Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Οι τεχνοκράτες διαφωνούν με... τον εαυτό τους πάνω στα ερείπια της Ελλάδας

Πορευόμαστε με τα «αν» Βενιζέλου
Σοφία Βούλτεψη
Αντιμέτωπη με την αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα βρίσκεται πλέον η νέα κυβέρνηση, καθώς με τις νέες της απαιτήσεις, τόσο όσον αφορά στα έσοδα, όσο και στα εργασιακά, η τρόικα προκάλεσε απότομη και ανώμαλη προσγείωση σε όσους πίστευαν πως ήταν δυνατόν να παραταθεί ο χρόνος ζωής της.

Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ευρώπη…

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Αν οι Γερμανοί τον είχαν εμπιστευτεί περισσότερο, πιθανότατα η σημερινή Ευρώπη θα ήταν ποιοτικά διαφορετική. Πολύ καλύτερη. Ο Όσκαρ Λαφοντέν έχασε πριν από πολλά χρόνια τη μάχη για την ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, επειδή οι συμπατριώτες και… σύντροφοί, θεώρησαν ότι ο πρώην Καγκελάριος ήταν περισσότερο τεχνοκράτης και εκσυγχρονιστής, σε σχέση με τον πολιτικό που έδωσε εννοιολογικό περιεχόμενο στο συναίσθημα.

Ο Παπαδήμος “γράφει” στο διαδίκτυο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
http://www.primeminister.gov.gr/… Σε αυτή τη διεύθυνση μπορεί κανείς να βρει και να διαβάσει τον πρώτο δημόσιο απολογισμό του Λουκά Παπαδήμου, για το έργο το οποίο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα η κυβέρνησή του.

Ο ταλαντούχος κύριος Καρατζαφέρης

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Το νέο «σίριαλ», που κατά τα φαινόμενα υπόσχεται έντονες συγκινήσεις, είναι τι θα πράξει ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Θα φύγει ή θα μείνει στη κυβέρνηση Παπαδήμου. Μήπως τελικά έχει παρεξηγηθεί η τακτική του να σκέφτεται φωναχτά;

Μήνυμα από την επίσκεψη Αβραμόπουλου στον Έβρο

REPORTER
Η επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Θράκη δίνει ένα μήνυμα. Ειδικά τώρα, που εκτελείται εκεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για την αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Πλατινί… μας διαφώτισε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Συνέντευξη παραχώρησε σε ελληνική εφημερίδα ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε πως λειτουργεί σαν Ευρωπαίος και όχι σαν Γάλλος, με όραμα και προοπτική για την καλύτερη και ουσιαστική βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Ο Σαμαράς παρεμβαίνει στην τρόικα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Μετά την επιστροφή του από το Ισραήλ, όπου έθεσε τις βάσεις για μια εθνική εξωστρέφεια σπάνια αν όχι… εν ανεπάρκεια, για μια Ελλάδα βαλλόμενη πανταχόθεν, ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί αύριο με τους εκπροσώπους της τρόικας: Τον Πολ Τόμσεν, τον Ματίας Μορς και τον Κλάους Μαζούχ.

Άρχισαν τα όργανα

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ Η παράνοια σε όλο της το μεγαλείο. Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, καλά- καλά δεν συμπλήρωσε ένα μήνα ζωής και άρχισαν τα όργανα. Και δεν αναφέρομαι στην ενορχηστρωμένη επιθυμία των υπουργών του ΛΑΟΣ να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

Η μεγάλη ήττα του Ερντογάν

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ Ο Λιονέλ Μέσι θα πρέπει να… κρυφογελάει με νόημα, βλέποντας τον Ταγίπ Ερντογάν να… μένει με την όρεξη. Και παρόλο που συγκέντρωσε σχεδόν τις διπλάσιες ψήφους από τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, από τους χρήστες του διαδικτύου, για «το πρόσωπο της χρονιάς» του περιοδικού Time, να μην επιλέγεται τελικά και από τους συντάκτες

Το “σκάνδαλο” που… ξέχασε ο κ. Παπανδρέου

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Για άλλη μια φορά σε δημόσια παρέμβασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου κάθε άλλο παρά έδειξε προδιάθεση… αναχωρητή. Τουναντίον. Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για «την ώρα της ελληνικής οικονομίας», και είπε πράγματι πολλά.

Το ΠΑΣΟΚ “ντύνεται”… Δημοκρατική Αριστερά

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ακόμη μια δημοσκόπηση, αυτή της «Alco» για το «Kontra Channel», έρχεται να επιβεβαιώσει την παγίωση του συμπεράσματος ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκει μια χρηστική δεξαμενή εναπόθεσης των απογοητευμένων ψηφοφόρων του, στη… διεύθυνση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Ως Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και Πρόεδρος ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετάσχω σε συναντήσεις που προφανέστατα αποβλέπουν στον εγκλωβισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων σε προειλημμένες αποφάσεις που υπαγορεύονται από την Τρόικα, προκειμένου να ληφθούν και νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στην βουλή οι Ρυθμίσεις δανείων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων

Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης και Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης κατέθεσε στη Βουλή την με αριθ.πρωτ.: 2737/13-12-2011 ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, με Θέμα : «Ρυθμίσεις δανείων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Ν. Νικολόπουλος: «Ενιαία ναι, πλην όμως άνιση μεταχείριση εκπαιδευτικών»

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα «σχέδια» για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, έγινε αμέσως αντιληπτό από την ελληνική κοινωνία ότι τους επόμενους μήνες θα μιλούσαμε όλοι για μια λαίλαπα δίχως προηγούμενο και για μια οριζόντια λεηλασία των αποδοχών στο δημόσιο, που θα προκαλούσε εσωτερική αναταραχή και ανασφάλεια λόγω των δεδομένων αδικιών που θα καταγράφονταν στη συνέχεια.

Κόβουν συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα στα τυφλά

• Κυβέρνηση και Τρόικα δεν έχουν καν τις αναλογιστικές μελέτες για τις οποίες είχαν δεσμευτεί στο Μνημόνιο.
• Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Ενάμιση χρόνο μετά το νόμο 3863/2010, με τον οποίο επιβλήθηκε η πιο άγρια περικοπή συντάξεων, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο εφάπαξ, κτλ και ενώ, οι Εθνικές Αρχές και η Τρόικα, είχαν δεσμευτεί να μην λάβουν άλλα μέτρα αν πρώτα δεν αξιολογήσουν το πολύ μέσα σε επτά μήνες, με αναλογιστικές μελέτες τις επιπτώσεις του νόμου 3863/2010, σήμερα προωθούνται νέες περικοπές-φωτιά σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές και εφάπαξ, χωρίς να κρατάνε ούτε καν τα δικά τους προσχήματα.

Παράνομα και καταχρηστικά η διοίκηση της AEGEAN AIRLAINS, απέλυσε τον Χριστοφόρη Χρήστο, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Αεροπορικής Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε (AEGEAN AIRLINΕS)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΖΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η διοίκηση της AEGEAN AIRLINES, απέλυσε τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Αεροπορικής Εταιρείας Αιγαίον Α.Ε (AEGEAN AIRLINES), Χριστοφόρη Χρήστο, επειδή άσκησε το αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να συνδικαλίζεται και να υπερασπίζεται τόσο τα δικαιώματά του όσο και των υπόλοιπων

Γέμισε η χώρα ανίκανους γυρολόγους

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν θυμόμαστε καλά το ΠΑΣΟΚ είχε χαλάσει τον κόσμο επειδή η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στην απογραφή. Έκτοτε, έχουν γίνει τόσες πολλές απογραφές, που πια έχουμε χάσει τον λογαριασμό. Με πρόσκληση του κ. Παπανδρέου και των συν αυτώ μας… απέγραψαν όλοι: Το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, η Eurostat δια της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο Τόμσεν στέλνει στο εδώλιο το ΠΑΣΟΚ

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η δρώσα πολιτική συνεπάγεται κυρίως την ταύτιση δράσεων και γεγονότων με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μια μεθοδολογία που διευκολύνει την κοινωνία, είτε να χειροκροτεί με θέρμη τους φορείς νέων ιδεών, είτε… να μην κουράζεται να αναζητεί ενόχους.

Απαράδεκτος και παράνομος ο σχεδιασμός της περικοπής κατά 50% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η κυβέρνηση προωθεί εκβιαστική και απαράδεκτη ρύθμιση για την περικοπή - επί της ουσίας- κατά 50% του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο «προκαταβολής» για το εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού.

ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ ΤΟ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώνεται σε 15 πόλεις της Ελλάδας η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα» της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε μια προσπάθεια να στηρίξουμε αυτές τις γιορτές συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Σε κεντρικά σημεία των πόλεων δημιουργούμε κοινωνικά παντοπωλεία ώστε να προσφέρουμε τις δωρεές που συγκεντρώσαμε και να δώσουμε λίγες στιγμές χαράς στους συνανθρώπους μας.

Έντονες φήμες για Βενιζέλο

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο μιας φημολογίας χωρίς μέτρο, αναφορικά με το τι σκοπεύει να πράξει, και ποιον δρόμο θα ακολουθήσει, στη μάχη για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
Οι πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών, θεωρούν, ή μάλλον… προσδοκούν, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για ευρύτερες εξελίξεις και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Οι πολίτες απαιτούν να εκφραστούν

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Η γνωστή παρέα ξεκίνησε το καφεδάκι της και παρά το γεγονός του ηλιόλουστου πρωινού η διάθεση όλων δεν ήταν καλή. Ο Σταύρος με δύο παιδιά να σπουδάζουν και μείωση 35% στον μισθό , ο Βαγγέλης με μείωση 30% στην επικουρική σύνταξη και ο Παντελής επίσης. Σε όλα αυτά ας προστεθεί και το τέλος ακινήτων στην ΔΕΗ. Σε ένα μήνα άλλαξε η ζωή όλων με έναν τόσο βίαιο τρόπο.

Ο Βενιζέλος πυροδοτεί εξελίξεις

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Μαθαίνω από αξιόπιστη πηγή-πιο αξιόπιστη δεν γίνεται- ότι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στη κυβέρνηση. Εξελίξεις που θα έχουν εκλυτικό αίτιο τη διεκδίκηση της ηγεσίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η “ελεύθερη συμβίωση” ακινησίας-καταστροφής

Υπάρχουν τρεις επιλογές για την Ελλάδα
ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Η Ελλάδα μοιάζει με σκάφος που οι επιβαίνοντες νομίζουν ότι κινείται, αλλά στην πραγματικότητα βρίσκεται στην ίδια θέση που ήταν και πριν από δύο χρόνια. Προφανώς η κίνηση των άλλων εκλαμβάνεται ως δική μας πλεύση. Επί της ουσίας είμαστε ακινητοποιημένοι εν μέσω θαλασσοταραχής νέων μέτρων και το κυριότερο χωρίς πυξίδα και με «εξουθενωμένο» ανώτερο και κατώτερο πλήρωμα.

..Μία 5ετία επιπλέον για τους στρατιωτικούς

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη. Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί τριάντα πέντε (35) μαζί με τα πλασματικά χρόνια που ισχύει μέχρι σήμερα.

Η λέξη της εβδομάδας: Ιταλία Τι σημαίνει η λέξη "Ιταλία";

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος (24grammata.com)
Ο πληθυσμός της γείτονος χώρας είναι 58.462.375 (απογρ. 2005). Έγινε ανεξάρτητο και ενιαίο κράτος το 1861 (τριάντα χρόνια μετά από εμάς). Από το δημοτικό σχολείο μαθαίνουμε για την κοινή πορεία που ενώνει τους δύο λαούς, αν και για την αρχαιότητα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μία ξεχωριστή χώρα αλλά για την κύρια περιοχή που ζει και μεγαλουργεί ο Ελληνισμός (Μεγάλη Ελλάδα).