Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Εθνική Τράπεζα: Μείωση εισοδημάτων έως και 55% θα προκαλούσε έξοδος από το ευρώ

ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΤΕ
Πιθανή έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σημαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη (μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος τουλάχιστον κατά 55% σε ευρώ) και θα έπληττε περισσότερο τους οικονομικά ασθενέστερους, αναφέρεται σε ειδική έκδοση της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική οικονομία με θέμα «Περιγράφοντας τις συνιστώσες του κρίσιμου διλήμματος».

ΟΜΙΛΙΑ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΑΧΑΪΑΣ

«Χρέος όλων μας να συντρίψουμε το νέο λαϊκισμό»

 «Στις 17 Ιουνίου δίνουμε την πιο κρίσιμη μάχη για την χώρα και γι’ αυτό, μόνη μας επιλογή είναι η ένωση και η απόλυτη συστράτευση» τόνισε ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας το απόγευμα της Δευτέρας στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Αχαΐας.

Η λύση για την κρίση

Όσο πιο βαθιά γίνεται η κρίση χρέους αλλά και προσανατολισμού, στην οποία έχει βυθιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο πιο συχνά η μνήμη γυρίζει πίσω. Σε μεγάλες στιγμές της ηπείρου, σε μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, εκεί όπου πιθανότα μπορεί να διαπιστωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης μιας κρίσης που μοιάζει αποφασισμένη να μην αφήσει ατσαλάκωτο το κοινό μέλλον της Ευρώπης. Ούτε φυσικά και τις γενιές που εμπλέκονται σε αυτό.

ΔΗΛΩΣΗ του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Νικ. Κιουτσούκη

Στη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με το κλιμάκιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο Πρόεδρός του μας ανέλυσε τις γνωστές προτάσεις του, τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα θέσει υπό διαπραγμάτευση στην ΤΡΟΙΚΑ.

Γιατί θα (ξανα) κερδίσει ο Ομπάμα

Ο… αστικός μύθος λέει ότι οι σύμβουλοι στρατηγικής του Μπαράκ Ομπάμα, οι “only win team” όπως αποκαλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν έχουν χάσει μέχρι σήμερα ποτέ σε μια μεγάλη αναμέτρηση, κάθονται αναπαυτικά στο γραφείο τους, και περιμένουν την ετυμηγορία της αμερικανικής κοινωνίας στις εκλογές του Νοεμβρίου, με σχετική… χαλάρωση.

Ο Σαμαράς καλεί πανστρατιά στο Λεκανοπέδιο

Οι εκλογικές μάχες κερδίζονται στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, εκεί άλλωστε όπου συγκεντρώνεται με την ιδιότητα του κατοίκου, ο μισός περίπου ενεργός πληθυσμός της χώρας. Την παράμετρο αυτή τη γνωρίζει καλά ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είναι αποφασισμένος να δώσει έμφαση στη μάχη του Λεκανοπεδίου.

Κομισιόν προς Χουντή: Ερευνητέα η νομιμότητα του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens και σε καμία περίπτωση ο συμβιβασμός δεν δεσμεύει την Κομισιόν

Ν. Χουντής: Τα μνημονιακά κόμματα θα αναθεωρήσουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκαναν με την Siemens ή θα “τιμήσουν την υπογραφή τους”;

Νέος φονικός σεισμός στη βόρεια Ιταλία

Λίγες ημέρες μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στις 20 Μαϊου, νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην βόρεια Ιταλία με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8 νεκρούς.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος δεν ξεπερνούσε τα 9,6 χλμ.

Ευσεβείς πόθοι ερήμην της αριθμητικής

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον εβγάλαμε. Η λαϊκή σοφία ταιριάζει γάντι στις διάφορες περί ευσεβών πόθων δηλώσεις, οι οποίες διατυπώνονται ενώ προερχόμαστε από μια εκλογική αναμέτρηση και μια άγονη διαδικασία διερευνητικών εντολών που οδήγησε σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Οι λάθος αναμνήσεις

Η ανάμνηση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ Β’, που έκτοτε ονομάστηκε Πορθητής, σαν σήμερα στις 29 Μαϊου του 1453, είναι έμπλεη συνειρμών και συγκινήσεων. Μόνο που εστιάζει πρωτίστως σε μια λάθος ανάμνηση: Ένα μεγαλείο, προ πολλού ξεθωριασμένο, και την προσδοκία της ανάκτησής του στο μέλλον.

Ο τελευταίος των Παπανδρέου

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου θα έχουν διπλό αντίκτυπο στο πολιτικό παρόν και το μέλλον του τόπου. Αφενός θα αναδείξουν κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία θα αναλάβει να σηκώσει το… ασήκωτο βάρος της διεκδίκησης αλλαγών στο υφεσιακό Μνημόνιο στο οποίο υποχρεώθηκε την άνοιξη του 2010 η χώρα μας. Αφετέρου, θα σημάνουν το βιολογικό τέλος του πολιτικού σχηματισμού που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.

Ευαγγελάτος ή Κοσιώνη;

Αν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι σχηματικά ο… δεύτερος γύρος της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου, μια αντίστοιχη… ρεβάνς βρίσκεται σε εξέλιξη στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”, ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και τη Σία Κοσιώνη, αναφορικά με το ποιος θα είναι εκείνος που θα έχει το “πάνω χέρι” στην εκλογική βραδιά του καναλιού του Νέου Φαλήρου.

Ο Κουρής βγάζει εφημερίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα περίπτερα η εφημερίδα “Contranews “, με εκδότη τον Γιώργο Κουρή, και κεντροαριστερό πολιτικό προσανατολισμό, που εκτιμάται ότι θα εκφράζει κυρίως τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς θα "ξεζουμίσουν" τους πολίτες μέσω των φορολογικών δηλώσεων - Θα πληρώσουν ακόμα και εκείνοι με μηδενικό εισόδημα

- Νέος με 9.000 εισόδημα με σπίτι 80τμ που του παραχωρούν οι γονείς του θα πληρώσει 1252,40 ευρώ
- Όσοι έχουν αφορολόγητο έως 9.000 ευρώ εάν το ξεπεράσουν τότε ξαναπέφτουν σε αφορολόγητο 5.000 ευρώ
- Ο φοροτεχνικός Β. Αμπελιώτης προειδοποιεί ότι σε ένα-δύο μήνες οι επιχειρήσεις δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς
- Σε όλα αυτά τα φορολογικά βάρη θα προστεθούν σύντομα το νέο χαράτσι και το ΕΤΑΚ 2009