Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ποιοί δημόσιοι οργανισμοί καταργούνται ή συγχωνεύονται - Έρχονται και απολύσεις για όσους υπαλλήλους "περισσεύουν"

- Μεταξύ των οργανισμών είναι: ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΟΔΔΥ, ΕΙΝ, ΕΟΜΜΕΧ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΕΡΤ ΕΘΙΑΓΕ
- Εξετάζεται η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας
- Όσοι δεν κριθούν κατάλληλοι από τον ΑΣΕΠ, τότε η πόρτα της απόλυσης ανοίγει
- Θα αρχίσουν οι έλεγχοι για τα οδοιπορικά στο δημόσιο, καθώς υπάρχουν χρεώσεις για δήθεν μετακινήσεις

Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Ραγκούσης οφείλει να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Ραγκούσης οφείλει αύριο να βάλει τέλος στο χάος που ο ίδιος δημιούργησε. Στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των οδηγών ταξί να αφήσει κατά μέρος τη βεντέτα με τον προκάτοχό του και να προσέλθει σε ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με στόχο την απελευθέρωση του επαγγέλματος, με κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Θέση που του υποδεικνύουν ακόμα και συνάδελφοί του μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα

Αρχίζει τη Δευτέρα ο εθνικός διάλογος για το νέο φορολογικό σύστημα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρώτη συνεδρίαση της σχετικής διακομματικής επιτροπής έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011, στις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, της οδού Καραγεώργη Σερβίας.

Γιουρόπα Λιγκ : Αυτός ήταν ...ΠΑΟΚ!

Στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται ουσιαστικά από σήμερα ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά επιβλήθηκε 2-0 της Βαλερένγκα στο «Ούλεβααλ» του Όσλο,

Ένα σπίτι σαν μανιτάρι!

Όσοι από εσάς ονειρευόσασταν να αποκτήσετε ένα σπίτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα και μικροί βλέπατε στην τηλεόραση τα Στρουμφάκια… έχετε την ευκαιρία να κάνετε δικό σας ένα… μανιταρόσπιτο! Το περίεργο αυτό σπίτι μπορεί να γίνει δικό σας με 1,1 εκατ. δολάρια!

Σταύρος Καλαφάτης: "Η προχειρότητα της κυβέρνησης "στρίμωξε" το ενεργειακό μέλλον της χώρας σε ένα και μόνο νομοθέτημα"

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, εισηγητής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου : "Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών, Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Έρευνα, Παραγωγή και δίκτυα μεταφοράς Υδρογονανθράκων και άλλες ρυθμίσεις", έκανε την ακόλουθη δήλωση :

52χρονος χτυπήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

 Το πρώτο για φέτος κρούσμα εγκεφαλίτιδας από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών, εντοπίστηκε σε 52χρονο στην Καρδίτσα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λάρισας.
.Google Adsense Center
.Της Μαρίας Καραούλη

Σώος εργαζόμενος που κεραυνοβολήθηκε από 20.000 volt!

Με ελαφρούς τραυματισμούς γλίτωσε ηλεκτρολόγος της ΔΕΗ έπειτα από ατύχημα στην Κοζάνη
.Google Adsense Center
.Του Χρήστου Βήττα

Σε ιδιώτες η καθαριότητα στον δήμο Λαγκαδά

Τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός.
Υπέρ των εργολάβων τάσσονται και άλλοι δήμοι.
.Της Φανής Σοβιτσλή

Επιστολές για να θυμηθούν τις… υποχρεώσεις τους!

Σχέδια επί χάρτου αντί… κεραυνοβόλου πολέμου
Σοφία Βούλτεψη

Σχέδια επί χάρτου (Kriegspiel στα γερμανικά) εξακολουθεί να κάνει η κυβέρνηση, αν λάβουμε υπ’ όψη τις ανά υπουργείο προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στις επιστολές τις οποίες απέστειλε χθες ο πρωθυπουργός στους υπουργούς.

Ένοχη σιωπή για το εξάμηνο που... χάθηκε στο δρόμο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται;
Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου; Εξακολουθεί να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ της χρεοκοπίας ή πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας;

Ανοικτή επιστολή στους Προέδρους Κύπρου και ελληνικής κυβέρνησης

Γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Αξιότιμοι Κύριοι,
Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κύριε Δημήτρη Χριστόφια και Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου,

Ο τάφος του αποστόλου Φιλίππου βρέθηκε στην Τουρκία

Τον τάφο του Αποστόλου Φιλίππου υποστηρίζει ότι εντόπισε ομάδα αρχαιολόγων στη διάρκεια ανασκαφών στην επαρχία Ντενιζλί της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρακτορείου ειδήσεων «Anatolia».

Θεσσαλονίκη: Νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς


Στην πανεπιστημιακή νευροχειρουργική κλινική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο Κώστας Βουτσάς, χωρίς, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Ο Τρισέ “χρεοκόπησε” τους κερδοσκόπους

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ενδεχομένως να κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Όχι ότι τα προηγούμενα χρόνια της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν υπήρξαν άξια μνείας για την κάθε άλλο παρά λογιστική προσέγγιση του ευρώ, αλλά τώρα που ετοιμάζεται να παραδώσει τα ηνία του ευρωπαϊκού «θησαυροφυλακίου» στον Ιταλό Μάριο Ντράγκι, ο Γάλλος Ζαν-Κλοντ Τρισέ φλερτάρει με μια μνημονεύσιμη υστεροφημία.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή.Η Διεύθυνση Δασών Χαλκιδικής, συμφωνώντας με την άποψη του Δασαρχείου Αρναίας, γνωμοδοτεί αρνητικά για την ΜΠΕ (Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Ο Σόιμπλε έχει δίκιο. Δυστυχώς…

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Σε μια Ελλάδα που θα είχε μάθει από τα λάθη και τις στρεβλώσεις που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, οι δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί μερικής «εκχώρησης κυριαρχίας» μιας χώρας η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας, και αναγκάζεται να προσφύγει στη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μην καταρρεύσει, θα είχαν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα περίσκεψη και τον εξίσου αυτονόητο προβληματισμό.

Απόρρητη έχει χαρακτηριστεί η υπόθεση της σύλληψης 36 τούρκων πολιτών στην Κωνσταντινούπολη

Κρατούνται στις φυλακές εδώ και δυόμισι μήνες, χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορία, με βάση τον τουρκικό αντιτρομοκρατικό νόμο
Αυτό απαντάει η Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο οποίος ζητούσε να πληροφορηθεί για την υπόθεση της σύλληψης στις 10 Μαΐου του 2011, 36 τούρκων πολιτών στην Κωνσταντινούπολη και καλούσε την Επιτροπή να παρέμβει, προκειμένου να προστατευτούν τα δικαιώματα των συλληφθέντων.

Καταγγελία 54 κατοίκων του Δήμου Ύδρας για καταπάτηση κοινοχρήστου τμήματος οικοπέδου από υπάλληλο της Πολεοδομίας

Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία, 39 κάτοικοι της Ύδρας καταγγέλουν την καταπάτηση κοινόχρηστου τμήματος οικοπέδου έκτασης περίπου 60 τ.μ., στη θέση “Κουρμάδα' στο Δήμο Ύδρας.

Από τον Σημίτη στον… Σαμαρά!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Κάθε φορά που τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο αδελφός του Νίκος βγαίνει στο προσκήνιο. Και αναλαμβάνει, είτε να δώσει διευκρινίσεις για το ΠΑΣΟΚ και τον αδελφό του, είτε για να ανοίξει μέτωπο με εκείνους που κατά τη γνώμη του απειλούν και προσβάλλουν τον Οίκο των Παπανδρέου..

Η Κίνα πρωτοπόρος στην παραγωγή φωτοβολταϊκών - η Γερμανία στην κατανάλωση. Εκατομμύρια τόνοι φωτοβολταϊκών θα πρέπει να ανακυκλωθούν τα επόμενα χρόνια

Απάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ποτόσνικ στον Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά
Η παγκόσμια αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ πραγματοποιούνται σημαντικές επενδύσεις σε έρευνα και τεχνολογία στον τομέα αυτό.

Σε τροχιά κατεδάφισης τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι παροχές τους προς τους μερισματούχους.

Ερώτηση Βουλευτών τοπυ ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Το τελευταίο διάστημα στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας επικρατεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον των Μετοχικών τους Ταμείων.

Γιατί είναι ιστορική η Συμφωνία των Βρυξελλών


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Οι ψυχίατροι και οι εγκληματολόγοι ονομάζουν «σύνδρομο της Στοκχόλμης» την ιδιαίτερη ψυχολογική κατάσταση που συνήθως παρατηρείται σε θύματα απαγωγής ή άλλης βίαιης κράτησης, κατά την οποία «ο όμηρος αναπτύσσει έντονα συναισθήματα πιστής υπακοής, θαυμασμού, ταύτισης, ακόμη και αγάπης απέναντι στους απαγωγείς του».