Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης


Τις προσεγγίσεις σε σχέση με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής που κατέθεσε η ΠΓΔΜ εναντίον της Ελλάδα για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2008 αλλά και τις θέσεις τους για την ονομασία της γειτονικής χώρας εκφράζουν σε δηλώσεις τους η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αυτό το δημοψήφισμα θα γίνει;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πριν από μερικές εβδομάδες, η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με κεντρικό ερώτημα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας, αποδείχτηκε μοιραία έμπνευση για τον πρώην πλέον πρωθυπουργό, καθώς τον οδήγησε σε δραματική, και εν πολλοίς «βίαιη» απομάκρυνση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ποιοι φοβούνται τον Πούτιν

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο ενθουσιασμός με τον οποίο έγινε δεκτή η είδηση της, εντυπωσιακής είναι αλήθεια, συρρίκνωσης της πολιτικής επιρροής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας, εξηγείται πλήρως στη βάση της ακατανίκητης τάσης μας να… πηγαίνουμε με το ρεύμα.

Έχει μέλλον η Μέρκελ;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΕΙΔΑΚΙΣ
Εάν διεξαχθεί σήμερα ένα πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα με το ερώτημα: «θέλετε μια ευρωπαϊκή Ευρώπη ή μια γερμανική Ευρώπη;», η απάντηση της σχεδόν παμψηφίας των Ευρωπαίων, αρκετών Γερμανών περιλαμβανομένων, θα είναι, αναμφίβολα: «μια ευρωπαϊκή Ευρώπη».

Χαμένοι στο… τελετουργικό

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Η άφιξη του Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Ελλάδα, είναι έμπλεη σημειολογιών. Βλέπει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, την ημέρα ανακοίνωσης της… λυπητερής από τη Χάγη, για το θέμα των Σκοπίων.

Θα έχουμε πάντα… τη Χάγη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης επιβεβαίωσε πλήρως τη φήμη του. Προχώρησε στην έκδοση μιας απόφασης που χρήζει πολλαπλών ερμηνειών, και αφήνει περιθώρια και στις δυο πλευρές των αντιδίκων να υποστηρίζουν ότι βγήκαν κερδισμένες.

Αυτό ήταν… 50%-50%;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώτη στη βαθμολογία της Superleague πέρασε η ΑΕΚ, μετά τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου. Η Ένωση έχει 1 βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό και 2 από τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα, έχει 1 παιχνίδι παραπάνω από τους ερυθρόλευκους και 2 από τους πράσινους.

Το ΠΑΣΟΚ και η Αποστασία

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Θα μπορούσε κανείς να βάλει στοίχημα, με σχεδόν βέβαιο κέρδος και άμεση… εκταμίευση, ότι στην πολιτική κορύφωση των απαντήσεων προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από στελέχη που ανήκουν στο ευρύτερο παπανδρεϊκό στρατόπεδο, τον Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη θα ακολουθούσε ο Χάρης Καστανίδης.

Η ακαμψία της Γερμανίας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΡΑΤΣΟΣ
Η Ιστορία μας διδάσκει ότι οι μεγάλες οικονομικές κρίσεις παράγουν διεθνείς ανακατατάξεις και ότι οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις των κυρίαρχων δυνάμεων μεταβάλλονται ώστε να είναι αντίστοιχες των δυνατοτήτων τους.

Ο άνθρωπος, το έθνος και ο δημόσιος χώρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
Τι ανήκει στην σφαίρα του ιδιωτικού βίου και τι στον δημόσιο χώρο; Πως αλληλοσυμπληρώνονται αυτοί οι δύο χώροι και που συγκρούονται; Πως τα δικαιώματα του ιδιωτικού χώρου δεν πρέπει να αναιρούν τα δικαιώματα της πλειοψηφίας στον δημόσιο; Ερωτήματα που ανακύπτουν συνεχώς στην άσκηση της πολιτικής.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα με οργανωμένο σχέδιο στα “νύχια της τρόϊκα” καθιστώντας την κατ’ ουσία, από ΧΩΡΑ σε ΧΩΡΟ ειδικής οικονομικής ζώνης και παρέδωσαν ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ την Εθνική μας κυριαρχία, δείχνουν να αντιλαμβάνονται –έστω και αργά- το ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που συντελείται εις βάρος ενός ολόκληρου λαού με την καταστροφική πολιτική των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Εφαρμογή Εργασιακής Εφεδρείας: Πολιτικά Έκπτωτη-Δημοσιονομικά & Διοικητικά Αναποτελεσματική-Κοινωνικά Άδικη

Την πρωτοφανή προχειρότητα και τις μεθοδεύσεις στη διαδικασία επιλογής των εργαζομένων κατά την εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας, το περιεχόμενο της οποίας εμπνεύστηκε και ψήφισε αποκλειστικά και μόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου, έθεσε με κατεπείγουσα ερώτησή του στην Κομισιόν, ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης.

Παράνομη, γιατί συνιστά διάκριση λόγω ηλικίας, η ύπαρξη ανωτάτου ηλικιακού ορίου για την συμμετοχή σε διαγωνισμό πρόσληψης Δικαστικών Επιμελητών

• Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να αποζημιωθεί μέσω δικαστικών διαδικασιών, σε περίπτωση που το αίτημά του απορριφθεί λόγω ηλικίας
• Απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον Ν. Χουντή
Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου με εκπροσώπους του «Μετώπου ενάντια στα Μεταλλεία» του νομού Κιλκίς. « Όχι στην καταστροφή του Κιλκίς, όχι σε άλλες αποικιοκρατικές επενδύσεις».

Θέλει να αλλάξει και το έμβλημα του ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Τον Φεβρουάριο του 2001, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του «εκσυγχρονιστικού» στρατοπέδου, στον οποίο ο Κώστας Σημίτης έμοιαζε να ποντάρει πολλά για το μέλλον.

Η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί συνεχίζουν να μοιάζουν… χαμένοι στη μετάφραση των πραγματικών προθέσεών τους για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και των στοχεύσεων που έχουν, σε μια εποχή προχωρημένης αβεβαιότητας και σύνθετων προτεραιοτήτων.

Σε απόγνωση το ντόπιο καθεστώς-Τρέλα στην Ευρώπη

Καμώνονται ότι είναι ισχυροί ενώ έχουν καταρρεύσει.Αυτοί που τούς στήριζαν έχουν πτωχεύσει.Άνθρωπος που μιλάει απλώς ελληνικά ο δοτός πρωθυπουργός Παπαδήμος.Μαίνονται οι αλληλοσπαραγμοί των πολιτικάντηδων που δεν έκαναν τίποτε για τα συμφέροντα των πολιτών.

Ο Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα στην Τουρκία

REPORTER
Στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία. Όπως δείχνει, η παρακάτω αποστροφή του:

Σπατάλη κονδυλίων κατά τη σύσταση του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Είναι γνωστό ότι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΕΛ.Γ.Ο. συστάθηκε με την υπ. 188763/10-10-2011 ΚΥΑ και τη συγχώνευση του ΕΘΙΑΓΕ, του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, του ΟΠΕΓΕΠ και του ΕΛΟΓΑΚ με στόχο μεταξύ άλλων και την οικονομία κλίμακας.

Ραγδαίες εξελίξεις


ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Ο καταιγισμός των φόρων προς τον πολίτη, η αυξανόμενη ανεργία και οι απολύσεις – εφεδρεία στο Δημόσιο, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μοιάζουν με παραμύθι.

Πού είναι οι ιδέες σας, κ. πρωθυπουργέ;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Συγγνώμη, αλλά πιστεύει κανείς ότι αυτός ο στραγγαλισμός της οικονομίας μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας εσόδων;

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Θέλουν τους δάσκαλους... ρουφιάνους
Λιάνα Μυστακίδου

Ο Τούρκος υπουργός Παιδείας Ομέρ ΝτιντσέρΤο υπουργείο παιδείας της Τουρκίας με εγκύκλιο που έστειλε σε όλα τα σχολεία ζητά να ενημερώνεται για όλα όσα συμβαίνουν στις τάξεις.

Διευρύνεται το χάσμα κοινωνίας-πολιτικών

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Οι πολίτες που εδώ και καιρό έχουν αναγνωρίσει τη συμμετοχή τους στο «λάθος», αποστασιοποιούμενοι από τις σκληρές κομματικές γραμμές, αυτό που θέλουν είναι επιτέλους όσοι μετέχουν στη κυβέρνηση να στρωθούν στη δουλειά.

Το κουπόνι της αβύσσου

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
Είναι πράματα σ' αυτή τη ζωή που αντέχονται κι άλλα που δεν αντέχονται, όχι να τα βλέπεις, όχι να τα ζεις, αλλά μήτε να τ' ακούς. Είναι κείνα τα σκληρά και χυδαία, κείνα τ' αποτρόπαια που ακόμη και πρωτόγνωρα ξυπνάνε μέσα στην ψυχή του ανθρώπου μνήμες κτήνους.

ΣΟΚ. Δάσκαλοι λαμβάνουν συσσίτιο για τους μαθητές


Αν και καθημερινά 20.000 άνθρωποι μπαίνουν στην ουρά του συσσιτίου για ένα κομμάτι ψωμί το ακόμη πιο σοκαριστικό στοιχείο είναι ότι δάσκαλοι από τα σχολεία πέριξ του βρεφοκομείου Αθηνών σπεύδουν για να πάρουν ένα πιάτο φαγητό από τα αποθέματα του βρεφοκομείου για να ταΐσουν τους μαθητές τους που λιποθυμούν στην τάξη από την πείνα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Απάντησή στον ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου του Επιτρόπου κ. Γ. Χαν

«Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν ότι το επίπεδο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας, εκφρασμένο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης, βρισκόταν το 2010 στο 88% του κοινοτικού μέσου όρου.

Ν.Δ "ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ"

Η συζήτηση του προϋπολογισμού πραγματοποιείται τη στιγμή που τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν, δυστυχώς, να κινούνται σε αρνητική τροχιά. Ταυτόχρονα και οι προβλέψεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για το μέλλον είναι ζοφερές.

Μ. Χρυσοχοΐδης : «Μόνο σε αποικία θα ήταν υποψήφιος αρχηγός ο Γ. Παπανδρέου με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα»

Η συνέντευξη του Μ. Χρυσοχοΐδη την 4/12/2011 στο MegaΣαββατοκύριακο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κατηγορηματικά εναντίον της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στον χρόνο έχει προσδιοριστεί τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΔ με συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής”