Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζεται η «μετωπική σύγκρουση» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό

Κατά την συζήτηση στην ολομέλεια του εφαρμοστικού νόμου κεραυνούς εξαπέλυσε ο εισηγητής της ΝΔ και Τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος από το βήμα της Βουλής στους παριστάμενους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδο και Γ. Κουτρουμάνη, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: Συνεχίζεται η μετωπική σύγρκουση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα της νομιμοποίησης των λαθρομεταναστών.

Μετακόμισε το δημοτικό συμβούλιο


Με την επιλογή της αίθουσας του Κέντρου Ιστορίας του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ιπποδρομίου, δόθηκε λύση χθες από τη δημοτική αρχή για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η πόρτα έκλεισε

Από τη… μισάνοιχτη πόρτα της Νέας Δημοκρατίας θα περάσουν τελικά κάποιοι και όχι όλοι οι διαγραφάντες, αφού μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι όσοι έκαναν χρήση των «ευεργετικών όρων» που είχε θέσει ο πρόεδρος για την επιστροφή τους. Αρχικά είχε διαφανεί ότι η πόρτα θα άνοιγε για όλους. Στη συνέχεια επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, αφού οι πληροφορίες που έφθαναν στη Συγγρού ανέφεραν ότι οι περισσότεροι είχαν πάρει την αποφαση να κλείσουν την πόρτα φεύγοντας.

Η επικαιρότητα με… πέντε λόγια

Επίκαιρα αποφθέγματα τής ημέρας…
Γιά τό ένα εκατομμύριο τού Ισίδωρου καί τής Ντόρας – Η γυναίκα τού Καίσαρα δέν φτάνει νάναι τίμια,πρέπει καί νά φαίνεται !
Ο Σαμαράς γιά τήν Αριστερά – Πές ‘τα Χρυσόστομε…
Κι ένας επίλογος – Ψήφισαν τίς μειώσεις μισθών καί συντάξεων,εύγε τους.Νά δούμε πότε θά ψηφίσουν τίς μειώσεις (καί να ‘ναι δραστικές) τών δικών τους μισθών καί συντάξεων.
Μάλλον βλέπω όνειρα χειμερινής νυκτός.

ΤΩΡΑ! 6 απολύσεις στη "Μακεδονία"

Άρχισαν τα όργανα. Πριν από λίγα λεπτά 6 δημοσιογράφοι κλήθηκαν στο λογιστήριο της εταιρείας όπου τους ανακοινώθηκε η καταγγελία της σύμβασής τους. Φαίνεται ότι η εργασιακή ειρήνη είναι άγνωστη και απεχθής έννοια για την διοίκηση του συγκροτήματος, η οποία λίγες ημέρες μετά την επανέκδοση των εφημερίδων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ αποφάσισε να “ξεφορτωθεί” άλλους 6 εργαζόμενους από τους λίγους που παρέμειναν μετά τις 60 περίπου “εθελούσιες” απολύσεις του Ιανουαρίου.

Ο Κάμερον χάνει αλλά… ξέρει ότι θα κερδίσει

Ίσως το μόνο ευχάριστο στοιχείο της δημοσκόπησης του Reuters και της εταιρείας Ipsos, στο οποίο θα μπορούσε να γαντζωθεί ο Ντέιβιντ Κάμερον, είναι η επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι… παίζει μόνος του, στη σημερινή πολιτική σκηνή της Μεγάλης Βρετανίας.

Τη στιγμή που η Ελλάδα είναι και πάλι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την λίμνη Κορώνεια, οι «αρμόδιες αρχές» συνεχίζουν το «έργο» υποβάθμισής της

· Παρά την αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης το ΥΠΕΚΑ προχωράει το έργο για τη Μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών Αποβλήτων στην Μαυροράχη
· Κομισιόν: «Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές να λάβουν δεόντως υπόψη τη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης»

Ανατροπή στη διαδοχή με Πάγκαλο

Εσωκομματική ανατροπή διαφαίνεται στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του Κινήματος καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θεόδωρος Πάγκαλος συντονίζει κίνηση στελεχών που εκφράζουν πολιτική και ιδεολογική αγωνία για το μέλλον.

Ο Μεϊμαράκης αναλαμβάνει “στρατηγός” των εκλογών

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στα χέρια του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένεται να περάσει η ευθύνη της προεκλογικής μάχης της Νέας Δημοκρατίας, μετά την πρόσφατη επανενεργοποίηση του άλλοτε Γραμματέα του κόμματος, σε πολιτική συνεννόηση και συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά.

Ακόμη ένας μεγάλος λιγότερος…

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Σε μια εποχή κατά την οποία η καθημερινότητα των Ελλήνων έχει «γκριζάρει» επικίνδυνα, και αναζητούνται εναγωνίως ανάσες γέλιου και ξεγνοιασιάς, ένας ακόμη μεγάλος ηθοποιός του θεάτρου, ο Βασίλης Τσιβιλίκας, έφυγε από τη ζωή.

Η Ιρλανδία “βάζει φωτιά” στην Ευρώπη

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Referendum, όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη μοιραία για τον τότε πρωθυπουργό και απερχόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επιλογή να προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που… τρόμαξε την Ευρωπαϊκή Ένωση, και τελικά οδήγησε τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου στην εκπαραθύρωση από την πρωθυπουργία, και την «ομηρία» στην ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο πατέρας του, ένας Κεντροδεξιός πολιτικός, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Έντα Κένι, έρχεται να βάλει «φωτιά» στην Ευρώπη.

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εκεί που δεν τα κατάφεραν δυο πρωθυπουργοί, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Λουκάς Παπαδήμος, έρχεται σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, για να διεκδικήσει να επανεντάξει την Άνγκελα Μέρκελ στην οδό της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

“Ο Παπανδρέου είναι τελειωμένος”

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μια σειρά από έγγραφα της Stratfor για το θέμα του δημοψηφίσματος το οποίο εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου τον Οκτώβριο, δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», μέσω σχετικών αποκαλύψεων από το «Wikileaks».

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ο.Τ.Ε.


Για άλλη μια φορά , η Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε.Τ. – Ο.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι απολαμβάνει την εκτίμηση και εμπιστοσύνη των εργαζομένων του Οργανισμού των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Με ποσοστό 58% οι εργαζόμενοι κατέδειξαν την πίστη τους στα πρόσωπα που επάξια μπορούν να τους εκπροσωπήσουν στις δύσκολες μέρες που έρχονται , αλλά και ταυτόχρονα εξέφρασαν τη σιγουριά , ότι τα πρόσωπα αυτά , μπορούν να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό τις προκλήσεις των καιρών.

Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς… κατάργηση

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η συνήθης φρενίτιδα που ακολούθησε την αποκάλυψη του ονόματος του Ισίδωρου Κούβελου, επιβάλλοντας μια σχεδόν μονοθεματική σύνθεση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των καναλιών, κάλυψε μια εξόχως σημαντική πολιτική ανατροπή εντός του Κοινοβουλίου.
Κεντρικός πρωταγωνιστής ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, που με την ομιλία του επαναπροσδιόρισε τους όρους για τη μάχη του μέλλοντος, με στρατηγική στόχευση την υπέρβαση της σημερινής δομικής και πολυεπίπεδης κρίσης, και την επιστροφή της Ελλάδας σε δρόμους ανάπτυξης.

Νίκος Ι. Νικολόπουλος: «Ξέμειναν από αντιδραστήρια στο ΙΚΑ και οι ασφαλισμένοι από…αντοχές»

Παρόλο που οι εισφορές πληρώνονται και οι κρατήσεις στους εργαζόμενους συνεχίζονται, τα ασφαλιστικά ταμεία υπόκεινται καθημερινά σε «κράς τέστ», με τους ασφαλισμένους φυσικά να πληρώνουν το «μάρμαρο» μετά τα επαναλαμβανόμενα λάθη της διετούς διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και την αναποτελεσματικότητα των στελεχών του που δυστυχώς, μέχρι σήμερα, καταλαμβάνουν θέσεις σε κορυφαία υπουργεία.

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με σφοδρή επίθεση κατά της Αριστεράς, «που μας κουνά το δάχτυλο» ενώ όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ «στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες, που έχουν μεγάλη ευθύνη για εδώ που φτάσαμε» έκλεισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς την σημερινή ομιλία του στην Βουλή πριν την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο.

Για να γίνουν βιώσιμα τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων…

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Η κατάσταση με τα δάνεια έχει γίνει πλέον ο καθημερινός βραχνάς των ελληνικών νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και αποτελεί το φλέγον θέμα των τελευταίων ημερών.
Δεν είναι δυνατόν να περικόπτονται οι μισθοί και τα εισοδήματα των Ελλήνων και να μην γίνεται αντίστοιχο «κούρεμα» καθώς και ρυθμίσεις από τις τράπεζες στα χρέη των Ελλήνων.
Με το νόμο 3869/2010 για τη ρύθμιση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων διαπιστώνουμε, ότι έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 7.800 αιτήσεις.

Σε δύο τέρμινα, κ. Ρέσλερ. Σε δύο τέρμινα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Χωρίς αμφιβολία, ο επικεφαλής των Γερμανών Φιλελευθέρων Φίλιπ Ρέσλερ πραγματοποιεί τις εναντίον της Ελλάδας επιθέσεις του με το μάτι του στις δημοσκοπήσεις και στον καταποντισμό του κόμματός του, στις 18 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στις περιφερειακές εκλογές του Βερολίνου.
Μια Κυριακή πριν από εκείνη την καταστροφική εκλογική αναμέτρηση,

Μετά τις εκλογές η συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων Τα έντυπα θα σταλούν στις εφορίες το καλοκαίρι από τις παραλίες

Για μετά τις εκλογές μεταφέρει το υπουργείο Οικονομικών όλες τις προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 8.500.000 φορολογουμένων.Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μία ημέρα πριν φύγει ο Φεβρουάριος και ακόμη δεν έχει σταλεί ούτε ένα έντυπο της εφορίας, ενώ «κρατημένα» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών είναι τα εκκαθαριστικά 375.000 εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ που θα μπορούσαν να αποφέρουν στα Δημόσια ταμεία περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.

«Έφυγε» από την ζωή ο ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας

Ένας-ένας οι μεγάλοι του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου που μας είχαν χαρίσει χιλιάδες ώρες γέλιου φεύγουν και μας αφήνουν μόνους μας μέσα στην μαυρίλα μας. Σήμερα έφυγε από τη ζωή και ο Βασίλης Τσιβιλίκας και πάει να συναντήσει την παρέα των άλλων μεγάλων εκεί πάνω.

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή με 202 «ΝΑΙ». «ΟΧΙ» ψήφισαν80 βουλευτές

Ποιοι «αντάρτες» βουλευτές άνοιξαν το δρόμο της... επιστροφής
Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τρίτης ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή με 202 «ΝΑΙ». «ΟΧΙ» ψήφισαν 80 βουλευτές και ένας ψήφισε «παρών»