Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Βουτιά από ύψος 27 μέτρων

Οι πιο θαρραλέοι «βουτηχτές» από διάφορες χώρες του κόσμου συγκεντρώθηκαν στη λίμνη Γκάρντα στην Ιταλία για να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να κερδίσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό ως έπαθλο. Οι διαγωνιζόμενοι πήδηξαν από ύψος 27 μέτρων στη λίμνη, χαρίζοντας πλούσιο υλικό στους φωτογράφους.




Το ΠΑΣΟΚ “απολύει” τον Ραγκούση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ήταν ένα έργο που ζήσαμε και με την περίπτωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ένας άλλοτε πανίσχυρος, σχεδόν εξ απορρήτων συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, από τη στιγμή που χάνει την… ευλογία του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, βρίσκεται βορά στις ορέξεις των εσωκομματικών αντιπάλων του.

Το Λυκόφως των Θεών του κεφαλαίου και η πτώση της Ευρωπαϊκής Βαλχάλα

του Σάββα Μιχαήλ
1. Τα μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού που επέβαλαν στον ελληνικό λαό με το Μνημόνιο του 2010 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2011 η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, μέσω της παπανδρεϊκής κυβέρνησης ανδρεικέλων και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των «προθύμων», σηματοδοτούν αναμφίβολα μια χωρίς προηγούμενο καταστροφή για τις λαϊκές μάζες. Αυτό, όμως, καθόλου δεν σημαίνει ότι σώζουν από την καταστροφή την ίδια την Ευρωζώνη, την ΕΕ και τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΤΑΑ


«Δεν δικαιούται κανείς να είναι ανυποψίαστος σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας και τις συνέπειές της για την τοπική κοινωνία. Πολύ περισσότερο όταν είναι αιρετός και κατά συνέπεια, εκλέγεται από την κοινωνία, λογοδοτεί πρωτίστως σε αυτή και υπηρετεί πρωτίστως αυτή» επισημαίνει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων στην πρώην ΕΤΑΑ και τη συζήτηση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Δράσεις για την προστασία της Κορώνειας και της Βόλβης

Δράσεις παρακολούθησης της πανίδας και της χλωρίδας στις λίμνες Βόλβη και Κορώνεια, δειγματοληπτικές μετρήσεις για την ποιότητα και την ποσότητα των επιφανειακών υδάτων στις λίμνες, τα ρέματα και τα μικρά ποτάμια της περιοχής, αλλά και ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και φύλαξης του εθνικού πάρκου προβλέπει έργο που προωθεί ο αρμόδιος φορέας διαχείρισης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπό κατεδάφιση 22 βίλες στο δάσος Σταυρονικήτα της Χαλκιδικής

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε οριστικό τέλος σε πολυετή δικαστική διαμάχη σχετικά με ακίνητα που έκτισε η εταιρεία “Σάνη”.
Του Φίλιππου Δεργιαδέ
Οριστικό τέλος στην οικοπεδοποίηση του παράκτιου δάσους Σταυρονικήτα στη Σάνη Χαλκιδικής θέτει η απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κρίνει παράνομες τις 22 βίλες της εταιρείας “Σάνη” που χτίσθηκαν εντός της δασικής περιοχής, την περίοδο 1995 - 1998.

Τουρίστες και επενδυτές στη Γερμανία αναζητά η Βόλβη

 Συνάντηση του δημάρχου Δημήτρη Γαλαμάτη με τον γερμανό πρόξενο Θεσσαλονίκης Wolfgang Hoelscher - Obermaier

Η Ευρώπη νίκησε (και) τον Σόρος

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το όνομα του Τζορτζ Σόρος αποτελούσε διαχρονικά… αναφορά τρόμου για τις διεθνείς αγορές και τις οικονομίες όλου του κόσμου, μιας και ο Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας, που συνέδεσε την επαγγελματική διαδρομή του με το «σπάσιμο» της Τράπεζας της Αγγλίας, το 1992, εξελίχτηκε στον «γκουρού» της διεθνούς κερδοσκοπίας.

Πόσο… σεβάστηκε το Κέντρο την Αριστερά;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Σαν… χθες, στις 25 Ιουλίου 1929, ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου το «ιδιώνυμο», ο νόμος που απαγόρευε την κομμουνιστική προπαγάνδα και δράση. Ενώ, στα χρόνια που ακολούθησαν, οι κυβερνήσεις του Κέντρου, και προσωπικά ο Γεώργιος Παπανδρέου, υπήρξαν σφοδροί πολέμιοι εκείνων που ηττήθηκαν στον Εμφύλιο.

Τελείωσε το πανηγύρι !


Καθώς η σκόνη των κυβερνητικών πανηγυρισμών κατακάθεται η ομοβροντία αρνητικών εκθέσεων αλλά και της υποβάθμισης της Moodyʼs έρχεται να ξεθωριάσει σιγά σιγά την ευφορία για την πρόσφατη συμφωνία της ευρωζώνης για την χώρα μας.

Προτρέπουν τον Ραγκούση να παραιτηθεί!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Οι τελευταίες εβδομάδες μοιάζουν «ξένες» για το πολιτικό περιβάλλον στο οποίο είχε συνηθίσει να λειτουργεί και να πορεύεται ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο άλλοτε δήμαρχος Πάρου, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε εξελιχτεί σε εξ απορρήτων συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, είδε τη δύναμη και την πολιτική παρεμβατικότητά του, σταδιακά να φθίνουν.

Θέλει να δεσμεύσει την επόμενη Βουλή

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το σχέδιο νόμου το οποίο προετοίμασε ο Χάρης Καστανίδης για τα δημοψηφίσματα, και θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είναι ενδεικτικό των πολιτικών προθέσεων και της στρατηγικής στόχευσης του Γιώργου Παπανδρέου, να εντάξει σε θεσμικό περίβλημα τα επόμενα βήματα της Κυβέρνησής του.

Venture capital: μοχλός ανάπτυξης για καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις - αναξιοποίητα τα εργαλεία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας της ΕΕ

Απάντηση του Επιτρόπου κ. Ταγιάνι στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά.
Την ενίσχυση της αξιοποίησης των «κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου» (venture capital) ως πηγή χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζήτησε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς με γραπτή ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή.

Δήλωση του κ. Νίκου Νικολόπουλου για τα βαρέα και ανθυγιεινά

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη νέα λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, την οποία παρέδωσε σήμερα η διαρκής επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Κλείνουν λόγω εργασιών τα Τέμπη την Τετάρτη


Από παρακαμπτηρίους θα διεξάγεται η κυκλοφορία στα Τέμπη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, λόγω εργασιών καθαρισμού-συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.