Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ρώσος επιστήμονας σχεδίασε μια μοναδική ιατρική συσκευή

Ο Ρώσος επιστήμονας Εντουάρντ Λέρνερ, που ζει τώρα στην Ολλανδία, κέρδισε το βραβείο «Για την καλύτερη εφεύρεση στην Ολλανδία».  Αυτό το υψηλού κύρους βραβείο του το έδωσαν για τη σχεδίαση μιας μοναδικής ιατρικής συσκευής, που επιτρέπει στοχευμένα να μεταφέρει την απαραίτητη δόση φαρμάκου απευθείας στον εγκέφαλο του ανθρώπου μέσω της ρινικής κοιλότητας, με τη βοήθεια σταθερής γαλβανικής τάσης.

Το πολιτικό τοπίο της επόμενης ημέρας

Το πολιτικό τοπίο της επόμενης ημέρας, όπως αυτό εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι οδηγεί τη χώρα στην ακυβερνησία. Όλα τα ευρήματα αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες θα προσέλθουν στις κάλπες για να διαμαρτυρηθούν, και όχι για να επιλέξουν τους ικανότερους που διαθέτουν εμπειρία και γνώση, αυτούς που θα «λερώσουν» τα χέρια τους για να βγάλουν το τόπο από τη «λάσπη».

Ακόμη ένα λάθος του Σαρκοζί

Η ηχώ που ακούγεται απειλητικά από τις δημοσκοπήσεις μέχρι το Ελιζέ, κοντεύει να θρυμματίσει τζαμαρίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Και σίγουρα, έχει ραγίσει ανεπανόρθωτα την άλλοτε άτρωτη ηγετική σκιά του Νικολά Σαρκοζί.

Γκρούεφσκι: Η λύση στο όνομα μπορεί να είναι συμβιβασμός

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
Η χώρα του επιθυμεί λύση για την εκκρεμότητα της ονομασίας, η οποία όμως δεν θα θίξει ζητήματα που άπτονται της εθνικής ταυτότητας, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι. «Θέλουμε να υπάρξει λύση για το όνομα. Η λύση αυτή μπορεί να είναι συμβιβασμός, όχι, όμως, υπαγόρευση δια της οποίας θα μεταβληθεί η εθνική μας ταυτότητα (...)», είπε.

Κατάθεση βόμβα για τη νοθεία καυσίμων στο στρατό

Tον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Σούρλα εξέτασε ο οικονομικός εισαγγελέας, μετά τις καταγγελίες του για εκτεταμένη νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον Μάιο του 2011.

«Εφυγε» από τη ζωή η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα

ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ζωζώ Ζάρπα, πέθανε σήμερα σε ηλικία 73 ετών από καρδιακό επεισόδιο.Συγγενείς και οι φίλοι της θα την αποχαιρετήσουν αύριο Παρασκευή στις 16:30 στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Ένα διαζύγιο που άργησε

Η σημερινή επισημοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ερνέστο Βαλβέρδε, έρχεται καθυστερημένα. Παρόλο που ο Ισπανός τεχνικός λατρεύτηκε στον Πειραιά, εν πολλοίς όχι άδικα, από τη στιγμή που ήταν μόλις ο δεύτερος, μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στη διάρκεια της θητείας του οποίου οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν θεαματικό ποδόσφαιρο, ο κύκλος του είχε προ πολλού κλείσει.

Παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής οι μετανάστες

Μεγάλη αύξηση, που ξεπερνά το 50%, καταγράφεται στις αιτήσεις μεταναστών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες τους, βλέποντας ότι στην Ελλάδα η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες κάτω από την Ευρώπη οδηγούν στο άγνωστο

Μυστηριώδες υπόγειες σήραγγες, όπως εξακριβώθηκε πρόσφατα, κρύβονται κάτω από τα χωράφια και τα δάση της Ευρώπης. Από αυτές έχουν εξερευνηθεί μόνο ένα μικρό μέρος, υπολογίζεται, πως κάτω από τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ένα ολόκληρο δίκτυο από σήραγγες και σπηλιές.

Τόνοι χρυσού αλλάζουν χέρια

Πανάκριβα κοσμήματα και ωρολόγια, βέρες, ακόμη και χρυσά μιας άλλης εποχής εκποιούνται καθημερινά στα καταστήματα αγοράς χρυσού στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αυξάνουν και πληθαίνουν.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Διώξεις για τα τζάμπα ενοίκια

Ποινικές ευθύνες σε μέλη διοικήσεων του νοσοκομείου “Άγιος Παύλος”, την περίοδο 2004-2009, καταλογίζει ο εισαγγελέας σχετικά με καταβολές ενοικίων ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ για τη χρήση του παλιού παραρτήματος του νοσοκομείου, γνωστού ως “Γαλλικού”, στην οδό Φράγκων.

 Του Κώστα Καντούρη

ΝΕΑΠΟΛΗ- ΣΥΚΙΕΣ Στο έλεος ληστών και διαρρηκτών

Αυξημένη αστυνομική παρουσία στην περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την ενίσχυση της ασφάλειας των δημοτών ζητά ο δήμαρχος της περιοχής, Σίμος Δανιηλίδης.
 Επικαλούμενος την έξαρση στα κρούσματα ληστειών, διαρρήξεων αλλά και τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν στα όρια του δήμου κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ο κ. Δανιηλίδης απαιτεί ουσιαστική, πραγματική και επί 24ωρης βάσης προστασία των πολιτών, καθώς, όπως λέει, σε κάποιες περιπτώσεις κινδύνευσαν να απειληθούν τόσο ανθρώπινες ζωές όσο και επεισόδια σε σχολικούς χώρους.

Εκτός από τον ρόλο του Άκη, αποκαλύπτεται και αυτός των δανειστών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα.
Και όμως. Όλα ήσαν γνωστά. Η χλιδάτη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου, που δεν δικαιολογεί καμιά βουλευτική αποζημίωση, ήταν επί χρόνια κοινό μυστικό.
Αν πραγματικά υπάρχει κάτι το ενδιαφέρον στην υπόθεση της (προεκλογικής) σύλληψής του, αυτό, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τα αποκαλυπτόμενα περιουσιακά του στοιχεία.

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


  • Νίκος Χουντής : «Έχουν δικαίωμα τα κράτη μέλη να αποφασίζουν οριζόντιες μειώσεις σε επικουρικές ή και κύριες συντάξεις, και ιδίως σε περιπτώσεις ασφαλιστικών ταμείων οι πόροι των οποίων προέρχονται μόνο από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών;»
  • Ολι Ρέν : « Η Επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να εκτιμήσει κατά πόσον το ελληνικό δίκαιο επιτρέπει στο κράτος να αποφασίσει μονομερώς περικοπές στις κύριες ή τις επικουρικές συντάξεις»!!

Άντεξε και “πήρε κεφάλι”

Ένας εναντίον όλων! Άλογο καθαρόαιμο που εφορμούσε προς την αντίπαλη εστία!
Τι κι αν τα χρόνια πέρασαν και ο αέρας στα πνευμόνια δεν περνάει όπως πριν!
Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν εκεί την κατάλληλη στιγμή! Είχε δηλώσει παρών αρκετές φορές που πάλευε μόνος του ανάμεσα σε 5 και 6 Καταλανούς. Με κοντινό βολέ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου διαμόρφωσε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ, στον χθεσινό β΄ ημιτελικό του Champions League.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΗ διεθνη ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ “LET’S DO IT GREECE”

Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 ο Δήμος Βόλβης, μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (Ο.Π.Α.Π.) Δήμου Βόλβης, συμμετέχει στη διεθνή εθελοντική καμπάνια “lets do it Greece”. Η συγκεκριμένη δράση διοργανώνεται στη χώρα μας για πρώτη χρονιά, μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ΕΕΔΣΑ και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Απολογούνται στον ανακριτή η σύζυγος και η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Στον ανακριτή για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις θα κλιθούν σήμερα η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζόπουλου.
Ο ειδικός ανακριτής, έχει καλέσει την σύζυγο και την κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για όσα περιλαμβάνονται στο επιβαρυντικό γι'αυτές πόρισμα των εισαγγελέων, καθώς κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος.

Σκηνές πανικού σε αεροπλάνο στην Αυστραλία

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια πτήσης της αεροπορικής εταιρείας «Qantas», μετέδωσε το Associated Press. Μέλη του πληρώματος με τη βοήθεια επιβατών κατάφεραν να ακινητοποιήσουν έναν επιβάτη και να τον δέσει ύστερα από συνεχείς απειλές που εξαπέλυσε εναντίον τους.

Δεν της το είπαν;

Το κύπελλο που κατέκτησε ο Σπύρος Λούης το 1896 τελικώς πουλήθηκε από τον οίκο Κρίστις στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο εγγονός του μεγάλου Έλληνα αθλητή, εκείνου που το όνομά του έγινε σύνθημα και πηγή έμπνευσης για αρκετούς στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, αναγκάστηκε να θέσει σε δημοπρασία το κειμήλιο αυτό λόγω οικονομικών προβλημάτων.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!

«Την ώρα που η ανεργία σε όλη την Ελλάδα κινείται σε τραγικά υψηλούς ρυθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, συμβαίνει το εξής οξύμωρο: απασχολούνται 12.000 άνθρωποι, οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι αλλοδαποί, έρχονται στην Ελλάδα για έξι μήνες και εργάζονται εποχικά σε αγροτικές εργασίες. Την ίδια ώρα, ο ΟΓΑ επιβάλλει χαράτσι 1.040 ευρώ για κάθε εργάτη, μέσω της προκαταβολής ασφαλιστικών εισφορών».