Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μέρες 2007 για το ΠΑΣΟΚ…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μια γρήγορη ματιά αν ρίξετε γύρω σας, θα βρείτε πολλούς πρόθυμους να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Να επιστρέψουν σε εποχές όπου τα πράγματα ήταν καλύτερα, η ζωή περισσότερο συμβιωτική και αισιόδοξη. Να κάνουν αυτή τη βουτιά στο παρελθόν, επιδιώκοντας να σταματήσουν να τρέχουν πίσω από τα χαμένα χρόνια της ζωής τους.

Ο Πούτιν στα χνάρια του Κίσινγκερ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μετά την ένταση των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση στη Μόσχα και τις άλλες πόλεις της Ρωσίας άρχισε σήμερα να εκτονώνεται, καθώς στους δρόμους συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η γέννηση ενός ηγέτη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η παρουσία του Ντέιβιντ Κάμερον στην πολιτική ζωή της Μεγάλης Βρετανίας, είχε πολλά… ενδιαφέροντα επεισόδια, μέχρι να φτάσει να εξελιχθεί στον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της Γηραιάς Αλβιόνας.

Ο Σαμαράς κλείνει το μέτωπο με τη Ρωσία

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, ήταν απλώς ο πρόλογος μιας εκστρατείας διεθνούς κινητικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει να στηρίξει τη χώρα σε μια οριακή συγκυρία, και να «διορθώσει» τα λάθη που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε διεθνή απομόνωση.

..Κοντά στο «σωματίδιο του Θεού» το Cern

Η Φαμπιόλα Τζιανότι, η επικεφαλής επιστήμονας του πειράματος ATLAS (ένα από τα δυο πειράματα στα πλαίσια των οποίων αναζητείται το μποζόνιο) είπε ότι το «σήμα» επικεντρώνεται στα 125 GeV (Giga electron volts). Οι κρίσιμες περιοχές είναι τα 116-130 GeV για το ATLAS και τα 115-127 GeV για το CMS.

Περικοπές στις συντάξεις όσων αποφύγουν την εφεδρεία

Περικοπές στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα ενταχθούν στην εφεδρεία, μολονότι πληρούν τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ…ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ

Γράφει ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΕ κ. Νίκος Κιουτσούκης

Όσοι πίστεψαν ότι η αλλαγή Πρωθυπουργού , θα φέρει στην Ελλάδα καλύτερες μέρες, διαψεύσθηκαν γρήγορα!!!  Όσοι νόμισαν ότι η Κυβέρνηση “ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ” θα περιοριστεί σ’ αυτά τα οποία συναποφάσισαν, προδώθηκαν τάχιστα!!! Όσοι εμπιστεύτηκαν τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος είπε ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις της ΤΡΟΙΚΑ πρίν τη δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου έκαναν τραγικό λάθος…

ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ; ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ "ΕΥΡΩ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ" ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ!

Του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ, το ζητούμενο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ήταν η διάσωση της ευρωζώνης και η σταθερότητα του ευρώ.

Ν. Νικολόπουλος: «Το ότι ήταν λάθος η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εμείς το είπαμε εξ αρχής. Και αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο. Τώρα το ομολογούν και πολλοί ξένοι».


Μιλώντας σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαάις Ν. Νικολόπουλος και στους δημοσιογράφους Ν. Ευαγγελάτο (FLASH) και Χρ. Ρουμελώτη (Ράδιο Αίγιο), μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

Ο Γιούνκερ βάζει “βέτο” για επαναδιαπραγμάτευση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Οι συμβολισμοί που συνοδεύουν το πολιτικό σεργιάνισμα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε μια Ευρώπη η οποία έμαθε να ωριμάζει μέσα από τις κρίσεις και τις συγκρούσεις συμφερόντων στις τάξεις της, είναι ουσιωδώς σημαντικότεροι από εκείνους που συνεπάγεται η θέση του προέδρου του Eurogroup, και φυσικά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου.

CERN. Αγωνία για το μποζόνιο του Χιγκς

Με κομμένη την ανάσα περιμένει σήμερα η επιστημονική κοινότητα την ανακοίνωση του CERN σχετικά με την πορεία των ερευνών για το μποζόνιο Χιγκς, ο εντοπισμός του οποίου αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα των φυσικών.

Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η πραγματική οικονομία, μετριέται ως ένα σημείο από την ψυχολογία των πολιτών. Δηλαδή, εκείνων οι οποίοι αποτελούν τα ζωντανά κύτταρα ενός κράτους, και συνήθως… κρύβονται πίσω από ευημερούντες ή δυστυχούντες αριθμούς.

Οι κορυφαίοι του 2011

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΠΣΑΤ βράβευσε χθες τους κορυφαίους αθλητές για το 2011. Σπύρος Γιαννιώτης ο κορυφαίος αθλητής για τα μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης στο αγώνισμα της κολύμβησης ανοικτής θάλλασσας. Η Μαριάννα Λυμπερτά καλύτερη αθλήτρια στο ίδιο αγώνισμα για τις γυναίκες.
Κορυφαία ομάδα οι γυναίκες του πόλο που πήραν το χρυσό στη Σαγκάη, πρώτη ελληνική εθνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Το μοιραίο “αυτογκόλ” της Άννας

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Από όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν να εμφανιστούν ως οι αυθεντικότεροι εκφραστές του «νέου εκσυγχρονισμού», διεκδικώντας να αναλάβουν την ηγεσία του Κινήματος, και μαζί με την πολιτική ευθύνη για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ, και την επιστροφή στην εξουσία που… χάνεται με τις επόμενες εκλογές, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει τα περισσότερα εχέγγυα για να το πραγματοποιήσει.

Η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η εγκυρότητα του «Time» δεν αμφισβητείται. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με τις έρευνες, τις δημοσκοπήσεις και τις ψηφοφορίες που πραγματοποιεί. Το βέβαιο πάντως είναι ότι και αυτές ακόμη δημιουργούν… θορυβώδεις συζητήσεις, όπως συμβαίνει με την τελευταία ψηφοφορία αναφορικά με το «πρόσωπο της χρονιάς», για το 2011.

Ο Βενιζέλος αποκάλυψε το μέλλον

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, προσδιόρισε κατά ένα μεγάλο μέρος το «εθνικό σενάριο» των επόμενων μηνών για την Ελλάδα. Και μάλλον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών δεν το έκανε τυχαία.

Νίκος Χουντής: Για να γλυκάνει το χάπι, το πρώτο Μνημόνιο προέβλεπε και πέντε δράσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου. Τι έχετε κάνει;


 Όλι Ρέν: Δυστυχώς «τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά».
Ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, τα μόνιμα υποζύγια, στενάζουν κάτω από το βάρος της ανελέητης φοροεπιδρομής και της συνεχούς περικοπής, μισθών, συντάξεων και επιδομάτων και ενώ η Τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα, προτείνει νέες φοροεπιδρομές και πετσόκομμα “παροχών”, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρέν, ομολογεί ότι, πρακτικά δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στην κατεύθυνση πάταξης της φοροδιαφυγής του μεγάλου κεφαλαίου, που όλοι γνωρίζουν ότι για πολλά συναπτά έτη είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ευρωζώνη.

Τα ναρκωτικά με τα μάτια της τρόικας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει επικρατήσει τον τελευταίο καιρό να αποκαλούμε απαξιωτικά «λογιστές» όλους εκείνους που ασχολούνται (λέμε τώρα) με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δυσφήμηση του επαγγέλματος των λογιστών. Λυπάμαι να πω πως δεν είναι ούτε λογιστές. Είναι παραζαλισμένοι και ανίκανοι άνθρωποι που πλέον δεν ξέρουν ούτε τι κάνουν, ούτε τι λένε.

Ο Γιώργος πήρε τις αποφάσεις του

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Μετά την επιστροφή του από τη Σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Νότια Αφρική, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χθες πολύωρη συνεργασία με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη. Ενδεχομένως, το πιο πιστό στον σημερινό Πρόεδρο του Κινήματος, πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη στην Α’ Αθηνών και… στην ηγεσία

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές η Φώφη Γεννηματά, με την πλήρη στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου, μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει ότι οι διαφορές του παρελθόντος έχουν εξαλειφθεί, και οι δυο επίγονοι των πλέον ιστορικών οικογενειών του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε «εγκάρδια συνεννόηση» για το μέλλον του Κινήματος.

Η… μεταδοτική ανοησία των Σκοπιανών

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους σοβαρούς φιλάθλους, το πανό που αναρτήθηκε σε γήπεδο των Σκοπίων με την ευχή: «Έλληνες σας ευχόμαστε καλή χρεοκοπία». Μάλιστα οι σκεπτόμενοι πολίτες της γειτονικής χώρας, αλλά και μερίδα του τύπου-ευτυχώς υπάρχουν ακόμη- επέκριναν δριμύτατα την κυβερνητική πολιτική η οποία έχει μεταφερθεί στα γήπεδα.


Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και μελών της Ν.Ε. Χαλκιδικής του ΣΥΝ με το δήμαρχο και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Κασσάνδρας.

Τα μέλη της Ν.Ε. του Συνασπισμού Χαλκιδικής με τη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Κασσάνδρας και συναντήθηκαν διαδοχικά με το δήμαρχο κ. Παπαγιάννη και τον πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου κ. Κουτσονικόλα.

ΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΥΤΗ…


 
Τελικά άκρως πολιτική ήταν ο σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση που οργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας για τον Οδυσσέα Ελύτη
“Σήμερα, που την πολιτική κατακλύζουν οι αριθμοί, θέλω να πάω πιο βαθιά από την πολιτική. Η πολιτική δεν είναι μετέωρη, έχει ρίζες, έχει αφετηρίες. Εκεί που στηρίζεται βρίσκονται καμιά φορά τα βάθη της ψυχής μας.

Η Ν.Δ. ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Κανείς εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. δεν εγείρει αξιώσεις για καταβολή αναδρομικών. Ήδη, τέσσερις εκ των εν ενεργεία βουλευτών που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις. Η Ν.Δ. θεωρεί -όπως και παλαιότερα έχει δηλώσει ο Εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιάννης Μιχελάκης- ότι σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο που περικόπτονται εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών και δοκιμάζονται οι αντοχές τους, η διεκδίκηση παρόμοιων αξιώσεων από πολιτικά πρόσωπα συνιστά πρόκληση και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες “φρέναρε” τη δυνατότητα εγέρσεως αξίωσης για αναδρομικά των βουλευτών, μετά τις αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστές.

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, αναχώρησε χθες το βράδυ για επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.
Σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, θα επισκεφθεί τον Πανάγιο Τάφο και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. κ. Dany Ayalon και το βράδυ σε δείπνο που παραθέτει ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

Διήμερη εβδομαδιαία εργασία προωθεί η λιβανέζικη εργοδοσία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οδηγώντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους σε εξαθλίωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Εκ περιτροπής εβδομαδιαία εργασία με καθιέρωση διημέρου προωθεί η Λιβανέζικη εργοδοσία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε βάρος των εργαζομένων του Ναυπηγείου, επικαλούμενη την διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ 5ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Η 5η Επικαιροποίηση του «Μνημονίου», η οποία και πραγματοποιήθηκε ΠΡΙΝ τη δημιουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου, αποτυπώνει τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.
Αδιέξοδα εξαιτίας τόσο της εφαρμογής ενός μη κατάλληλου μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, όσο και της έλλειψης αποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αδιέξοδα που κατέστησαν αναπόφευκτη την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και αναγκαία την υλοποίησή της.