Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την Βαλερένγκα στην Θεσσαλονίκη.

 «Χόρτασε» γκολ τους οπαδούς του και σφράγισε - μετά και το 2-0 της Νορβηγίας – με τον καλύτερο τρόπο την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Εξαιρετική στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι η ομάδα του Μπόλονι, με κορυφαίους του Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη έφτιαξε και τελείωσε φάσεις ενώ ανασταλτικά, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Γκαρσία, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Κρέσιτς και περιόρισε σε εντελώς παθητικό ρόλο τους Νορβηγούς.



Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ιεράς Μόνης Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο

«Έφυγε» ο ηθοποιός της «Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής»

Ο ηθοποιός Bubba Smith, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του αστυνομικού Hightower στην ταινία «Police Academy» (Η μεγάλη των μπάτσων σχολή) πέθανε σήμερα σε ηλικία 66 ετών.

Βιομηχανία ρουσφετιών "το ΠαΣοΚ"


ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ είναι πλέον οι εξελίξεις στο θέμα που αποκάλυψε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος» για τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με σκοπό να προσληφθούν 55.000 νέοι με αδιαφανείς διαδικασίες μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Έλληνας βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Los Angeles


Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που έλαβε χώρο στο Los Angeles απένειμε το πρώτο βραβείο πειραματικής ταινίας στον ελληνικής καταγωγής αυστραλό συγγραφέα Κώστα Νίκα για την ταινία του «Light» («φως» στα ελληνικά).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ PROTON

Εκ των υστέρων νομιμότητα!
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
 Με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, που έφερε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο Ευ. Βενιζέλος έσπευσε χθες στη Βουλή να δώσει νομική κάλυψη στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για τη στήριξη της Proton Bank, με τη σύμφωνη γνώμη της Τραπέζης της Ελλάδος, καθ' υπέρβασιν του κανονισμού του Γενικού Λογιστηρίου, και αναδρομικά, παρά τη ριζική διαφωνία του διευθυντή τής Δ49 υπηρεσίας και του αρμόδιου εισηγητή.

Κόλαφος για Ραγκούση ο γερμανικός Τύπος


Μείναμε από ταξί, θα μείνουμε και από γιατρούς!
Σοφία Βούλτεψη
Ταχύτητα και αποτελεσματικότητα: Αυτές οι δύο λέξεις κυριαρχούν από χθες στο πολιτικό λεξιλόγιο της κυβέρνησης, με τον μεν πρωθυπουργό να ζητά επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου κατά την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, τον δε υπουργό των Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ζητά - πρώτος αυτός – το ίδιο από το βήμα της Βουλής.

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1.400 ευρώ!

Της Μπέττυς Γιάννα
Δημοσιογράφος
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και εν γένει βίας από τον άντρα στη γυναίκα. Πολλές γυναίκες δεν μπαίνουν όμως στη διαδικασία να κινηθούν νομικά, γιατί φοβούνται ότι οι καταγγελίες τους θα πέσουν στο κενό και ότι δεν θα κερδίσουν στην ουσία τίποτα.

Προσδιορισμός εισοδήματος με βάση αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες

Του Παναγιώτη Παντελή
Φοροτεχνικός
Με τον φορολογικό νόμο 3842/2010 καθορίστηκε νέος τρόπος προσδιορισμού του εισοδήματος με βάση τα «τεκμαρτά» εισοδήματα που κάποιος έχει.

Η πολιτική δράση του βουλευτή Θ. Καράογλου


Φίλες και φίλοι,
Αύγουστος, μήνας διακοπών για τη πλειοψηφία των Ελλήνων και λίγες ημέρες ξεκούρασης είναι σίγουρα απαραίτητες για όλους.

Ο Λοβέρδος συμμάχησε με τον Ραγκούση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Έναν απρόσμενο σύμμαχο, στο πρόσωπο του Ανδρέα Λοβέρδου βρήκε ο Γιάννης Ραγκούσης, στο περιθώριο της επίμονης και σκληρής κριτικής που δέχεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, για τη στάση που κράτησε στην κόντρα με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Αιδώς… Κυβερνήτες

Του Γεώργιου Ι. Κανιάρη
Δικηγόρος-Ποινικολόγος
Είναι αλήθεια πως η ελληνίδα και ο έλληνας βιώνουν την απόλυτη παρακμή σε όλους τους τομείς.
Βιώνουν με απίστευτη αξιοπρέπεια το πέρασμά τους στην νέα τάξη των "πεινασμένων".
‘Iσως είναι το φτιαξίδι μας έτσι.

Η Ελλάδα μπορεί περισσότερα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Επιστρέφοντας κάποιος από το εξωτερικό έχει την «πολυτέλεια» ή αν θέλετε την ευχέρεια ακόμα και το πλεονέκτημα να βλέπει τα πράγματα από απόσταση. Όση τέλος πάντων χρειάζεται για να καταλήξει σ’ ένα πρώτο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν είναι «κόλαση» ή τέλος πάντων σε χειρότερη κατάσταση από τους κοντινούς ή τους μακρινούς γείτονές της. Εκεί που μειονεκτεί-και κάτι χρειάζεται να γίνει επειγόντως- είναι το ισχυρότερο πλεονέκτημα που διαθέτει. Ο τουρισμός. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ραγκούσης εναντίον Ραγκούση (Απρίλιος 2010 – Ιούλιος 2011)



Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Άπειρες εργατοώρες έχουν χαθεί προκειμένου να μας εξηγήσει ο κ. Ραγκούσης τι μύγα τον τσίμπησε και αναστάτωσε όλη τη χώρα – κατ’ ουσίαν όλη την υφήλιο, αν ρίξουμε μια ματιά στις στρατιές των ταλαιπωρημένων τουριστών – καλοκαιριάτικα με ένα θέμα που όχι απλώς είχε ήδη ρυθμιστεί, αλλά και δεν τον υποχρέωσε κανείς (λέμε τώρα) να το προκαλέσει.

Ο μονόδρομος της ευρωπαϊκής λύσης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Τώρα ίσως ήρθε η ώρα να γίνει το αποφασιστικό βήμα προς την επόμενη φάση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΟΡΑΤΗ Η ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ


Τρόμος για τους Χριστιανούς στη Συρία

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, δημοσιογράφος

Μεταξύ σφύρας και άκμονος βρίσκονται οι Χριστιανοί στη Συρία και ειδικότερα οι Ελληνοχριστιανοί, που αποτελούν τη μεγάλη τους πλειονοψηφία. Είναι ενδεικτικό ότι όλο αυτόν τον καιρό της πολύμηνης αιματηρής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το Πατριαρχείο της Αντιοχείας, τρίτο στη σειρά των πρεσβείων τιμής μεταξύ των Ορθοδόξων Πατριαρχείων, μετά από αυτά της Κωνσταντινούπολης και της Αλεξάνδρειας, έχει μεταφέρει σημαντικές δραστηριότητες του από τη Δαμασκό στον Λίβανο.

Κ. Μπατζελή στο Statesmen: Τελειώνει η εποχή του “αν”…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Κατερίνα Μπατζελή είναι ένα από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταφέρει να συνεχίσουν να ακούγονται με προσοχή, από μια κοινωνία στα πρόθυρα της πλήρους απαξίωσης για την πολιτική, και της σθεναρής αντίδρασης στον πολιτικό λόγο της Κυβέρνησης. Η θητεία της στην πρώτη Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου άλλωστε, αποτιμάται ως θετική, και κάθε άλλο παρά αιτιολογεί την απόφαση του Πρωθυπουργού να την αντικαταστήσει.

Η αποκάλυψη μιας “μισής αλήθειας”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συντονισμένη επίθεση των αγορών στην Ιταλία και την Ισπανία, και μάλιστα με απροκάλυπτα αδηφάγο διάθεση, στα όρια της κερδοσκοπίας, επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν αποτέλεσε ποτέ, επί της ουσίας, παράγοντα θανάσιμου κινδύνου για την ευρωζώνη.

Φόνοι χωρίς αίμα

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Φόνοι, κατά κυριολεξία, δε διαπράττονται μέσω του διαδικτύου. Μεταφορικά, όχι απλώς διαπράττονται, αλλά βρίσκονται και στην ημερήσια διάταξη.

Το “Χαμόγελο του Παιδιού” κοντά στα “ξεχασμένα” παιδιά

Αγωνία για το μέλλον παιδιών που έχουν εγκαταλειφθεί σε νοσοκομεία
Δέκα έξι παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται... προσωρινά σε νοσοκομείο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, έχουν βρει ξανά το χαμόγελο για τη ζωή μέσα στη ζεστή αγκαλιά ανθρώπων, εθελοντών του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ρήγμα στη σεισμική θωράκιση της Ελλάδας

Καταργείται το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Της Στελίνας Μαργαριτίδου

Μήνυμα εκτόνωσης από τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί

Μηνύματα εκτόνωσης στέλνουν οι ιδιοκτήτες ταξί για τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. «Πρέπει να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, τις αντοχές μας, να λάβουμε υπόψη ότι κλείνει η Βουλή.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΔ κ Ν ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ κ. Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έκαναν την ακόλουθη δήλωση για τις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας σε σχέση με μέτρα τόνωσης της απασχόλησης:

«Άρχισαν να δίνουν νέες άδειες ΤΑΞΙ;»

Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου στην βουλή
Χιλιάδες επαγγελματίες ιδιοκτήτες ταξί κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Είναι δεδομένο ότι η άναρχη και πλήρης απελευθέρωση θα επιτείνει το επαγγελματικό αδιέξοδο τόσο των νεώτερων όσο και των παλαιότερων καθώς και το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος.