Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς έκανε το μεγάλο βήμα

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόθεσή του είναι να διεκδικήσει την αυτοδυναμία από τις κάλπες των προσεχών, πρόωρων εκλογών, προκειμένου να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μάχης, αντί να ξεκινήσει ένας αδιέξοδος κύκλος συζητήσεων και επιδίωξης συμβιβασμών, για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, εκ των προτέρων θνησιγενή.

Που θα φτάσει η Χρυσή Αυγή;

Το «Βαρόμετρο» της Public Issue, τα ευρήματα του οποίου δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», επιβεβαιώνει τις τάσεις που εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα στην κοινωνία, καθώς μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές.

Ο Βενιζέλος… ψήφισε “Έθνος”

Το «Έθνος της Κυριακής», μια εφημερίδα που βρίσκεται παραδοσιακά στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ, και στηρίζει το Κίνημα, και τον εκάστοτε αρχηγό του, ακόμη και στις δύσκολες ώρες για τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, επέλεξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να απευθυνθεί στη, συρρικνωμένη πλέον βάση του ΠΑΣΟΚ.

Τέτοια Ευρώπη, ευχαριστώ δεν θα πάρω, να την χαίρονται.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Τα μηνύματα που μας έρχονται απ' την “πολιτισμένη” βόρεια Ευρώπη δυστυχώς είναι απογοητευτικά. Η περαιτέρω συντηριτικοποίηση είναι προ των πυλών. Η άκρα δεξιά ενισχύεται και μπαίνει στο πολιτικό προσκήνιο πιέζοντας για αντιδημοκρατικές λύσεις.

Εκτός Βουλής ο ΛΑΟΣ, μέσα η Χρυσή Αυγή λέει η Public Issue

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ
Το ΠΑΣΟΚ μείωσε στο μισό την ψαλίδα με την ΝΔ, που βλέπει τις απώλειες προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες να αυξάνονται και δραματικές αλλαγές στους... συγκατοίκους της πολυκατοικίας.

Ποιοι θα φταίνε για το Μνημόνιο ΙΙΙ;

Διαβάζοντας κανείς τις εφημερίδες που παραδοσιακά στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις… εκφάνσεις και διαχρονικές εκδοχές του, τείνει να πιστέψει ότι ο Λουκάς Παπαδήμος είναι ένας συντηρητικός παρατηρητής όσων συμβαίνουν στη χώρα. Δεν είναι δηλαδή ο αρμόδιος πρωθυπουργός, έστω και μεταβατικού χαρακτήρα και περιεχομένου.
Με αφορμή τη συνέντευξη Παπαδήμου σε

Η Εξεταστική που θα φτιάξει ο λαός

Επειδή η Δημοκρατία είναι, μεταξύ άλλων, το πλέον… ευάερο πολίτευμα, επιτρέποντας και δείχνοντας ανοχή σε κάθε ιδέα, όσο διαφορετική ή περίεργη κι αν ακούγεται, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δικαιούται να διεκδικεί χρόνο για να φτιάξει ένα… άλλο ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αν, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο, όχι λόγω προσωπικής υστέρησης, αλλά εξαιτίας… γονιδιακών καταβολών του «όλου ΠΑΣΟΚ».

ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ, ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ: Πως η χώρα, αφού διέγραψε μέρος του δημοσίου χρέους της, ακολουθώντας την πολιτική λιτότητας του ΔΝΤ και υιοθετώντας το δολάριο, χρεοκόπησε λίγα χρόνια αργότερα – χάνοντας την πρόσβαση στις αγορές, αλλά βρίσκοντας δάνεια από την Κίνα

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Ο Βενιζέλος θέλει debate με Σαμαρά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε εκ των προτέρων ότι θα ξεκινούσε με μια ήττα, και μάλιστα βαριά, τη θητεία του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όταν αποφάσιζε, μόνος εκείνος, να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος του Κινήματος, διαδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου.

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν είναι λύση η αποχή

Σας άκουσα να λέτε, πριν από λίγες ημέρες, πως η χώρα δεν αντέχει σε επαναληπτικές εκλογές. Ωστόσο αν δεν επιτευχθεί η αυτοδυναμία, αναπόφευκτα δεν θα οδηγηθούμε σε εκλογές, λαμβανομένης υπ’ όψιν της άποψης που έχει το κόμμα σας κατά της συγκυβέρνησης;

Κ. Τσιάρας: Αυτοδύναμη πορεία ανάπτυξης

Η ΝΔ, έχοντας χαράξει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας εδώ και δεκαετίες, παραμένει σταθερή και αταλάντευτη στο στρατηγικό της στόχο. Να φανεί φως στο βάθος του τούνελ, να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής και από την πολιτική της ύφεσης να περάσουμε στην πολιτική της ανάπτυξης.

Γ. Γιακουμάτος: Υπάρχει και ο άλλος δρόμος

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟ
Άμεσα ισοδύναμα και υπερδύναμα μέτρα για να υπάρξει ελπίδα.
Στις παρούσες δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του κράτους, είναι αναγκαίο να συμμετέχουμε όλοι, χωρίς εξαιρέσεις, στην εξοικονόμηση πόρων, στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, αλλά και στην εξεύρεση ισοδύναμων και υπερδύναμων μέτρων προκειμένου να καλυφθούν οι εισοδηματικές απώλειες πρωτίστως των χαμηλοσυνταξιούχων και των χαμηλόμισθων
Πρέπει να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που υφίστανται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι,

Μια φαρσοκωμωδία…

Είναι αστείο και ανάξιο σχολιασμού αυτό το… οικογενειακό συναπάντημα που ονόμασαν «εξεταστική επιτροπή». Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι δύο πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΔΗΜΑΡ-οι οποίοι μάλιστα αποχώρησαν αλλά έβγαλαν πόρισμα!- αποφάσισαν ότι για το έλλειμμα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία!
Πρόκειται για την απόλυτη γελοιοποίηση του θεσμού της εξεταστικής.