Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Εντυπωσίασε η καλλιτεχνική ομάδα χορού στις εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Δείτε το βίντεο

Η φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Αριστοτέλους. Δείτε το Βίντεο

Άναψαν τα πλωτά χριστουγεννιάτικα δενδράκια στον Θερμαϊκό στο ύψος της Αριστοτέλους. Δείτε το βίντεο.




Καλή η ιδέα για τα πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα δενδράκια αλλά θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτέλεσμα αν ήταν λίγα μέτρα πιο ψηλά από την θάλασσα, επίσης αν υπήρχε κεντρικό χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Εικόνες από την λειτουργία των νέων διοδίων της Νυμφόπετρας. Δείτε το Βίντεο


 

Το “μεγάλο κόλπο” με την απλή αναλογική

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Δεν είναι η πρώτη φορά που… η Ελλάδα σηκώνει τα χέρια ψηλά με το ΠΑΣΟΚ. Άλλοτε για να πανηγυρίσει, τότε που η συλλογική μέθη της εξουσίας και των ωφελημάτων της παρέβλεπε το άδειο πουκάμισο που προέβαλε λίγο πιο μέσα, και άλλοτε για να αποδοκιμάσει, όπως το κάνει με συνέπεια τα δυο τελευταία χρόνια, αντιδρώντας στην επιβολή μέτρων… τιμωρίας, για ένα «έγκλημα» στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν οι πολίτες.

Ποιοι θα ακολουθήσουν τη Μπατζελή;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η Κατερίνα Μπατζελή ανήκει στη μικρή αριθμητικά αλλά σημαντική ποιοτικά ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν και κατάφεραν… να μην χάσουν την επαφή τους με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και… η νοθεία

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Σύμφωνα με μια… προαιώνια θεωρία, αν η Αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα του Περικλή ανακάλυψαν τη Δημοκρατία, το έθνος που «γεννήθηκε» μετά την εξέγερσή του απέναντι στη Βρετανική Αυτοκρατορία, είναι εκείνο που την… αναδιάρθρωσε.

Νέο κόμμα, από τεχνοκράτες

REPORTER
Τα πολιτικά «γενέθλια» μιας νέας κίνησης από το χώρο της αγοράς και των πανεπιστημίων φαίνεται ότι θα έχουμε στο ξεκίνημα του νέου έτους, με εμπνευστή της προσπάθειας τον Παναγιώτη Γεννηματά.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επίτιμος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος είχε τοποθετηθεί δημοσίως, από το ξεκίνημα κιόλας της κρίσης χρέους, στα τέλη του 2009, για την αναγκαιότητα λήψης άμεσων και γενναίων μέτρων, προκειμένου να μην καταστεί η κατάσταση ανεξέλεγκτη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου, επιχειρηματίες, καθώς και στελέχη της αγοράς, με πρόθεση να σχηματιστεί ένας καινούριος φορέας, που θα εκφράσει το αίτημα «να τρέξουν» γρήγορα ριζικές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ζητούν απ’ τον Γιώργο να πάει σε Συνέδριο

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Απέναντι στον Ανδρέα Λοβέρδο και τα στελέχη εκείνα, από όλες τις «τάσεις» του ΠΑΣΟΚ, που επισημαίνουν την ανάγκη να εκλεγεί ο επόμενος αρχηγός του Κινήματος από τη βάση, προκειμένου να αποκτήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική νομιμοποίηση, ο Κώστας Σκανδαλίδης και άλλα ιστορικά στελέχη, πρεσβεύουν μια άλλη πρόταση.

Το ΠΑΣΟΚ μπροστά στη διάσπαση

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Από την εσωκομματική μάχη του 2007 κιόλας, μέχρι και σήμερα, ο άλλοτε επικεφαλής της ομάδας των «λοχαγών», που άνοιξε το δρόμο για την άλωση του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη το 1996, βρίσκεται με συνέπεια και ένταση στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Που διαφωνούν, στη ΝΔ;

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Να με συγχωρέσουν οι φίλοι στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω που ακριβώς διαφωνούν. Στις δόσεις του φιλελευθερισμού ή στο φιλελευθερισμό; Στη Κεντροδεξιά ή στη Δεξιά;

Η Μπιζόγλη… προπομπός του Χατζηνικολάου

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εν μέσω προχωρημένης αβεβαιότητας για τις εξελίξεις στα κρατικά ΜΜΕ, και ειδικότερα στη δημόσια τηλεόραση, η οποία τελεί υπό συρρίκνωση, αν όχι… υπό εκκαθάριση, γνωστοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στα ιδιωτικά κανάλια.

Ν. Νικολόπουλος: «Κεραυνός εν…αιθρία, το ΄΄λουκέτο΄΄ στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΝΡ»

Την ώρα που η χώρα παραμένει εκτεθειμένη και «πληγωμένη» ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό και τους εταίρους μας, χάρη στις πρακτικές και πολιτικές που εφήρμοσε τα προηγούμενα 2 χρόνια η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου, στο εσωτερικό της φαίνεται πως η διάλυση καλά κρατεί.

Σπουδαία ιατρική ανακάλυψη στην Ιαπωνία

Επιστήμονες στην Ιαπωνία κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν αιμοπετάλια προγραμματίζοντας εκ νέου εμβρυονικά κύτταρα που προέρχονται από ενήλικα κύτταρα, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο μια ανανεώσιμη πηγή αυτού του τόσο «εύθραυστου» και «πολύτιμου» συστατικού του ανθρωπίνου αίματος.

Δεν αποκλείει συνεργασία με ΝΔ η Ντόρα

«ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟ»
Ευσεβείς πόθοι
Το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία αφήνει ανοιχτό η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται αύριο, εφόσον, όμως, όπως επισημαίνει, ο Αντώνης Σαμαράς επιδείξει ρεαλισμό και συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τελευταία προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις.