Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η Μακεδονία δεν ξεπουλιέται. Δε χρεοκοπεί»

Μπορεί η δικαιοσύνη … «να πήρε τις αποφάσεις της», αλλά, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο κόσμος. «Αυτός που αποδεικνύει καθημερινά, την αναγνώριση του έργου του Παναγιώτη Ψωμιάδη» δήλωσε στο kentrinews.gr, στενός συνεργάτης του Ψωμιάδη.

Μειώνονται, έως και 50%, επιδόματα στο Δημόσιο

Ανάμεσά τους, επιδόματα απόδοσης, παραγωγικότητας και έρευνας
Μειώνεται, από 10% έως 50%, αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2011, το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς και άλλα ειδικά επιδόματα, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Δ. Ρέππα και Ευ. Βενιζέλο

Κανονικά η κυκλοφορία στην ε.ο. Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

 Ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών
Μετά τα προβλήματα που προκλήθηκαν εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης να κινηθούν με τα οχήματά τους έως τα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών διεξάγεται κανονικα

Αεροπλάνο προσγειώθηκε σε σπίτια – Σώθηκαν από θαύμα οι ένοικοι!

Ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει στο δρόμο όταν οι κινητές του μικρού αεροσκάφους έπαθαν βλάβη. Εγκαύματα στο 70% του σώματός του υπέστη ο πιλότος, βαριά τραυματισμένη η γυναίκα επιβάτης.

Σε συμβολική κατάληψη των Τεμπών

Σε συμβολική κατάληψη ενός τετάρτου, των Τεμπών, προχώρησαν στις 8μμ οι αυτοκινητιστές της Λάρισας.Συνεχίζουν έτσι τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το άνοιγα του επαγγέλματός τους. Ο αποκλεισμός ήταν συμβολικού χαρακτήρα και έληξε στις 8.15μμ. Στην περιοχή βρισκόταν περί τα 50 ταξί, όπως και οδηγοί, οι όποιοι διαδήλωσαν, φωνάζοντας συνθήματα.









Έβαλε γυαλιά στους ληστές της

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι δύο 28χρονοι νεαροί ομογενείς, που επιχείρησαν να ληστέψουν εκδιδόμενη Ελληνίδα στην οδό Γιαννιτσών της Θεσσαλονίκης.

Παραιτήθηκε σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας

Αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η παραίτηση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ισίκ Κοσάνερ και των αρχηγών του στρατού ξηράς στρατηγού Ερντάλ Τζεϊλάνογλου, του πολεμικού ναυτικού ναύαρχου Ερσέφ Ουγούρ και της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχου Χασάν Ακσάϊ.

Τα διαστημόπλοια του μέλλοντος και η τέχνη

Ενδεχομένως να υπάρχει βάση στις απεικονίσεις των διαστημοπλοίων του μέλλοντος, όπως αυτές συναντώνται στην Επιστημονική Φαντασία.

Ελληνοελβετός σκότωσε Ιταλό φοιτητή

Άγριο φονικό σε ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά της Μυκόνου για ασήμαντη αφορμή. Ένας 20χρονος Ιταλός φοιτητής έπεσε νεκρός, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με παρέα νεαρών Ελληνοελβετών στο Cavo Paradiso.

Σε ποταμό στο Κονγκό πνίγηκαν 50 άτομα

Από τους 200 επιβάτες έχουν διασωθεί 115 άτομα
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί ενώ 35 ακόμη αγνοούνται μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πλοίο που έπλεε σε ποταμό στο βορειοδυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Κομφούζιο από μηχανοκίνητη πορεία ιδιοκτητών ταξί προς τη Χαλκιδική

Σε εξέλιξη είναι μηχανοκίνητη πορεία ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης προς τη Χαλκιδική. Η κινητοποίηση αυτή των αυτοκινητιστών έχει ως αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, τη στιγμή μάλιστα που από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου και των αδειούχων του Αυγούστου.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ. Ελιές Καλαμάτας στην Τουρκία. Δείτε βίντεο

Την κατάργηση των κλινικών του ΕΣΥ εξετάζει ο Α. Λοβέρδος

Την κατάργηση του συνόλου των κλινικών και τη δημιουργία τομέων ανά νοσοκομείο, εξετάζει σοβαρά ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της αναδιάταξης του ΕΣΥ.

Επιστροφή δώρων σε περίπτωση λύσης αρραβώνα

Σε περίπτωση λύσης του αρραβώνα τα χρήματα και τα δώρα που έχουν ανταλλαγεί πρέπει να επιστραφούν, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, καθώς παραβιάζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα περί αδικαιολογήτου πλουτισμού.

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών Ταξί

Καμία συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ιδιοκτητών ταξί. Κλιμάκωση κινητοποιήσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ. Τα σημεία της διαφωνίας Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση.

Χρυσό μετάλλιο για τα κορίτσια της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο στην Κίνα


Η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Σανγκάη, επικρατώντας της Κίνας με 8-9. Μια μεγάλη επιτυχία για την εθνική γυναικών του πόλο, καθώς είναι η μοναδική ομάδα στον ελληνικό αθλητισμό που πήρε μετάλλιο τόσο σε ολυμπιακούς αγώνες (2004), όσο και σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2010). Τα κορίτσια του προπονητή Γιώργου Μορφέση, έπιασαν εκπληκτική απόδοση.

ΕΦΟΔΟΣ ,ΜΕ ΠΟΡΕΙΑ,ΤΟΥ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΣΤΟΝ ΗΣΑΠ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μέρμηγκες οι Έλληνες, τζίτζικες οι Γερμανοί

Σκληρότερα εργαζόμενοι Ευρωπαίοι οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών της Ζωής και της Εργασίας (Eurofound), που αποστομώνει την Άγκελα Μέρκελ.
.Της Σοφίας Χριστοφορίδου

Η βία δεν είναι άξια μίμησης


Της Ελένης Καρασαβιδου
Ειδικότερα στην Ευρώπη, την ήπειρο τις αξίες της οποίας οι ακροδεξιοί δήθεν υπερασπίζονται, η ακροδεξιά τρομοκρατία έχει μεγάλη παράδοση στα χτυπήματα εναντίον ανωνύμων, (όταν η ακροαριστερή τρομοκρατία επιλέγει χτυπήματα εναντίον επωνύμων), και η επαναληψιμότητα του φαινομένου, είναι τέτοια που σχετικοποιεί κάθε προσπάθεια απλουστευτικής ψυχολογιοποίησης του φαινομένου

Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αθλητές και ειδικές δυνάμεις στον Πόντο
Λιάνα Μυστακίδου
Μια μεγάλη έκπληξη επεφύλαξε η τελετή έναρξης της Ολυμπιάδας Νέων που διεξάγεται στην Τραπεζούντα και αποτελεί φυτώριο για τους μετέπειτα γίγαντες του αθλητισμού.

Προς την οδό Μουδανίων, στον δρόμο προς Χαλκιδική κατευθύνονται τα ταξί της Θεσσαλονίκης φωτο

Αμέσως μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης που είχαν παρατάξει τα αυτοκίνητά τουςστην παραλία της Θεσσαλονίκης κινούνται αυτή την στιγμή προς την οδό Μουδανίων τον δρόμο δηλαδή που οδηγεί στην Χαλκιδική

Έρχεται μεγάλη μεταρρύθμιση: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και μελέτησα μετ’ εμβριθείας τον κατάλογο προτεραιοτήτων της κυβέρνησης, όπως αυτός περιελήφθη στις περίφημες επιστολές που ο πρωθυπουργός «ταχυδρόμησε» προς τους υπουργούς του, δεν βρήκα πουθενά το γνωστό ιπποκράτειο αξίωμα «πρώτον, ου βλάψεις».

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Άρτα είναι ο τόπος καταγωγής του Δημήτρη Τσοβόλα. Έστω και συμβολικά δηλαδή, σχετίζεται με το λεγόμενο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», που περισσότερο υπήρξε… στα χαρτιά, στη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, παρά συναντήθηκε στα χρόνια που ακολούθησαν με το Κίνημα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να ταυτίζεται με την εξουσία και το κράτος.

Σταύρος Καλαφάτης: "Πλήρης σύγχυση της κυβέρνησης αναφορικά με το μέλλον του Ι.Γ.Μ.Ε."

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφορικά με το μέλλον του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.), έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στη Κομισιόν το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα κατά του υγρότοπουτου του Αλμυρού ποταμού της Κρήτης


 Ν.Χουντής : "Να παρέμβει άμεσα η Κομισιόν ώστε να σταματήσει η περιβαλλοντική καταστροφή του υγρότοπου"

Οι Κινέζοι θέλουν να μας αγοράσουν


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στις αρχές του 2010, τότε που το ΠΑΣΟΚ είχε διανύσει μόλις λίγους μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου, και όσοι είχαν πιστέψει τη σχετική εξαγγελία του Γιώργου Παπανδρέου… περίμεναν τα λεφτά που υπήρχαν, κυκλοφόρησαν σενάρια περί ενδιαφέροντος της Ρωσίας και της Κίνας να συνδράμουν την ελληνική οικονομία.

Οι υπεύθυνοι του Τομέα Ανάπτυξης και του τομέα Εργασίας, κκ. Κωστής Χατζηδάκης, βουλευτής Β’ Αθηνών, και Νίκος Νικολόπουλος, βουλευτής Αχαΐας, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για το πρόγραμμα «Κοινωνική Εργασία»:

«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργούνται ως προς την αποτελεσματική, αλλά και διαφανή χρήση των πόρων του προγράμματος Κοινωνική Εργασία που αφορά στην υλοποίηση δράσεων απόκτησης εργασιακής εμπειρίας πεντάμηνης διάρκειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το Μαξίμου ζήτησε δημοσκόπηση για τη Β’ Αθηνών

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Από τη Β’ Αθηνών ξεκινούν οι πολιτικές μετρήσεις τις οποίες θα ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου, από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, προκειμένου να διαπιστώσει την εικόνα που διαμορφώνεται στην κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ.

Η ΓΣΕΕ για την επίθεση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σωματείου ΠΑ.Σ.Ε.Α,

Η   επίθεση που δέχθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του σωματείου ΠΑ.Σ.Ε.Α,
 έξω από τα γραφεία της επιθεώρησης εργασίας την ώρα που πήγαν να λύσουν εργατική διαφορά με την εταιρεία BRINK’S SECURITY, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Οι πολίτες απαντούν στην Ελληνική δικαιοσύνη

Αφού σταμάτησε να αποφασίζει για μεγαλύτερους μισθούς για τον εαυτό της.Αφού αποκάλυψε και συνέτριψε την διαφθορά στους κόλπους της με το παραδικαστικό.Αφού διαλεύκανε τα σκάνδαλα με τους χρηματισμούς (χορηγίες) των κομμάτων και των κομματικών στελεχών από τη Siεmens Αφού επέβαλε το νόμο και την τάξη στην οικονομική ελίτ στην Ελλάδα..

“Η Συμφωνία των Βρυξελλών σώζει την Ελλάδα”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η έννοια του «Άξονα» είναι αρνητικά φορτισμένη στην ιστορική ορολογία της ανθρωπότητας με τον ναζισμό και τους συμμάχους του, που στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αιματοκύλησαν τον πλανήτη, και απείλησαν να βυθίσουν ολόκληρο τον κόσμο στο σκοτάδι των ακραίων ιδεών τους.

Κυβέρνηση και Τρόϊκα κλείνουν την ΚΕΔ χωρίς καμιά μελέτη, με στόχο την fast-track εκποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Ερώτηση κ. Π. Λαφαζάνη στην βουλή
Η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με την Τρόϊκα, προχωρά στο κλείσιμο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΚΕΔ), παρά την σημαντική προσφορά της εταιρείας στη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των Δημοσίων Ακινήτων

Λουκέτο σε 140 εμπορικά καταστήματα του ΟΤΕ

Σε κλείσιμο – αστραπή, 140 εμπορικών καταστημάτων του ΟΤΕ, αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Οργανισμού. Μοναδικός λόγος, δεν είναι άλλος – από τη γνωστή καραμέλα των ημερών – η μείωση του κόστους δαπανών.
Της Άντζελας Πεϊτση

Προβοκάτσια στην… ανοησία

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τα απίστευτα κι όμως… ελληνικά, που συνέβησαν χθες με τις ακρότητες των ιδιοκτητών ταξί, έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι αδίκως πασχίζουν οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν την Ελλάδα, και να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας. Όχι βέβαια επειδή… μας λατρεύουν, αλλά επειδή κατανοούν ότι χωρίς εμάς, είναι δύσκολο να μην εκτροχιαστεί η ευρωπαϊκή πορεία προς ένα κοινό μέλλον.