Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. Οι Αυστριακοί θέλουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ενας στους δύο Αυστριακούς θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ενώ σε ποσοστό 62% οι πολίτες της Αυστρίας πιστεύουν ότι η χώρα μας θα πρέπει να οδηγηθεί "με συντεταγμένο τρόπο" σε στάση πληρωμών.

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Ο ηγέτης πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ικανό να σταθεροποιήσει τις σχέσεις της Πατρίδας με αυτήν την ευρύτερη πατρίδα πού λέγεται Ευρώπη. Πρέπει να διαθέτει ειλικρίνεια, τόλμη αλλά και γενναιότητα.

Ο Παπούλιας εξουσιοδοτήθηκε για διαπραγματεύσεις

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Μετά την Αναθεώρηση του Συντάγματος το 1985, που ουσιαστικά προώθησε η τότε κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, για να εκπαραθυρώσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και να μετατρέψει τη νεώτερη ελληνική Δημοκρατία σε αμιγώς πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας απέκτησε «συμβολικά» χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Κυβέρνηση (της δικής του) σωτηρίας

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
Ο κ.Παπανδρέου δέν αναζητεί Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας,όπως από τό βράδυ τής Παρασκευής προσπαθεί να μάς ξαναπείσει,αλλά ψάχνει τή δική του σωτηρία.Μέ τά γνωστά πιά σέ όλους μας τερτίπια καί κόλπα.

Επιστροφή στην ομαλότητα: Εκλογές

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε και σήμερα ότι οι πρόωρες εκλογές, στις 4 Δεκεμβρίου, αποτελούν τη μόνη λύση που ο ίδιος εκτιμά ότι συνάδει με «επιστροφή στην ομαλότητα», μετά από την εθνική περιπέτεια στην οποία εισήλθε η Ελλάδα, λόγω των κινήσεων του Γιώργου Παπανδρέου.

Άργησε να μετανιώσει για την Ελλάδα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πολλές φορές έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η σημερινή Ευρώπη θα ήταν εντελώς διαφορετική, αν στην ηγεσία της Γερμανίας, που αποτελεί και την κυρίαρχη πολιτική και οικονομική δύναμη της ηπείρου μας, δεν βρισκόταν η Άνγκελα Μέρκελ αλλά ο Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, πριν λίγες μέρες να εξαγγείλει δημοψήφισμα, προκάλεσε τεράστια αναταραχή μέσα στην Ευρώπη, έκανε πολύ χειρότερη την κρίση μέσα στην Ελλάδα, πόλωσε επικίνδυνα τον Ελληνικό λαό και μπλόκαρε την 6η δόση του δανείου.

Με ευθύνη του Παπούλια να γίνουν οι διεργασίες για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ζητάει ο ΛΑΟΣ

Καρατζαφέρης προς Σαμαρά: Πρέπει να πάμε μαζί στο επόμενο βήμα
Δημόσια έκκληση στον Α. Σαμαρά να κάνει μία δεύτερη σκέψη απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του προς του δημοσιογράφους τόνισε: « Πετύχαμε το πρώτο βήμα, την αναχώρηση από την εξουσία του Γιώργου Παπανδρέου. Πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα μαζί».

«Πράσινο φως για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

Το υπ. Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας έστειλε στη διεθνή κατασκευάστρια εταιρία του έργου, «Trans Balkan Pipeline», επιστολή με οδηγίες για τις επόμενες διαδικαστικές κινήσεις
Υπό τον τίτλο «Πράσινο φως για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη», η βουλγαρική οικονομική εφημερίδα «Κλάσα» αναφέρει ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, αξιολόγησε θετικά τη μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων ΜΠΕ για το έργο του αγωγού.

Οι Γερμανοί της TUI ζητούν πρόνοια για πληρωμή σε δραχμές!από τους Έλληνες ξενοδόχους

Ο γερμανικός τουριστικός όμιλος TUI έχει ζητήσει από τους Έλληνες ξενοδόχους, με τους οποίους συνεργάζεται, να τους πληρώσει σε ελληνικό νόμισμα, και όχι σε ευρώ, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ 2010 ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Μια τρελή όσο και εξόχως ... Ελληνική ιστορία που αξίζει να την διαβάσετε!
Εύα Σερκίζη
aegeantimes.gr
Χάσαμε το μέτρημα από το πλήθος των μηνυμάτων που λαμβάνουμε από εχτές το πρωί εδώ στους AegeanTimes, σχετικά με ένα «χαμένο» βίντεο που επανήλθε στο διαδίκτυο! Πρόκειται για μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στις 18 ΜΑΙΟΥ 2010 (ναι είναι σωστή η ημερομηνία) στον περιφερειακό τηλεοπτικό «Αρχιπέλαγος», ο διαχειριστής των AegeanTimes, οικονομολόγος κ.Γιώργος Αδαλής, σχετικά με την ευθύνη κάποιων εγχώριων επενδυτών και το ζήτημα της επιστροφής στη δραχμή!

Η Ελλάδα… τι κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μπροστά σε έναν πολιτικό ηγέτη που, συναισθηματικά φορτισμένος, επιχειρεί βουτιά στην ιστορική μνήμη του πολιτικού και οικογενειακού παρελθόντος του, ο καθένας θα πρέπει να δείχνει αυτοσυγκράτηση.

Μας κατάντησε… γελοιογραφία

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Σε διεθνές brand name έχει εξελιχτεί η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες. Οι εθνικές ακροβασίες του Γιώργου Παπανδρέου έχουν φέρει τη χώρα μας στο πρώτο πλάνο της διεθνούς ειδησεογραφίας, ακόμη πιο έντονα, και με μελανά χρώματα, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η “επόμενη μέρα”… δεν ξημέρωσε

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η 5η Νοεμβρίου του 2008 ήταν «η επόμενη μέρα». Που προσδοκούσαμε όλοι ότι θα σήμαινε για την ανθρωπότητα η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού στον Λευκό Οίκο. Ο Μπαράκ Ομπάμα έφερνε έναν άνεμο αλλαγής, προσδοκιών, ελπίδας. We can believe in change, ήταν το βασικό προεκλογικό σύνθημά του. Μια δέσμευση ανατροπών και ρήξεων. Τρία χρόνια μετά, το σύνθημα έχει παραφραστεί: We could…



Κυβέρνηση “συνεργασίας”, του ΠΑΣΟΚ… με το ΠΑΣΟΚ

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Συμβαίνουν τραγελαφικά πράγματα με φόντο μια χώρα που κυριολεκτικά έχει παραδοθεί στο έλεος των τακτικισμών. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που περίμεναν στο εξωτερικό και προσδοκούσαν στο εσωτερικό έγινε πραγματικότητα!

Εγκόσμια και… παραδείσια!

Δια χειρός Αλιθέρση
Ποιοι επιθυμούν διακαώς την ψήφιση της λεγόμενης «δανειακής σύμβασης»;
Οι τραπεζίτες ναι!
Οι καναλάρχες ναι!
Οι έχοντες και κατέχοντες ναι!
Οι Ευρωπαίοι «εταίροι» εναγωνίως ναι!
Οι Αμερικάνοι «σύμμαχοι» επίσης ναι!

Γ. Παπανδρέου: Ανησυχώ ότι άρνηση στη συναίνεση θα στείλει μήνυμα ότι δεν θέλουμε το ευρώ

Τι είπαν μπροστά στις κάμερες ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κάρολος Παπούλιας.
“Θα κάνω ότι μπορώ να σχηματιστεί ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας όπως δεσμεύτηκα χθες. Δεν είμαι κολλημένος με τις καρέκλες”, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τον διάλογο που είχε με τον Κάρολο Παπούλια, μία μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε από τη Βουλή.

Θεσσαλονίκη. Πτώση αυτοκινήτου στην θάλασσα

ΣΩΟΙ ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ
Στη θάλασσα έπεσε το πρωί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες, τον 22χρονο οδηγό του και την 19χρονη συνεπιβάτιδά του, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.Οι δύο επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα με τη συνδρομή διερχομένου ατόμου και είναι καλά στην υγεία τους. Διεξάγονται έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος.



Βρετανία: Καραμπόλα 26 οχημάτων με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

Αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών και περίπου 40 τραυματίες είναι ο προσωρινός απολογισμός γιγαντιαίας καραμπόλας το βράδυ χθες που πιθανότατα οφείλεται στην πυκνή ομίχλη σε αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Βρετανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η αστυνομία.

Η ψήφος εμπιστοσύνης ως ομαδική ψυχοθεραπεία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι θλιβερό, εξοργιστικό, ιδιοτελές: Η χώρα, με ευθύνη του κ. Παπανδρέου και των υπουργών που έλαβαν μέρος στο περίφημο υπουργικό συμβούλιο – ολονυχτία της 31ης Οκτωβρίου, βρέθηκε ξαφνικά χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς συμμάχους και χωρίς κυβέρνηση.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΥΠΟ

Ντροπιαστικά πρωτοσέλιδα
Λιάνα Μυστακίδου
Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Οι εικόνες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Haberturk μιλούν από μόνες τους:

Αποχωρεί (κατά τα λεγόμενα)


Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Μια νέα σελίδα ανοίγει στη διακυβέρνηση της χώρας, στην οποία διαφαίνεται ότι πρωθυπουργός δεν θα είναι ο Γ. Παπανδρέου, όπως ο ίδιος άφησε σαφώς να εννοηθεί χθες στη Βουλή λίγο πριν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο!

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Και παρά την έντονη φημολογία, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπέβαλε την παραίτησή του. Ανακοίνωσε απλώς ότι θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, και θα γνωστοποιήσει στον Κάρολο Παπούλια την πρόθεσή του να προχωρήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, μετά από συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Το Reuters “βλέπει” κυβέρνηση υπό τον Βενιζέλο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, η οποία «μέτρησε» στη Βουλή 153 ψήφους υπέρ της, έναντι 145 κατά, και δυο αποχές, το έγκυρο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε την πληροφορία ότι προωθείται η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τα μικρότερα κόμματα της Βουλής, όχι με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Έπεσαν οι μάσκες”…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Έντονη ήταν η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στο περιεχόμενο αλλά και το ύφος της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

153 “ναι” στην Κυβέρνηση

REPORTER
Όπως αναμενόταν, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον κάβο της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, έδειξε ότι υπέρ της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση, ψήφισαν 153 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και η Λούκα Κατσέλη.

Πηγαίνει στον Παπούλια για κυβέρνηση συνεργασίας

REPORTER
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα επισκεφτεί αύριο Σάββατο ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Το τελευταίο χειροκρότημα

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά… Στην κορύφωση της αγωνίας για το πολιτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη χώρα, από το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αντισταθεί στον πειρασμό της «ώρας ΠΑΣΟΚ», προκειμένου να ανακοινώσει τις αποφάσεις για το προσωπικό μέλλον του.

Απέρριψε την πρόταση ο Σαμαράς: Μόνη λύση οι εκλογές

Απορριπτικός ήταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην πρόταση του Γ. Παπανδρέου για έναρξη διαβουλεύσεων με σκοπό το σχηματιοσμό κυβέρνησης συνεργασίας.

.

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. 153 ΝΑΙ 145 ΟΧΙ


Καρατζαφέρης: Καλωσήλθατε στη λογική - Σκληρή κριτική από Παπαρήγα, Τσίπρα-

Σκληρή κριτική και απόρριψη εισέπραξε από την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα η πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ αντίθετα την πρωτοβουλία χαιρέτησε ο Γιώργος Καρατζαφέρης

Διαβουλεύσεις για κυβέρνηση συνεργασίας ξεκινά ο Παπανδρέου

Διαβουλεύσεις με όλα τα κόμματα για τη σύνθεση νέας κυβέρνησης, ακόμα και για τον επικεφαλής της, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει, από αύριο, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα επισκεφθεί για το λόγο αυτό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.