Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Στην Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης, οι Κάδοι ανακύκλωσης στα αζήτητα


Συχνά παρατηρούν οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας οι κάδοι ανακύκλωση να είναι γεμάτοι και να μην γίνεται η καθιερωμένη και αναγκαία παραλαβή τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται ο χώρος γύρο από τους κάδους σε σκουπιδότοπο.

20 χρόνια από την πρώτη ιστοσελίδα της ιστορίας!

του Νίκου Ηλιόπουλου
Μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της τεχνολογίας και της ενημέρωσης γράφτηκε πριν από 20 χρόνια στο CERN στις Ελβετικές Άλπεις, όταν ο 36χρονος φυσικός Tim Berners-Lee δημοσίευσε την πρώτη ιστοσελίδα!

Τέσσερις οι νεκροί στη Βρετανία - Επεκτείνεται η εξέγερση


Έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου αύριο
Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους στη Βρετανία, αυτή τη φορά στο Μπέρμιγχαμ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από την πρωτοφανή εξέγερση που συγκλονίζει τη χώρα, στους τέσσερις.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 35χρονου με το σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, με εντολή εισαγγελέα

Τη διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων ενεργοποίησε η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Καρανίκα για τον 35χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

ΔΑΚΕ: εμφύλιος με αφορμή τα sms


Πυρά για εφιάλτες, εκβιαστές και...προβοκάτορες
Αναστάτωση προκάλεσε στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, η αποκάλυψη του Βήματος, για τα ανώνυμα μηνύματα που έφθασαν στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος από «γαλάζιους» συνδικαλιστές, οι οποίοι κατηγορούν τη σημερινή ηγεσία της ΔΑΚΕ.

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Παραμένουν στην Superleague Βόλος και Καβάλα
Ολική ανατροπή υπήρξε στην υπόθεση του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανέτρεψε την αρχική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας κι έτσι οι δύο ομάδες δεν υποβιβάζονται, αλλά τιμωρούνται με αφαίρεση 10 και 8 βαθμών, αντίστοιχα, από το νέο πρωτάθλημα. Αντίθετα, οι ποινές σε βάρος του Αχιλλέα Μπέου και του Μάκη Ψωμιάδη μένουν ως έχουν. Αναλυτικά:

Η Ευρώπη αλλάζει χέρια

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Ενωμένη Ευρώπη που οικοδομήθηκε στη Συνθήκη του Μάαστριχτ διολίσθησε μέχρι τις μέρες μας σε ένα ανομοιογενές μόρφωμα, το πηδάλιο του οποίου κρατούν οι Γερμανοί. Δηλαδή, οι ηττημένοι δυο Παγκοσμίων Πολέμων, τους οποίους οι ίδιοι προκάλεσαν, που προσδοκούν να πετύχουν την «τελική λύση» της κυριαρχίας τους απέναντι σε εκείνους που τους νίκησαν στα πεδία των μαχών, στηριζόμενοι αυτή τη φορά στην οικονομική υπεροχή και ανωτερότητά τους.

Ποιός θα κυβερνά το… 2024;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η Συμφωνία των Βρυξελλών έβαλε τα θεμέλια για τη μακροημέρευση μιας Ελλάδας που βρισκόταν στα όρια της πλήρους χρεοκοπίας. Μπορεί η εξέλιξη αυτή να… έθεσε σε κίνδυνο την υπόλοιπη ευρωζώνη, ας αρχίσουμε ωστόσο να κοιτάμε τα του οίκου μας, τουλάχιστον… όταν μας συμφέρει.

Ο Νίκος γράφει τη διακήρυξη του “νέου ΠΑΣΟΚ”

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η αίσθηση ότι «το Καστρί δεν παραδίδει τα όπλα» είναι διάχυτη το τελευταίο διάστημα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αγωνία για την σεισμική δραστηριότητα στον Πατραϊκό Κόλπο


Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με τις επαναλαμβανόμενες σεισμικές δονήσεις στον Πατραϊκό Κόλπο αναφέρθηκε στους προβληματισμούς των καθηγητών Α. Τσελέντη και Γ. Παπαδόπουλου καθώς στο σήμα που έχει δώσει ο ΒΑΝ από τον σταθμό του Πύργου.

Ο Σαμαράς “ψηφίζει”… ήρεμη δύναμη


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Την τακτική της πολιτικής αυτοσυγκράτησης έχει ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς από τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μην δοθεί «πάτημα» στην Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, που συστηματικά πλέον το τελευταίο διάστημα υψώνουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, προκαλώντας ευθέως τη Συγγρού να απαντήσει στο ίδιο μοτίβο.

Μνήμες από τις μέρες της… «κυβερνητικής αθωότητας…»!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Ένα από τα θέματα που είχαν απασχολήσει έντονα μεγάλη μερίδα των εργαζόμενων, μόλις ανέλαβε την εξουσία η σημερινή κυβέρνηση ήταν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Πολλοί, αφελώς τότε, πίστεψαν τον κυβερνητικό ισχυρισμό ότι δεν πρόκειται να θιγούν όρια ηλικίας καθώς και συντάξεις. Και ενώ ήταν ορατή η επερχόμενη θύελλα κάποιοι… έπεσαν από τα σύννεφα, όταν άμεσα σχεδόν φάνηκε η κυβερνητική… ανακολουθία!

Δεν είναι σε κρίση η Ελλάδα, κυρία Σμιθ, αλλά κάποιοι από τους συνομιλητές σας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καινούργιο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω. Η βρετανική εφημερίδα «Guardian» έχει εδώ και μήνες δημιουργήσει μια μόνιμη στήλη υπό τον γενικό τίτλο «Greece in Crisis» (Η Ελλάδα σε κρίση).

ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ «ΚΟΜΑΝΤΟ»

Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Ποια, ακριβώς είναι η αποστολή της Ομάδας δράσης (task force) για την Ελλάδα, πού έχει συστήσει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο, και η οποία θα είναι πλήρως επιχειρησιακή από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2011;

ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ- ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Καμπάνια κάνουν καποιοι φιλανθρωποι καναλαρχες-μεγαλοεργολαβοι και βιομηχανοι με τιτλο : "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" . Σκάι, Νεα οδος ΑΕ, Ολυμπια οδος ΑΕ και Συνδέσμος Βιομηχανιών Πλαστικών Ελλάδας φροντίζουν να μας...καθαρισουν.

“Κλειστόν” ένα στα πέντε καταστήματα της Θεσσαλονίκης


ΕΣΕΕ: Μεγαλύτερο πλήγμα στις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου και Όλγας
.Στο 20% έχει αυξηθεί το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στους βασικούς εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έναντι 10,1% του περσινού Αυγούστου, σύμφωνα με έρευνα για τα λουκέτα σε όλη την Ελλάδα που διενέργησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Αν και το κέντρο της Θεσσαλονίκης εμφανίζει πιο ενθαρρυντική εικόνα σε σύγκριση με εκείνη στην Αθήνα, η κατάσταση κάθε άλλο παρά θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Δ. Ψωμιάδης για προσλήψεις σε ΜΚΟ: «Ο θρίαμβος της φαυλότητας και της υποκρισίας»

Οι προσλήψεις – ασπιρίνη για 5500 ανέργους μέσω ΜΚΟ, για την κάλυψη θέσεων στους Δήμους όλης της χώρας, είναι πλέον μια πραγματικότητα. Οι προσλήψεις αυτές – όπως είχε αποκαλύψει το kentrinews.gr,

Το “διπλό παιχνίδι” με Βενιζέλο-Πάγκαλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, της Νέας Δημοκρατίας και του Γιάννη Μιχελάκη, λίγους εξέπληξε με βάση την πολιτική διαδρομή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Αποτέλεσε ωστόσο «αιφνίδια» εξέλιξη, υπό το πρίσμα της γενικότερης στρατηγικής που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τότε που παρέδωσε τα «κλειδιά» της κυβερνητικής λειτουργίας στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Μόσιαλος, το Καστρί, η ηγεσία…

ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Σε χθεσινά δημοσιεύματα του Statesmen διαβάζουν οι αναγνώστες σας ότι ο κ. Α. Λοβέρδος μεταπήδησε από το στρατόπεδο των Βενιζελικών, όπου κατείχε θέση σχεδόν υπαρχηγού, σ’ εκείνο των νεοπαπανδρεϊκών όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο σύνθετα και επομένως πολύ πιο αβέβαια για τις ηγετικές φιλοδοξίες του.

Μωρό θεωρήθηκε νεκρό, το στείλαν στο νεκροτομείο, έκλαψε και έζησε

Συγκλονιστική ιστορία από την Βραζιλία που μας θύμισε μια (όχι παλιά) από την Θράκη, την εξέλιξη της οποίας θα είχε νόημα να μαθαίναμε

ΝΔ: Τα sms έβγαλαν τα μαχαίρια στη ΔΑΚΕ

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται και ο γραμματέας συνδικαλισμού του κόμματος κ. Ι. Μανώλης.
Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και έχει ξεσπάσει «εμφύλιος» πόλεμος. Η κατάσταση αγριεύει στο παρασκήνιο, αφού τίθενται μομφή και ζήτημα πολιτικής νομιμοποίησης για τη σημερινή ηγεσία της ΔΑΚΕ.

Eφάπαξ στο Δημόσιο μετά 22 μήνες

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40.000 ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων. Η αναμονή για το εφάπαξ ξεπερνά τους 22 μήνες. Αδηλο είναι το μέλλον για τις μετά τον Νοέμβριο του 2010 αιτήσεις.

Κίνδυνος επιστροφής κονδυλίων για έργα του Γ΄ Π.Ε.Π


«Τα είχαμε χύμα, μας ήλθαν και τσουβαλάτα»
Λίστα με τα έργα που συγχρηματοδοτήθηκαν από το Γ΄ Π.Ε.Π Δυτικής Ελλάδος και δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν τεθεί σε λειτουργία, ζητά με Ερώτησή του ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος.

Εικόνες από τις ταραχές στο Λονδίνο

Χωρίς νερό η Νεάπολη Θεσσαλονίκης

Προβλήματα υδροδότησης θα παρουσιαστούν σήμερα Τετάρτη, σε κεντρικούς δρόμους της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας εργασιών που θα πραγματοποιήσουν συνεργεία της ΕΥΑΘ για την ανεύρεση υπόγειας διαρροής, στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου με Ματρόζου.