Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το 2009 υπήρχε… “άλλος δρόμος”

  ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο βαθμός της εσωτερικής φθοράς που υφίσταται μια Κυβέρνηση, και συνήθως σηματοδοτεί την πορεία προς την ολοκλήρωση και κατάρρευση της πολιτικής κυριαρχίας της, μπορεί να «μετρηθεί» με επάρκεια, από τα επικοινωνιακά αντανακλαστικά της. Τα οποία γίνονται εξαιρετικά αργά, και επιβαρύνουν τις αρνητικές εντυπώσεις, αντί να τις διασκεδάζουν, ή να τις ανατρέπουν.

Νέα Δημοκρατία «Ανοιχτά» Πανεπιστήμια!


Για τη Νέα Δημοκρατία τα «ανοιχτά πανεπιστήμια» είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για δεκαετίες σταθήκαμε απέναντι στο καρκίνωμα, όπως εξελίχθηκε, του ασύλου της παρανομίας και της εγκληματικότητας. Και με κόστος από τις οργανωμένες δυνάμεις που ως συμμορίες δρουν αχαλίνωτα στους πανεπιστημιακούς χώρους. Όπως επίσης δεχόμασταν την ιδεολογική ρετσινιά του «αντιδραστικού» από τους δήθεν προοδευτικούς.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Ούτε 1€ για το χρέος και τους τοκογλύφους - Διαγραφή όλου του χρέους. Καμιά απόλυση, ή όλοι στη δουλειά ή κανένας Απεργία γενική μέχρι την ανατροπή – Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ, στη σημερινή της συνέλευση συζήτησε τη ραγδαία επιδείνωση

Συνάντηση εργασίας για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Τι πάει στραβά στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
Ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ο Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Μανούσος Βολουδάκης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ Μιχάλης Βλασταράκος συναντήθηκαν την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία της εφαρμογής της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στο ΙΚΑ και στα άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ… μονοψήφιο!

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι, δημοσκόπηση που ξεκίνησε στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, και ολοκληρώνεται αύριο, δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει υποχωρήσει σε… μονοψήφια ποσοστά, στην πρόθεση ψήφου.

Γιατί οι ξένοι ηγέτες δεν έρχονται στην Ελλάδα;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια παράπλευρη διάσταση της βαθιάς κρίσης εθνικής ταυτότητας στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, είναι και η δυστοκία που παρουσιάζει η χώρα μας, στο να αποτυπώνεται ως… ελκυστικός προορισμός για ξένους ηγέτες.

Στοιχεία για την απορροφητικότητα κοινοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Νίκο Χουντή.

ΠΕΠ Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου
Στοιχεία για την απορροφητικότητα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδα και Ηπείρου, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.

Ν. Νικολόπουλος: «Η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς αντίκρυσμα»

Συνέντευξη στην εκπομπή «ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΙΝΟ» στο ραδιόφωνο Τρικάλων στους δημοσιογράφους Ελ. Νιζάμη και Χρ. Παπαθανασίου, καθώς και στο σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΜΕΛΛΟΝ» στο δημοσιογράφο Τ. Νικολόπουλο, παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Ν. Νικολόπουλος.

Μέτρα – σφαγείο επειδή απέτυχαν σε όλα, αλλά επιμένουν!

Οι ατιμώρητοι τελειώνουν την Ελλάδα
Σοφία Βούλτεψη
Σε πραγματικό σφαγείο, που όλοι οι γνωρίζοντες από οικονομία εκτιμούν ότι και πάλι δεν θα οδηγήσει πουθενά, εξελίχθηκε το θρίλερ της αποχώρησης της τρόικας από την Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου – με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Ομάδα Εργαζομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος: «Να μην λησμονούμε την κοινωνική πλευρά του νομίσματος»

Με κεντρικό διακύβευμα την αλληλεξάρτηση μεταξύ της οικονομικής διακυβέρνησης και της κοινωνικής συνοχής πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα στις 15 - 18 Σεπτεμβρίου 2011, το Συνέδριο της Ομάδας Εργαζομένων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP Workers' Group), με τη συμμετοχή των Ευρωβουλευτών του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) - μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Επιτρόπου Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης, κ. L. Andor, του Πρωθυπουργού της Μάλτας κ. Gonzi, εθνικών βουλευτών και εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων από όλες τις χώρες της Ε.Ε..

Δημήτρης Δόλλης (υφυπουργός Εξωτερικών): ''Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη Ιερουσαλήμ''

Η δήλωση έγινε στο γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, βράδυ Τρίτης 20 Σεπτεμβρίου 2011, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο... μεγαλοεπιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης και Εβραίοι ραβίνοι-πολιτικοί. Στο γενικό Προξενείο της Ελλάδας,

Μια Κυβέρνηση… σε εφεδρεία


ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΒΙΤΣ
Είναι προφανές, εξετάζοντας τα νεα φορολογικά μέτρα, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο στο δημοσιονομικό τομέα, αλλά και τον έλεγχο στην πολιτική διαχείριση, ενώ εβαλε ταφόπλακα στην όποια ικμάδα διατηρούσε με την κοινωνία. Η φορολόγηση ακόμη και των εισοδημάτων κάτω από το όριο της φτώχειας καταδεικνύει την αναλγησία των κυβερνώντων, σε συνδυασμό με την απόλυτη ανικανότητα να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στοιχειώδη μοντέλα δημοσιονομικής προσαρμογής, τα οποία εδώ και καιρό υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Tην Τετάρτη, 21-09-11, στην Καλλιθέα, οι «Επιτροπές Αγώνα Δεν Πληρώνω-Δεν Πληρώνουμε την κρίση σας» πραγματοποίησαν πρωτοφανή σε επίπεδο γειτονιάς διαδήλωση, με συμμετοχή εκατοντάδων αποφασισμένων πολιτών, απαντώντας δυναμικά στα νέα εξαθλιωτικά χαράτσια που επιβάλλονται στον λαό.

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν: Παράνομη σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία η φορολόγηση των ακινήτων μέσω λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος

Απαγορεύεται με βάση την κοινοτική νομοθεσία, η ΔΕΗ ή κάθε άλλος πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος να διακόψει την παροχή σε περίπτωση που οι καταναλωτές δεν θα πληρώσουν τον φόρο ακινήτων που προωθεί η κυβέρνηση, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αυτό τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εσείς, κ. Βενιζέλε, πιστεύετε στ' αλήθεια ότι έχετε εντολή;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με το συμπάθιο, αλλά επιτέλους τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος όταν λέει (χθες από βήματος Βουλής) ότι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει πως μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα, «ας το κάνει, αλλά προηγουμένως πρέπει να λάβει εντολή»;

ΟΑΣΘ. Δωρεάν σήμερα τα λεωφορεία μετά τις 4 το απόγευμα

Στα πλαίσια  της εκστρατείας που  έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, ο Ο.Α.Σ.Θ., συναισθανόμενος την κοινωνική του ευθύνη, θα είναι και πάλι αρωγός σε αυτή, προσκαλώντας τους πολίτες να μετακινηθούν σήμερα δωρεάν με όλα τα λεωφορεία του, από τις 16:00’ έως την λήξη της βάρδιας όλων των γραμμών ,

Σε εξέλιξη πολλές πορείες και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Καζάνι που βράζει είναι σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς διοργανώνονται πορείες από φοιτητές, συνδικαλιστές, το ΠΑΜΕ, δάσκαλους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ. Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του κέντρου και ξεκινούν πορείες με αποτέλεσμα να καθίσταται ουσιαστικά αδύνατη η κυκλοφορια οχημάτων στο κέντρο, το οποίο θα παραμείνει απαγορευμένη ζώνη για τα Ι.Χ. μέχρι τις 21:00 λόγω των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Ραγδαία η αύξηση των αυτοκτονιών

Ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών τους τελευταίους 12 μήνες, η οποία αποδίδεται στη δεινή οικονομική κρίση, υποστηρίζει με ερώτησή του, προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Εισηγήσεις για διαγραφή Ανδρουλάκη


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μίμης Ανδρουλάκης «ενοχλεί» το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους, με τις αιρετικές απόψεις τις οποίες διατυπώνει για την πολιτική κατάσταση της χώρας, και τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να αναληφθούν, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση.

Σοβαρά προβλήματα κτιριακών υποδομών αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες Β/βαθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκιδική.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στην  βουλή
Σοβαρά προβλήματα κτιριακών υποδομών αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες Β/βαθμιας εκπαίδευσης στη Χαλκιδική.  Οι αστικές περιοχές της Χαλκιδικής παρουσιάζουν στην τελευταία απογραφή αύξηση του πληθυσμού.με συνεπακόλουθο την όξυνση του κτιριακού προβλήματος, κυρίως στη Β/θμια εκπαίδευση. Αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν έχει κατασκευαστεί σχολικό κτήριο Β/θμιας εκπαίδευσης στο Νομό Χαλκιδικής εδώ και 20 περίπου χρόνια.

Σταματείστε το φαγοπότι σε βάρος του λαού !

Σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης δεν ανησυχούν ότι η οργή και η απόγνωση της κοινωνίας θα παρασύρει τα σκανδαλώδη και προκλητικά προνόμια μιας χούφτας ανθρώπων. Γιατί αυτή είναι η αγωνία που παρακινεί..τους δεκάδες εύπορους σε άλλες χώρες που δέχονται να χάσουν λίγα από τα προνόμιά τους τώρα για να μην τα χάσουν σύντομα όλα.

Χειρόφρενο παντού - Χώρις ΜΜΜ και ταξί

Χειρόφρενο τραβούν για σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Χωρίς μετρό, τραμ, προαστιακό, ΟΣΕ, λεωφορεία, τρόλεϊ και ΗΣΑΠ η Αθήνα, καθώς και οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.