Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου: Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Νεάπολης-Συκεών


 Με ανακοίνωσή της η ΕΥΑΘ ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι από τις 9.00 έως τις 16.30 θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδας Φ300 στον δήμο Νεάπολης-Συκεών και συγκεκριμένα εντός του χώρου του συνεργείου ύδρευσης Συκεών. Ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα υδροδότησης στην περιοχή Επταπυργίου-Συκεών.

.

Αναπόσπαστο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ - ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Σε καλό κλίμα και με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για τήρηση των συμπεφωνημένων ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο των ετήσιων συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι η Ελλάδα θα καλύψει πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Στον ΛΑΟΣ ο Χρήστος Καζαντζίδης Επαληθεύτηκαν τα «Εμβόλιμα Νέα»

Την ένταξη του πρώην πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης Χρήστου Καζαντζίδη στον ΛΑΟΣ ανακοίνωσε χθες ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Το φλερτ ήταν γνωστό από καιρό και χθες κατέληξε σε γάμο, που θα οδηγήσει τον κ. Καζαντζίδη στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ. “Ο κ. Χρήστος Καζαντζίδης, επιλαχών βουλευτής Θεσσαλονίκης στο παρελθόν, είναι πλέον κοντά μας.

Σόιμπλε: Σε 10 χρόνια θα βγει η Ελλάδα από την κρίση


Νέα παρέμβαση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Τάσσεται κατά της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη. Αποκλείει χρεοκοπία, όχι όμως και αναθεώρηση του 2ου πακέτου βοήθειας

Γερμανική εταιρεία συμβούλων σχεδίασε πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας


Περιλαμβάνει άμεσο κούρεμα χρέους και μαζικές ιδιωτικοποιήσεις

Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας με βασικά χαρακτηριστικά την άμεση μείωση του χρέους και ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε.
Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ) των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης.

Συμπλοκή αστυνομικών με Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Δυσάρεστη τροπή πήρε το γλέντι που έκαναν χθες βράδυ Ρομά στην περιοχή της Τούμπας, στο πλαίσιο εκδήλωσης τους. Σύμφωνα, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αργά το βράδυ της Παρασκευής, μετέβη στην περιοχή περιπολικό και τους έκανε σύσταση, ύστερα από διαμαρτυρία κατοίκων, για παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας.

Το… πιο κακομαθημένο παιδί της Δύσης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Ταγίπ Ερντογάν αποτελεί το πλησιέστερο προς τον Κεμάλ Ατατούρκ «μοντέλο» ηγέτη που εμφανίστηκε τις τελευταίες δεκαετίες στην Τουρκία. Η συναρπαστική διαδρομή του άλλωστε, από τη φυλακή στην πρωθυπουργία, την απόλυτη πολιτική ηγεμονία και το… ξεχαρβάλωμα της παρεμβατικής δυνατότητας του τουρκικού στρατιωτικού κατεστημένου, δείχνει ότι ο ισλαμιστής που ξεγέλασε τους αντιπάλους του, διαθέτει την «πρώτη ύλη» από την οποία είναι φτιαγμένοι οι ηγέτες.

Ο Μεντβέντεφ πρότεινε για Πρόεδρο τον Πούτιν!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης, και η αδυναμία επαρκούς διαχείρισής της από τους σημερινούς ηγέτες της Ευρώπης, έδειξε με τον πλέον οδυνηρό και ξεκάθαρο τρόπο, πόσο δίκιο είχε η «Monde», όταν μιλούσε για «παιδική χαρά». Αναφερόμενη όχι μονάχα στην ευρωπαϊκή, αλλά ευρύτερα στην παγκόσμια πολιτική ηγεσία, μιας και ούτε ο Μπαράκ Ομπάμα έχει καταφέρει να σταθεί με αξιώσεις σε αυτή την πρωτοφανή κρίση αξιοπιστίας.

Τι είδους “συγκυβέρνηση” εννούσε ο Πάγκαλος


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είναι αρκετά έμπειρος για να γνωρίζει ότι μια δημόσια παρέμβαση, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυρία σαν τη σημερινή, μπορεί να διαμορφώσει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα, εφόσον… κρύβει νοήματα, πίσω από εξαιρετικά προσεκτικά διατυπωμένες φράσεις.

18 ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
Σήμερα 23-09-11 στην περιοχή του Δήμου Αθηναιών κατά τις τρεις το μεσημέρι η δεκαοχτάχρονη μαθήτρια Α.Μ. τελειώνοντας το σχολείο της μπήκε στο λεωφορείο για να πάει στο σπίτι της.
Περίπου στη μέση της διαδρομής μπήκαν μέσα ελεγκτές. Όταν ο ελεγκτής πλησίασε τη μικρή, αυτή του είπε ότι δεν έχει εισιτήριο, γιατί δεν αντέχει να πληρώνει κάθε μέρα τρία ευρώ το λιγότερο για αναγκαίες μετακινήσεις της. Ο ελεγκτής παρανόμως απαίτησε να δει την αστυνομική ταυτότητα της κοπέλας η οποία όμως την είχε ξεχάσει σπίτι.

Ο Χρυσοχοϊδης και η διαδοχή

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν μια ιστορική πολιτική συντριβή, είναι λογικό να δημιουργεί στα στελέχη του Κινήματος άγχος για την «επόμενη μέρα». Δηλαδή, για το τι θα συμβεί στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς πλέον τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του.

“Οι ανάξιοι της πατρίδας”


ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κύριε διευθυντά,
Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω την πρόταση του διευθυντή σύνταξης του Statesmen, να ζητηθούν από τον κ. Σόιμπλε –που τα γνωρίζει (;)- τα ονόματα και οι διευθύνσεις εκείνων (Ελλήνων και ξένων) που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία της Ελλάδος, «επενδύοντας» περιουσίες ολόκληρες στα αντίστοιχα CDS, και οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως τη στιγμή που θα κερδίσουν

Εξέλιξη του Δημόσιου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ

 Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώτον: Όταν οι «σωτήρες» ήρθαν στην κυβέρνηση, το Δεκέμβρη του 2009, το δημόσιο χρέος - έστω και με τα «μαγειρεμένα», σύμφωνα με τις καταγγελίες πρώην μελών της ΕΛΣΤΑΤ, στοιχεία - ήταν 298,6 δισ. ευρώ.

Το σενάριο της “μεγάλης λύσης”


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συλλογιστική του διεθνούς πρακτορείου «Bloomberg» είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ξεκινώντας από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδας, και τον Συνασπισμό της Δήλου, φτάνει μέχρι τις μέρες μας, για να υποστηρίξει ότι μετά από 24 αιώνες, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στα πρόθυρα μια οδυνηρής οικονομικής χρεοκοπίας.

Τώρα… φοβάται τη χρεοκοπία της Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, και το γεγονός ότι σενάρια για χρεοκοπία της Αθήνας και έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας με… τραγική επιμονή, οφείλεται κατά έναν μεγάλο βαθμό στους πολιτικούς χειρισμούς της Άνγκελα Μέρκελ.

Το τρίτο σενάριο μπαίνει στο τραπέζι...

Ρεπορτάζ: Αγγελος Μόσχοβας
Τις προσπάθειες για συντεταγμένη χρεοκοπία της χώρας περιέγραψε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε βουλευτές του ΠαΣοΚ. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του «Κέρδους» περί των τριών σεναρίων που ανέπτυξε ο υπουργός Οικονομικών (μερικό haircut 20%, πλήρης χρεοκοπία, συντεταγμένη χρεκοκοπία με haircut 50%) ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι «άλλο πράγμα η "ασύντακτη" χρεοκοπία και άλλο η αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους, όπως κάνουμε μέσω του PSI. Είναι τελείως άλλο πράγμα».

Εφιάλτης το όνειρο για το εφάπαξ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ 20-30%

Σαρωτικές είναι οι περικοπές στο εφάπαξ που έρχονται από την 1η Νοεμβρίου. Αφορούν και όσους έχουν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν πρόλαβαν να το εισπράξουν. Ονειρα ζωής γίνονται εφιάλτης.Φωτιά είναι οι περικοπές στο εφάπαξ βοήθημα, με τις μειώσεις να ξεκινούν από το 20% και να φτάνουν το 30%. Οι περικοπές θα γίνουν την 1η Νοεμβρίου στα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ασφαλιστικοί φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Νέα Δημοκρατία: Βούληση εκδίκησης των υπαλλήλων, οι οποίοι δεν υποτάσσονται στους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:«Οι κομματικές διώξεις επέρχονται με σημαιοφόρο τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.Είναι αντιδημοκρατικό και λυπηρό οι Υπουργοί, να καθοδηγούνται απροκάλυπτα από τον κ. Καρχιμάκη.

Νέα Δημοκρατία: Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών στην Ανατ. Μεσόγειο

Ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την εκκίνηση σεισμικών ερευνών από το Τουρκικό σκάφος “Πίρι Ρέις” και τις σχετικές δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας κ. Τανέρ Γιλντίζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το παραμύθι

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Οι φίλοι στις Βρυξέλλες με υποδέχτηκαν όπως πάντα. Ανοιχτόκαρδα. Για την Ελλάδα, και μετά την έναρξη της κρίσης, είχαν πάντοτε μια καλή κουβέντα. Αυτήν τη φορά, όμως, είχαν πολλές απορίες. Γιατί τόση παρακμή; Ο Μαρκ πληκτρολόγησε στον υπολογιστή και μου έδειξε μια σειρά από κείμενα που έγραψε στο μπλογκ του ο ανταποκριτής της γαλλικής «Liberation» στο Βέλγιο, κάτω από τον τίτλο «Εντυπώσεις ενός ταξιδιώτη από την Ελλάδα». Στην Ευρώπη δεν καταπίνουν το παραμύθι των πολυεθνικών που φοροδιαφεύγουν και του αθώου λαού που σηκώνει τα βάρη.