Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

H «βροχή» των Λεοντιδών

Νέα «βροχή» διαττόντων αστέρων (Λεοντίδες) αύριο το βράδυ και στην Ελλάδα.
Μία ακόμη «βροχή» από πεφταστέρια, των Λεοντιδών, θα εμφανιστεί και στον ουρανό της χώρας μας, στο βαθμό που θα το επιτρέψουν οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί τη νύχτα της Τετάρτης 16 προς Πέμπτη 17 Νοεμβρίου και θα είναι ορατό από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα.

Τι συνδέει Goldman Sachs – Ντράγκι – Μόντι – Παπαδήμο;


Δημοσίευμα της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde προκαλεί σοκ
To γεγονός ότι η Goldman Sachs παίζει ενεργό ρόλο στις οικονομίες πολλών χωρών είναι γνωστό. Ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, φτιάχνει η χρεοκοπεί οικονομίες, παίζει με ομόλογα και cds, φτιάχνει swaps και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Θεσσαλονικιός έστειλε SMS για βόμβα στο Μέγαρο Μαξίμου, από το... κινητό του

Δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα ηλικίας 41 ετών από τη Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω sms, καθώς κατηγορείται ότι είχε στείλει από το κινητό του, γραπτά μηνύματα στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, για τοποθέτηση ωρολογιακής βόμβας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δικογραφία σε βάρος 17 ατόμων για τα επεισόδια στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκης

Δικογραφία σε βάρος 17 ατόμων, που αναγνωρίσθηκαν και ταυτοποιηθηκαν από την αστυνομία, ως συμμετέχοντες στα επεισόδια, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη σχημάτισε σήμερα η αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Πορεία Κυπρίων προς το τουρκικό προξενείο

Πορεία προς το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε απόψε από Κύπριους φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τη συνεχιζόμενη κατοχή της Μεγαλονήσου από τους Τούρκους.

Τι αλλάζει στη φορολογία από το 2012


Σε δύο φάσεις η διαμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Καθιερώνεται πόθεν έσχες για όλους. Αλλάζουν οι όροι των συναλλαγών με φοροκάρτα και point system. Καταργούνται τα βιβλία β' και γ' κατηγορίας.

Απόρριψη αίτησης 90χρονης για το τέλος ακινήτων

ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1.104 ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 900


Το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης απέρριψε σήμερα την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε υποβάλει 90χρονη συνταξιούχος για το έκτακτο τέλος ακίνητης περιουσίας.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Φρέιζιερ

Αποχαιρέτησε τον μεγάλο του αντίπαλο ο Μοχάμεντ Άλι
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στη Φιλαδέλφεια η κηδεία του Τζο Φρέιζιερ, ενός από τους σπουδαιότερους πυγμάχους που έχουν γεννηθεί ποτέ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης, 23 Νοεμβρίου, έως και τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Νοεμβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τον κόμβο του Νεοχωρίου μέχρι τον κόμβο Ιωαννίνων,

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατα παράνομου διαδικτυακού τζόγου

Το 10% του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη, με ετήσιο τζίρο που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, όπως επισημαίνει σε μη νομοθετικό ψήφισμα του που εγκρίθηκε δια ανατάσεως της χειρός, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ξεκίνησε η εργασιακή εφεδρεία - Ερχονται απολύσεις στο Δημόσιο

Ξεκίνησε η εφαρμογή του νόμου για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, καθώς σήμερα το πρωί εστάλη σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ, αλλά και τις ΔΕΚΟ η εγκύκλιος εφαρμογής του νόμου ώστε μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να ετοιμαστούν οι κατάλογοι με το προσωπικό που τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας.

Έως τις 25 Νοεμβρίου πρέπει να συνταχθούν οι κατάλογοι του προσωπικού στους φορείς του Δημοσίου που μπαίνουν σε καθεστώς εφεδρείας. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η σχετική εγκύκλιος

Εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που κοινοποιήθηκε σε όλους τους φορείς του Δημοσίου, τους ΟΤΑ και τις ΔΕΚΟ σήμερα Τρίτη, προβλέπει την άμεση εφαρμογή του σχετικού νόμου, δεδομένου ότι την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται στην Αθήνα η Τρόικα.

Προς τους βουλευτές: Γέννημα της διαπλοκής το κυβερνητικό σχήμα101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου

«Πρόεκυψε κατόπιν παρεμβάσεων, προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια»
Της Βασιλικής Σιούτη
Κυβέρνηση της διαπλοκής για τη σωτηρία του μνημονίου και όχι του λαού, που επιβλήθηκε με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τα φερέφωνά της, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου 101 στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ανάμεσά τους μέλη του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου), με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, σε επιστολή τους προς την Κ.Ο. του κόμματος και ζητούν να μην της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στη Θεσσαλονίκη


Πολυμελή σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών που «χτυπούσε» διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη και όταν οι ένοικοί τους κοιμόνταν στο εσωτερικό τους, εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της πόλης.

Το Γουδί δεν έλυσε κανένα πρόβλημα

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Πέρασαν 89 χρόνια από τη στιγμή που, το πρωί της 15ης Νοεμβρίου του 1922, ο Εθνικός Διχασμός που έμελλε να στοιχειώνει την Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας, ολοκληρώθηκε με 36 πυροβολισμούς στο Γουδί.

Ν. Νικολόπουλος: «Είμαστε Αντιπολίτευση εθνικής ευθύνης. Η χώρα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο. Πήραμε την πρωτοβουλία, ανοίξαμε δρόμο δημιουργήθηκε μεταβατική κυβέρνηση».

«Πρέπει να καταστούν απόλυτα σαφείς οι λόγοι για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τη μεταβατική Κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. ούτε «συστημικός» ούτε «μνημονιακός» έγινε.

Ο Γιώργος και η θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η φημολογία για το ενδεχόμενο να καταλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου κάποια κορυφαία θέση σε διεθνή Οργανισμό, τείνει να λάβει πλέον διαστάσεις… αστικού μύθου, από τη στιγμή που δεν εκπληρώνεται ως «προφητεία».

Η Αν Σινκλέρ (ξανα) θέλει διαζύγιο

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Και πολύ άντεξε, μεταξύ μας, η γυναίκα. Εντείνονται στον γαλλικό Τύπο οι πληροφορίες ότι η Αν Σινκλέρ πήρε τη μεγάλη απόφαση, και θα προχωρήσει ως το τέλος αυτή τη φορά, την αίτηση διαζυγίου από τον Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η “Πρώτη Κόρη” μπαίνει στην πολιτική

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, αρχικά ως υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2008, και εν συνεχεία ως Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών από μια κοινωνία η οποία διψούσε για αλλαγή,

Χάνει τις εκλογές, λόγω… Ελλάδας

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Το ακροατήριο ήταν αμιγώς εκλογικό. Τα μέλη του CDU που προσήλθαν στη Λειψία για να ακούσουν την Άνγκελα Μέρκελ να αφηγείται το όραμά της για το μέλλον της Γερμανίας,

Σενάρια συνωμοσίας για το “κούρεμα”

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Για τον ρόλο της BlackRock, της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών αποθεμάτων, που ανέλαβε σύμβουλος της κυβέρνησης Παπανδρέου για να ελέγξει τα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών, έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά, στα όρια των… σεναρίων συνωμοσίας.

Καινούργιος πρωθυπουργός, παλιές υποσχέσεις…

Ρόλο κηδεμόνα επέλεξε ο ΓΑΠ
Σοφία Βούλτεψη
Η ομιλία του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στη Βουλή, κατά την πρώτη ημέρα της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, όφειλε αναμφισβήτητα να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να αποτελέσει δηλαδή την είδηση της ημέρας.

Υπάρχει και… μπασκετικό ντέρμπι

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το Σάββατο ποδόσφαιρο, την Κυριακή μπάσκετ! Οι αιώνιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους και οι φίλοι των δύο ομάδων ή θα μοιραστούν συναισθήματα, ή θα βρεθούν στα ύψη ή την Δευτέρα θα κυκλοφορούν με ‘μαύρες πλερέζες’!

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν : «Πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα πάνω τα ποσά των άμεσων επιδοτήσεων για τους έλληνες αγρότες».


• «Οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση να ειδωθούν ως ειδική περίπτωση στον αγροτικό τομέα»
• Ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή προς τον αρμόδιο Επίτροπο Γεωργίας κ. Ciolos.

Εξέγερση στο ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Στο χθεσινό… άτυπο υπουργικό συμβούλιο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και κλήθηκαν να καθίσουν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου,

Νέα σενάρια για Χατζηνικολάου

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου σήμανε ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα για το πολιτικό σκηνικό.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Οι Επιτροπες αγωνα Στυλίδας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ μαζι με τον Εμπορικο Συλλογο Στυλιδας, διοργανωνουν ανοιχτη λαϊκη συνελευση, εναντια στα χαρατσια.

Τι διεκδικεί η Νέα Δημοκρατία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η στρατηγική της χώρας εδώ και 50 χρόνια, την οποία οραματίστηκε ο «εθνάρχης» Κ. Καραμανλής, είναι η ενσωμάτωσή της στην Ευρώπη.Σφραγίστηκε δε μέχρι τώρα με τρία σημαντικά γεγονότα .

Το κατά Λουκάν ... Ευαγγέλιο!!!

Μια παραβολή από το παρελθόν! Λουκάς, ο στενότερος συνεργάτης του Απόστολου Παύλου! Εμείνε μαζί του μέχρι το τέλος!
Γιώργος Αδαλής
aegeantimes.gr

Η δημοσιονομική προσαρμογή δεν πρέπει να αγνοεί την κοινωνική πραγματικότητα

Παρέμβαση Κ. Πουπάκη με τροπολογίες στην Έκθεση σχετικά με την «Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού»

Ο συμβολισμός μιας διαγραφής

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Είθισται μια διαγραφή να ανάγεται σε μείζον πολιτικό θέμα. Δεν είναι. Ασφαλώς καλό θα ήταν οι απόψεις να μη διαγράφονται. Ωστόσο η πολιτική είναι ένα σύνολο συμβολισμών, και υπό αυτή την έννοια μια διαγραφή έχει τους δικούς της συμβολισμούς.

Εκτός από μπλα-μπλα, υπάρχει πρόταση;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Ακούω συνεχώς κάποιους που καλούν ανέξοδα σε αντίσταση και αναρωτιέμαι, έχουν να μας πουν κάτι διαφορετικό ώστε αυτή η ακατάληπτη ρητορική να καταλήξει σε μια πρόταση;

• Στην Ελλάδα κυκλοφορούν 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα, ενώ η κοινοτική νομοθεσία προϋποθέτει ότι όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν εντός της ΕΕ πρέπει να είναι ασφαλισμένα

• Κομισιόν : «Οι κάτοχοι αυτοκινήτων που έχουν ασφαλιστική κάλυψη χρηματοδοτούν τα ατυχήματα που προκαλούνται από ανασφάλιστα οχήματα»
• Ν. Χουντής : «Οικονομική κρίση και τιμολογιακή πολιτική οδηγούν σε αύξηση των ανασφάλιστων αυτοκινήτων» 

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. της ΕΝΙΘ στη συνεδρίαση της 9ης Νοεμβρίου 2011


Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, μαζί με τους υποστηριχτές τους στα ΜΜΕ και στα κόμματα της συναίνεσης (ΝΔ-ΛΑΟΣ-Δημ Συμ.), στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων, επιτέθηκαν, με πρωτόγνωρο τρόπο στα μεταπολιτευτικά χρονικά,

Καλά οργανωμένο το σχέδιο περί δήθεν πραξικοπήματος

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να περάσει στα μουλωχτά. Δημοσιεύθηκε ως πληροφορία στον γαλλικό Τύπο (Λιμπερασιόν) και επανήλθε με μαρτυρίες από το defencenet.gr.

Με το καλημέρα, έκλεισε το “παραμάγαζο”

REPORTER
Όταν ο προκάτοχος του σημερινού υπουργού Εθνικής Αμύνης, είχε συστήσει το «γραφείο παραπόνων», μια υπηρεσία η οποία καταργούσε το γραφείο Διοικητικής Μέριμνας αποδομώντας ταυτόχρονα την ιεραρχία στο στράτευμα, οι αντιδράσεις είχαν ξεπεράσει τις διαμαρτυρίες των ένστολων.

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΗ ΝΔ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ -ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ- Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ


Την διαγραφή του βουλευτή και πρώην υπουργού Σωτήρη Χατζηγάκη, ενός ανθρώπου που δεν θα λείψει σε κανέναν μας και ούτε θα αφήσει πίσω του κανένα κενό, αποφάσισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Νίκος Νικολόπουλος "Ο εφιάλτης της ανεργίας είναι εδώ".

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αχαΐας, κ. Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την Ανεργία του Αυγούστου του 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς. ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, καλεί όλους τους πολίτες της Επαρχίας μας, όπως είχαμε ανακοινώσει και στην Απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Οκτώβρη, να μην πληρώσουν το ασέλγητο χαράτσι της ΔΕΗ, που είναι απόρροια του Μνημονίου και μόνο στόχο έχει την εξαθλίωση του λαού και το σώσιμο των Τραπεζιτών.

Παράνομοι και πραξικοπηματίες.

Γιώργος Παπανικολάου
Όχι κυβερνήτες και «σωτήρες» δεν είναι, αλλά παράνομοι και πραξικοπηματίες και αυτή τη στιγμή θάπρεπε να είναι στη φυλακή. Άρθρο 52 συντάγματος: «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της πολιτείας, που έχουν την υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής».

Μακελειό σε καφενείο της Πέλλας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν νεαρός τους επιτέθηκε με μαχαίρι.
Το περιστατικό σημειώθηκε σε καφενείο στο Ριζοχώρι Πέλλας, λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα. Ο 27χρονος δράστης, σε κατάσταση αμόκ, μαχαίρωσε τους άνδρες και ακινητοποιήθηκε από θαμώνες του καταστήματος. Ο άνδρας συνελήφθη αργότερα από τους αστυνομικούς.

Η φράση της εβδομάδας: Το Μέγαρο Μαξίμου.

γράφει ο Γιώργος Δαμιανός (24grammata.com)

...Το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν τίποτα άλλο από την ιδιόκτητη κατοικία του Δημητρίου Μαξίμου (1873 – 1955). Ο Δ. Μάξιμος ήταν για πολλά χρόνια διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και μετέπειτα πολιτικός με το Λαϊκό Κόμμα.

Βασικός μισθός στα επίπεδα του 2008

Στα 780 ευρώ ορίζεται ο εισαγωγικός μισθός στο Δημόσιο Τομέα. "Μαχαίρι" στα επιδόματα, που ενσωματώνονται στο μισθό, "ψαλίδι" στον 13ο και 14ο μισθό. Διαβάστε αναλυτικά τι ισχύει αναδρομικά από 1ης Νοεμβρίου