Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς τέλος η επίθεση στα εισοδήματα

Απώλειες από 98 ώς 2.240 ευρώ στις αποδοχές θα επιφέρουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 η αυξημένη παρακράτηση φόρου και η καταβολή της ειδικής εισφοράς για τα φετινά εισοδήματα

Ο εθνικός ρόλος του Αντώνη Σαμαρά

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Όσοι συναντούν τελευταία τον Αντώνη Σαμαρά, σχηματίζουν την εντύπωση ότι κάτι έχει αλλάξει. Τον βρίσκουν αισθητά πιο «άνετο», εμφανώς πιο σίγουρο και περισσότερο αισιόδοξο. Τον Αντώνη, έλεγε στενός φίλος του, «τον τρέφουν οι εκλογές».

Αντίο. Και ευχαριστούμε…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Σαρλ ντε Γκολ είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι «τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους», θέλοντας να δείξει πως η φυσική ροή των πραγμάτων είναι η διαδοχή των ηγετών από άλλους, ενδεχομένως καλύτερους. Φυσικά, έκανε λάθος.

Ο Δήμας έστειλε μηνύματα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Ο Σταύρος Δήμας είναι «παλιά καραβάνα» της πολιτικής, για να γνωρίζει ότι κάθε εποχή έχει τις ιδιαιτερότητες και τις προτεραιότητές της. Ειδικά μια εποχή σαν τη σημερινή, βαθιάς κρίσης, που λειτουργεί διαβρωτικά για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, έστω κι αν εκκινεί από την οικονομία.

Ημερήσια η Real News;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η δυναμική των social media, και κυρίως του twitter, είναι τόσο ανατροφοδοτούμενη, ώστε όσοι συνεχίζουν να τα παρακολουθούν ως… μακρινοί συγγενείς, κινδυνεύουν να βρεθούν σύντομα στο περιθώριο της κοινωνικής πραγματικότητας και του εθνικού μέλλοντος.

Φήμες για παραίτηση Παπανδρέου

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η δύναμη μιας φήμης μπορεί να αποκτήσει πολλαπλάσια ισχύ σε εποχές γενικευμένης αναστάτωσης, σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα.

Στολίζουμε το σπίτι μας αλλάζουμε την διάθεση μας


Οποιαδήποτε μεταβολή προκαλέσουμε στο οικιακό μας χώρο, είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει και την διάθεση μας. «Έστω ένα μικρό δενδράκι, φωτισμένο με λίγα στολίδια, είναι αρκετό να μας αλλάξει την διάθεση μας» επισημαίνει η κ. Φρειδερίκη Γιαννακίδου.

Αδιέξοδο και πάλι με τη μεταφορά χιλιάδων μαθητών

Τον περασμένο Αύγουστο οι δήμοι, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αποδείχτηκαν ανέτοιμοι να αναλάβουν τη μεταφορά των 11.000 μαθητών και πέταξαν το... μπαλάκι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ

Χωρίς λεωφορεία κινδυνεύουν να μείνουν μετά τις γιορτές χιλιάδες μαθητές της Θεσσαλονίκης, καθώς σε αρκετούς δήμους οι διαγωνισμοί κηρύχτηκαν άγονοι.

Τελικά μάλλον ζω σε άλλη χώρα ή σε άλλη χώρα διεξάγοντα​ι οι δημοσκοπήσ​εις..

Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση στο γεγονός ότι δεν έχω συναντήσει έναν συμπατριώτη μας και να μου πει περήφανος ότι θα ψηφίσει Πασόκ, Λάος, Ντόρα ή Οικολόγους! ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΚΟΥΒΕΛΗ, ΝΤΟΡΑΣ Ή ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ…

..Έπαιρνε ΕΚΑΣ με ετήσιο εισόδημα 250.000 ευρώ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής", συνταξιούχοι με πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα και μηνιαία εισοδήματα άνω των 3.000 ευρώ, έπαιρναν το επίδομα για να ... επιβιώσουν.

Vaclav Havel, πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας μετά τη Βελούδινη Επανάσταση κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος, πέθανε σε ηλικία 75.

Όπως μετέδωσε η τσεχική τηλεόραση, την τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην πρόεδρος της Τσεχίας, Βάτσλαβ Χάβελ εξαιτίας επιπλοκών από χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.Ο Χάβελ ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Τσεχίας, από τις 2 Φεβρουαρίου 1993 ως τις 2 Φεβρουαρίου 2003.



Δραματική αύξηση των απόρων στη Θεσσαλονίκη

Στις γειτονιές της φτώχειας στη Θεσσαλονίκη, ο πόνος και η απόγνωση περισσεύουν. Άνθρωποι ψυχολογικά ερείπια προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με 300 ευρώ τον μήνα κι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν... Η έρευνα του Δήμου Θεσσαλονίκης εντόπισε συνολικά 470 άτομα και τους κατέγραψε στη λίστα απόρων μέσα σε μόλις 25 ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας. Ο πραγματικός αριθμός όμως όλων αυτών που ζουν στο οικονομικό περιθώριο της πόλης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος...

Θα μοιράζουν κουπόνια σε απόρους και παιδιά που πεινάνε

Στην εποχή του συσσιτίου επιστρέφει η Ελλάδα.
 Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια για παιδιά που ζουν μέσα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, αλλά και για οικογένειες ανέργων, σχεδιάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας.

Ο Κουβέλης βάζει υποθήκη… για το ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Όσοι πιστεύουν ότι ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε… υπό άλλες συνθήκες, να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μπορούν να συνεχίσουν να επενδύουν σε μια τέτοια προσδοκία.

Το “εθνικό κίνητρο” για την έξοδο από την κρίση


ΗΡΩ ΡΑΝΤΟΥ
Οι μέχρι σήμερα κυβερνητικές πολιτικές κατέδειξαν τον στρουθοκαμηλισμό του πολιτικού κόσμου ως προς την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική ιδιαιτερότητα ανέδειξε την προβληματική εφαρμογή των σπασμωδικών πολιτικών και την ανάγκη αντικατάστασής τους απο άλλες, με έμφαση σε κίνητρα και αντικίνητρα.

Ο Λοβέρδος αποδομεί τον Παπαδήμο

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Βαριάς πολιτικής σημασίας είναι η συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος στο «Πρώτο Θέμα». Ο Υπουργός Υγείας παρεμβαίνει στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων της επικαιρότητας, με τρόπο που δεν αφήνει περιθώριο αμφισβήτησης των θέσεων και της στρατηγικής του.

Ο Παπαδήμος παίρνει και το Οικονομικών

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι όντως ο Λουκάς Παπαδήμος προχωρούσε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, έχοντας εξασφαλίσει το «πράσινο φως» και του Αντώνη Σαμαρά, με δεδομένο το «Ο.Κ.» από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Η “πονηρή” πρόταση Καρατζαφέρη

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Με τη σημερινή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Γιώργος Καρατζαφέρης επαναφέρει στο προσκήνιο μια παλιά πρότασή του, πολύ καιρό πριν συγκροτηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου: Να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν σε ρόλους αντιπροέδρων της κυβέρνησης ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς. Προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της ολόθερμης στήριξης.

Ο Πούτιν είπε τη μεγάλη αλήθεια

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανήκε στην κατηγορία των πολιτικών ηγετών που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η διαχείριση της επικοινωνίας, της εικόνας και των συμβολισμών, αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη για την μακροημέρευση στην εξουσία. Επειδή θα έχει προηγηθεί η μακροημέρευση στις καρδιές της κοινωνίας, έστω και ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης.

Ν. Νικολόπουλος: «Επικίνδυνος για τους οδηγούς ο παρακαμπτήριος δρόμος για Τόσκες»

«Το χωριό Τόσκες εγκαταλείφθηκε το 2009 από τους κατοίκους του, αφού θα είναι ο πυθμένας της τεχνικής λίμνης που θα προκύψει από το υπό κατασκευή Φράγμα Πείρου – Παραπείρου. Παρ’ όλα αυτά έγινε παρακαμπτήριος δρόμος για το συγκεκριμένο χωριό που όχι μόνο δεν είναι λειτουργικός, αλλά αντίθετα είναι επικίνδυνος, θυμίζοντας περισσότερο Αυτοκινητοδρόμιο για αγώνες Φόρμουλα 1…»,

ΑΘΡΟΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΛΙΒΥΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Βρίσκουν καταφύγιο στα νοσοκομεία μας

Μεγάλα προβλήματα σε νοσηλευτήρια της χώρας δημιουργεί η άφιξη θυμάτων του πολέμου. Σύσκεψη στελεχών των υπουργείων Εξωτερικών και Προ.Πο.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΝΕΛΛΟΥ
Πάνω από 2.300 Λίβυοι, τραυματίες και συνοδοί τους, έχουν εισαχθεί του τελευταίους μήνες στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για παροχή ιατρικής φροντίδας σε σοβαρά τραύματα.

Ηρωικώς προς μισθούςΒουκουρεστίου

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
Οι συνάδελφοι στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων δεν είναι το μέτρο για το πώς βλέπουν την Ελλάδα οι συμπατριώτες τους. Εχουν κλασική παιδεία, είναι φιλέλληνες και από τους τελευταίους που μπορούν να διανοηθούν Ευρώπη χωρίς Ελλάδα.

"Έφυγε" η ξυπόλυτη ντίβα, Cesaria Evora

Η ξυπόλυτη ντίβα της μουσικής με τη μαγευτική και ταξιδιάρικη φωνή, η Cesaria Evora έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών  Η Cesaria στις εμφανίσεις της δεν φορούσε ποτέ παπούτσια, καθώς έτσι είχε συνηθίσει από τη φτωχή παιδική ηλικία της.Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1941 στην πόλη Μιντέλο του νησιού Σάο Βισέντε, στο Πράσινο Ακρωτήριο.