Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δείτε το βίντεο που κατέγραψαν τα «Εμβόλιμα νέα» από την φυγή των πουλιών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σκηνικό που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Χαρούμενο πρωϊνό για τους «ένοικους» του Νοσοκομείου


Για τους ασθενείς του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης το πρωινό ξύπνημα έχει την δική του χάρη και ομορφιά. Ένα σμήνος από χιλιάδες μαυροπούλια διανυκτερεύει στα πανύψηλα δένδρα του Νοσοκομείου και κάθε

Ένας πλανήτης με δύο ήλιους, ανακαλύφθηκε στον Γαλαξία μας

Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν στον Γαλαξία μας έναν πλανήτη με δύο ήλιους, όπως εκείνος του Λουκ Σκαϊγουόκερ στον «Πόλεμο των Άστρων», γεγονός πρωτοφανές στα χρονικά της αστρονομίας.Ο εξωπλανήτης αυτός (πλανήτης εκτός του δικού μας ηλιακού συστήματος) περιστρέφεται γύρω από δύο ήλιους και επομένως έχει καθημερινά δύο ανατολές και δύο δύσεις. Απέχει περίπου 200 έτη φωτός από τη Γη και οι επιστήμονες τον βάφτισαν Κέπλερ-16β.

ΠΑΟΚ -ΤΟΤΕΝΑΜ Ο-Ο

Έχασε πέναλτι ο ΠΑΟΚ
Με την τύχη του πρέπει να τα βάζει ο ΠΑΟΚ καθώς παρά το γεγονός ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων δεν έχει καταφέρει να την μετουσιώσει σε γκολ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του «Δικέφαλου» ήταν στο 32’ λεπτό όταν ο Λίνο δεν κατάφερε να σκοράρει από τα 11 βήματα (στη δεύτερη προσπάθεια) στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Με έναν Ψωμιάδη… ξεχνιόμαστε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το photo opportunity των αστυνομικών να οδηγούν στον ανακριτή τον… 55χρονο ημεδαπό, όπως περιγράφει τον Μάκη Ψωμιάδη η σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, φυσικά και ήταν μια βαθιά ανάσα για την Κυβέρνηση που αποφάσισε να φορολογήσει ακόμη και τον… αέρα που αναπνέουμε.

Ο Γκάιτνερ στο Ecofin με πρόταση σωτηρίας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αυριανή παρουσία του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ στη συνεδρίαση του Ecofin, φαίνεται ότι θα έχει καθοριστική σημασία για την επιτάχυνση των πρωτοβουλιών ριζικής αντιμετώπισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Επομένως, και στην Ελλάδα.

Γ. Μιχελάκης : Ο υπουργός του «είπα – ξείπα» φαίνετε οτι έχει χάσει την ψυχραιμία του


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, σήμερα, στη Βουλή, σχετικά με την ανάγκη «να ξαναγνωριστούμε, επιτέλους, όλοι σε αυτή τη χώρα για να μην μιλάμε αόριστα, αφηρημένα και απρόσωπα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Επειδή ο κ. Βενιζέλος ζήτησε “να ξαναγνωριστούμε όλοι σε αυτή τη χώρα”, θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τα… “διαπιστευτήρια”, που έχει δώσει μέχρι σήμερα, ως υπουργός των Οικονομικών:

Στην υποβάθμιση και διάλυση του ΕΛΟΓΑΚ οδηγεί η συγχώνευση με άλλους Οργανισμούς

Από την ίδρυση του με το Ν. 2127/93 ο ΕΛΟΓΑΚ ανέλαβε σημαντικές αρμοδιότητες στον τομέα γάλακτος αρχικά και κρέατος στη συνέχεια, όπως η διαχείριση των ποσοστώσεων του αγελαδινού γάλακτος, ο έλεγχος της ποιότητας όλων των ειδών γάλακτος η εφαρμογή των κοινοτικών

Εκτός πειθαρχικών συμβουλίων οι συνδικαλιστές

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Ο αποκλεισμός των συνδικαλιστών από τα πειθαρχικά συμβούλια και η απαρίθμηση των παραπτωμάτων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Πτώση 1,02% στο Χ.Α.

 Με άνοδο 1,02%, στις 848,40 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης μεταξύ Γ. Παπανδρέου, Ανγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί.

Οι εργαζόμενοι σε πολιτική ομηρία

Ο βουλευτής και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού SKΥ Πιερίας με τον κ. Άκη Ρούσσο και την κ. Έφη Κεραμιδιώτη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥΣ - ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Χαράτσι σε όλους! Εξαιρούνται οι νεκροί, οι αρχαίοι και οι άγιοι!

Βρισκόμαστε μπροστά σε δήμευση περιουσίας
Σοφία Βούλτεψη
Χρεοκοπούμε, δεν χρεοκοπούμε. Βγαίνουμε από την ευρωζώνη, δεν βγαίνουμε από την ευρωζώνη. Θα διασωθούμε, δεν θα διασωθούμε.Το μάδημα της μαργαρίτας συνεχίστηκε σε επίπεδο δηλώσεων εξ Εσπερίας, μαζί με το σκοτσέζικο ντους.Χθες, μας άφησαν να βγάλουμε το κεφάλι μας από το νερό – αλλά μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τον Σαρκοζί να δηλώνει στο υπουργικό του συμβούλιο ότι θα κάνει το παν για να σώσει την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος των δυο καταστροφών

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η αρχή και το τέλος μιας θητείας, ειδικά όταν η «σπονδυλική στήλη» δεν έχει να προσφέρει συγκινήσεις, ούτε εγκαινιάζει καινούριες διαδρομές, αρκούν τις περισσότερες φορές από μόνες τους, για να εξηγήσουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά στοιχεία της ταυτότητας κάποιου.

Στα χέρια της αστυνομίας ο Μάκης Ψωμιάδης

Στο Σούνιο συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ο καταζητούμενος Μάκης Ψωμιαδης.Ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας, καταζητείτο από τα μέσα Ιουλίου, μετά τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί, για τη συμμετοχή του στο «σκάνδαλο» των στημένων παιχνιδιών.

Εκλογές εν μέσω ύφεσης;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πεδίο μάχης ήταν η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Στα… ενδότερα της εθνικής αντιπροσωπείας, εκεί όπου εσχάτως διαπιστώνεται διάθεση να ειπωθούν αλήθειες. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να συμβαίνει καθημερινά, μόνο που στην Ελλάδα, η πολιτική και οι λειτουργοί της, επέλεξαν τη στρέβλωση της «δικής τους αλήθειας». Ο καθένας, εννοείται.

Στον Ευοσμο. Τους έκαναν τσακωτούς

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκαν σήμερα το πρωί δύο αλλοδαποί διαρρήκτες, ηλικίας 34 και 47 ετών, στην περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.Τους θρασύτατους ληστές, που λίγο πριν είχαν ληστέψει ένα άλλο διαμέρισμα στην Καλαμαριά, πήραν χαμπάρι οι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαμ τους δράστες.

Στον Ευαγγελισμό ο Κ. Στεφανόπουλος

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ύστερα από δικό του αίτημα, μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Στεφανόπουλος αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίζεται στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Το δρόμο της εργασιακής εφεδρείας στους λιγότερο χρεωμένους Δήμους της Ε.Ε. δείχνει η κυβέρνηση.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες γίνονται δηλώσεις ότι το καθεστώς της «εργασιακής εφεδρείας» θα επεκταθεί και στους ΟΤΑ που εμφανίζονται ως υπερχρεωμένοι, υπενθυμίζουμε την απάντηση του Επιτρόπου κ. Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, ο οποίος βεβαίωνε ότι οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η κυβέρνηση κάνει διαφήμιση «μεταρρυθμιστικής βούλησης»

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» των δημοσιογράφων Β. Λυριντζή και Δ. Οικονόμου, μίλησε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος. Ο Αχαιός Βουλευτής μεταξύ άλλων και απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων επεσήμανε: «Η εξπρές διαδικασία της μείωσης του δημόσιου τομέα επιφέρει στο ξεκίνημά της

Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον χώρο της Έρευνας από την ισοπεδωτική λογική «συλλογικής τιμωρίας» της Κυβέρνησης

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ Ιωάννη Α. Τσουκαλά αναφορικά με ερευνητικούς φορείς του δημοσίου στους οποίους θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία
Σχολιάζοντας τα κυβερνητικά σχέδια εργασιακής εφεδρείας σε ερευνητικούς φορείς του δημοσίου τομέα, ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε τις εξής δηλώσεις:

Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: «Ανάπτυξη δεν σημαίνει απασχόληση, αντίθετα η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι δυνατή μόνο μέσα από επενδύσεις στην πραγματική οικονομία»


Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Ελλάδα μετά από σχετική προσφυγή – καταγγελία της ΓΣΕΕ για παραβίαση διεθνών συμβάσεων της ΔΟΕ
Το φαινόμενο της αποδυνάμωσης του κοινωνικού διαλόγου ως απόρροια των δρομολογούμενων πολιτικών λιτότητας έθεσε ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης, με προφορική του ερώτηση στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα την Κοινωνική Διάσταση της Παγκοσμιοποίησης, - ιδίως υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης - που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της ανοικτής

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΚΑΙ....ΞΑΦΝΙΚΑ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘ ΟΛΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε.Θ,ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (www.oxidiodia.gr) ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΕΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ...

Στην κόψη του ξυραφιού..

Συναγερμός έχει σημάνει το οικονομικό επιτελείο λόγων των δημοσιευμάτων και των απόψεων κορυφαίων γερμανών αξιωματούχων περί ελληνικής χρεοκοπίας. Την ίδια στιγμή η εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων σε δυσθεώρητα επίπεδα και το θρίλερ..

Προς ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ: Τη Δευτέρα να τα πείτε όλα στον κ. Τόμσεν!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό το οποίο όφειλε να είχε γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο θα γίνει την Δευτέρα.
Όχι, βέβαια, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που κάθε τόσο μας… σώζει και επειδή λίγο μετά αποδεικνύεται πως σωσμό δεν έχουμε πετάει το μπαλάκι των ευθυνών στους άλλους. Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι την Δευτέρα, μετά από πρωτοβουλία της διοργάνωσης των Συνεδρίων του Εκόνομιστ, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Αθήνα Πολ Τόμσεν θα έχει ανοικτή συζήτηση με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμο (ΣΕΒ, ΕΕΤ, ΣΕΤΕ, ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΛΠΕ).

Η Ελλάδα χρεοκόπησε! Σε… προσομοίωση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σύμφωνα με τα λεξικά της νέας ελληνικής γλώσσας, «προσομοίωση» είναι η αναπαράσταση μιας διεργασίας, με τη βοήθεια ενός μοντέλου. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη «Μικροπολιτικός» των «Νέων», μια τέτοια προσομοίωση έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Σαντιγί έξω από το Παρίσι, με τη συμμετοχή γκουρού της παγκόσμιας οικονομίας, και αφορούσε την Ελλάδα.

Μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα;


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Αρχικά οι αγορές από χθες, και στη συνέχεια το σύνολο του διεθνούς Τύπου σήμερα, υποδέχτηκαν με ικανοποίηση, ανακούφιση, ίσως και ενθουσιασμό τη στοχευμένη στήριξη της Ελλάδας, όπως αποτυπώθηκε και από τη δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί, στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης με τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι η χώρα που μπήκε στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου το 2010, θα παραμείνει και στο μέλλον «αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης».

Ο Βενιζέλος “διέγραψε” τον Λοβέρδο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το 2007, μετά τις χαμένες εκλογές του Σεπτεμβρίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκαν στην ίδια βάρκα, με κοινή αφετηρία και προορισμό: Να αλλάξει το «οικόσημο» της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και μια νέα ηγεσία υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, να αναλάβει να πάει το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον.

«Ύποπτη σιωπή από τη Κυβέρνηση, στο Εθνικό θέμα της εκδίκασης των Γερμανικών εγκλημάτων του Διστόμου στη Χάγη. Η Γερμανία όμως πρέπει να πληρώσει!»


Την ύποπτη σιωπή της κυβέρνησης στο εθνικό θέμα της εκδίκασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης του ολοκαυτώματος του Διστόμου από τους Γερμανούς, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 12 και 16 Σεπτεμβρίου, καταγγέλλει με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Εξωτερικών, Οικονομικών και Επικρατείας, ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.

Μεγάλες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Με στόχο τη σημαντική συρρίκνωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού
Δραματικές μειώσεις μισθών στο δημόσιο τομέα έως 40%, που θα τεθούν σε εφαρμογή άμεσα από τη μισθοδοσία του Οκτωβρίου, αλλά και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων αποφάσισε χθες η κυβερνητική επιτροπή, στο πλαίσιο των ισχυρών πιέσεων που ασκεί η τρόικα για την αποτελεσματική και μόνιμη μείωση των κρατικών δαπανών.

Ευρωπαϊκή η κρίση και με στόχο το ευρώ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ


Το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα για τις επενδύσεις και για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι η χρηματοδότηση, σημείωσε ο ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης.Ο ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών της Γερμανίας και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Γ. Χατζημαρκάκης

Στους δρόμους οι οπαδοί του Ηρακλη

Μηχανοκίνητη πορεία προγραμματίζουν για την Παρασκευή, στις 19:00  οι οπαδοί του Ηρακλή.
Η συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση είναι μονόδρομος. Αυτό είναι κάτι το οποίο αντιλαμβάνεται μέχρι και ο τελευταίος οπαδός του Ηρακλή.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

Με αγανάκτηση και οργή καταγγέλλουμε την προκλητική ανακοίνωση των ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, με την οποία καταγγέλλει το κίνημά μας «για βανδαλισμούς, κλοπές, ζημιές μεγάλης έκτασης, καθύβριση υπαλλήλων, ξυλοδαρμούς εργαζομένων αλλά και διερχόμενων οδηγών».