Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Αναρτήσεις την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν αργά το Βράδυ.

Ο Φλωρίδης είπε “όχι” στον Λοβέρδο

Ο αντίκτυπος από τη χθεσινή ανακοίνωση για τη συμφωνία συμπόρευσης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχει ως κεντρική στόχευση την προσπάθεια επανασυσπείρωσης του «όλου ΠΑΣΟΚ». Να ανοίξει και πάλι δίαυλος επικοινωνίας με μια σειρά από αξιόλογα στελέχη πρώτης γραμμής, που βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα εκτός Κινήματος, κυρίως λόγω διαφωνιών τους με την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου.

«Ένα απλό τροχαίο ατύχημα στην εσωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης μπορεί να εξελιχθεί σε τραγωδία με πολλαπλά θύματα από τα διαλυμένα εδώ και καιρό “προστατευτικά” σιδερένια διαχωριστικά ή από την πλήρη απουσία τους»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η εσωτερική Περιφερειακή Οδός (Π.Ο) της Θεσσαλονίκης είναι ο μοναδικός οδικός άξονας που παρακάμπτει την πόλη της Θεσσαλονίκης και ενώνει τη δυτική πλευρά του νομού με την ανατολική και το Νομό Χαλκιδικής. Είναι ένας δρόμος με δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, χωρίς παρόδιες εγκαταστάσεις, με πολλαπλούς κόμβους εισόδου-εξόδου για το πολεοδομικό συγκρότημα και τις περιοχές που βρίσκονται έναντι αυτού.

Δήλωση κ. Σταύρου Καλαφάτη, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για μείωση των εγγυημένων τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για μείωση των εγγυημένων τιμών πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δήλωση Νίκου Νικολόπουλου για τις επικουρικές συντάξεις

O Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά τη σημερινή συνάντηση της Τεχνικής Επιτροπής για τις επικουρικές συντάξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την  διαχείριση των επικουρικών συντάξεων, που αναπτύσσονται σε δύο άξονες.

Οι πατριώτες της συμφοράς

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΪΤΣΙΔΗ
O δρόμος προς την καταστροφή της χώρας είναι στρωμένος με πολλή «εθνική υπερηφάνεια». Στη χώρα της άσκοπης μαγκιάς και της τζάμπα διαμαρτυρίας, όλες οι φωνές που επιμένουν να μην αλλάξει τίποτε εκεί καταλήγουν. Δεν εκχωρούμε, δε συναινούμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε, όπως έλεγαν τα πανό των «αγανακτισμένων» στην πλατεία Συντάγματος - δίπλα στα εικονοστάσια της Παναγίας, τους βυζαντινούς Δικέφαλους και τις αυτοσχέδιες κρεμάλες, σε μια πλήρη αποθέωση της σύγχυσης και του κιτς.

Ο Ρόμνεϊ έπεσε σε παγίδα

Στην Αϊόβα κέρδισε για λιγοστές ψήφους τον Ρικ Σαντόρουμ, μετά από μερικές μέρες όμως πληροφορήθηκε ότι το αποτέλεσμα ήταν αντίστροφο. Στο Νιού Χαμσάιρ επικράτησε πανηγυρικά, σχεδόν χωρίς αντίπαλο. Στη Νότια Καρολίνα ωστόσο, η εκκωφαντική ήττα του από τον Νιούτ Γκίνγκριτς γέννησε αυταπόδεικτες αμφιβολίες για το κατά πόσο ο Μιτ Ρόμνεϊ θα καταφέρει να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Η Φώφη μπαίνει στη διαδοχή!

Η επανασύσταση του μετώπου Βενιζέλου-Λοβέρδου, στα πρότυπα της εσωκομματικής μάχης του 2007, που δεν οδήγησε στην κατάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όπως εκτιμούσαν όλοι, αλλά στην ανανέωση της παραμονής του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία, και μάλιστα αναβαθμισμένος, «ξύπνησε» μνήμες από πολωτικές συγκρούσεις για το Κίνημα.

«Χειροπέδες» σε διευθύνοντα σύμβουλο ΔΕΚΟ για χρέη προς το δημόσιο

Είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται επικεφαλής ΔΕΚΟ για οφειλές στο Δημόσιο με το συνολικό ποσό φτάνει τα 84 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο ευρώ αφορά μη καταβολή ΦΠΑ
«Χειροπέδες» για οφειλές προς το Δημόσιο «πέρασε» η Οικονομική Αστυνομία στο διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.

Η επιστροφή των Ταλιμπάν

Πέρασε μια δεκαετία από τη συναισθηματική εφόρμηση των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, εκεί όπου αναζητούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, και τους μαχητές των Ταλιμπάν, προκειμένου να απαιτήσουν εκδίκηση για την εθνική τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, με την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων.

Η ώρα των ευθυνών για το Μνημόνιο

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την παραποίηση στοιχείων του ελλείμματος του 2009 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ειδικότερα στο σκέλος της διερεύνησης τυχόν ευθυνών από το τότε πολιτικό δίδυμο που χάρασσε τις τύχες της χώρας, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, συνιστά εκκωφαντική εθνική εξέλιξη.

Η Ελλάδα δεν είναι παράρτημα της Ιπποκράτους

Σε μια άλλη χώρα η πολιτική ηγεσία, αλλά και ο λαός για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, κανονικά δεν θα κοιμόνταν τα βράδια. Κυρίως ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε στις αρχές του 2010 ότι η χώρα θα τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις- διαβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ- θα έπρεπε να αυτοεξαιρεθεί από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο θάνατος δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο

Η καθημερινότητα έχει πέραν των δυσκολιών και των προβλημάτων και τη τραγική της διάσταση. Αυτή που δεν μπορούν να δουν οι πολιτικοί μας, είτε κάθονται στα υπουργικά έδρανα είτε θρονιάζονται στα ασφαλή έδρανα της αντιπολίτευσης.

Στο Νταβός, 23 χρόνια πριν…

Πριν από εικοσιτρία χρόνια σαν σήμερα, το 1988 στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Τουρκούτ Οζάλ, συμφώνησαν στην εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία των δύο Πρωθυπουργών, μετά από μία έντονη περίοδο κρίσεων, με πρώτη την κρίση του Μαρτίου το 1987, που η Ελλάδα και η Τουρκία έφτασαν κυριολεκτικά στα πρόθυρα του πολέμου.

Το πεπρωμένο πλησιάζει

Οι ομοιότητες της περίπτωσης του Μπασάρ αλ Άσαντ με εκείνη του Μουαμάρ Καντάφι, αρχίζουν να προσλαμβάνουν επικίνδυνες για τον Σύρο ηγέτη ομοιότητες. Έχοντας εδώ και πολύ καιρό απέναντί του τη διεθνή κοινότητα, παρά τους διπλωματικούς τακτικισμούς της Ρωσίας και της Κίνας στο εσωτερικό του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο ηγέτης της Συρίας βρίσκεται στο περιθώριο.

Οι ΗΠΑ σώζουν την ευρωζώνη

Την ώρα που ο Πολ Τόμσεν παραχωρεί συνέντευξη στην «Καθημερινή», δηλαδή στην εφημερίδα που διαβάζεται από ένα κατά τεκμήριο ψύχραιμο ακροατήριο, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις οι οποίες έχουν αποτυπωθεί στο υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας για την τρόικα, και ειδικότερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού οι… εντολείς του σχεδιάζουν μεθοδικά την απεμπλοκή της ευρωζώνης από την αυτοχειρία του Μνημονίου.

Ν. Νικολόπουλος: «Οι ΕΝΑΕ…καταρρέουν και μαζί η ελπίδα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά»

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν εισέλθει πια τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στην εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την διοίκηση της επιχείρησης να σχεδιάζει την εφαρμογή συστήματος εκ περιτροπής εργασίας δύο ημερών την εβδομάδα! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Ε (2008) 3118 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν επιτρέπεται στα ναυπηγεία η ανάληψη οποιασδήποτε μη αμυντικής δραστηριότητας, ενώ από την άλλη δεν υπάρχουν νέες παραγγελίες από το Πολεμικό Ναυτικό λόγω των συνεχόμενων περικοπών στις εξοπλιστικές δαπάνες τα τελευταία χρόνια.

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΟΤΑ και Δημοσίου, διεκδικώντας δωρεάν δημόσια υγεία και εκφράζοντας ενστάσεις για τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Αν ο Επίτροπος βαφτιστεί μάνατζερ, είναι εντάξει;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προσπαθώ να καταλάβω πού θα πάει αυτή η ιστορία με τον Γ. Παπανδρέου. Για πόσο ακόμη θα συνεχίσει να συκοφαντεί τη χώρα. Να δίνει επιχειρήματα στους δανειστές και σε διάφορους κερδοσκόπους και να χρησιμοποιεί τα επιχειρήματά τους.

Στην Κομισιόν το θέμα της δημιουργίας των λιγνιτωρυχείων στο Δήμο Πύλου-Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας.

Παρέμβαση του Νίκου Χουντή
Ερώτηση στην Κομισιόν κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με θέμα τη δημιουργία ορυχείων εξόρυξης λιγνίτη στις περιοχές Φαλάνθη και Χωματερό της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης του δήμου Πύλου-Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας.

Ακτινογραφία του PSI: Φάρμακο ή φαρμάκι;

Γράφει ο Γιώργος Αγαπητός
Ο όρος P.S.I. βουίζει καθημερινά στα αυτιά των πολιτών, αλλά κανένας αρμόδιος δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει την έννοια, την αναγκαιότητα, τη διαδικασία και τις συνέπειές του.
Τα ΜΜΕ χρησιμοποιούν τον όρο με ευκολία, θεωρώντας ότι ο κάθε ακροατής πρέπει να το γνωρίζει, ξεχνούν όμως ότι η χρηματοοικονομική ορολογία εξελίσσεται ταχύτερα από την τεχνολογία. Γι΄αυτό πολλοί συγχέουν το PSΙ με το ιατρικό PSA και τα spreads με αρωματικό spray.

Ο Γιώργος ήξερε. Και περίμενε…

Πόσο αιφνιδιάστηκε αλήθεια ο Γιώργος Παπανδρέου από τη χθεσινή συμμαχία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Ανδρέα Λοβέρδο; Βρέθηκε πράγματι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απροετοίμαστος, με αποτέλεσμα να αναζητεί την ύστατη στιγμή εναλλακτική στρατηγική;

Η Ελλάδα δεν θα μπει… σε εφεδρεία

Να μην ξεχάσουμε ότι "μετράμε"ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Σε πείσμα της ρητορικής της ισοπέδωσης, που εσχάτως διατυπώνεται στον δημόσιο βίο, κάτω από την επίφαση της… ρεαλιστικής αντιμετώπισης της πραγματικότητας, η χθεσινή ένεση αισιοδοξίας από τον Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια, δείχνει τη διαφορά προσέγγισης των πραγμάτων. Μεταξύ πολιτικής και… άχρωμης διαχείρισης.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΤΟΝ Γ.ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ «2012″

“Κύριε Μπουτάρη, δεν είστε στην ώρα σας. Χάσατε ένα χρόνο” ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην πρωτοφανή κωλυσιεργία της διοίκησης στο ζήτημα της οργάνωσης και του σχεδιασμού του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.“Δεν μπορείτε να έρχεστε στο τέλος του πρώτου μήνα του 2012 και να μας λέτε τι θα θέλατε και τι θα έπρεπε να κάνετε.

Στα πρόθυρα της εθνικής συμφοράς

Σίγουρα αυτή η γερμανική προκλητική πρόταση γιά τοποθέτηση Επιτρόπου στή χώρα μας πολύ μέ ενόχλησε,καθώς οί μνήμες από την τετράχρονη βίαιη χιτλερική κατοχή δέν έχουν ξεθωριάσει,ακόμη καί οί νέες γενιές γνωρίζουν.

Νέα… βόμβα στο πρωτάθλημα

Ήταν η πιο… φτωχή μεταγραφική περίοδος των τελευταίων χρόνων αυτή που μόλις τελείωσε. Πλην του Ολυμπιακού, ελάχιστες ομάδες πραγματοποίησαν έστω και μια μεταγραφική κίνηση προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους, ενόψει του δεύτερου μισού στο πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας

Αντί για βιβλία… συσσίτια στα σχολεία

Πήρε κάποιους μήνες, στους υπουργούς τους Αδιάβαστους, να παραδεχθούν/καταλάβουν, πως όντως λιποθυμούν μαθητές στα σχολεία από την πείνα..
Ρωτούσαν τα δικά τους τα παιδιά να μάθουν τι συμβαίνει, αλλά τους έλεγαν: «στο σοσιαλιστικό κολέγιο όλα καλά, μπαμπά..»