Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι αντιδρούν στην συγχώνευση του Δημοτικού σχολείου τους, επικαλούμενοι λόγους ιδιαιτερότητας.«Η απόφαση αυτή καταδικάζει τους μαθητές Ρομά σε παραγκωνισμό, οπισθοδρόμηση και απομόνωση σε όλα τα επίπεδα» δηλώνουν

Το Υπουργείο Παιδείας και ιδιαίτερα η υπουργός κ. Α. Διαμαντοπούλου καλείται να δει με την πρέπουσα σοβαρότητα το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σχολείο και να δώσει άμεση λύση
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Νυμφόπετρας η απόφαση του Υπουργείου παιδείας να συγχώνευση το δημοτικό σχολείο του χωριού τους με αυτό του δημοτικού σχολείου Προφήτη. Τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις και κατάληψη του δημοτικού σχολείου ενώ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης χωρίς να βρουν ανταπόκριση.

ΝΟΜΙΚΑ ΕΩΛΗ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΚΑΡΟΥΖΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ

Ο νόμος 3986/2011 με το άρθρο 37 παρ. 7 όρισε την περίφημη εργασιακή εφεδρεία. Σχετικώς αναμένεται και η θέση σε ισχύ ενός Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο κατά την εξουσιοδότηση που προβλέπεται από την παράγραφο του προαναφερθέντος άρθρου, θα καθοριστούν τα «αντικειμενικά» και «αξιοκρατικά» κριτήρια για την ένταξη του «πλεονάζοντος προσωπικού» στους πίνακες κατάταξης που συντάσσει το ΑΣΕΠ.

Δήλωση Σταύρου Καλαφάτη με αφορμή την ενημέρωση από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για το ζήτημα έρευνας και εξόρυξης Υδρογονανθράκων

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη για το ζήτημα έρευνας και εξόρυξης Υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ξαφνικά, σήμερα, η κυβέρνηση προέβη σε νέες ανακοινώσεις για το ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα της έρευνας Υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ!
Η επιτροπή μας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες που καταστρέφονται από τη κρίση και τη νεολαία που μάχεται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, να οργανώσουμε τώρα τη δράση μας για να αντιμετωπίσουμε τη κοινωνική καταστροφή που μας σπρώχνει η κρίση του καπιταλισμού.

Απόφαση ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”.

Ήμερα μνήμης και ευγνωμοσύνης

Για κάθε άνθρωπο, ορισμένες μέρες του χρόνου έχουν ιδιαίτερη σημασία από γεγονότα που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στην μνήμη του. Γεγονότα που μπορεί να είναι ευχάριστα, όπως η γέννηση ενός παιδιού η ενός γάμος η μια επιτυχία στην ζωή, αλλά και γεγονότα δυσάρεστα όπως η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου που σε αυτές τις περιπτώσεις η μνήμη ισχυροποιείται δυνατά και ο χρόνος είναι  ανήμπορος να την ξεθωριάσει.

ΔΑΚΕ Ι.Τ: "ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ"

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.  Οι εργαζόμενοι με τη μεγαλειώδη αυτή συγκέντρωση και συμμετοχή τους, έστειλαν σαφές μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους εκφραστές του Νεοφιλελευθερισμού. Πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ακόμα όρθιοι και αντιστέκονται στην ισοπέδωση ενός ολόκληρου λαού και στην υποθήκευση του ελληνικού πλούτου με κάθε μέσο.

Η Βάσω ζήτησε εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Είναι και ιστορικά αποδεδειγμένο ότι, κάθε φορά που στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα δυσκολεύουν, και οι λέξεις δεν είναι και τόσο εύκολο να συνθέσουν φράσεις με νόημα, τη λύση τη δίνει η Βάσω Παπανδρέου.

Ν. Νικολόπουλος: «Σοβαρά τα ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζει η ΕΛΣΤΑΤ»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Βουλευτής και Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Νικολόπουλος σε σχετικές ερωτήσεις μεταξύ άλλων είπε: «Νέα σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που παρουσιάζει η ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτουν μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Αρχής, η οποία αναθεωρεί τους ετήσιους εθνικούς λογαριασμούς της περιόδου 2005-2010».

Αλληλεγγύη με το κίνημα των Αγανακτισμένων και την εβδομάδα δράσης στις Βρυξέλλες (08-15.10.2011)

Η ευρωομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης με το κίνημα των Αγανακτισμένων που θα έρθουν από όλη την Ευρώπη για την εβδομάδα δράσης που διοργανώνουν στις Βρυξέλλες από τις 8 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μέσω τριών επίσημων επιστολών προς τον Δήμαρχο της Κομούνας του Koekelberg, τον Υπουργό - Πρόεδρο της Περιφέρειας της πρωτεύουσας των Βρυξελλών και τον Δήμαρχο της Κομούνας των Βρυξελλών, καλεί τις αρχές να προσφέρουν φιλοξενία και να λύσουν το πρόβλημα της διαμονής των ακτιβιστών που προέκυψε όταν οι αρχές απέσυραν την άδεια που αρχικά τους είχαν δώσει για να κατασκηνώσουν σε συγκεκριμένο μέρος.

Μια απάντηση στο FOCUS

Γράφει ο Γιάννης Δημαράς
«Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα»
Γκαίτε

Μια δεύτερη, δυστυχώς, δυσάρεστη «έκπληξη» επιφύλαξε το γερμανικό περιοδικό FOCUS για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Μετά την άσεμνη χειρονομία της Αφροδίτης της Μήλου, σειρά είχε τώρα να πνιγεί η Ακρόπολη, η χώρα μας και μαζί με αυτή τα ιερά και όσιά μας. Δεν είναι ζήτημα λογοκρισίας, ούτε απαγορεύεται να υπάρξει σχόλιο ή εκτίμηση για τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κοινωνία από τις πράξεις και τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ : «Κάτω τα χέρια» από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας"

«Ασύμμετρη απειλή» για την κοινωνία και την πραγματική οικονομία η κατάργηση της ΕΓΣΣΕ
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με όχημα την «ανταγωνιστικότητα» τολμά να «ποινικοποιήσει» ακόμη και τον κατώτατο μισθό, που στη Ελλάδα βρίσκεται οριακά πάνω από το εισοδηματικό «κατώφλι» της φτώχειας. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένας δημοκρατικά και συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός, που όπως ομολογείται και από το σύνολο των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ), αποτελεί τον βασικό θεματοφύλακα και εγγυητή της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς διασφαλίζοντας ταυτόχρονα εργασιακή ειρήνη και παραγωγική πρόοδο.

Ο Πούτιν προσφέρει τη λύση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η «μεγάλη ιδέα» που παρουσίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ουσιαστική ανασύνθεση της άλλοτε κραταίας Σοβιετικής Ένωσης, με τη σύγχρονη δομή μιας Ένωσης της Ευρασίας, διαμορφώνει εκ των πραγμάτων νέα δεδομένα για τις διεθνείς ισορροπίες. Επομένως, και για το μέλλον της ανθρωπότητας, σε μια εποχή κατά την οποία η παγκόσμια κρίση δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο για στρατηγικό σχεδιασμό. Πόσο μάλλον… για όνειρα.

Νιτρορύπανση σε αγροτικές περιοχές

·Η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 78% του προγράμματος καταπολέμησης της νιτρορύπανσης αλλά με καθυστέρηση μιας πενταετίας.
· Απάντηση της Επιτροπής σε Νίκο Χουντή
Η Ελλάδα έχει απορροφήσει το 78% του προγράμματος καταπολέμησης της νιτρορύπανσης σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος αλλά με καθυστέρηση μιας πενταετίας, αφού οι απορροφήσεις αφορούσαν μεταβατικές υποχρεώσεις της προηγούμενης περιόδου προγραμματισμού (2000-2006). Αυτό προκύπτει από απάντηση της Επιτροπής σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή.

Ν. Νικολόπουλος: «Ο προυπολογισμός μίας χρήσης που φέρνει κακά μαντάτα»

Στο ράδιο «Μέλλον fm» και στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Super b, παρεχώρησε συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος με αφορμή την συζήτηση που ξεκινά αύριο στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για το σχέδιο του νέου προυπολογισμού.

Και προπαγάνδα με δημοψηφίσματα

Κούρεμα, ξύλο, άδεια ταμεία και νέα στατιστικά μαγειρέματα
Σοφία Βούλτεψη
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
Μεγάλη κοινωνική αναταραχή, βαθιά ύφεση, μη βιώσιμο χρέος, απειλές πανταχόθεν, καμιά επένδυση, καμιά προοπτική ανάπτυξης, κλειστά υπουργεία, κλειστά καταστήματα, κλειστός δημόσιος
τομέας, τρομαγμένος ιδιωτικός τομέας, κίνδυνος να ξεμείνει η χώρα από ρευστό και επομένως κίνδυνος εμφύλιας σύρραξης.

Ήπια προσαρμογή στο “κούρεμα”…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Καταφέραμε και πάλι να γίνουμε πρώτο θέμα στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι δέκτες των τηλεοράσεων και οι οθόνες των υπολογιστών… γέμισαν Αθήνα, γέμισαν Ελλάδα, γέμισαν εικόνες επιχείρησης βίαιης καταστολής ακόμη και απέναντι σε… υποψία κοινωνικής εξέγερσης.Σε σχέση με το παρελθόν, ακόμη και σε σχέση με το διακύβευμα απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και αφαίμαξης των ονείρων και των οραμάτων ενός ολόκληρου λαού, οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα δεν συνιστούσαν ούτε “μέγα πλήθος”, ούτε “μέγα πάθος”.

Τι θα ανακοινώσει σήμερα ο Γιώργος;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Διαστάσεις μυθολογίας έχει προσλάβει, προτού ακόμη ανακοινωθεί, η σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Απ’ τη μια, το πέπλο μυστηρίου δεν θα πρέπει να μας ξενίζει, αν αναλογιστούμε ότι ειδικά τους τελευταίους μήνες, η Κυβέρνηση έχει μετεξελίξει σε πολιτική στρατηγική, το θρίλερ και τις πολύωρες συνεδριάσεις κορυφαίων οργάνων, το αποτέλεσμα των οποίων γίνεται γνωστό… όταν η χώρα κοιμάται. Δηλαδή, μετά τα μεσάνυχτα.

e-goverment για κλάματα

Την ώρα που το διαδίκτυο τείνει να αποτελέσει απαραίτητο μέσο επικοινωνίας, τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και οι κυβερνητικές ιστοσελίδες πάσχουν από διαδικτυακό αναλφαβητισμό.
Έρευνα της εταιρίας Qualia, που ειδικεύεται στις διαδικτυακές μετρήσεις, παρουσιάζει τον αριθμό των μοναδικών χρηστών (engaged community) που μοιράζονται με την κοινότητα links (υπερσύνδεσμους) στους ιστοτόπους των κομμάτων και ιστοσελίδων όπως το government.gov.gr και το astynomia.gr.

Στη Βουλή το νέο μισθολόγιο και η εργασιακή εφεδρεία


Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο επιφέρει το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή με τη μορφή πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οδηγώντας παράλληλα στην «έξοδο» μέσω της εργασιακής εφεδρείας 30.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του χρόνου.Με το νέο μισθολόγιο, οι υπάλληλοι που αποτελούν σήμερα τα αποκαλούμενα μισθολογικά «ρετιρέ» του Δημοσίου αλλά και των ΔΕΚΟ, θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά, έως και 40%.

Κλειστές εφορίες σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα και αύριο οι Δ.Ο.Υ. ΦΑΒΕ Αθηνών, ΦΑΕΕ Αθηνών και οι Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιά, ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
Εν όψει της διαδικασίας μετάπτωσης δεδομένων, ώστε να λειτουργήσει η Δ.Ο.Υ. Μεγάλων Επιχειρήσεων την 10/10/2011 και προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διαδικασία αυτή από τις μηχανογραφικές κινήσεις των παρακάτω υπηρεσιών:

Έρχεται τσεκούρωμα των επικουρικών συντάξεων

Την περικοπή των επικουρικών συντάξεων των ελλειμματικών κατά 15% μεσοσταθμικά, από την 1η Νοεμβρίου προβλέπει ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή. Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός εργασίας σε συνέντευξή του στην «Κ.Ε.» (φύλλο 2 Οκτωβρίου) έρχεται περικοπή 30% στο τμήμα των επικουρικών συντάξεων άνω των 150 ευρώ για τα ελλειμματικά ταμεία ακόμη και για τους ήδη συνταξιούχους.

«Έσβησε» ο ιδρυτής της Apple

Την τελευταία του πνοή άφησε αργά χθες το βράδυ (σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) σε ηλικία 56 ετών ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Steve Jobs δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Η εξυπνάδα, το πάθος και η ενέργεια του αποτέλεσαν την πηγή αμέτρητων καινοτομιών που εμπλούτισαν και έκαναν καλύτερη τη ζωή μας.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 100.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Η τελική ρύθμιση για τους μισθούς στο Δημόσιο

Σύνδεση των αποδοχών με την παραγωγικότητα, αυξήσεις στους βασικούς μισθούς αλλά κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης. Στα 2.700 ευρώ ορίζεται το πλαφόν αμοιβών. Επειτα από αξιολόγηση από υπηρεσιακά συμβούλια οι προαγωγές

Τι θα γίνει με την ΕΛΣΤΑΤ; Πάλι λάθος στοιχεία

Τόσο καιρό μας επιβάλουν μέτρα βασιζόμενοι σε λάθος στοιχεία;
H Ελληνική Στατιστική Αρχή είναι ανεξάρτητη και ουσιαστικά δεν μπορεί να παρέμβει η κυβέρνηση, αν και πρόσφατα αποδείχθηκε ότι ο επικεφαλής της, πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ έδινε πρώτα ενημέρωση στα πρώην αφεντικά του και μετά στο οικονομικό επιτελείο. Είναι η γνωστή ιστορία με το «φούσκωμα» του ελλείμματος στο 15% και πάνω για να μπούμε στο Μνημόνιο.