Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Ελλάδα δεν θα παραμείνει άλλο «ξέφραγο αμπέλι»!

Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε εκρηκτικό σημείο. Η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας έχει καταστήσει τη χώρα ένα «ξέφραγο αμπέλι». Η ανικανότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ιδεολογικές εμμονές των μελών της, προεξάρχοντος του κ. Παπανδρέου, που καθόριζαν τη μεταναστευτική πολιτική οδήγησαν την κατάσταση κυριολεκτικά εκτός ορίων. Κορυφαίο παράδειγμα του λανθασμένου μηνύματος που έστελνε το ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο καταστροφικός νόμος Ραγκούση για την ιθαγένεια. 

Συνάντηση Ν. Νικολόπουλου με ΟΤΟΕ

«ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΛΗΨΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»

Το προεδρείο της ΟΤΟΕ δέχτηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος

Οι αντιδράσεις για την αυτοκτονία 77χρονου

Η αυτοκτονία του 77 χρονου  συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χρίστουλα στην πλατεία Συντάγματος το πρωί της Τετάρτης προκάλεσε τη θλίψη του πολιτικού κόσμου.

«Θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα» και «αυτό ακριβώς κάνει το χρέος μας πιο βαρύ και πιο επείγον, να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα, να βγάλουμε τους Έλληνες από την απελπισία» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Debate ανάμεσα σε Βενιζέλο και… Παπανδρέου

Η προθυμία του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά περισσότερα του ενός, και μάλιστα θεματικά debates, προκειμένου να αναδειχθούν οι διαφορές των προγραμμάτων των δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας ενόψει των πρόωρων εκλογών, ανοίγει την όρεξη για μια υπερβατική πρόταση. Η θετική αποδοχή της οποίας θα αποδείκνυε με πράξεις και όχι λόγια, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κομίζει νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου, και ιδιαίτερα στο… αραχνιασμένο ΠΑΣΟΚ.

Είναι εξαίρεση η Διαμαντοπούλου;

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει αποδείξει και άλλες φορές στο πρόσφατο αλλά και το πιο μακρινό παρελθόν, ότι εξαιρεί συστηματικά τη δική της πολιτική διαδρομή και τα αποτελέσματα που τη συνόδευσαν, από την προβληματική εθνική αφήγηση της Μεταπολίτευσης.

"Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια", γράφει στο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος πριν αυτοκτονήσει στην πλ. Συντάγματος!

newsit
- Εμβρόντητοι οι περαστικοί άκουσαν έναν πυροβολισμό και είδαν τον Δ.Χ. συνταξιούχο φαρμακοποιό να σωριάζεται
- 'Επεσε νεκρός μπροστά στο παρτέρι δίπλα στην είσοδο του ΜΕΤΡΟ
- Τι λένε στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες

Η βουλή δεν πρέπει να ψηφίσει τον συμβιβασμό με την Siemens

Οι Έλληνες  βουλευτές δεν πρέπει να λερώσουν τα χέρια τους με την ψήφιση του άρθρου που αναφέρεται   στον συμψηφισμό των σκανδάλων της Siemens. Θα είναι έγκλημα κατά του Ελληνικού λαού..

Ο Τρισέ ξαναβρήκε δουλειά

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ υπήρξε το κατεξοχήν πρόσωπο που λειτούργησε ως ανάχωμα στους διεθνείς κερδοσκόπους, εκείνους οι οποίοι εξαντλούσαν τα περιθώρια αντοχής του συστήματος, για να επιτύχουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, και τη συνεπακόλουθη απορύθμιση συνολικά της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχει ισοδύναμο για την απόγνωση

Στην Ελλάδα, όπως είχε πει ο Γεώργιος(και όχι Γιώργος) Παπανδρέου, ευημερούσαν οι αριθμοί και έπασχαν οι άνθρωποι. Μετά που αλλάξαμε και γίναμε… ευρωπαίοι, άρχισαν εκτός των ανθρώπων να πάσχουν και οι αριθμοί. Και τώρα, μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές, βιώνουμε και το δράμα της ανθρώπινης απόγνωσης.

Πρόταση-”βόμβα” από Γιώργο σε Κλίντον

Απαλλαγμένος από τον… βραχνά της πρωθυπουργίας μιας χώρας που έχει χάσει σημαντικό μέρος της εθνικής ανεξαρτησίας της, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της, ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί πλέον να κινείται με προχωρημένη άνεση σε διεθνές επίπεδο.

Εγγυημένες τιμές φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα

    Ενώ οι Γερμανοί πιέζουν για μείωση των εγγυημένων τιμών στα φωτοβολταϊκά συμβόλαια στην Ελλάδα, η Κομισιόν έχει ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτό τουλάχιστον για τα υφιστάμενα εγγυημένα συμβόλαια που έχει συνάψει η ΔΕΗ  με χιλιάδες έλληνες πολίτες.
       Απάντηση Κομισιόν για τις εγγυημένες τιμές φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα

Βασίλης Λέκκας: "ασυμβίβαστος καλλιτέχνης, ενεργός πολίτης"

Συνέντευξη στη Δήμητρα Σμυρνή
  Ο Βασίλης Λέκκας δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενος από τη Βίβιαν Ντάγκλας και την «ορχήστρα των Ωδών», τιμώντας κορυφαίους Έλληνες συνθέτες. Μέρος από τα έσοδα των συναυλιών θα διατεθεί στην ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΞ», που στηρίζει τους άστεγους. Με αφορμή τη συναυλία στη Βέροια, το Σάββατο 7 Απριλίου, στο Χώρο Τεχνών, με συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας και της Μικτής Χορωδίας Ενηλίκων της ΚΕΠΑ, δόθηκε από τον ερμηνευτή για την εφημερίδα «Επίκαιρα» της Κεντρικής Μακεδονίας η παρακάτω τηλεφωνική συνέντευξη.

Εκτός από εμάς, έχουν τρελάνει και τους λαθρομετανάστες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πιθανόν να πρόκειται για αφελή ερώτηση, αλλά ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί ή εγκαταλείφθηκε το μεγαλόπνοο σχέδιο Παπουτσή που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2011;
Ρωτώ, διότι τώρα έχουμε περάσει σε άλλο σχέδιο – αυτό που έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί αντί να ψηφίζονται νόμοι-προσκλητήρια.

Πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χ.Πάχτα

Άγνωστοι πυρπόλησαν τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του Δήμαρχου Δήμου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα το οποίο ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το αυτοκίνητο του Δημάρχου Αριστοτέλη, βρισκόταν μέχρι χθες έξω από το ΑΤ Ιερισσού μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Τα όνειρα είναι αλεξίσφαιρα

Ήταν μόλις 39 ετών. Με μια φωνή που έβγαινε στεντόρεια μέσα από την ψυχή του, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο οποίος δολοφονήθηκε σαν σήμερα στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τενεσί, έστελνε ψήγματα μιας απευθείας επικοινωνίας με το μέλλον. Περισσότερο ίσως και από τις εμπνευσμένες ομιλίες του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, τις οποίες έγραφε ο ακόμη πιο προικισμένος αδελφός του, Ρόμπερτ.

Τι συμφέρει την Ελλάδα (να γίνει στη Γαλλία);

Αν επιχειρήσουμε να διαβάσουμε τις πολιτικές εξελίξεις με βάση την κοινή λογική, και επεξηγηματικό εφαλτήριο την ιστορική εμπειρία, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η Γαλλία της σύγχρονης εποχής δεν μπορεί να «ανεχτεί» για Πρόεδρο έναν πολιτικό με το ελλειμματικό ηγετικό εκτόπισμα του Φρανσουά Ολάντ.

“Είδος πολυτελείας” το πετρέλαιο θέρμανσης

Αλήθεια, τι περιθώρια δράσης και διαφορετικών παρεμβάσεων μπορεί να έχει μια κυβέρνηση, ακόμη κι αν έχει νωπή εντολή και ισχυρή πλειοψηφία, όταν εκ των προτέρων έχει υπονομευτεί, με «κλειδωμένα» μέτρα που μετά βεβαιότητας παραπέμπουν σε επιβάρυνση της κοινωνικής δυστυχίας;

Ο αγώνας… έληξε νωρίς

Περιμέναμε ότι η Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό προημιτελικό με τη Μίλαν θα ήταν το φαβορί. Ότι τελικά θα επικρατούσε σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Ολλανδός ρέφερι όμως είχε άλλη άποψη. Με 2 πέναλτι, το δεύτερο ήταν πολύ τραβηγμένο, έδωσε στους Ιταλούς να καταλάβουν πως δεν έχουν ελπίδα πρόκρισης.

Ν. Νικολόπουλος: «50.000 άστεγοι, κατακλύζουν τα…συσσίτια και οι πράσινοι υπουργοί μάχονται για την καρέκλα!»


Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εξαιτίας της Παπανδρεϊκής …φιλοσοφίας και διακυβέρνησης, πέραν όλων των άλλων προβλημάτων που προκάλεσε στη χώρα μας, δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα σε 50.000 περίπου συμπατριώτες μας, οι οποίοι δυστυχώς έμειναν πρώτα νηστικοί και στη συνέχεια άστεγοι.

«Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΥΝ-ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»!!!

Ενώ σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη και η τότε υπουργός Οικονομίας, γνώριζαν μόνο το τμήμα του Μνημονίου, που αφορούσε στις αρμοδιότητές τους, ο κ. Βενιζέλος μετείχε στη σύνταξή του, όχι μόνον ως κυβερνητικό στέλεχος, αλλά και ως νομικός.

Απάντηση σε ρεπορτάζ περί δήθεν ρουσφετολογικής τροπολογίας που κατατέθηκε από την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου Πασχαλίδου

Σε ρεπορτάζ μεγάλου καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο αναπαράγεται από διάφορα δημοσιεύματα, αναφέρεται ότι η τροπολογία που κατέθεσα σχετικά με τα κτηνοτροφικά δάνεια έχει ρουσφετολογικό χαρακτήρα. Το ρεπορτάζ αυτό είναι απόλυτα ψευδές.

ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Απεργία μέσα στην έξοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, που οι πολίτες επιζητούν μια ανάπαυλα και τα νησιά μας να δουλέψουν, δεν είναι σοφή συνδικαλιστική απόφαση. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών μας θα το ξανασκεφτούν πιο ψύχραιμα και ώριμα.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ»

Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της FRONTEX, κ. Michal Parzyzek, όπου ανέφερε ότι «σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχει παρόμοια κατάσταση με την ελληνική και ότι η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια, καθώς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών«, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Γιώργος Κουμουτσάκος και Γιώργος Παπανικολάου κατέθεσαν σχετική γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Δήλωση του Αναπληρωτή Υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μ. Αγγελάκα

Τις τελευταίες ημέρες συμβαίνουν πρωτόγνωρα γεγονότα στο χώρο της Υγείας. Πραγματοποιούνται κρίσεις στις ΔΥΠΕ, προετοιμάζονται διορισμοί ιατρών στο ΙΚΑ [νυν ΕΟΠΥΥ] και ανανεώνονται οι θητείες διοικητών των νοσοκομείων που λήγουν στο τέλος Απριλίου. Και όλα αυτά ενώ η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο.

Η Λαγκάρντ “εκβιάζει” τις ΗΠΑ

Τα γεγονότα του «Sofitel» της Νέας Υόρκης πριν από περίπου έναν χρόνο, έμελλε να σημαδέψουν καθοριστικά την πορεία διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Να αλλάξουν, προς το χειρότερο, τα δεδομένα για την κρίση χρέους της Ελλάδας, και να διαμορφώσουν καινούριες ισορροπίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι εργατοπατέρες έχουν… ανοσία

Με αφορμή το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που αναφέρει, διασπάθιση δημοσίου χρήματος και υπερτιμολογήσεις, από τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σε πολυτελή ταξίδια, με πρόσχημα την «μόρφωσή» τους και τη «διάδρασή» τους με τους απανταχού συντρόφους της εργατικής «LUX» πάλης, ένα καινούργιο «ρεύμα» παρατηρείται στην Ελληνική κοινωνία.

Ο Τσιμογιάννης στο επιτελείο της Συγγρού

Ο επικοινωνιολόγος Γρηγόρης Τσιμογιάννης φαίνεται ότι έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην προεκλογική καμπάνια και στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, συμμετέχοντας μάλιστα και στις κλειστές συνεδριάσεις του «πρωινού καφέ» της Συγγρού, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα «Νέα».

Ασχοληθείτε με τους Έλληνες. Όχι τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Άραγε περνάει από κανένα μυαλό στη Συγγρού η σκέψη πως όσο ασχολούνται με το πολιτικό εγχείρημα του Πάνου Καμένου, τόσο θα χάνουν την επαφή με τον ζωτικό χώρο του κέντρου; Είναι προφανές ότι έχοντας στραμμένη την προσοχή τους προς τα εκεί, απευθύνονται σ’ ένα κόσμο που έχει πάρει απόφαση να καταψηφίσει.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»

Νοσοκομεία για μετανάστες στη Βόρεια Ελλάδα

Δέκα νοσοκομεία θα αναλάβουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας των παράνομων μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα.
 Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo
.

Αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος

Αυτοκτονία άντρα ηλικίας περίπου 60 ετών συνέβη στις 9:00 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών περαστικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας ενώ βρισκόταν στη δεξιά πλευρά της πλατείας, ανάμεσα σε δένδρα έβγαλε ένα πιστόλι και αυτοπυροβολήθηκε.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ. Αυτοκτόνησε επειδή της μείωσαν τη σύνταξη

Τραγωδία σήμερα το πρωί στην πόλη Τζέλα της Σικελίας. Μία γυναίκα ηλικίας 78 χρόνων αυτοκτόνησε όταν διαπίστωσε ότι η σύνταξή της είχε περικοπεί κατά διακόσια ευρώ. Η γυναίκα έπαιρνε οκτακόσια ευρώ και όταν πήρε την απόδειξη και διαπίστωσε ότι η σύνταξή της θα ήταν πλέον εξακόσια ευρώ ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της και έπεσε στο έδαφος με συνέπεια να χάσει τη ζωή της.

ΤΕΞΑΣ. Ανεμοστρόβιλοι σήκωσαν φορτηγά και ξήλωσαν σκεπές

Δυνατοί ανεμοστρόβιλοι πέρσαν από την πολιτεία του Τέξας, σηκώνοντας στον αέρα φορτηγά, καταστρέφοντας σπίτια, ξεριζώνοντας δέντρα, ενώ τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στο έδαφος.
Από το αεροδρόμιο του Ντάλας ακυρώθηκαν πτήσεις και οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από παράθυρα με τζάμια για λόγους ασφαλείας.

Συνδικαλισμός στη ΔΕΗ αξία... ανεκτίμητη! – 2 εκατ. ευρώ για να κάνουν διακοπές σε Ευρώπη κι Αμερική οι εργατοπατέρες της ΓΕΝΟΠ

- 16 ταξίδια έκαναν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ
- 30.500€ για ένα ταξίδι που δεν έγινε ποτέ!
- 150.000€ η... λυπητερή για ένα συνέδριο, 167.000€ για ένα άλλο
- «Άνθρακας ο θησαυρός» είπε η ΓΕΝΟΠ αλλά για την... ταμπακιέρα ούτε κουβέντα!