Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Θα πουν το νερό... νεράκι! στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης


Διακοπή νερού θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 08:00 έως τις 16:00 στην Ξηροκρήνη, Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ. Συγκεκριμένα, η υδροδότηση θα διακοπεί στις οδούς Φρύζη, Δοξάτου, Λεωφόρος Καλλιθέας, Μοναχού Σαμουήλ, Πάργας και Χρυσοσπάθης, και στους γύρω δρόμους. Η διακοπή νερού θα διακοπεί ώστε να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης στο δίκτυο υδροδότησης, σύμφωνα με την ΕΥΑΘ.





Tα είπαν Βενιζέλος - Σόιμπλε

Τηλεφωνική συνομιλία για τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ελλάδα και Ε.Ε. είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, με τον Γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αύριο Τρίτη, θα ξαναεπικοινωνήσουν ενώ για τις 3 μ.μ. έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Horst Reichenbach, επικεφαλής της Task Force της Ε.Ε.



Νέα Δημοκρατία: Στη Θεσσαλονίκη, πάγωσε ολόκληρη την κοινωνία, σήμερα πάγωσε και τους βουλευτές του

Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Παπανδρέου, αφού -με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη- πάγωσε ολόκληρη την κοινωνία, σήμερα πάγωσε και τους βουλευτές του. Δεν είναι και λίγο να ακούν από τον πρόεδρό τους να ομολογεί, (μεταφέρουμε αυτούσια τη φράση του), ότι «η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός ζουν ένα καθημερινό δράμα, τα τελευταία δύο χρόνια».

Η “μεγάλη μπλόφα” της Μέρκελ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η ξαφνική επιβάρυνση του κλίματος που επικρατεί για την Ελλάδα στην Ευρώπη, εξηγείται εν πολλοίς από το εκ του αποτελέσματος ατυχές «μονόπρακτο» της Κυβέρνησης, να επικοινωνήσει πολιτικά τη δήθεν «εκδίωξη» των εκπροσώπων της τρόικας από την Ελλάδα. Οι δανειστές της χώρας, που είχαν ήδη αρχίσει να κουράζονται με την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδέου, έγιναν… μούσκεμα από τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και άρχισαν να θέτουν απειλητικά τελεσίγραφα.

Να αλλάξουμε το μέλλον…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Αν ο Αϊνστάιν είχε δίκιο, η φαντασία έχει μεγαλύτερη σημασία και χρηστικότητα από την ίδια τη γνώση. Μόνο που εκείνος αναφερόταν σε μια εποχή κατά την οποία η ανθρωπότητα, μόλις άρχιζε να ανακαλύπτει λεωφόρους προόδου, εξέλιξης και δημιουργίας.

Τα κριτήρια που «στέλνουν» εργαζόμενο σε εφεδρεία

Οι 151 οργανισμοί που μπαίνουν πρώτοι σε εργασιακή εφεδρεία
Oνόματα για το πλεονάζον προσωπικό ζητάει μέχρι 26 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση
Λίστα προσωπικού το οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ζητάει να έχει μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, από 151 οργανισμούς του Δημοσίου, η κυβέρνηση. Οι υπάλληλοι που θα προταθούν θα πρέπει να αποτελούν τουλάχιστον το 10% του προσωπικού του οργανισμού ενώ όσοι δεν μπουν σε εφεδρεία θα αξιολογηθούν άμεσα από εξωτερικούς συμβούλους.

Την επόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις με την τρόικα

Συνεχείς πιέσεις στην Ελλάδα
Αυστηρή προειδοποίηση προς τις χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να τηρήσουν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας, που τις υποχρεώνει να υιοθετήσουν σκληρά μέτρα λιτότητας, απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συμμερίζεται η Μέρκελ τις αναφορές του Γερμανού υπ. Οικονομίας Ρέσλερ περί ενδεχομένου μελλοντικής ελεγχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Πάνω από τις 2.000 μ.β. το spread του ελληνικού δεκατούς ομολόγου.

Απώλειες 4,43% στο Χ.Α.

Νέα βουτιά έκανε σήμερα ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 847,48 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 4,43%, στη σκιά των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων περί ενδεχόμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας ή ακόμα και εξόδου της από το ευρώ [EUR=X] .

Αυτό είναι το μέλλον που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο για το λαό μας.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πικρή γεύση άφησε η ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι είναι περισσότερο ανήσυχοι. Οι συνταξιούχοι πιο φοβισμένοι.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ


Ρομπάι: Επιστρέφει η τρόικα τη Δευτέρα
Θετικά και προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε τα νέα, πρόσθετα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, προσθέτονας ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα τη Δευτέρα. Από την πλευρά του ο κ. Τρισέ επαναλαμβάνει την ανάγκη να εφαρμόσει η χώρα μας πλήρως τις δεσμεύσεις της.

ΠΡΟΣ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΙΣΚΡΑ
ΟΧΙ ΣΤΗ «ΔΟΡΥΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ» ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ!
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Ερωτ.: Την 1η Οκτωβρίου αμερικάνικη εταιρεία Noble energy σε συμφωνία με την Ισραηλινή Delek ξεκινάνε γεωτρήσεις στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ); Φοβάστε μήπως οι δεδομένες τουρκικές αντιδράσεις σε μια τέτοια γεώτρηση θα φτάσουν μέχρις ενός θερμού επεισοδίου; .
Π. Λαφαζάνης: Δεν αποκλείω καθόλου το οτιδήποτε από την Άγκυρα ως αντίδραση στην Κυπριακή γεώτρηση. Ακόμα και ένα θερμό επεισόδιο!

ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Από χαράτσι σε χαράτσι κι όποιος αντέξει
Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ  "Ελευθεροτυπία"
 Ενα θρίλερ 48 ωρών, με πιέσεις της τρόικας να βρει η κυβέρνηση μέχρι χθες με ποιον τρόπο θα κλείσει την τρύπα του 1,7 δισ. ευρώ για τη μείωση του φετινού ελλείμματος στο ποσοστό που προβλέπει το Μνημόνιο (7,6%), με Ευρωπαίους παράγοντες να θέτουν πλέον ευθέως θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, με δημοσιεύματα ξένων εντύπων και πρακτορείων για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατέληξε στην απόφαση και ανακοίνωση του νέου χαρατσιού για το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

"Αντισυνταγματικό το νέο τέλος στα ακίνητα"


Την αντισυνταγματικότητα του νέου τέλους επισημαίνει σε δηλώσεις του στο NEWS 247 o πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Το χαρακτηρίζει "τιμωρία στους συνεπείς φορολογούμενους"

Σοφία Κατσαρέλη

Παιδιά πολυτέκνων με υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν στις πανελλαδικές τιμωρούνται με διαγραφή από τις σχολές και διετή αποκλεισμό από την ασάφεια του Ν. 3966/2011.


Ερώτηση της κ Αμμανατίδου -Πασχαλίδου στην βουλή Στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις παιδιά πολυτεκνικών οικογενειών έλαβαν μέρος και συμπλήρωσαν τα μηχανογραφικά τους δελτία στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων, κάνοντας χρήση την ιδιότητα των γονιών τους βάσει του Ν. 3454/2006 άρθρο 6 παρ. 3 που αναφέρει ότι: «Οι γονείς που απέκτησαν την πολυτεκνική ιδιότητα βάσει των διατάξεων του ν. 860/1979 (ΦΕΚ 2 Α'), όπως και εκείνοι που την αποκτούν βάσει των διατάξεων του παρόντος, τη διατηρούν ισοβίως και

«Ναι» στην περικοπή του ενός μισθού λένε οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ

Την καταβολή ενός μισθού υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσαν σήμερα οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ενώ χθες ο υπουργός Οικονομικών εξήγγειλε από τη ΔΕΘ την περικοπή ενός μισθού σε αιρετούς υπαλλήλους. Σε ανακοίνωσή τους οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ αναφέρουν: "Στα πλαίσια της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του χρέους της χώρας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, που λαμβάνουν μισθό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν άμεσα στην καταβολή ενός μηνιαίου μισθού υπέρ των προσπαθειών που γίνονται για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Τα ποσά θα καταβληθούν σε ειδικό λογαριασμό με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο".



Τρισέ: Εφαρμόστε πλήρως τις δεσμεύσεις σας


Την πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεών της ζήτησε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ από την ελληνική κυβέρνηση.
"Οι διεθνείς θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καλούν την ελληνική κυβέρνηση με σταθερό τρόπο" να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, διευκρίνισε ο Τρισέ, τονίζοντας πως αυτό είναι "προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας, του ελληνικού λαού".

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ Ο «ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ» ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΕΥΡΩ!

ΟΥΤΕ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΠΤΩΧΕΥΣΗ» ΟΥΤΕ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Έχουμε διακηρύξει εξ αρχής και σε όλους τους τόνους ότι είναι χίλιες φορές προτιμότερη η «στάση πληρωμών» επί του δημόσιου χρέους (''πτώχευση'') και η έξοδος της χώρας από το ευρώ, ως αφετηρίες μιας νέας προοδευτικής πορείας, από τη σημερινή αδιέξοδη, καταστροφική και χωρίς τέλος μνημονιακή λεηλασία!

Διαγωνισμός για σεισμικές έρευνες στο πλαίσιο των ερευνών για πετρέλαιο

Την πρώτη Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη διενέργεια σεισμικών ερευνών - μη αποκλειστικής χρήσης - στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, απευθύνει το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της πρόθεσης της κυβέρνησης να αρχίσουν έρευνες για πετρέλαιο.

Στους ιδιοκτήτες το νέο "χαράτσι" για τα ακίνητα

Δεν επιβαρύνονται οι ενοικιαστές ακινήτων από το νέο τέλος στα ακίνητα, όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ δεν απέκλεισε και νέα μέτρα. Για "ακραίο εισπρακτικό μέτρο" κάνει λόγο η ΠΟΜΙΔΑ  Το "κενό" που προέκυψε όσον αφορά το ποιον θα επιβαρύνει το νέο εισπρακτικό μέτρο, τους ιδιοκτήτες των ακινήτων ή τους ενοικιαστές που διατηρούν στο όνομά τους το λογαριασμό της ΔΕΗ, κάλυψε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Έκρηξη σε πυρηνικό εργοστάσιο στη Γαλλία

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, μετά από έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό στη νότια Γαλλία. Σύμφωνα με την γαλλική αστυνομία δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

Οι “δελφίνοι” στοχοποιούν τον Βενιζέλο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τα όσα συνέβησαν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προφανώς και θα καταγραφούν στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου. Ένας Πρωθυπουργός που ανακοίνωσε μέτρα τα οποία δεν τον εκφράζουν, δεν τα πιστεύει, και αδυνατεί να τα υποστηρίξει ακόμη και σε ρητορικό επίπεδο. Ένας αντιπρόεδρος και Υπουργός Οικονομικών, το σημαντικότερο πολιτικό στέλεχος στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, που υποχρεώθηκε να μπει στο κάδρο των ευθυνών και της κοινωνικής αποδοκιμασίας. Και πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, οι «δελφίνοι» που προσπαθούν ήδη να διαμορφώσουν τις μεταξύ τους ισορροπίες για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Δήλωση του Γενικού Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου των Υπουργών της κυβέρνησης με τη … φιλική συμμετοχή του Πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε πλήρως την δήλωση μου, μετά την σύσκεψη των κοινωνικών εταίρων, ότι ο “χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον σκέφτεται” και “στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα”.
Χωρίς ντροπή για μια ακόμα φορά ενώ ανακοίνωσαν έκτακτα βάρβαρα μέτρα για τα μόνιμα και νόμιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος, δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε συνεννόηση με τους έχοντες και κατέχοντες, δηλαδή τους βιομηχάνους και όλους αυτούς που έχουν στα χέρια τους τον πλούτο της χώρας!!!

Τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ Οι απλήρωτοι λογαριασμοί στην ΔΕΗ ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ

Μετά τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για νέα «χαράτσι» σε όσους είχαν την ατυχία να αγοράσουν με στεγαστικό δάνειο ή όχι ένα σπίτι για να στεγάσουν την οικογένειά τους, αποκτά η ερώτηση για την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την οποία κατάθεσε την προηγούμενη εβδομάδα στην Βουλή απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Νικολόπουλος.

Ο “κανένας” ως επιλογή ενοχής…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την εποχή που το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, μετά την οριακή επικράτησή του στις αμφισβητούμενες εκλογές του 2000, είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα τον χρόνο της παραμονής του στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις, που πάντα τον… συμπαθούσαν, δημιούργησαν ένα καινούριο εύρημα, ώστε ο διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου να μην χρεώνεται την αδυσώπητη πολιτική φθορά του Κινήματος που είχε κληρονομήσει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η σύλληψη του πιστολέρο που έγινε ξυλοδαρμός πολίτη! ΒΙΝΤΕΟ

 Από προχθές υπάρχει στο διαδίκτυο video το οποίο δείχνει μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν συλλάβει ένα άτομο και να το κρατούν στην άκρη του δρόμου. Το video κυκλοφόρησε σε διάφορα blogs με τίτλο «Ξυλοδαρμός και σύλληψη περαστικού στη Θεσσαλονίκη». Από την...
πρώτη στιγμή ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβαν να αναλύσουν το περιεχόμενο της λήψης, την ώρα ανάρτησης, το σημείο του συμβάντος, τον αριθμό των αστυνομικών.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε..

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ μάλλον επιδείνωσε, παρά βελτίωσε, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Αναλυτές και αρθρογράφοι δεν έχουν σταματήσει τη ρητορική περί επικείμενης χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ έχουν αρχίσει να κάνουν αίσθηση και τα σχόλια για την επόμενη ημέρα.

Διήμερο ρεσιτάλ παλινωδιών, Θρίλερ και υποκρισία στη Θεσσαλονίκη: Προστατεύουν τις ΔΕΚΟ με νέο χαράτσι!

Σοφία Βούλτεψη
Η κυβέρνηση δεν ξέρει τι κάνει και ο πρωθυπουργός δεν ξέρει τι λέει – ίσως και συνειδητά, επιλέγοντας, την οδό του «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»: Αυτό προέκυψε από το κυβερνητικό και πρωθυπουργικό διήμερο στη Θεσσαλονίκη και το θρίλερ της χθεσινής Κυριακής.Το ανακοινωθέν «άτυπο» υπουργικό συμβούλιο – δηλαδή υπουργικό που δεν λαμβάνει αποφάσεις – μετετράπη αίφνης σε υπουργικό συγκεκριμένων αποφάσεων, προκειμένου να ανακοινωθεί ένα νέο χαράτσι στα ακίνητα.

2009: Λεφτά υπάρχουν! 2011: Πετρέλαια υπάρχουν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έπρεπε να το περιμένουμε. Και κυρίως έπρεπε να το είχε προβλέψει η αντιπολίτευση. Μετά το «Λεφτά υπάρχουν!» του 2009, θα φτάναμε στο «Πετρέλαια υπάρχουν!» του 2011. Κι’ αν στη ΔΕΘ του 2009, ως αντιπολίτευση, ο κ. Παπανδρέου διακήρυσσε πως όνειρό του είναι να μετατρέψει την Ελλάδα σε «Δανία του Νότου», ήταν βέβαιο ότι με την ίδια ευκολία, δύο χρόνια αργότερα, θα υποσχόταν να μας μετατρέψει σε «Κουβέιτ του Βορρά»!

Το κίνημα δεν πληρώνω στην ΔΕΘ


ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10-9-11 ΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11-9-11 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΗΡΘΑΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ. ΕΚΕΙ ΓΕΥΤΗΚΑΜΕ ΤΗΝ

Η στάση της Ελλάδας, η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και οι Γερμανικές αποζημιώσεις

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή
Η εγκληματική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων ενταφίασε στη χώρα μας τις διεκδικήσεις των συγγενών των ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.Η δικαίωση των ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.

«Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς απέναντι στην χειρότερη πραγματικότητα»

«Χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί της Αχαΐας έρχονται αντιμέτωποι σήμερα με την χειρότερη πραγματικότητα όλων των ετών, στον χώρο της εκπαίδευσης στην χώρα μας» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. κ. Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Θεωρεί “κατόρθωμα” τον υπέρογκο δανεισμό

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Δεν είναι μόνο τα 4 ευρώπουλα το τετραγωνικό, δεν είναι ούτε ότι ακόμη και σήμερα για ΟΛΑ μα ΟΛΑ φταίει ο Καραμανλής και η Δεξιά, είναι όμως το απίστευτο θράσος των «Ηγετών» πού δεν μπορούν να καταλάβουν ως πότε «τους παίρνει» να παριστάνουν τους ηγέτες.

Σήμερα το πρώτο κουδούνι!

Σήμερα, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία της χώρας, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα, αφού τα βιβλία θα διανεμηθούν μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.





Σε 48ωρη απεργία εφοριακοί και τελωνειακοί απο σήμερα

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, και μεθαύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στις εφορίες και στα τελωνεία σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν την Τετάρτη οι Ομοσπονδίες τους.