Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες, αναφορικά με το μέλλον του Γιώργου Παπανδρέου, της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσει με όρους «δημιουργικής καταστροφής»:

Το σενάριο της διαδοχής… βάσει Συντάγματος

ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Οι δραματικές εναλλαγές στην εσωτερική πολιτική τα τελευταία εικοσιτετράωρα , η αγωνία για την επόμενη μέρα και την προοπτική του τόπου, το θλιβερό προνόμιο να κατέχει η χώρα πρωταγωνιστική θέση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης-από μόνη της εξέλιξη που προκαλεί προβληματισμό και

“Δεν θα μας δώσουν την 6η δόση”

REPORTER
Η Λούκα Κατσέλη, εμφανώς ταραγμένη και με ελαφρώς τρεμάμενη φωνή, επέκρινε με σφοδρότητα την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο κάλεσε να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να κινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση μιας μεταβατικής κυβέρνησης η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Γιατί;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Το ερώτημα του τίτλου δεν είναι ρητορικό. Είναι βαθιά πολιτικό. Τέτοιες ώρες, πριν από τρία χρόνια, ένας ολόκληρος πλανήτης κρατούσε την ανάσα του. Προσδοκώντας ότι η αμερικανική κοινωνία δεν θα έκανε… και πάλι λάθος, και θα αναδείκνυε αυτή τη φορά στον Λευκό Οίκο, έναν πολιτικό που φαινόταν να μην μοιάζει με τους άλλους.

Μεταβάλλεται το πολιτικό σκηνικό

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μόνο οι εναπομείναντες φανατικοί των «πολιτικών φυλών» της χώρας, όσοι επιμένουν να βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του κομματισμού, αρνούνται να αποδεχθούν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στα πολιτικά πράγματα.

Ο… καλύτερος φίλος όσων έχουν δάνειο

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η 1η Νοεμβρίου σηματοδότησε και επισήμως την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι να αναλαμβάνει τα ηνία, διαδεχόμενος τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ.

Ν. Νικολόπουλος: «Πρωτάκουστο!!! Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα ….για να παραιτηθεί…αύριο!!!»

«Η Κυβέρνηση έκλεισε τον κύκλο της και ο Γ. Παπανδρέου αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην πολιτική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε.»

Αποφάσισαν να… πληρώσουν για την κρίση

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Οι Κάννες θα μπορούν άφοβα να συνδέσουν εφεξής τους συμβολικούς συσχετισμούς κάθε αναφοράς σε αυτή την όμορφη γαλλική πόλη, όχι μόνο με το ομώνυμο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, αλλά και με τις πλέον κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον ενός πλανήτη σε βαθιά κρίση.

Στις 8 η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή


Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλήσει στις 8 το βράδυ, στη Βουλή ενώ με ομιλίες βουλευτών συνεχίζεται η συζήτηση στην Ολομέλεια επί της πρότασης για ανανέωση της εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, η οποία θα κορυφωθεί τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Οι Αυστραλοί αρνήθηκαν να δώσουν βίζα στον Ταλάτ

Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Αυστραλία, καθώς η Καμπέρα αρνήθηκε να του χορηγήσει άδεια εισόδου επειδή στο τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο με το οποίο ταξιδεύει, αναφέρεται ως επάγγελμά του, «πρώην πρόεδρος της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου"», την οποία όμως δεν αναγνωρίζει η Αυστραλία.

Παραίτηση Βγενόπουλου από την Marfin με πτήση από το ... Dubai

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε ως νέο μη εκτελεστικό Πρόεδρό του τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά
Την παραίτησή του από τη θέση του μη εκτελεστικού Προέδρου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Marfin Popular Bank Public Co Ltd υπέβαλε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

H εκατοστή του δοκιμαστική πτήση το καταδιωκτικού PAK FA

Η πρώτη πτήση του PAK FA πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010
Το καταδιωκτικό 5ης γενιάς PAK FA πραγματοποίησε την εκατοστή του δοκιμαστική πτήση. Η πρώτη πτήση του PAK FA πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010 στην Άπω Ανατολή και η πρώτη δημόσια επίδειξή του τον Αύγουστο του 2011 στην έκθεση MAKS-2011 στο Ζουκόφσκι.

Ποιος κυβερνά αυτό το τόπο ...κύριε Πρόεδρε ;;;

Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ώρες τα διαδραματιζόμενα στην ελληνική πολιτική σκηνή και αναρωτιέμαι με αγανάκτηση, για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε την κοροϊδία που παίζεται στην πλάτη μας.

Ο Λοβέρδος σε ρόλο “Σημίτη του 2011″

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Εδώ και μέρες είχε διαφανεί ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος παίρνει το πολιτικό προβάδισμα από την «κίνηση των 3», και προκρίνεται ως εκείνος ο οποίος θα διεκδικήσει για λογαριασμό τους, την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το σίριαλ με τις “υπογραφές”

REPORTER
Μια δημόσια δήλωση που έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Βρεττός, δημιουργεί νέα δεδομένα στο «πολιτικό θρίλερ» που εκτυλίσσεται από χθες το πρωί εντός και στα πέριξ της βουλής. Μιλώντας στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM,

Ένα κρίσιμο Σ-Κ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στο Europa League επιστρέφουμε στην ελληνική πραγματικότητα! Ο ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία μπαίνει σε μια σειρά αγώνων που λογικά θα τον ‘αναστήσει’ βαθμολογικά.

Μήπως “σώσαμε” το ευρώ;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Σεπτέμβριο του 2008, λίγο πριν το καθεστώς Μπους, που… ταλαιπώρησε για οκτώ ολόκληρα χρόνια τον πλανήτη, με τη σταυροφορία «κατά της τρομοκρατίας», παραδώσει τη σκυτάλη της ηγεμονίας της υπερδύναμης στα χέρια ενός Αφροαμερικανού, του Μπαράκ Ομπάμα, φρόντισε να του κληρονομήσει και μια πληγή που δεν έχει κλείσει μέχρι τις μέρες μας.

Η Ιστορία και οι επαναλήψεις της

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο παπανδρεϊσμός, ένα δημοψήφισμα και το Συγκρότημα Λαμπράκη… Πέρασαν τρεις δεκαετίες, για να ζήσουμε ακόμη μια επανάληψη της Ιστορίας, όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία.

Ομιλία Παν. Λαφαζάνη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Νομίζω ότι κάποιο λάθος κάνει ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΛΑΟΣ και το λάθος αυτό το κατανοώ, διότι και ο ίδιος είναι μέρος του λάθους.

Ο Βενιζέλος με πρόταση… εκτόνωσης

REPORTER
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωση που αναμένεται να κάνει πριν από την έναρξη της απογευματινής συνεδρίασης της βουλής, θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτά που λέει ο κόσμος…

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αυτά που δεν ακούστηκαν στη βουλή, αλλά συζητούνται από τον κόσμο, θα μεταφέρω στη στήλη μου χωρίς κανένα δικό μου σχόλιο.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ»

Καθυστέρηση ή πάγωμα της δανειοδότησης θα οδηγήσει την χώρα σε άτακτη χρεοκοπία.
Σε αλληλοδιάδοχες συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα το πρωί προς τους δημοσιογράφους : Κ. Μάγνη, Κ. Φλαμή, Γ. Καρβουνιάρη, Ν. Γιαπρακά, και Χρ. Ρουμελιώτη, ο Βουλευτής Αχαίας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Πώς η λύτρωση γίνεται εφιάλτης στα χέρια του καθεστώτος

Πώς η μόνη λυτρωτική λύση της αναστολής εξωτερικών πληρωμών επιστροφής στη δραχμή και άμεσης παραγωγικής ανάπτυξης, μετατρέπεται σε βόμβα στα χέρια ενός χρεοκοπημένου καθεστώτος που απλά μας βγάζει απο το ευρώ..Μας υποχρεώνουν σε αδιέξοδη φτώχεια δεκαετιών.

Δώστε τέλος στην χαροπάλη της Ελλάδας!

Και στο μαρτύριο του Γ. Παπανδρέου
Σοφία Βούλτεψη
Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη χώρα μετά το χθεσινό σοκ των αλλεπάλληλων εμφανίσεων του Γ. Παπανδρέου που για άλλη μια φορά έδωσε ένα ρεσιτάλ παλινωδιών και προσκόλλησης στον πρωθυπουργικό θώκο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο κόμμα του και την δίκαιη αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Οι αγώνες των φοιτητών… reloaded

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΟΥ
Λίγες μέρες μόνο πριν από τον εορτασμό της 38ης επετείου του Πολυτεχνείου και της πρώτης επετείου μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στο κοινωνικό και πολιτικό προσκήνιο επικρατεί συνολικά αναβρασμός, έντονη απογοήτευση και αγανάκτηση.

ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ…

Είναι πράγματι απίστευτα τα όσα διαδραματίσθηκαν χθες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ! Προκειμένου ο κ. Παπανδρέου και η ομάδα του να διαφυλάξουν την καρέκλα τους και να παραμείνουν στον κύκλο της εξουσίας προχώρησαν σε απίστευτα χαμηλού επιπέδου χειρισμούς, ψεύδη και πολιτικαντισμούς, μάλλον πρωτοφανή για τα ελληνικά πολιτικά χρονικά…

Το “αυτογκόλ” των δελφίνων

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή μέρα, και το παρασκήνιο που εκτυλίχτηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της ακατάσχετης φημολογίας για παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, έδειξαν ότι οι δελφίνοι για την ηγεσία του Κινήματος, κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

Σε έκτακτο Συνέδριο το ΠΑΣΟΚ!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Γιώργος Παπανδρέου μετράει τα τελευταία χιλιόμετρα της παραμονής του στο Μέγαρο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός, καθώς φαίνεται ότι μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που προσδοκά να λάβει απόψε από τη Βουλή,

Ας δούμε πίσω από την κουρτίνα

ΟΛΓΑ ΧΗΡΑ
Η ζωή μας έχει γίνει ένας φαύλος κύκλος «αναμασήματος» των πάντων! Ακούμε κάτι, το ενστερνιζόμαστε και αρχίζουμε να το «αναμασάμε» χωρίς να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία από πού προέκυψε,

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ…

Δριμεία επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας τον κ. Γιώργο Παπανδρέου να παραιτηθεί, τονίζοντας πως η κυβέρνησή του έχει αποτύχει.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ

Τον στόχο και το περιεχόμενο της πρότασης Σαμαρά για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης εξήγησαν με δηλώσεις τους στελέχη του κόμματος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γ. ΦΛΩΡΙΔΗ: Ο ΓΑΠ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ!

Αποκαλυπτικά ήταν τα όσα είπε χθες, σε εκπομπή του Σκάι ο Γιώργος Φλωρίδης για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Οι υγιείς να βγάλουν απόψε τον ζουρλομανδύα

Γράφει ηΣοφία Βούλτεψη
Ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε χθες την πόρτα του φρενοκομείου σαλπίζοντας προσκλητήριο προς νέους τροφίμους.  Όλα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν την επιτομή του ψυχαναγκασμού.  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εκείνα τα μέλη της

Ενημερώθηκε ήδη ο Παπαδήμος

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Το όνομα του Λουκά Παπαδήμου κυριαρχεί από χθες, εντός και εκτός Ελλάδας, ως ο επικρατέστερος για τη θέση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση η οποία θα διαδεχθεί τη σημερινή Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,

Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων..

Προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΣ. Μην εξευτελίζεστε άλλο…

Γιώργο φύγε με αξιοπρέπεια..

Ο Γιώργος άνοιξε την πόρτα της εξόδου

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βίωναν… κοινοβουλευτική μοναξιά στα έδρανα της Ολομέλειας, από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει μερικές ώρες πριν, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, για να χειροκροτήσουν τις τελευταίες φράσεις από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η τελική μάχη για τη διαδοχή

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εμβόλιμη παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου στην απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέδειξε ότι…

“Καθαρές λύσεις” απέναντι στα… μισόλογα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως είχε πει ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης. Όπως δεν πρέπει να υπάρχει και παρασκήνιο. Γι’ αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, αναφορικά με τη θέση του για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις, που βιώνει η χώρα.

O μοιραίος πρωταγωνιστής

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μεταξύ «μεταβατικότητας» και «εκτός τόπου και χρόνου» κινείται εδώ και λίγες ώρες η χώρα, ενώ την ίδια στιγμή η συναίνεση και η εθνική σωτηρία έχουν γίνει κλοτσοσκούφι πάλι με υπαιτιότητα του Γιώργου Παπανδρέου. Ενός πρωθυπουργού που άλλα έλεγε στους υπουργούς του και άλλα είπε στους βουλευτές του.

Το Mega “σφυροκοπεί” τον παπανδρεϊσμό

REPORTER
Το κανάλι των εκδοτών, που κατάφερε τα τελευταία 20 χρόνια να κυριαρχήσει στον χώρο των τηλεοπτικών ΜΜΕ της Ελλάδας, είναι εκείνο που «σφυροκοπεί» πολιτικά τον παπανδρεϊσμό, επιτείνοντας το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Γουδί ή Γουδή

Ήταν Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στο Σύνταγμα σε μια από τις πολύ μαζικές συγκεντρώσεις 100.000 Αθηναίων διαδηλωτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, την τρόικα και το μνημόνιο.