Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ν. Νικολόπουλος: «Το επίδομα ανεργίας μετατράπηκε σε …επίδομα ντροπής»!!!!

Μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος σχετικά με την περικοπή του επιδόματος ανεργίας μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Προκαλεί έως και ανατριχίλα το γεγονός πως από το νέο «τσεκούρι» σε μισθούς, συντάξεις κλπ., δεν γλυτώνει ούτε το επίδομα ανεργίας.

Η μεγάλη απορία

Στο κυνήγι της ανάπτυξης, μιας μέχρι και σήμερα άγνωστης έννοιας όχι μονάχα για την Ελλάδα, αλλά συνολικά για την ευρωπαϊκή οικονομία, με την προφανή εξαίρεση της Γερμανίας, ο Λουκάς Παπαδήμος μοιάζει να είναι αισιόδοξος.

Έρχεται το νέο κόμμα

Έμοιαζε φυσικά περίπου με αυτοεκπληρούμενη προφητεία, έχει ωστόσο την αξία της να επιβεβαιώνεται από τους άμεσα ενδιαφερόμενους και κεντρικούς πρωταγωνιστές του εγχειρήματος, η επικείμενη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ.

Μήπως πέτυχε να λύσει το Κυπριακό;

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο προκάτοχος δηλαδή του Μπαν Κι Μουν, ανέλαβε ρόλο μεσολαβητή για την εκτόνωση της κρίσης στη Συρία. Εκεί όπου το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, σε αντίθεση με εκείνα του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και του Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, που κατέρρευσαν με θόρυβο, μετά το ξέσπασμα της Αραβικής Άνοιξης, επιδεικνύει αξιοζήλευτη αντοχή.

Κι αν η Κομοτηνή ήταν η αρχή;

Το περιστατικό της Κομοτηνής, με την απόγνωση του 52χρονου απολυθέντος, που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία με ανθρώπινα θύματα, μπορεί να ειδωθεί από δυο σκοπιές: Η μια, η επαρκώς καθησυχαστική, είναι αυτή της ρουτίνας των προβλημάτων, που εποχικά δεν μπορεί να διαχειριστεί κάποιο μέλος της κοινωνίας, και οδηγείται σε ακραίες αντιδράσεις.

Το ΠΑΣΟΚ και “η θεωρία του ταξί”

Οι 30… something γενιές που γυροφέρνουν σήμερα στην Ελλάδα, δυσκολεύονται να πιστέψουν την πολιτική πραγματικότητα που βλέπουν να διαμορφώνεται γύρω τους, και θα μπορούσε πειστικά να περιγραφεί ως «το τέλος μιας ηγεμονίας».

Good job ?

Την ώρα που οι συγγενείς μας, αυτοί της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, έδιναν τα εύσημα στον εκπρόσωπο της οικονομικής μας πολιτικής (πάρτα όλα), λέγοντας, Good job Mr. Venizelos..
την ίδια ώρα εξελισσόταν άλλο ένα δράμα οικογενειάρχη, που κρατούσε ομήρους, συμπολίτες μας, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ήτοι τα δεδουλευμένα του και τη δουλειά του.

Ο Πούτιν κάνει… συλλογή από Αμερικανούς Προέδρους

Στις εκλογές της Κυριακής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να περάσει το νήμα του 50%, και να καταφέρει να εξασφαλίσει την επιστροφή του στην Προεδρία της Ρωσίας, χωρίς να χρειαστεί να οδηγηθεί η αναμέτρηση σε δεύτερο γύρο, που ενδεχομένως θα σκόρπιζε ρυτίδες στο πολιτικό προφίλ του φυσικού ηγέτη της Μόσχας.

Δήλωση του Σταυρου Καλαφάτη με αφορμή ημερίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με θέμα "Εθνική Πολιτική για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών",

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή ημερίδα του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με θέμα "Εθνική Πολιτική για την αξιοποίηση των Ορυκτών Πρώτων Υλών", στην οποία συμμετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Νίκος Χουντής: «Να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να καταδικάσει με δημοψήφισμα την οικονομική και κοινωνική βαρβαρότητα της νέας Δημοσιονομικής Συνθήκης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο δρόμος για την Πόλη

Ολυμπιακός και Μπιλμπάο, χθες, σφράγισαν τα τελευταία εισιτήρια για τη φάση των ‘8’ της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι πιο άνετα απ’ ότι δείχνει το τελικό 88-81, επικράτησε στο Φάληρο της Γαλατά Σαράι, με πρωταγωνιστές Σπανούλη και Πρίντεζη, και άφησε εκτός συνέχειας τους Τούρκους που διοργανώνουν το φετινό final four.

Στα 359 ευρώ το επίδομα ανεργίας

Κατά 22% μειώνονται, με υπουργική απόφαση, όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ -μεταξύ αυτών, και το επίδομα ανεργίας-, ακολουθώντας τη μείωση που κατώτατου μισθού κατά το ίδιο ποσοστό. Έτσι, το επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται πλέον στα 359 ευρώ.

Εκθέσεις αυτοψίας στον Εύοσμο που προκαλούν


Πρόστιμο για αυθαίρετη κατασκευή σε ταράτσα οικοδομής στον Εύοσμο μειώθηκε από 64.260 σε 1.398 ευρώ με αλλαγή ημερομηνίας στο έτος ανέγερσης, γεγονός που προκαλεί αγανάκτηση αλλά και υποψίες στους περίοικους. Ερωτηματικά γεννιούνται για τη στάση της πολεοδομίας δυτικής Θεσσαλονίκης, που διενήργησε δύο αυτοψίες σε διάστημα μόλις δύο μηνών, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικές εκθέσεις, με συνέπεια τη μείωση του προστίμου.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη

2,4 εκατομμύρια υπογραφές κατά της συνθήκης ACTA κατατέθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

«Η γνωμάτευση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το ACTA θα κρίνει το μέλλον της» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

2,4 εκατομμύρια υπογραφές χρηστών του διαδικτύου συγκεντρώθηκαν κατά της συνθήκης ACTA και παραδόθηκαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα.
Η πρωτοβουλία συγκέντρωσης των υπογραφών ανήκει στη διαδικτυακή οργάνωση Avaaz, μέσω της οποίας 13 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο δραστηριοποιούνται σε καμπάνιες και συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες.

Ν. Νικολόπουλος: «Με γοργούς ρυθμούς, προχωρά η…αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους»

Το αναπηρικό κίνημα το τελευταίο διάστημα κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε από την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι δημόσιες πολιτικές στήριξης έχουν αποσαθρωθεί, η Πολιτεία δεν εφαρμόζει προστατευτικά μέτρα και μοιραία οδηγηθήκαμε στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Στη φαντασία των όψιμων ηρώων οι διαφορές μεταξύ των μνημονίων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι πολλοί εκείνοι και εκείνες που σήμερα, παριστάνουν όψιμα τους ήρωες (και τις ηρωίδες).
Ισχυρίζονται ότι το πρώτο μνημόνιο (η πηγή του κακού δηλαδή) ήταν καλό και άγιο και επομένως ορθώς το ψήφισαν.
Ισχυρίζονται επίσης ότι το δεύτερο μνημόνιο περιλαμβάνει δεσμεύσεις που δεν υπήρχαν στο πρώτο μνημόνιο και επομένως ορθώς το καταψήφισαν.

Μέρκελ “τελειώνει” τον Γιούνκερ

Ήταν μια σχέση καταναγκαστικής ελεύθερης συμβίωσης, που οδηγείται με πολιτική ακρίβεια και μαθηματική συνέπεια στον τερματισμό της, έστω και με καθυστέρηση ενός έτους. Τον Αύγουστο του 2011, στο περιθώριο της παρασκηνιακής κόντρας της Άνγκελα Μέρκελ με τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, για τη μεθοδολογία και τη… δοσολογία πολιτικής διαχείρισης της ελληνικής κρίσης χρέους, η Γερμανίδα Καγκελάριος έμοιαζε αποφασισμένη να τελειώνει με τους δυο… συνονόματους.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ 60.000 ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΜΜΕ

Δήλωση  της Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη,
Πριν από μερικές μέρες δημοσιεύθηκαν στοιχεία έρευνας που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, αναφορικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά. Μέσα στο 2012 εκτιμάται ότι θα κλείσουν πάνω από 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει αυτόματα, απώλεια περισσότερων από 200.000 θέσεων εργασίας.

Η τρόικα στέλνει Έλληνες για… ελεγκτές

Ενώ η Ελλάδα βαδίζει με σταθερά βήματα για μια εξόχως πολωτική προεκλογική περίοδο, όπου η αναμέτρηση μεταξύ των κομμάτων αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή, η τρόικα… ξεσκονίζει βιογραφικά, για να επιλέξει εκείνους οι οποίοι θα έλθουν στην Αθήνα ως μέλη των τεχνικών κλιμακίων, που θα συνδράμουν την κυβέρνηση στο έργο της.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Δήλωση του κ. Ιωάννη Βρούτση Βουλευτη της Νέας Δημοκρατίας

Πέρυσι ζήσαμε το “φιάσκο” των αποδείξεων, φέτος ζούμε το “φιάσκο»”της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που μετατοπίζονται σκόπιμα για μετά τις εκλογές.
Ποιος φταίει για τους 15 μέχρι σήμερα φορολογικούς νόμους και την κατάρρευση των εσόδων;
Ποιος φταίει, που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εκτύπωση και η αποστολή των φορολογικών δηλώσεων;

Οι αλήθειες του Κυριάκου

Η πρόσφατη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από βήματος Βουλής κατά της Αριστεράς, για τον αρνητικό ρόλο που έχει διαδραματίσει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, ξένισε πολλούς. Ήταν όμως αναμενόμενη και πολιτικά ευπρόσδεκτη, από τη στιγμή που ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμφανίζεται σήμερα ως ο μοναδικός ουσιαστικός υπερασπιστής της αστικής Δημοκρατίας στη χώρα,

«Ποιος φορέας θα καλύψει τις δαπάνες για την αμοιβή και τις εργοδοτικές επιβαρύνσεις του προγράμματος πρόσληψης προσωπικού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία;»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
Ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Δημήτρης Γαλαμάτης , αμέσως μετά την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ της εγκυκλίου 7 (ΑΔΑ:Β44ΡΝ-ΤΨΥ) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα  «Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού για την εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία» προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση: