Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

23 Μαΐου τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά


Την επόμενη Τετάρτη στις 23 Μαΐου τα φαρμακεία όλης της χώρας θα παραμείνουν κλειστά μετά από απόφαση του προεδρείου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ.

Αποκλείει ο Καρατζαφέρης σύμπραξη με τη ΝΔ

"ΘΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ"
«Θα ξαναχτίσω το κόμμα μόνος μου και θα είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αποκλείοντας έτσι τα σενάρια που κυκλοφορούν για συγκρότηση ενιαίου μετώπου της κεντροδεξιάς και για κοινή κάθοδό του κόμματος στις εκλογές μαζί με τη ΝΔ.

Το παρασκήνιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Όπως είχε αποκαλύψει από χθες το «Statesmen», ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος θα είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στις νέες εκλογές, της 17ης Ιουνίου. Στο πρόσωπο του κ. Πικραμμένου κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο σημερινό συμβούλιο υπό τον Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, και αφού προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο και ζυμώσεις.

Με τον Τσίπρα η Κατσέλη!

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη. Οι σχετικές πληροφορίες είχαν κυκλοφορήσει το τελευταίο διάστημα, και ήθελαν την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας να συζητά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο μετακίνησής της, μια “μεταγραφή” που προφανώς θα ενισχύσει σημαντικά τον Συνασπισμό, ενόψει μάλιστα και των νέων εκλογών, της 17ης Ιουνίου.

Τα πρακτικά “παρεμβαίνουν” στις εκλογές

Η δημοσίευση των πρακτικών από τις πρόσφατες συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο πλαίσιο των συζητήσεων και των ζυμώσεων για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, που θα απέτρεπε τις νέες εκλογές, αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο στην επικείμενη προεκλογική περίοδο, και την πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων.

Η στρατηγική της Χρυσής Αυγής

Σε μια ακόμη, σαφή ένδειξη της στρατηγικής του να παρουσιαστεί και στις νέες εκλογές ως μια δύναμη «απέναντι» στο σύστημα, ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να παραστεί σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, όπου θα αποφασιστεί η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, για να οδηγηθεί η χώρα σε κάλπες τον Ιούνιο.

Η Βόλβη δείχνει το δρόμο της επιτυχίας για το Λονδίνο


Παρουσία εκατοντάδων μαθητών ο δήμος Βόλβης παρέδωσε εξοπλισμό ολυμπιακών προδιαγραφών στο Κέντρο Υψηλού Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας του ΣΕΓΑΣ

Και νεκρούς ανασταίνουν υπουργεία και πετρέλαια!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία: Το αδιέξοδο που προκλήθηκε μετά το μήνυμα του εκλογικού αποτελέσματος, θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε νέα εκλογική αναμέτρηση.
Άλλη λύση δεν υπήρχε, ούτε μπορούσε να υπάρξει, με δεδομένο ότι διάφοροι «ανακατωσούρες» που μπήκαν στη Βουλή, με κραυγές, υπερβολές και αλαζονείες μπλόκαραν κάθε διαδικασία, την ώρα που διάφορα ομόλογα έσκαγαν δεξιά-αριστερά και η χώρα βυθιζόταν στην ακυβερνησία και στο χάος.

Εντονες βοχές και καταιγίδες το επόμενο διήμερο

Εντονες βοχές και καταιγίδες, καθώς και πτώση της θερμοκρασίας, η οποία δεν θα ξεπερνά τους 12 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, προβλέπει για το επόμενο διήμερο η ΕΜΥ.
Για αύριο Πέμπτη προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την ήπειρο, και βαθμιαία στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το βορειοδυτικό Αιγαίο και τη νύχτα στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στη Μόσχα παρουσιάστηκε μια εύκαμπτη οθόνη, η οποία λειτουργεί ακόμη κι αν κοπεί στη μέση

Στις 14 Μαΐου ο ρωσικός όμιλος «Ροσνάνο» και η βρετανική Plastic Logic πραγματοποίησαν στη Μόσχα κοινή παρουσίαση, αφιερωμένη στις προοπτικές των πλαστικών ηλεκτρονικών συσκευών.

Ένας Αιγύπτιος «χάλασε» την κηδεία του, ζωντανεύοντας κατά τη διάρκεια της τελετής

Η κηδεία του 28χρονου Αιγύπτιου Χαμντί Χαφέζ αλ-Νουμπί στο Λούξορ σημαδεύτηκε από ένα πραγματικό θαύμα: κατά τη διάρκεια της τελετής ο νεαρός ξαφνικά ζωντάνεψε.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Αιγύπτιος είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών από εκτεταμένο έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διαβάστε τα πρακτικά από την χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Ένταση επικράτησε κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Τρίτης (16/05)των 5 πολιτικών αρχηγών , υπό τον Κάρολο Παπούλια.
Αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του κ. Σαμαρά, σχετικά με τα έγγραφα που φέρεται να παρέδωσε ο πρόεδρος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εμπεριέχεται σχέδιο "Β" και όρους για συμμετοχή στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Τι θα ψηφίσει ο Αλαβάνος;

Ίσως και να είναι το βασικό ερώτημα των εκλογών που έρχονται: Τι θα ψηφίσει λοιπόν ο Αλέκος Αλαβάνος; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό και δεν έχει προσωποπαγή χαρακτηριστικά. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνει στην περίπτωσή του μια σειρά από στοιχεία που, εφόσον αποκωδικοποιηθούν επαρκώς, μπορούν να δώσουν στους αναποφάσιστους πολίτες τις…

Ο Βενιζέλος… τρέχει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ

Το ναυάγιο στις συζητήσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, και η προσφυγή της Ελλάδας σε νέες εκλογές, αναγκάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επισπεύσει τις κινήσεις και τις στρατηγικές επιλογές του, για τη ριζική αλλαγή στις δομές και την εικόνα του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ


Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη      με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι      αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία      440.000 Ελλήνων.

Αυτοί είναι οι τρεις πιθανοί πρωθυπουργοί της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Οπως προβλέπει το Σύνταγμα εάν οι πολιτικοί αρχηγοί δε συμφωνήσουν σε κοινά αποδεκτό πρόσωπο που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της υπηρεσιακής κυβέρνησης με σκοπό τη διενέργεια εκλογών τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορίσει έναν εκ των τριων ανωτάτων δικαστικών της χώρας.