεύουν την πολυανθεκτικότητα των μικροβίων είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τέσσερα χρόνια.Για να αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αντιβιοτικών, απαιτείται μια νέα προσέγγιση που δεν θα βασίζεται μόνο στο μοντέλο που προτείνει την επιστροφή στις επενδύσεις, εξήγησε η Δρ Τεουρετζμπάχερ. Η ίδια ανέφερε πολλές προτάσεις που έχουν προωθηθεί, όπως για παράδειγμα η συνεργασία ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, και έχουν αποδειχθεί επιτυχημένες στην δημιουργία θεραπειών εναντίον μολυσματικών ασθενειών.Η λοιμωξιολόγος επέμεινε στην ανάγκη να ενισχυθούν και να εναρμονιστούν οι νόμοι κάθε χώρας που ισχύουν στον τομέα αυτό, ώστε να περιοριστεί η υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών, που κάνει τα μικρόβια πολυανθεκτικά απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων.Όλα τα μέτρα είναι αναγκαία για να μην επιστρέψουμε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης, επισήμανε.
http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Λάθος που η έδρα του ήταν η Αθήνα”


Ο υπουργός Πολιτισμού για το φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
.Τη σταδιακή “μετακόμιση” των υπηρεσιών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από την Αθήνα στην πόλη όπου πραγματοποιείται προανήγγειλε χθες ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. “Για μένα ήταν λάθος που η έδρα του Φεστιβάλ ήταν τόσα χρόνια η Αθήνα και όχι η Θεσσαλονίκη, κι αυτό το λάθος θα το αποκαταστήσουμε”, είπε ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, “διότι δεν θέλω να θιγούν εργασιακές σχέσεις οι οποίες είναι ευαίσθητες”. Εκκρεμεί πάντως και το θέμα της τοποθέτησης νέου διοικητικού συμβουλίου στο Φεστιβάλ.
Παράλληλα, ο κ. Γερουλάνος δήλωσε ότι μέχρι τέλη Απριλίου θα πληρωθεί η οφειλή ύψους 1 εκατ. ευρώ του ΥΠΠΟΤ προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και υποσχέθηκε επιπλέον ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ, με στόχο τη χρηματοδότηση νέων παραγωγών. “Στερούμαστε από χρήματα του υπουργείου προκειμένου να στηρίξουμε την παραγωγή” είπε. “Στόχος είναι να μαζευτούν χρήματα για τη στήριξη του κινηματογράφου από όποιες πηγές και αν υπάρχουν, και το νέο κινηματογραφικό νομοσχέδιο εξασφαλίζει μια πολύ σοβαρή ροή χρημάτων προς το ΕΚΚ που θα πρέπει από την πλευρά του να τα εξασφαλίσει και να τα πολλαπλασιάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, πρόσθεσε. Το ποσό που θα δίνεται ετησίως στο ΕΚΚ από το υπουργείο δεν θα είναι σταθερό, αλλά θα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως για παράδειγμα από τα έσοδα των ταινιών. Οι ανακοινώσεις έγιναν στο περιθώριο της πρώτης γενικής συνέλευσης του νέου δ.σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, στην οποία ο κ. Γερουλάνος έθεσε τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής στον χώρο του κινηματογράφου. .

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Θεσσαλονίκης

 

Παγωμένος καταρράκτης

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το νερό που πέφτει από ένα ρυάκι που σχηματίζει καταρράκτη δημιούργησαν ένα μοναδικό παγωμένο τοπίο στην Εσθονία.



perierga

Αποκλείουν οι Βρυξέλλες αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Κατηγορηματικά διέψευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέο Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου οικονομίας, Όλι Ρεν, τη διενέργεια διαβουλεύσεων με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σωστή τροχιά και πως αυτό καταγράφεται και από τις τριμηνιαίες αξιολογήσεις και τους ελέγχους που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
«Η Επιτροπή στηρίζει απόλυτα τις Ελληνικές Αρχές στις προσπάθειες εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους της χώρας και μεταρρύθμισης της οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η Ελλάδα «να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στις αγορές, με λογικούς όρους δανεισμού».
Τέλος, ερωτηθείς ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, τι σκοπεύει να κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν μετά το 2012 η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές, αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι οποιαδήποτε απάντηση συνιστά «σπέκουλα» και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα, από τη δική της πλευρά, εκπληρώνει τα συμφωνηθέντα».Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί οικονομικής ενίσχυσης της Πορτογαλίας, ο Α. Αλταφάζ επανέλαβε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα επίσημο αίτημα από την Πορτογαλική κυβέρνηση, και ως εκ τούτου καμία διαβούλευση δε διενεργείται στο πλαίσιο της ΕΕ για ευρωπαϊκή αρωγή.



Απεργούν τα Μέσα Ενημέρωσης


Δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα σε όλα τα ΜΜΕ της χώρας.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Ε.Σ.Η.Ε.Α., Ε.Σ.Π.Η.Τ., Ε.Π.Η.Ε.Α., Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., Ε.Τ.Ι.Τ.Α., Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Π.Π.Η.Τ., (και των άλλων συνεργαζομένων σωματείων), «κατ' εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, αποφάσισαν την κήρυξη δύο 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών όλων των εργαζομένων στις εφημερίδες, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τα ειδησεογραφικά site, τα πρακτορεία διανομής τύπου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα περιοδικά, το δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου και από τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 9 Απριλίου έως τις 6.00 π.μ. της Δευτέρας 11 Απριλίου 2011.
Τα αιτήματα είναι «η υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, η διασφάλιση των θεσμικών κατακτήσεων και των θέσεων εργασίας και να σταματήσουν οι περικοπές στις αποδοχές».



ΚΑΤΣΑΜΠΗΣ: ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΜΑ∆Α ΚΡΕΜΑΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ


Ηρακλής και ΠΑΟΚ θα τιµήσουν τον αρχηγό


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Αντώνης Ρεπανάς

Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του αρχηγού. Ο Τάσος Κατσαµπής, ο αρχηγός του Ηρακλήκαι τέως αρχηγός του ΠΑΟΚ, αποφάσισε να κρεµάσει τα παπούτσια του και η µοίρα τα έφερε έτσι ώστε στο τελευταίο του επίσηµο παιχνίδι εντός έδρας, την Κυριακή στο Καυταντζόγλειο Στάδιο, να αγωνιστεί απέναντι στην παλιά του οµάδα. Την οµάδα µε την οποίασήκωσε το Κύπελλο Ελλάδος ως αρχηγός της το 2001. Η διοίκηση του Γηραιού ανακοίνωσε χθες ότι θα τιµήσειτον επί εννιά χρόνια κεντρικό αµυντικό της οµάδας, ενώ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναµένεται να τον τιµήσει για την προσφορά του, αφού για τέσσερις συνεχόµενες χρονιές, από το 1998 έωςτο 2002, φορούσε τη φανέλα του ∆ικεφάλου. Ο Τάσος Κατσαµπής ξεκίνησε την καριέρα του το 1993 απότον Αχαρναϊκό.
Την περίοδο 1994 - 1995 πήγεστον Πανιώνιο, όπου πανηγύρισε τηνκατάκτηση του Κυπέλλου µε την οµάδα της Νέας Σµύρνης, το 1998. Στον Πανιώνιο αγωνίστηκε για τέσσερα συνεχόµενα χρόνια, πριν µετακοµίσει στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ.
Στον καθαρά αγωνιστικό τοµέα, ο γηπεδούχος Ηρακλής προετοιµάζεται για το ντέρµπι, µε τον Γιώργο Παράσχο να έχει στη διάθεσή του τον Καρίµ Σολτάνι, που χθες προπονήθηκε κανονικά, ενώ έτοιµοι φαίνεται ότι είναι και ο Χοσέµιµε τον Κυριακή. Ο Γιάκοµπ, που αντιµετωπίζει έναµικρό πρόβληµα στον προσαγωγό, χθες δεν προπονήθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι Ζερκά και Ελευθερόπουλος παραµένουν τραυµατίες και δεν υπολογίζονται. Στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, ο Μάκης Χάβος δεν δοκίµασε χθεςκάτι ενόψει του τοπικούντέρµπι της Κυριακής. Οι Γκαρσία, Σαβίνικαι Φιλοµένο ακολούθησαν προγράµµαταθεραπείας. Η προετοιµασία των ποδοσφαιριστών του ∆ικεφάλου γίνεται σε δύο τοµείς. Και στον αγωνιστικό αλλά και στον ψυχολογικό. Στο πλαίσιο του δεύτερου τοµέα, χθες πραγµατοποιήθηκε γεύµα του τεχνικού τιµ και των ποδοσφαιριστών σε ταβέρνα της Πολίχνης.





Προστασία Περιβάλλοντος & Αλληλεγγύη μέσα από την επαναχρησιμοποίηση

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης, το οποίο διοργάνωσε σήμερα 6 Απριλίου 2011, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Από νωρίς το πρωί, δεκάδες μέλη και φίλοι της άρχισαν να συγκεντρώνονται στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης και να φέρνουν παιχνίδια, βιβλία, ρούχα, παπούτσια, CD και κάθε είδους, χρήσιμα μεν, αλλά αχρείαστα για τους ίδιους αντικείμενα. Το περίπτερο της ομάδας, το οποίο στήθηκε στον ίδιο χώρο, κατακλίστηκε από εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας κατέφθαναν για να δώσουν ή να πάρουν κάποιο χρήσιμο αντικείμενο. Ό, τι συγκεντρώθηκε χαρίστηκε χωρίς χρήματα, ενώ κάποιος μπορούσε να πάρει ακόμη κι αν δεν είχε κάτι να χαρίσει! Βασικοί στόχοι του Χαριστικού Παζαριού είναι η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την επαναχρησιμοποίηση, αλλά και η ανάπτυξη ενός δικτύου αλληλεγγύης σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική κοινωνία. Το ηθικό καθήκον, η υποχρέωση που έχουν τα μέλη μιας ομάδας να αλληλοϋποστηρίζονται και να αλληλοβοηθούνται, οδήγησε την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας να επιλέξει αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα, η οποία αναμένεται να επαναλαμβάνεται συχνά στην πόλη της Κατερίνης, αφού το συχνότερο ερώτημα το οποίο τέθηκε σήμερα ήταν: «Πότε θα ξαναγίνει;» Το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, δήλωσαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, τα οποία ευχαρίστησαν την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης για την φιλική υποστήριξη που προσέφερε στο 2ο Χαριστικό Παζάρι Κατερίνης και βέβαια τις εθελόντριες και τους εθελοντές που συνέβαλλαν στην πραγμάτωσή σου.Στη δράση συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ