Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έχει η Μέρκελ στοιχεία για την Ελλάδα;

Η Ελλάδα που θα έπρεπε να έχουμε αφήσει πίσω, στα χρόνια που προηγήθηκαν της παρολίγον χρεοκοπίας, μοιάζει δυστυχώς να είναι ακόμη εδώ, μαζί μας. Αγέρωχη και αδιόρθωτη.
Το είπε ο Τζορτζ Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Το επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε πλείστες συνεντεύξεις του στον γερμανικό Τύπο.

Μπροστά στον καθρέφτη της Ιστορίας

Το όραμά του για μια μεγάλη και κυβερνώσα Κεντροδεξιά, παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στην αποψινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κήρυξε εθνική πανστρατιά, προκειμένου να γίνει η Νέα Δημοκρατία πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην ελληνική κοινωνία, ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν περισσεύει, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανένταξης των βουλευτών που διεγράφησαν, λόγω της στάσης που κράτησαν στη Βουλή, στην ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙ, και επανέλαβε το αίτημά του για άμεσες πρόωρες εκλογές.

Κόβουν τα δέντρα του «Καρατάσιου»

«Κόβουν τα δέντρα του στρατοπέδου και παίρνουν τα ξύλα για φωτιά. Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κρίση και τις ανάγκες για θέρμανση, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι λεηλασία. Καταστρέφεται ένας πνεύμονας πρασίνου της περιοχής».
 Tου Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Μνημόνια ανά διετία!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ακριβώς την ίδια στιγμή που οι Παπαδήμος, Βενιζέλος και Σαμαράς, συνεπικουρούμενοι από τα απαστράπτοντα καταγώγια του μιντιακού κατεστημένου, πανηγύριζαν για την «ιστορικής σημασίας» απόφαση που επετεύχθη στις Βρυξέλλες

Εκβιασμός των εργαζομένων από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
Η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ» τις τελευταίες μέρες ασκούν εκβιαστικές πιέσεις στους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και μείωση μισθών κατά 22%. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων και του Εμποροϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,

Εθνικός μονόδρομος οι εκλογές

Έχουμε ποτέ σκεφθεί με καθαρό μυαλό, πώς αισθάνεται ο Ευρωπαίος φορολογούμενος, πολίτης των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, όταν διαβάζει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και ακούει, ως πρώτη είδηση, στα κανάλια και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία τη μεγάλη είδηση της ημέρας: «Η σωτηρία της Ελλάδος θα κοστίσει 350 δισεκατομμύρια ευρώ»;

Η Ελλάδα υποβαθμίστηκε σε επίπεδο χρεοκοπίας

Σε συνέχεια της δυσπιστίας που διατυπώνουν από χθες κορυφαίοι οικονομολόγοι και παράγοντες της αγοράς για τη… βιωσιμότητα της συμφωνίας του Eurogroup για την Ελλάδα, και στο περιθώριο της μουδιασμένης υποδοχής των εξελίξεων από τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου, ο Οίκος Αξιολόγησης Fitch… πρόλαβε τους υπόλοιπους, και προχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην υποβάθμιση της ελληνικής χρεοκοπίας σε καθεστώς χρεοκοπίας.

Η “D-Day” του 2012

Η συντονισμένη προσπάθεια… της Δύσης να ψαλιδίσει τις προοπτικές επανεκλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Προεδρία της Ρωσίας, ή έστω να υπονομεύσει το μετεκλογικό σκηνικό στην αναδυόμενη πολιτική και οικονομική συν-υπερδύναμη, μοιάζει να πετάει λευκή πετσέτα.

Το δίδαγμα της “περιπέτειας” Τσίμα

Ο Παύλος Τσίμας είναι ένας από τους πλέον αξιοπρεπείς, πέρα από ικανούς, δημοσιογράφους της γενιάς του. Παρόλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «συστημικός», υπό την έννοια ότι έχει ταυτίσει την επαγγελματική διαδρομή του με το κανάλι των εκδοτών, το Mega, που κυριαρχεί σχεδόν ολοκληρωτικά στον χώρο της… οπτικής ειδησεογραφίας, τα τελευταία 20 χρόνια, ο Παύλος Τσίμας διακρίθηκε πάντοτε για την ευπρέπεια του χαρακτήρα και την ποιότητα της δουλειάς του.

Ο Γιώργος κινείται… για το μέλλον

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μια πλειάδα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ κινούνται με φόντο την επόμενη μέρα στο Κίνημα χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του, ο ίδιος όμως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζεται να κινείται πολιτικά ως… παραμένων.

Η ευρωζώνη απέναντι στη Γερμανία

Η στρατηγική Σρέντερ (ατζέντα 1999-2010 ) για αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γερμανικής οικονομίας βασίσθηκε στην βελτίωση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας και στην μείωση του εργατικού κόστους.

Οι δημοσκοπήσεις λένε την αλήθεια

Η μεθοδολογία αλλά και η χρηστική στόχευση των δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα, έχουν… διαβεί τον Ρουβίκωνα τα τελευταία χρόνια. Και ενώ στο εξωτερικό, τις πραγματικά προηγμένες χώρες, χρησιμοποιούνται ως εργαλείο μεθοδολογικής ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας, όπως αποτυπώνεται αυτή σε δεδομένη χρονική συγκυρία, στη χώρα μας ουσιαστικά… υποκατέστησαν την πραγματικότητα αυτή. Ενίοτε τη διαμορφώνουν κιόλας.

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

«Ο χρόνος που κερδίσαμε να χρησιμοποιηθεί με σώφρονα τρόπο»
O χρόνος που κέρδισε η χώρα μετά την απόφαση του Eurogroup πρέπει να χρησιμοποιηθεί με σώφρονα τρόπο και με στόχο την ανάσχεση της ύφεσης, την αναθέρμανση της πραγματικής οικονομίας και τον περιορισμό της ανεργίας, υποστήριξε ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Ι. Νικολόπουλος, μιλώντας στη Βουλή για τον εφαρμοστικό νόμο που ακολουθεί την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.

Λοβέρδος σε ρόλο αντιπροέδρου

Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος παραιτήθηκε των άμεσων προσωπικών φιλοδοξιών του, και αποφάσισε να στοιχηθεί και πάλι, όπως συνέβη και στην εσωκομματική μάχη του 2007, στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι προφανές ότι ο Υπουργός Υγείας της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου, έχει αναπτύξει δρασκελισμό… αντιπροέδρου.

Ο οδικός χάρτης της ανάκαμψης

«Δε μπορεί κανείς να σώσει κράτη όπως η Ελλάδα, που δεν είναι καν κράτος».
 
Αυτή η απίστευτη φράση, περιέχεται σε άρθρο της μεγάλης Γερμανικής εφημερίδας Die Welt, που αναδημοσιεύει «Η Καθημερινή» του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου.
Είναι φράση τρομακτική και για την Ελλάδα και για τη Γερμανία.

Αυτή η χώρα απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπάρχει στον κόσμο χώρα (του τρίτου, του τέταρτου, του πέμπτου κόσμου) που να βρίσκεται ή να έχει βρεθεί ποτέ στη θέση της Ελλάδας.
Τελικά δεν είναι ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, ούτε τα δάνεια, ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι περικοπές, ούτε η φτώχεια, ούτε τα συσσίτια, ούτε τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί, οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Φιλανδοί, οι Αυστριακοί, ο Σόιμπλε και ο Γιάγκερ, ο Ρέσλερ και η Φέκτερ, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, ο Γιούνκερ και ο Ρεν, η Λαγκάρντ και το ΔΝΤ.

Να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα

Μια αμιγώς πολιτική ομιλία, με το βλέμμα στην Ελλάδα που έρχεται, εκφώνησε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος στην εκδήλωση κοπής πίτας του δημοτικού συνδυασμού του στο Αιγάλεω.

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Αριστεράς, GUE/NGL, στην Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία 10 ευρωβουλευτών της Αριστεράς (GUE/NGL) επισκέπτεται την Ελλάδα, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου, 2012, για να εκφράσει την συμπαράστασή της, στους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων.

Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό όραμα

Που δεν μπορεί να είναι η εξυπηρέτηση του χρέους
Στον πηγαιμό για την επόμενη Ελλάδα, την Ελλάδα που θα προσπαθήσει να ανακάμψει στηριζόμενη κυρίως στις δικές της δυνάμεις, αλλά με… δανεική ανοχή των εταίρων, είναι προφανές ότι η χώρα έχει ανάγκη από ένα καινούριο, συλλογικό και εθνικό όραμα.

Εθνική παρέμβαση Αβραμόπουλου

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε το λόγο και αφού επεσήμανε τον «μακρύ και δύσκολο δρόμο» του οδικού χάρτη, για τον οποίο σημείωσε χαρακτηριστικά «όλοι χρειάζεται να εργασθούμε για την επιτυχία του», εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για το κλίμα μέσα στο οποίο ξεκινάει αυτή η προσπάθεια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΒΑΤΑΝ». Τούρκοι κερδίζουν από την Εθνική Τράπεζα

Λιάνα Μυστακίδου
Την ώρα που ο ελληνικός λαός χειμάζεται από την οικονομική κρίση, κάποιοι κερδίζουν πολλά από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ουφούκ Σανλί που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Βατάν, οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν ενδιαφέρονται για την αγορά ελληνικών επιχειρήσεων ή ακινήτων στα νησιά που πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές. Προτιμούν να παίζουν στο Χρηματιστήριο με τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.

Βουλευτής “φυγάδευσε” 1 εκατομμύριο ευρώ

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, για βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος τον Μάιο του 2011, «φυγάδευσε» στο εξωτερικό καταθέσεις ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΚΑΙ ΟΕΝΓΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 11:30 πμ  ΔΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ,
ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ