Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΑΘ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΡΟΥ


Tην Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, από τις 08:00 έως 16:30, θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης δικλείδων στις οδούς Ρόδου με Αργυροκάστρου και Αργυροκάστρου με Ολυμπίας στο Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

Αποκαλυπτική ομιλία του κ. Πάνου Καμμένου στην βουλή. Δείτε το Βίντεο

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Διεγράφη η Λ. Κατσέλη

Η κ. Κατσέλη διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά την καταψήφιση του άρθρου 37 αποτελόντας τη μοναδική διαρροή για το κυβερνών κόμμα. Με μία διαρροή σε ό,τι αφορά το άρθρο 37 (για τις κλαδικές συμβάσεις) από το κυβερνών κόμμα, αυτή της κ. Λούκας Κατσέλη, ψηφίστηκε και επί των άρθρων το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Δήλωση Θεοδωράκη για τον θάνατο του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ

Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή. Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφική πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στην δεκαετία του ΄60. Όμως ο ελληνικός λαός δεν θα μείνει απαθής θεατής του απαγχονισμού του.

Ζητούν να διερευνηθούν οι δραστηριότητες των μελών της οικογένειας Παπανδρέου

"Πολύ ψηλά στην επικαιρότητα βρέθηκε για άλλη μια φορά η υπόθεση της συμμετοχής του Αντρίκου Α. Παπανδρέου αδερφού του Πρωθυπουργού, στο στρατηγικό σχεδιασμό πολυεθνικής Εταιρείας, που επενδύει και κερδίζει από συμβόλαια ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεοκοπίας (CDS) χωρών – μελών της Ευρωζώνης με υψηλό χρέος και έλλειμμα - και μεταξύ αυτών δεσπόζουσα θέση έχουν τα Ελληνικά CDS.

Νεκρός ο Καντάφι

Νεκρός είναι ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι μετά την κατάληψη της Σύρτης από δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα που επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της, ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Ένας νεκρός από ανακοπή στην Αθήνα

Ένας άνθρωπος 53 ετών, συνδικαλιστής και μέλος του ΠΑΜΕ, κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σήμερα, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς.  Ο Δημήτρης Κοτσαρίδης, οικοδόμος στο επάγγελμα και γραμματέας του παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων στον Βύρωνα,

Και η τρόικα “δείχνει” εκλογές

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το κεφάλαιο της «εθνικής αγωνίας», που άνοιξε το πρωί εκείνης της Παρασκευής του Σεπτεμβρίου, που η Ελλάδα ξύπνησε πληροφορούμενη ότι η τρόικα… γύρισε σπίτι της, επιχείρησαν να κλείσουν σήμερα οι τοποτηρητές των εταίρων και δανειστών της χώρας.

Κάποτε η Αμερική… ζήλευε την Ελλάδα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Εκείνη τη στιγμή, σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια, όταν η Τζάκι Μπουβιέ-Κένεντι, πατούσε το πόδι της στον Σκορπιό, φορώντας το νυφικό με το οποίο λίγα λεπτά αργότερα θα παντρευόταν τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Αμερική… μίσησε την Ελλάδα.

Ο Ολάντ προσπαθεί να… πιστέψει τις δημοσκοπήσεις

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την Ισπανία επέλεξε ο Φρανσουά Ολάντ, ως πρώτο «θέρετρο» της διεθνούς παρουσίας του, μετά την εκλογή του ως επίσημου υποψηφίου του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, για την προεδρική αναμέτρηση της άνοιξης του 2012.

Ο Βενιζέλος και το “επόμενο ΠΑΣΟΚ”

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Είναι περιττό να σημειώσει κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ διέρχεται οριακές στιγμές. Ίσως ακόμη πιο οριακές και από την ίδια τη χώρα, καθώς η «διαρκής υποχώρηση» σε σχέση με τις κοινωνικές παρακαταθήκες του, λόγω της υπερψήφισης νομοσχεδίων και διατάξεων ξένων προς την πολιτική και ιδεολογική φυσιογνωμία του, απειλούν να το καταδικάσουν σε ρόλο κομπάρσου, στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, στα χρόνια που έρχονται.

Άρπαξε την ευκαιρία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διστακτικός στην αρχή και θεατής στις ευκαιρίες που δημιουργούσε η Ντόρτμουντ, με ιδιαίτερη ευκολία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεί το γκολ στην 1η αντεπίθεση που δημιούργησε με τον Χολέμπας.

Οι “εθνικές ψευδαισθήσεις” του ΠΑΣΟΚ

STATESMEN
Η σημερινή ημέρα είναι σταθμός για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Οι Έλληνες διαμαρτύρονται από το πρωί στους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, και άλλων πόλεων της περιφέρειας, για τα μέτρα λιτότητας, που όλη η Ευρώπη έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι είναι καταστρεπτικά για την ελληνική κοινωνία.

Νεκρός διαδηλωτής στην Αθήνα


Ένας 53χρονο οικοδόμος κατέληξε μετά τον τραυματισμό του από ρήψη πέτρας όπως μετέδωσε πριν από λίγο το ΣΚΑΙ.


Σήμερα 154 βουλευτές με την ψήφο τους δολοφονούν 11.000.000 Έλληνες

Δεν υπάρχει (πολιτικό) αύριο για όσους ψηφίσουν σήμερα

Και η χώρα δεν έχει ούτε… σήμερα!
Σοφία Βούλτεψη
Ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση (που εξ όσων ακούγονται αυτές τις μέρες από τα πλέον επίσημα χείλη δεν λαμβάνεται) και κυρίως προς την Ευρώπη (που χωρίς αμφιβολία το λαμβάνει για τον φόβο του οικονομικού και του κοινωνικού ντόμινο), δίνουν από χθες οι Έλληνες στις μεγαλύτερες και πιο ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλες τις ελληνικές πόλεις.

ΗΠΑ και Ρωσία “γύρισαν την πλάτη” στο ΠΑΣΟΚ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφτηκε η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιήσει εκείνη την επίσκεψη που… χρωστούσε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει ένα photo opportunity με τον Μπαράκ Ομπάμα,

Μόνο οι Παπανδρέου μαζεύουν τόσο κόσμο

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Δεν είναι φυσικά κολακευτική διαπίστωση για την Ελλάδα, το γεγονός ότι εδώ και τριάντα χρόνια, η… ιστορία της ζωής μας αφορά ένα κόμμα, έστω κι αν αυτοπροβλήθηκε ως κίνημα. Πόσο μάλλον… μια οικογένεια.

Το χάος ηττήθηκε από την “εθνική οργή”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ένα μόρφωμα εξουσίας το οποίο καταφεύγει διαρκώς στον αποπροσανατολισμό, ως τακτική διαχείριση και αντιμετώπιση της πραγματικότητας με την οποία καλείται να συμβιώσει, είναι πέρα από κάθε αμφιβολία μια εξουσία… αναχωρητής.

«Καίνε» οι πλαστές δωρεές. Ερώτηση στην βουλή

Αντιλαμβανόμενος πλήρως τα προβλήματα και κατανοώντας απόλυτα την καθημερινή δοκιμασία στην οποία υπόκειται τα τελευταία 2 χρόνια ο Ελληνικός λαός, μέσω των συνεχών έκτακτων «χαρατσιών» που καλείται να πληρώσει με αποφάσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ,

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ-ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ
Μετά από ισχυρές πιέσεις που δέχθηκε το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σχετικά με την εισαγωγή τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,

Μια συνάντηση που δεν έπρεπε να γίνει

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Για να καταλάβετε πόσο «ερασιτέχνες» είναι οι πολιτικοί μας, σκεφθείτε τον χρόνο που επέλεξε ο πρωθυπουργός να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να επιτύχει τη… συναίνεση του.

Ο «διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τον Σεπτέμβριο του 2005, στη διάρκεια ενός δείπνου που ο Γ. Παπανδρέου παρέθεσε στο Καστρί για τους βουλευτές του, λέγεται πως κάποιοι από αυτούς τον παρότρυναν «να βγάλει τον δολοφόνο που έχει μέσα του».

Το Άρθρο 37 ούτε είναι, ούτε μπορούσε να είναι απαίτηση της τρόικας

Γράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος
Όπως προκύπτει από τις παρατηρήσεις που έπονται –και τις οποίες έχω συνοψίσει στο σημείωμα το οποίο αποτυπώνει τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάγνωσης- οι σχετικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, μέσα από μια βάναυση παραβίαση των οικείων διατάξεων του Συντάγματος, μια ισοπεδωτική λογική σε βάρος των δημόσιων υπαλλήλων και της αξιοκρατίας και μια προκλητική άγνοια βασικών δεδομένων της διοικητικής επιστήμης, είναι αδύνατο –ευτυχώς- να εφαρμοσθούν.

Αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χτυπάει απόψε η καρδιά του μέλλοντος της Ευρώπης. Και χτυπάει δυνατά, ίσως και με τον ρυθμό ενός κράματος αγωνίας και αβεβαιότητας, που εμπεδώνει στο υποσυνείδητο κάποιου ένα κάθε άλλο παρά δημιουργικό άγχος.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από την ΔΑΚΕ Ι.Τ. ομόφωνα αποφασίστηκε να καταθέσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας για την διαγραφή του Θύμιου Λυμπερόπουλου από την Ν.Δ. και στήριξη συμπαράστασης σ’ όλους όσους αγωνίζονται για την ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής της Κυβέρνησης, όπως ο Πρόεδρος του Σωματείου αυτοκινηστών ΤΑΞΙ Αθηνών.

Θα ψηφίσει η Βάσω αλλά με... συνειδησιακό πρόβλημα

Την απόφασή της να ψηφίσει τελικά και το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΙΚ, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η Βάσω Παπανδρέου, μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό. Ψήφισα κατά αρχήν το ν/σ και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 για συμβολικούς λόγους, για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι εκτός από τις κόκκινες γραμμές της τρόικας, υπάρχουν και οι δικές μας κόκκινες γραμμές, ανέφερε στην παρέμβασή της από το βήμα της Βουλής η πρώην υπουργός

Βίντεο απο την πορεία των ταξιτζήδων στο Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης

Βίντεο απο την συγκέντρωση στο π. Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης



Λαϊκό ξέσπασμα στην Θεσσαλονίκη. Οργισμένοι πολίτες περικύκλωσαν το π. Υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης.


Για δεύτερη ήμερα ο λαός της Θεσσαλονίκης βροντοφώναξε, φτάνει πια. Χιλιάδες λάου περικύκλωσαν το π. Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης και διαδήλωσαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Δυναμική ήταν η παρουσία των ταξιτζήδων οι όποιοι δεν σταμάτησαν με τα συνθήματα τους να καταφέρονται κατά της κυβέρνησης,

Νέος λαϊκός ξεσηκωμός και σήμερα

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα δώσει και σήμερα το παρόν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι της πολης αλλά και όλης της Ελλάδας θα στείλουν το μήνυμα της μεγάλης ανατροπής. Ήρθε η ώρα για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι να βροντοφωνάξουν ΦΥΓΕΤΕ.

90.000 συντάξεις δεν θα πληρώσει αύριο το ΙΚΑ

ΟΙ 10.000 ΗΤΑΝ ΜΑΪΜΟΥ • 80.000 ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ • ΓΙΑ 8.000 «ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ»
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ
Σχεδόν 90.000 λιγότερες συντάξεις θα πιστώσει αύριο το ΙΚΑ. Η μείωση του αριθμού οφείλεται στη μη απογραφή σχεδόν 80.000 συνταξιούχων, οι οποίοι δεν θα λάβουν τη σύνταξη Νοεμβρίου, «εκτός και εάν προσέλθουν τη Δευτέρα και 24 Οκτωβρίου στα γραφεία του Ιδρύματος και απογραφούν», όπως ανέφερε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος.

Δορυφόρος θα συντριβεί στην Γη;

Πριν από λίγες ημέρες μία ανάλογη είδηση είχε κάνει τον γύρω του κόσμου. Ο λόγος για τον UARS όπου υπήρχε πιθανότητα θραύσματα του συγκεκριμένου δορυφόρου να έπεφταν στην Γη, έπειτα από τη συντριβή του.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΓΑΠ- Α. ΣΑΜΑΡΑ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, ύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε από τον πρωθυπουργό πρόταση κοινής μετάβασης στις Βρυξέλλες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!!!

Ενώ στη Βουλή διεξάγεται με αφορμή το πολυνομοσχέδιο, σε κλίμα «ιδιαίτερης κοινωνικής έντασης», μία πολύ κρίσιμη συζήτηση η κυβέρνηση δεν χάνει ευκαιρία να προκαλεί την κοινή γνώμη με το λαϊκισμό και τη δημαγωγία της.

«ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ» ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΓΟΥΔΙ…


Επειδή ο κύριος Παπανδρέου καταγγέλλει όσους μιλάνε για «νέο Γουδή», αφήνοντας υπονοούμενα προς τη Νέα Δημοκρατία, του υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τον κ. Καρατζαφέρη, που το έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του στο πρωινό του MEGA, εκείνος που πρώτος το είπε, είναι υπουργός του:

«ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ»

Την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δέχεται μία πρωτοφανή επίθεση από την Κυβέρνηση και αντιμετωπίζει σειρά ιστορικών προκλήσεων τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης που ελέγχονται από το ΠΑΣΟΚ δεν συνεδριάζουν καν, προφανώς για να φιμωθούν έτσι οι μη αρεστές φωνές και να λειτουργήσουν ως δεκανίκι στις κυβερνητικές επιδιώξεις.

Βουλή: Κρίσιμη η σημερινή ψηφοφορία επί άρθρων του πολυνομοσχεδίου

Η κυβέρνηση ξεπέρασε χθες την πρώτη δύσκολη δοκιμασία καθώς το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής δίχως διαρροές από πλευράς της συμπολίτευσης (154 «ναι» έναντι 141 «όχι» επί 295 παρόντων).

Λογοτεχνία. …τα “ΤΡΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ”


«Ο Τέος Ρόμβος (Αθήνα, 1945) αποτελεί για τα ελληνικά λογοτεχνικά δεδομένα περίπτωση αρκετά ιδιάζουσα και μάλλον ακραία. Αέναος ταξιδευτής (Δυτική Ευρώπη, Κεντρική Αφρική), θα μπορούσε να αποτελέσει έναν θαυμάσιο οδηγό για μια ουσιαστική ταινία δρόμου του Βιμ Βέντερς.

Οργή λαού


ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑ∆ΕΣ ΧΙΛΙΑ∆ΕΣ ∆ΙΑ∆ΗΛΩΤΕΣ
Με τεράστιες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες διαµαρτυρήθηκαν για τα µέτρα που περιλαµβάνονται στο πολυνοµοσχέδιο που σήµερα θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε κατάσταση πολιορκίας από 7.000 τόνους σκουπιδιών

Ακόμη και σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης η κυκλοφορία πεζών είναι σχεδόν αδύνατη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Πολιορκημένοι από χιλιάδες τόνους σκουπιδιών παραμένουν για δεύτερη εβδομάδα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, με την κατάσταση να κρίνεται άκρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, αφού έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. Τα απορρίμματα, που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν πλέον τους 7.000 τόνους, σχηματίζουν βουνά στα πεζοδρόμια.

ΟΑΣΘ. Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι

Απεργεί και σήμερα το συνδικάτο εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ συμμετέχοντας στη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Όπως αναφέρεται πάντως σε σχετική ανακοίνωση, τις ημέρες της απεργίας «ο ΟΑΣΘ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας».