Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Στροφή στον (συν)άνθρωπο

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το μεγάλο μήνυμα των φετινών Χριστουγέννων, δεν πρέπει να είναι άλλο από αυτό του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.

Η Γέννηση της Ελπίδας


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Οι εικόνες από τη Βηθλεέμ έρχονται να μας θυμίσουν τη δύναμη της πίστης στην ελπίδα. Ειδικά την ημέρα της Γέννησης της Ελπίδας. Τα φετινά Χριστούγεννα μοιάζουν περισσότερο μελαγχολικά από κάθε άλλα. Δεν είναι όμως τα μόνα. Και σίγουρα, θα ακολουθήσουν κι άλλα. Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι, ανεξαρτήτως του δύσκολου και αδιέξοδου περιβάλλοντος στο οποίο καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη για την επιβίωση, ορισμένες φορές αρκεί να κοιτάξουμε μέσα μας. Για να βρούμε τη δύναμη. Και μετά, να στρέψουμε το βλέμμα μας ψηλά. Για να θυμηθούμε ότι κάθε Χριστούγεννα, γεννιέται η ελπίδα.

Να αρνηθούμε την παρακμή

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και δημιουργικής ανασυγκρότησης, ώστε η Ελλάδα να καταφέρει να υπερβεί τις δομικές στρεβλώσεις και τις παθογένειες της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνουμε, στέλνει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Μια Μονή γεμάτη ιστορία

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ
Τοποθεσία και υπαγωγή.Η Ιερά Μονή τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου είναι κτισμένη στους Δυτικούς πρόποδες τού Υμηττού. Υπάγεται Εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Διοικητικά στα όρια τού Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Ευχές Ν. Νικολόπουλου για τα Χριστούγεννα



Κλίκ για μεγέθυνση
Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, με ανακοίνωσή του εύχεται γαι τη σημερινή εορτή των Χριστουγέννων, στην οποία αναφέρει τα εξής:
 "Χριστούγεννα επέτειος λύτρωσης, μέρα χαράς και αγαλλίασης.
Η φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδος είναι πολύ διαφορετική .
Ζούμε μία δύσκολη εποχή.

Καζαντζίδης Στέλιος - Έρθαν τα Χριστούγεννα


Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντας