Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Νέα Δημοκρατία: Η πρότασή μας είναι κοινωνικά δικαιότερη και έχει μεγαλύτερο δημοσιονομικό όφελος

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την εργασιακή εφεδρεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση να θεωρεί ότι η απόλυση είναι κοινωνικά πιο δίκαιη από τη μη απόλυση. Οι ανακοινώσεις της, πάντως, παραμένουν σκόπιμα ασαφείς και χρήζουν άμεσης διευκρίνησης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μηδενικών προσλήψεων

«ΜΑΧΑΙΡΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αυστηρότερο γίνεται το πλαίσιο για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, το 2012, σύμφωνα με ανακοινώσεις που έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μηδενικών προσλήψεων. Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρθηκε στη μεγάλη μείωση του προσωπικού με κάθε σχέση εργασίας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα τα δυο τελευταία χρόνια που έφτασε στις 200.000 και προανήγγειλε ότι οι περικοπές θα συνεχιστούν και θα διευρυνθούν το 2012.

Παπανδρέου: Δεν θα γίνουμε Ινδία

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον -μετά και τη νέα απαίτηση της τρόικας για μειώσεις των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα- αποκτά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια συνάντησής του με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας. Απαντώντας στις ανησυχίες που τού εξέφρασαν, ο κ. Παπανδρέου φέρεται ειπών: "Στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε "Ινδία" και ούτε πρόκειται να γίνουμε".
Την κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας από το υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, κατά τη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο των εκπροσώπων του ΔΝΤ και της ΕΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Πακέτα νοσηλείας με άγνωστο χρηματοδότη


Ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο, επειδή έσπασε το πόδι του, και η διάγνωση είναι κάταγμα. Το νέο σύστημα χρέωσης νοσηλίων, που ισχύει πιλοτικά από σήμερα, προβλέπει συγκεκριμένη τιμή για την πάθηση «κάταγμα», όπως και ορισμένο αριθμό ημερών νοσηλείας. Κι αν ο ασθενής έχει σακχαρώδη διαβάτη και γι’ αυτό ζαλίστηκε, έπεσε και έπαθε κάταγμα;

Του Κωστή Κεκελιάδη

Άλλα πέντε διόδια στην Εγνατία

Πέντε νέοι σταθμοί διοδίων τίθενται σε λειτουργία κατά μήκος της Εγνατίας οδού μέσα στο προσεχές δίμηνο. Οι τέσσερις μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Το κόστος διέλευσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι ίδιο σε όλους τους σταθμούς και θα ανέρχεται στα 2 ευρώ.

Του Νίκου Ηλιάδη

Πέθανε τρεις μέρες πριν μάθει ότι κέρδισε το Νόμπελ Ιατρικής

Ο Καναδός Ραλφ Στάινμαν, ο οποίος κέρδισε σήμερα το Νόμπελ Ιατρικής –μαζί με τον Αμερικανό Μπρους Μπέτλερ και τον γεννημένο στο Λουξεμβούργο Γάλλο Ζιλ Οφμάν– πέθανε πριν από τρεις ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο Ρόκφελερ στο οποίο εργαζόταν. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε και από την επιτροπή απονομής των Νόμπελ.

Μεγάλη η πτώση στο Χρηματιστήριο

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων συνεχίζει να βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, υποχωρεί στις 774,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,05%. Η αξία των συναλλαγών, για μία ακόμη συνεδρίαση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και διαμορφώνεται στα 20,85 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 3,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,24% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,29%.

Χωρίς ΟΣΕ και Προαστιακό την Τετάρτη


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός την προσεχή Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για τις 5 Οκτωβρίου.

ΜΕΞΙΚΟ. Οι Μάγια είχαν επαφές με εξωγήινους

Ντοκιμαντέρ το οποίο, όπως υποστηρίζει ο παραγωγός του, Ραούλ Τζούλια Λεβί, "θα αποκαλύψει κώδικες και σημαντικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι οι Μάγια είχαν επαφή με εξωγήινους", θα αρχίσει να γυρίζεται από τον προσεχή Νοέμβριο.Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο "Revelations of the Mayans 2012 and Beyond" και σκοπός του παραγωγού είναι να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το τέλος του 2012.

Η αλήθεια για τους διορισμούς που το ΠΑΣΟΚ κρύβει επιμελώς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν δεν έχω χάσει κάποιο σοβαρό επεισόδιο – και επειδή ακούω ότι όλοι ψάχνουν ξανά να βρουν τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλικία τους και λοιπά στοιχεία – πέρσι έγινε κάποια (πολυδιαφημισμένη) απογραφή τους και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν, εν χορδαίς και οργάνοις σε κοινή συνέντευξη Παπακωνσταντίνου – Ραγκούση, οι οποίοι μάλιστα μας απείλησαν με «Καλλικράτη στο Κράτος». Αυτά τα ηρωικά στις 30 Ιουλίου του 2010(!), όταν οι δύο πρώην υπουργοί (ως προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, διότι κατά τα λοιπά δεν ζούμε χωρίς αυτούς), μας ενημέρωσαν πως σύμφωνα με τα στοιχεία που η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είχε συλλέξει μέχρι τις 11.35 π.μ. της Πέμπτης, 29 Ιουλίου, (παρακαλώ, θέλω να προσέξετε την ακρίβεια, επιπέδου… NASA), είχαν απογραφεί 768.009 δημόσιοι υπάλληλοι και από αυτούς οι 625.738 ήσαν οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι στον στενό δημόσιο τομέα, στα ΝΠΔΔ και στους ΟΤΑ.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012, έκανε την παρακάτω δήλωση: Ένας προϋπολογισμός για το 2012, ο οποίος προβλέπει να πληρωθούν ως ληστρικοί τόκοι στους πιστωτές του δημοσίου ποσά μεγαλύτερα από όσα θα καταβάλλει η Κεντρική Διοίκηση της χώρας για μισθούς και συντάξεις, ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει να αυξηθούν περίπου κατά 1/3 οι φόροι στα φυσικά πρόσωπα, εν μέσω λεηλασίας εισοδημάτων και επιδείνωσης της ύφεσης, τότε αυτός ο προϋπολογισμός έχει μια και μόνο αποστολή: να καταστρέψει οριστικά τη χώρα και να δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία και το λαό.

ο κ. Νίκος Νικολόπουλος μίλησε σε στελέχη της Πάτρας και απάντησε στα ερωτήματα τους

Σε συγκέντρωση στελεχών – συνεργατών από την περιοχή του Δήμου Πατρέων που πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα μίλησε ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος.  Μερικά από τα σημεία της τοποθέτησης του Νίκου Νικολόπουλου κατά την διάρκεια της συνάντησης είναι τα εξής:
• Το μόνο που δεν χρειάζεται ΄΄απόδειξη΄΄ είναι η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και η αναλγησία της κυβέρνησης, σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της.
• Στο τέλος του χρόνου, θα έχουμε κλείσει τρία χρόνια μέσα στα οποία η ελληνική οικονομία θα έχει γνωρίσει το πιο μεγάλο πλήγμα στην ιστορία του τόπου από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έρχεται νέα φοροκαταιγίδα


Το τελειωτικό χτύπημα θα δοθεί στους φορολογούμενους και το 2012, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Διαβάστε αναλυτικά  ποιοι φόροι έρχονται σε ακίνητα, εισοδήματα και καύσιμα. Άγριο ψαλίδι στις φοροαπαλλαγές Όσοι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα μπει τέλος στις θυσίες, θα πρέπει να το ξεχάσουν οριστικά. Ο προϋπολογισμός του 2012, προβλέπει μια ακόμα φοροεπιδρομή, την οποία θα πληρώσουν τα γνωστά υποζύγια.

Ελληνική διάκριση σε διαγωνισμό του ΟΗΕ


Ελληνικό χρώμα στο Gala βράβευσης για την ανάδειξη λογότυπου του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σε Κρητικό το τρίτο βραβείο

Στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης των μελών του Ο.Η.Ε., το λογότυπο - σχέδιο του Ηρακλειώτη σχεδιαστή Νικόλαου Μακρογαμβράκη, της DOT Creative Studio, βραβεύτηκε τρίτο ανάμεσα σε 15.300 συμμετοχές σχεδιαστών από 190 χώρες.Η διαδικασία ανάδειξης του διαγωνισμού, όπως σημειώνει το cretalive.gr, έγινε μέσω μίας online ψηφοφορίας από τον ιστότοπο του Οργανισμού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΑΔΕΔΥ: Διάλυση του κράτους

Εντονες αντιδράσεις για την εργασιακή εφεδρεία
Τα 7 βήματα για την εργασιακή εφεδρεία
Σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι με ηλικιακά κριτήρια
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας, την επομένη της ανακοίνωσης των τελικών αποφάσεων της κυβέρνησης για το εύρος και τη διαδικασία εφαρμογής του μέτρου. Η εργασιακή εφεδρεία εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αιχμής στην κριτική του κυβερνητικού έργου από την αντιπολίτευση, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων για το εύρος και τη διαδικασία εφαρμογής της.

Ομιλία της κ. Ε. Αμμανατίδου - Πασχαλίδου στην βουλή με θέμα την εξωτερική και αμυντική πολιτική της Κυβέρνησης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Δείτε το βίντεο

Ν. Νικολόπουλος: «Η Μνημονιακή Κυβέρνηση έχει προ πολλού καταστεί μνημειώδης»

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ στην εκπομπή «Αυτήκοος Μάρτυς» με τους δημοσιογράφους Α. Κωβαίο και Β. Μπεσκένη, αλλά και στο δελτίο ειδήσεων του “Μακεδονία tv» στον δημοσιογράφο Αλ. Βαλσαμίδης, ο βουλευτής Αχαίας και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:«Ο τραγικός απολογισμός των δυο χρόνων της Κυβέρνησης κλείνει με την εργασιακή εφεδρεία – απόλυση – συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού εργαζομένων. .

ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΝ Ο.Ρ.ΘΕ.

Την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη Θεσσαλονίκη, που εκφράζεται και με την ουσιαστική άρνηση της να διορίσει επί δίμηνο Διοίκηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού καταγγέλλει η ΝΔ Θεσσαλονίκης.  Συγκεκριμένα, στις 17-7-2011 έληξε η θητεία της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΟΡΘΕ που ορίζεται απο τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και διοικεί τον ΟΡΘΕ και ακόμη μέχρι σήμερα δεν διορίστηκε νέα, ούτε μπορεί να συνεδριάσει η απελθούσα, η οποία να σημειωθεί ότι διορίσθηκε μ ε καθυστέρηση έξι μηνών.

«Πολιτικοί, φτάνει πια!»

ΣΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΗΓΟΡΩ» ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Σοφία Βούλτεψη
Ο Ιταλός επιχειρηματίας Ντιέγκο Ντέλλα ΒάλλεΣάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η επιθετική επιστολή προς τους πολιτικούς του επιχειρηματία Ντιέγκο Ντέλλα Βάλλε. Πρόκειται για μια επιστολή που θα μπορούσε κάλλιστα να απευθυνθεί και στο ελληνικό πολιτικό κατεστημένο. Υπό τον τίτλο «Πολιτικοί, φθάνει πια!» (Politici, ora basta), ο Ντέλλα Βάλλε, που δραστηριοποιείται στον τομέα της υποδηματοποιίας, απευθύνει ένα είδος «Κατηγορώ», προς την ιταλική πολιτική τάξη.

Ποιοι εντάσσονται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης

Τις τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας έλαβε απόψε το υπουργικό συμβούλιο. Η πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε περιλαμβάνει ένταξη στο καθεστώς 30.000 εργαζομένων και ολοκλήρωση της διαδικασίας έως τα τέλη του 2011, με στόχο την εξοικονόμηση -εντός του 2012- 300 εκατ. ευρώ.
To μέτρο αφορά εργαζομένους στο Δ