Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Δείτε τα βίντεο

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) στην Θεσσαλονίκη για τα θύματα της τουρκικής θηριωδίας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Παπά και δασκάλου μπροστά από την Αγία Σοφία.

Εκλογες… do or die

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Η Ελλάδα είναι και πάλι στο επίκεντρο του κόσμου. Όπως τότε, με την… πέτρα των Δελφών, που ορθώς ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής προέτρεπε να πετάξουμε στη θάλασσα, ώστε να απαλλαγούμε μαζί της και από την εθνική κακοδαιμονία της… αυτοαποθέωσης.

Η “Αριστερά της Αριστεράς” δεν πάει στον παράδεισο

Μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε αυτό που επιμελώς προσπαθούν να αποκρύψουν όσοι εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως… Ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά. «Είμαστε στα αριστερά της Αριστεράς», ομολόγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα το κόμμα του προαναγγέλλει ακύρωση και καταγγελία του Μνημονίου.

Το debate της πολιτικής ηγεμονίας

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί που θα μονομαχήσουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου για την πρωτοκαθεδρία της πολιτικής ηγεμονίας.

Πλεύρης εναντίον Πλεύρη

Σε περιδίνηση περιήλθε ο ΛΑΟΣ μετά την δήλωση αποχώρησης του πρώην βουλευτή του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος αναμένεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Στη σειρά περιμένουν σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι δύο πρώην βουλευτές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Βαϊτσης Αποστολάτος, ενώ οργιάζουν οι φήμες και για την προσχώρηση στη Νέα Δημοκρατία της ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλα.

Χαράλαμπος Μητσόγλου ετών 111. Η ζωντανή ιστορία της γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού . Δείτε το βίντεο

Θύματα της τούρκικης βαρβαρότητας  υπάρχουν ακόμα εν ζωή και οι αφηγήσεις τους συγκλονίζουν. Πως είναι δυνατόν αυτοί να ξεχάσουν και να μην εξεγείρονται από τις άθλιες διαμαρτυρίες των Τούρκων για τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα θύματα του ξεριζωμού; Πώς να λησμονήσουν τις θηριωδίες του Τοπάλ Οσμάν; Πώς να ξεχάσει και ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου κάτοικος Νυμφόπετρας σήμερα 111 χρόνων που έζησε στο πετσί του την βαρβαρότητα των Τούρκων;

Εκδήλωση μνήμης στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Δείτε το βίντεο

Ο δήμαρχος κ. Κυρίζογλου στην ομιλία του καταφέρθηκε  κατά του κ. Μπουτάρη
Εκδήλωση για την επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο δήμος Αμπελοκήπων –Μενεμένης στον χώρο του μνημείου του ξεριζωμού που βρίσκεται στο πάρκο του   Αγίου Παντελεήμονα. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα αθώα θύματα του κεμαλικού καθεστώτος.

Ώστε… Μνημόνιο δεν υπάρχει!

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά,
Τα μάθατε, υποθέτω. «Μνημόνιο δεν υπάρχει»!
Είναι εκπληκτικά αυτά τα νέα! Μας τα έφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και τα επιβεβαιώνουν καθημερινά, τα στελέχη του Κόμματός του.
Θα διερωτάσθε, πώς έγινε ξαφνικά αυτό το θαύμα; Ο κ.Τσίπρας μας εξηγεί ότι το κατήργησε μονομερώς ο λαός με την ψήφο του, στις 6 Μαϊου.

Ο Τσίπρας “διέγραψε” τον Στρατούλη

Πέρασαν αρκετές μέρες, και ενδεχομένως η ζημιά να έχει ήδη γίνει… Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στη «διαγραφή» των απόψεων του Δημήτρη Στρατούλη περί της… αξιοποίησης των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών, από μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγή μέτρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς οικονομολόγος προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα τι θα σημάνει για όλους μας η δια νόμου ακύρωση του μνημονίου, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες… Αντιμνημονιακές δυνάμεις. Προφανώς η ατζέντα έχει αλλάξει σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση και δεν τίθεται το δίλημμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, «Μνημόνιο- Αντιμνημόνιο».

Ύπουλο χτύπημα με Λαλιώτη

Σε «βρώμικο 2012» τείνει να εξελιχθεί η αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος δέχεται ύπουλα χτυπήματα από το «Σύστημα ΠΑΣΟΚ», το οποίο έχει βρει στέγη στη Κουμουνδούρου, απ’ όπου και συντονίζουν τον πόλεμο με στόχο την ολοκληρωτική καταστροφή του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ. Από χθες το πρωί κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία, και εν συνεχεία εξαπλώθηκε σε πολιτικούς κύκλους προκαλώντας αίσθηση η πληροφορία ότι, ο Κώστας Λαλιώτης ανέλαβε τον επικοινωνιακό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ!

Η “πονηρή” πρόταση της Μέρκελ

Η είδηση ότι η Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε, στη σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στο ευρώ, εκ παραλλήλου με τη διενέργεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση, σοκάρει.

19 MAIOY … Ημέρα Μνήμης της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Να ρίξουμε το πέπλο της λήθης στο παρελθόν, αλλά να ξέρουμε, όχι να κρύβουμε! να ξέρουν και οι ίδιοι οι Τούρκοι το τι φτιάξαν οι πατεράδες τους, για να αποφύγουν όσα στιγμάτισαν εκείνους, εφόσον θέλουν να πάρουν τη θέση που φιλοδοξούν ανάμεσα στα πολιτισμένα έθνη. Μόνον έτσι, ξέροντας εμεις τους Τούρκους και ξέροντας εκείνοι εμάς και το στιγματισμένο παρελθόν τους, μπορεί κάποτε να χαράξουμε μια ελληνοτουρκική φιλία πάνω σε στέρεες βάσεις