Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

«Επικίνδυνος ο Παπανδρέου»

Ως επικίνδυνο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο Μίκης Θεοδωράκης και ζητεί τη διενέργεια εκλογών.Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη: «Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.

Παπανδρέου: Αμεσα να ξεκινήσουν συζητήσεις για μεταβατική κυβέρνηση

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΑΝΤΖΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ»
Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν εξ ουρανού, τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ και ζήτησε να αρχίσουν άμεσα οι συζητήσεις για το σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης, ευρύτερης αποδοχής, υπό την προϋπόθεση να κυρωθεί πρώτα η δανειακή σύμβαση και να διασφαλιστεί η ομαλή πορεία της χώρας. Και μετά, πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ας πάμε σε εκλογές.

Αποχώρησε η ΝΔ από τη Βουλή - Εθνική ενότητα ζητούν οι Βρυξέλλες

ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ

Στη Βουλή μεταφέρθηκε πριν από λίγο το σκηνικό της πιο ταραχώδους πολιτικά ημέρας στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας. Στον αέρα και πάλι η απόπειρα σύγκλισης μετά τους μύδρους που εξαπέλυσε ο Α. Σαμαράς εις βάρος του Γ. Παπανδρέου.

Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας. Όλα αρχίζουν τώρα - Να φύγουν όλοι!

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας απορρίπτει κάθε προσπάθεια μιας δήθεν "νέας διακυβέρνησης" της χώρας, καθώς το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού αποδέχεται τις συμφωνίες της 26ης Οκτωβρίου,

Συνδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με Σαμαρά!

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά έπλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με την τρόικα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της χώρας.

Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε τη ματαίωση του δημοψηφίσματος

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αμέσως μετά τον Γιώργο Παπανδρέου, και αφού μεσολάβησε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις με τη Νέα Δημοκρατία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, τον λόγο πήρε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η μεγάλη ανατροπή

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Το πρωί, το ΠΑΣΟΚ ετοιμαζόταν να αλλάξει αρχηγό, και ο Γιώργος Παπανδρέου παρουσιαζόταν περίπου ως «θυσία», απαραίτητη για να ανοίξει το Κίνημα τα φτερά του, και να διασώσει ό, τι μπορεί, μπροστά σ ένα δύσκολο πολιτικό μέλλον.

Μίλησαν στο τηλέφωνο Γιώργος-Σαμαράς

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, και πριν ο Πρωθυπουργός ανέβει στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Μια εκπληκτική συζήτηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον ... πατέρα του!!!

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr
Έμαθες τα νέα πατέρα;;; Η Ελλάδα δεν ανήκει στους Έλληνες. Η Ελλάδα είναι επίσημα πλέον προτεκτοράτο της Μερκελ και του Σαρκοζί.
Έμαθες τα νέα πατέρα;;; Χθες από τις Κάννες οι δύο «σκληροί» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρίχνοντας τις μάσκες, έδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό. Ιδιαίτερα σκληροί και με αυταρχικότητα (όπως αρμόζει άλλωστε σε ολοκληρωτικούς ηγέτες) με αυταρχικότητα και σκληρότητα, αφού θέλησα να παίξω μαζί τους, απαίτησαν την

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ Ή ΙΣΟΤΙΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε; (Μέρος β!)

Τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια στην χώρα μας, στήθηκε ένα πολιτικό σύστημα "παρακμής" με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα.
Λάζαρος Ελευθεριάδης
aegeantimes.gr

Προσπαθεί να ελέγξει τη διαδοχή του

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε σήμερα, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μια μεγάλη πολιτική… αναστροφή. Στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής, θα μιλούσε κανείς για… κυβίστηση (εναέρια τούμπα).

Ρέππας-Αθανασάκης στη Συγγρού για διαπραγματεύσεις

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Δημήτρης Ρέππας και ο Νίκος Αθανασάκης εξουσιοδοτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο, μετά από σχετική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου, να μεταβούν στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού,

Χωρίς στελέχη της ΝΔ η μεταβατική κυβέρνηση

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά τη δήλωση εθνικής υπευθυνότητας του Αντώνη Σαμαρά, για τη συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας, ως προς τη συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, ανέλαβε να δώσει λεπτομέρειες για την πρόταση.

Η πατρίδα μας θέλει δίπλα της

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ζούμε ιστορικές στιγμές και όλοι οφείλουμε, με σύνεση και ψυχραιμία, να διαχειρισθούμε το μέλλον των παιδιών μας. Τούτη την ώρα προέχει η πατρίδα και υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν, δεν πρέπει να υπάρχουν, δεύτερες σκέψεις.

Overnight εκατομμυριούχοι ... made in Greece!!!


Η μόνη διέξοδος είναι η πλήρης εξαφάνιση του Πρωθυπουργού απ΄τον πολιτικό χάρτη!
Γιώργος Αδαλής
Εχτές παρουσιάσαμε ένα βίντεο από την ομιλία του Πρωθυπουργού στις 12/9/2010 στη ΔΕΘ όπου είχε πει ξεκάθαρα ότι ζήτημα δημοψηφίσματος για το Μνημόνιο δεν τίθεται. Και όχι απλά, αλλά πολύ περισσότερο ότι θα δημιουργήσει μεγάλο κακό στη χώρα!

Δεν παραιτείται και δεν ζητάει παραιτήσεις υπουργών - Τώρα λέει ότι ήταν μπλόφα το δημοψήφισμα - Ανοίγει ο δρόμος για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας;

Ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται και δεν θα ζητήσει παραιτήσεις υπουργών. Δεν θα δει τον Κάρολο Παπούλια και το βράδυ θα μιλήσει στην Βουλή. Οι κύριοι Αθανασάκης και Ρέππας είναι εξουσιοδοτημένοι από τον κ. Παπανδρέου για να μιλήσουν με τον κ. Σαμαρά.

Εργατικό Eπαναστατικό Kόμμα. TΩPA EINAI H ΩPA

KATΩ H KYBEPNHΣH TΩN TPOΪKANΩ ANEΞAPTHTH TAΞIKΗ ΔPAΣH ΓENIKH AΠEPΓIA ΔIAPKEIAΣ
Oι ώρες και οι ημέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Ίσως καθορίσουν το μέλλον και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων για δεκαετίες.

Στις 5 το απόγευμα συνεδριάζει η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήση η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ περίπου στις 5 η ώρα. Το βράδυ πιθανόν ο κ. Παπανδρέου να μιλήσει στην ολομέλεια της βουλής

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


BBC: Σε μισή ώρα ο Παπανδρέου παραιτείται

Ο Γ. Παπανδρέου προτίθεται να παραιτηθεί μέσα στην επόμενη μισή ώρα, μετε΄δωσ επριν από λίγο το BBC επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.

Τσίπρας: Εθνική σωτηρία μόνο οι εκλογές

«ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΗ»
Κάλπες στις 4 Δεκεμβρίου ζήτησε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η μόνη εθνική σωτηρία είναι οι εκλογές.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα αν πέσει η κυβέρνηση

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής, τότε αναπτύσσονται οι εξής συνταγματικές δυνατότητες:

Νέα Δημοκρατία: Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ελλάδας.Ήταν, είναι και παραμένει ο εγγυητής της Ευρωπαϊκής μας πορείας και βεβαίως της παραμονής μας στο ευρώ.Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την απαίτηση να ματαιωθεί το δημοψήφισμα. Και ζητάμε από τον κ. Παπανδρέου δημόσια να το αποσύρει αμέσως.

Εκβιασμός χωρίς μεσάζοντες: Να ψηφίσετε, αλλά το... σωστό!

Πήγε για μαλλί και βγήκαμε κουρεμένοι
Σοφία Βούλτεψ
Εκατό η αλεπού εκατόν πενήντα το αλεπουδόπουλο, γίνεται; Δεν γίνεται. Μετά την πρώτη ολονυχτία, στη διάρκεια της οποίας ο Γ. Παπανδρέου «βασάνισε» επί επτά ώρες τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να πείσει τους διαφωνούντες για τις…

ΔΑΚΕ ΙΤ. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ο κ. Πρωθυπουργός με την παντελή απουσία του από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με την ΤΡΟΙΚΑ και τα συνεχή υποτακτικά του ΝΑΙ, παραχώρησε την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας, οδήγησε τους Έλληνες στην φτωχοποίηση και την Ελλάδα στον γκρεμό.

Σε λίγο δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να κάνει δηλώσεις ο κ. Σαμαράς ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες θα προτείνει κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας και σε 30 ημέρες εκλογές

Υπό παραίτηση ο πρωθυπουργός. Κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο

Ντόμινο εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ. Κρίσιμες χαρακτηρίζονται πλέον οι επόμενες ώρες για τη σταθερότητα της κυβέρνησης. Έκτακτο υπουργικό και συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

ΓΣΕΕ: Καλό κατευόδιο κ. Πρωθυπουργέ


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, η οποία μέσω ενός «επικίνδυνου» δημοψηφίσματος, επιχειρεί να «κρατηθεί ζωντανή» εξαπέλυσε η ΓΣΕΕ, κάνοντας λόγο «εθνικά επικίνδυνους έσχατους πολιτικούς», «κινεζοποίηση» της ζωής και «φτωχοποίηση» της κοινωνίας.

Το τέλος της δυναστείας Παπανδρέου…

Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σήμερα αποκαθηλώνει τον γιό του ιδρυτή του. Ο παππούς του σημερινού πρωθυπουργού γεννήθηκε τον προπερασμένο αιώνα και από τις αρχές του περασμένου αιώνα είχε άμεση ανάμιξη στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Ραγδαίες εξελίξεις μέσα στο καθεστώς

Ιταμή πρόκληση του καθεστώτος προς τους πολίτες της χώρας η ερώτηση για το ευρώ.Οι συμφωνίες υποδούλωσης της ζωής μας και η δυστυχία που έφεραν είναι το ζητούμενο..

Ο κόσμος καίγεται και ο ΓΑΠ στο Twitter!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως έχω επανειλημμένα υποστηρίξει, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη ψυχαναγκαστική κατάσταση και οποιαδήποτε προσπάθεια ερμηνείας της με όρους λογικής και δημοσιογραφικής ανάλυσης είναι μάταιη.

Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκης: Oι Έλληνες πολίτες,θα δώσουν την πρέπουσα για την ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Όταν επι δυό συνεχόμενα χρόνια, οι Έλληνες πολίτες βομβαρδίζονται με ψευτοδιλλήματα από μια ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και καλούνται να πληρώσουν το ΜΑΡΜΑΡΟ της ανικανότητας της,

«Ο Βρούτος της Ευρώπης»

ΕΠΙΧΑΙΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Λιάνα Μυστακίδου
Η απόφαση του κ. Παπανδρέου να κάνει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, αποτελεί ένα από τα πρώτα θέματα του τουρκικού Τύπου. Οι τίτλοι είναι ενδεικτικοί:

Ν. Νικολόπουλος: «mea culpa το δημοψήφισμα για τον Γ. Παπανδρέου.`

Ο Βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας κατά την διάρκεια της συζήτησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΚΑΝΕΣ

Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Πάμε σε εκλογές…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η πολιτική πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία 24ωρα, κυρίως όμως όσα συνέβησαν χθες και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σήμερα το πρωί, παραπέμπουν στις τελευταίες μέρες ενός καθεστώτος.

Επέστρεψε, για να φύγει (;)

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Όπως ακριβώς το είχε πει ο ποιητής… Όπου κι αν στρέψεις το βλέμμα σου, η Ελλάδα σε πληγώνει. Κάθε χώρα εκπροσωπείται διεθνώς από τον εκάστοτε πρωθυπουργό της.

Ο Βενιζέλος μπλοκάρει το δημοψήφισμα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ραγδαίες αναμένονται οι πολιτικές εξελίξεις στη διάρκεια της ημέρας, με έμφαση στην ανατροπή των ισορροπιών στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

“Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος”

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Σφοδρή επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου Τύπου Γιάννη Μιχελάκη, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του G20, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να θέσουν ένα εκβιαστικό δίλημμα στην Ελλάδα, μέσω του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου, περί της παραμονής ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη, και όχι για την κύρωση της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο “εκβιασμός”… εκπυρσοκρότησε

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Αν η πρόθεση εκείνων που εισηγήθηκαν στον Γιώργο Παπανδρέου τον «πολιτικό εκβιασμό» της Ευρώπης μέσω της απειλής διεξαγωγής δημοψηφίσματος, προκειμένου να πετύχει καλύτερους όρους για το «κούρεμα», είδαν τη χθεσινή εικόνα από τις Κάννες, μάλλον θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει τις παραιτήσεις τους.

Διαδοχή αλά Θάτσερ στο ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Νοέμβριο του 1990, η Μεγάλη Βρετανία και κατ’ επέκταση η Ευρώπη, έζησε ένα πολιτικό «τέλος εποχής», που έμελλε να σημαδέψει το μέλλον της ηπείρου μας, μέχρι και σήμερα.

Οι Αμερικανοί μιλούν για “μπλόφα” του Γιώργου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το μεγάλο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, εισέβαλε… ξαφνικά στα σπίτια μας, πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν ο Πίτερ Αρνέτ μας μετέφερε τις εικόνες από τον Πόλεμο του Κόλπου.

Οι Κάννες μας δίνουν το… βραβείο της δραχμής

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Μια από τις δυσκολότερες βραδιές της πολιτικής σταδιοδρομίας του, βιώνει απόψε στις Κάννες ο Γιώργος Παπανδρέου.

Η Λαγκάρντ “καίει” το δημοψήφισμα

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η διεθνής αναστάτωση που, από την πρώτη στιγμή προκάλεσε η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, έγινε γρήγορα απόλυτα σαφής.

Η Ευρώπη στο πλευρό του Σαμαρά

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Σ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΤΡΑΤΗΣ
Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, μετέβη σήμερα εκτάκτως στις Κάννες,

Αντιτίθεται στο δημοψήφισμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

«Η θέση της Ελλάδας μέσα στο ευρώ είναι μια ιστορική κατάκτηση της χώρας που δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση.