Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Εφοριακοί με βίλες και offshore

Στο κυνήγι της διαδρομής του μαύρου χρήματος ο οικονομικός εισαγγελέας που έχει στα χέρια του στοιχεία που καίνε εφοριακούς
Ομάδα πρώην και νυν εφοριακών με βίλες και offshore έχει μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή.

Στο Μεξικό εγκαινιάστηκε η υψηλότερη γέφυρα στον κόσμο

Η γέφυρα Baluarte Bicentenario κατασκευάστηκε στα βουνά της Sierra Madre στο βόρειο τμήμα του Μεξικού επάνω από βαθιά χαράδρα. Η γέφυρα έχει ύψος 402.6 μέτρα και μήκος 1124 μέτρα.
Και είναι τόσο υψηλή, που κάτω από την κεντρική της αψίδα θα μπορούσε εύκολα να εγκατασταθεί ο παρισινός πύργος του Άιφελ.
Η γέφυρα αποτέλεσε τμήμα του νέου υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου που συνδέει τις πολιτείες Sinaloa και Durango. Η κατασκευή της είχε αρχίσει το Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε σε διάστημα λιγότερο των 4 χρόνων.
 
 

“Η Ελλάδα χρεοκόπησε”, λένε οι Γερμανοί

Ονομάζεται Κλέμενς Φούεστ και είναι πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Δεν είναι ωστόσο αυτή η ιδιότητα που καθιστά εξαιρετικά δραματική τη διαπίστωσή του περί «συντελεσμένης χρεοκοπίας της Ελλάδας». Αλλά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον στενότερο συνεργάτη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τι θα κάνει ο Λοβέρδος

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αποτελεί το «αντίπαλο δέος» στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε μετά τη δημόσια παραδοχή του Γιώργου Παπανδρέου ότι δεν σκοπεύει να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, αλλά ούτε και για την πρωθυπουργία.

Ο ΔΟΛ κρίνει τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

Ο Σταύρος Ψυχάρης σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, «δείχνοντας» τον πρόεδρο του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ως έναν από εκείνους που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία.

Γιατί ενοχλούν οι αποδοκιμασίες;

Με αφορμή τις νέες, ακόμη πιο έντονες αυτή τη φορά αποδοκιμασίες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, αλλά και σε βάρος πολιτικών, στον χθεσινό εορτασμό των Φώτων σε όλη τη χώρα, διατυπώνεται πανσπερμία απόψεων περί του θέματος. Για το περιεχόμενο της αγανάκτησης, για το αν υπάρχουν καθοδηγητές, για το αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως θεσμός πρέπει να μένει στο κοινωνικό απυρόβλητο, για το κατά πόσο είναι αιτιολογημένες οι συλλήψεις εκείνων που διαμαρτυρήθηκαν.

Ο Δήμας έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

Την εκτίμησή του ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, θα ενισχύεται η τάση για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνει ο Σταύρος Δήμας, με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Οι αποκαλύψεις του Ψυχάρη

Ο Σταύρος Ψυχάρης έδωσε συνέχεια στην επί προσωπικού κόντρα του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Και με κείμενο το οποίο υπογράφει στο σημερινό «Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Τι μας είπε ο κ. Παπανδρέου», αναφέρεται στη θρυλική πλέον συνάντηση που είχαν ο ίδιος και ο Γιώργος Μπόμπολας με τον πρώην πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η τρόικα απειλεί να μην επιστρέψει

Αφόρητες γίνονται πλέον οι πιέσεις από τους διεθνείς εταίρους και δανειστές της Ελλάδας, για την άμεση προώθηση και υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, στο πλαίσιο του πρώτου Μνημονίου, αλλά και προκειμένου να δρομολογηθούν οι οριστικές διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του Μνημονίου ΙΙ.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των βουλευτών Τ.Κουράκη και Λ.Αμμανατίδου στα εργοστάσια "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ", ΤΡΑΣΤΙΚ(πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) και "Κ.ΜΠΑΛΛΗΣ".

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των βουλευτών Τ.Κουράκη και Λ.Αμμανατίδου επισκέφτηκε τα εργοστάσια "ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ",ΤΡΑΣΤΙΚ(πρώην ΕΛΛΕΝΙΤ) και "Κ.ΜΠΑΛΛΗΣ". Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα εργοστάσια βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και πολύ καιρό με αιτήματα την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο Καψής ετοιμάζεται για τη Βουλή

Το είπε… με τον τρόπο του. Με συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στη «Real News», ο Παντελής Καψής επιβεβαίωσε ουσιαστικά τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται να εμπλακεί στην ενεργό πολιτική, και να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο Ρέππας σε ρόλο-κλειδί για τη διαδοχή

Ο Δημήτρης Ρέππας είναι ένα από τα προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις αναφορικά με τη διαδικασία διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου, όπως δρομολογήθηκαν αυτές μετά την πρόσφατη, δραματική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, και ενόψει της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στις 14 και 15 Ιανουαρίου.

Η σπέκουλα της αγανάκτησης

Αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαμαρτύρεται. Είναι δικαίωμά του όσο κι αν είναι κοινό μυστικό ότι, οι φραστικές επιθέσεις κατά των πολιτικών είναι καθοδηγούμενες. Οι ύβρεις βέβαια στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ασφαλώς και είναι καταδικαστέες, αλλά απ’ τη στιγμή που δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες δεν χρειάζονταν οι συλλήψεις.

« Πατρίδα… σερβιτόρα;»

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Είναι γεγονός ότι σήμερα τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, όσο ποτέ άλλοτε, για το πού οδηγούμαστε. Αυτήν τη στιγμή οι «αντλίες» της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της, σε πλήρη λειτουργία, μεταγγίζουν με ταχείς ρυθμούς πλούτο προς τα θησαυροφυλάκιά  τους. Μεταγγίζουν το δημόσιο πλούτο, κρατικό ή δημοτικό αλλά και τον  ατομικό της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ό,τι δηλαδή με αίμα και θυσίες κατάφερε να δημιουργήσει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ηλίου φαεινότερον το πώς θα είναι το δικό μας αύριο, αν ολοκληρωθεί αυτή η μετάγγιση.