Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης σε σχέση με το προσδόκιμο ζωής προτείνει ο ΟΟΣΑ

Οι προοοπτικές της επόμενης 50ετίας
 
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι κυβερνήσεις πρέπει να αυξήσουν τα όρια εξόδου στην σύνταξη και να προωθήσουν ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των εθνικών συνταξιοδοτικών ταμείων απέναντι στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής εκτιμά σε έκθεση του ο ΟΟΣΑ.

Σενάρια τρόμου εξετάζει η Ευρώπη: Οριο αναλήψεων στα ΑΤΜ και έλεγχοι στα σύνορα

Τα χειρότερα δυνατά ενδεχόμενα εξετάζει πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι της Ελλάδας. Δημοσίευμα του Reuters αποκαλύπτει ότι εδώ και έξι εβδομάδες, θεσμικώς υψηλόβαθμες ομάδες εργασίας της ευρωζώνης, επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του ενδεχομένου εξόδου της χώρας μας από την κοινή νομισματική περιοχή: Η επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM, o περιορισμός στη κίνηση των κεφαλαίων και ο έλεγχος στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ελλήνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τρία από τα πιθανολογούμενα μέτρα που θα επιβληθούν εάν το σενάριο «Grexit» επιβεβαιωθεί.

Προτάσεις του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για το εφάπαξ

Σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ, προτείνει με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ).

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα

Ο     Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης,   αναφερόμενος στην πρόσκληση του κ. Τσίπρα προς τις      οικογένειες των λαθρομεταναστών να έρθουν στην Ελλάδα,     σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», έκανε την   ακόλουθη δήλωση:

Α. Σαμαράς - Με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε

«Η     Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη           προτεραιότητα. Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση,            λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων,       που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της       ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες             πολιτικών δυνάμεων. Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.,                     τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον                         έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου               ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι          τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Κλείνουν δύο περίπτερα την ημέρα

Σε λουκέτο οδηγούνται τα περισσότερα περίπτερα και καπνοπωλεία στο νομό Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα την τελευταία διετία έκλεισε το 40% των καταστημάτων, δηλαδή καθημερινά δύο έβαζαν λουκέτο, καθώς από τα 2.800 σημεία πώλησης έκλεισαν τα 1.150 και όσα λειτουργούν έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τα προϊόντα διάθεσης και τα έσοδά τους.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η τρόικα αναλαμβάνει και την Ισπανία!

Ο Μαριάνο Ραχόι πέρασε ένα… περίεργο Σαββατοκύριακο. Σε πείσμα των διαψεύσεων της Παρασκευής, η Ισπανία ζήτησε τη διεθνή στήριξη, προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι τράπεζές της. Μόνο που η Μαδρίτη προσπάθησε να παρουσιάσει την εξέλιξη ως μια μεγάλη πολιτική επιτυχία, την οποία αντιμετώπισαν ως τέτοια οι αγορές, με αποτέλεσμα τη σημερινή ευφορία των αριθμών.

Είναι η Ελλάδα ένα αποτυχημένο κράτος;

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά την Ελλάδα κι εμείς οι Έλληνες πρέπει επιτέλους να θέσουμε στον εαυτό μας το σωστό ερώτημα. Όχι αν είμαστε υπέρ η κατά των μέτρων του μνημονίου. Κανείς δεν είναι υπέρ, αν έχει επιλογή. Ούτε η παρατήρηση της κ. Λαγκάρντ ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να πληρώνουν τους φόρους τους είναι εποικοδομητική. Βεβαίως και πρέπει. Και πολλοί τους πληρώνουν. Πάντα οι ίδιοι. Μπορεί όμως το ελληνικό κράτος να εξασφαλίσει ότι θα το κάνουν; Πολύ φοβάμαι πως όχι.

Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στο μετρό

Πορεία διαμαρτυρίας προς το Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποίησαν οι 200 εργαζόμενοι στο μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Μάρτιο 2012.
Οι εργαζόμενοι, που από σήμερα Δευτέρα, πραγματοποιούν 24ωρες απεργίες, έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τον θυμήθηκε η εφορία δεκατέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να έχεις χάσει τον άνθρωπό σου και να έρχεται το ραβασάκι από την εφορία...Στη Λαμία έχουν καταφθάσει πολλά ραβασάκια από το ΚΕ.ΠΥ.Ο..
Το συγκεκριμένο που βλέπετε στη φωτό του LamiaReport και αφορούσε στην καταβολή του τέλους επιτηδεύματος εστάλη σε επαγγελματία της Λαμίας,

Μια εβδομάδα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ…

Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φροντίζουν… να μην πλήττουμε. Απ’ την άλλη ωστόσο, αφήνουν λίγα πράγματα στη φαντασία για την επόμενη μέρα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Για το πως θα ήταν δηλαδή η πρώτη εβδομάδα μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επομένως και του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία.

Τα “μαρτύρια” του Ιουνίου

Ο φετινός Ιούνης είναι ένας δύσκολος μήνας για όλους. Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για τις νέες εκλογές. Στην Πολωνία η εθνική Ελλάδας δίνει τον δικό της αγώνα για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ελληνίδες και Έλληνες καλούνται, την ώρα που ο υδράργυρος πιάνει σιγά σιγά κόκκινο, να τρέχουν για την καθημερινότητα, να «βουτούν» για μια στάλα δροσιάς στις παραλίες, να αποφασίσουν τι τελικά θα ψηφίσουν και να παρακολουθούν τους αγώνες του Εuro. Πολλά και όλα μαζί!

Πρώτα η εξόφληση των δανειστών και μετά η ζωή και η υγεία των ελλήνων πολιτών;

Ερώτηση Ν. Χουντή στην Κομισιόν: Πόσο θα πέσει το προσδόκιμο ζωής με την εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου για την Υγεία;
Ερώτηση για την κατάσταση της Υγείας στην Ελλάδα κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, παραθέτοντας ως ενδεικτική της κατάστασης, την έκκληση για σίτιση των ψυχασθενών του θεραπευτηρίου της Λέρου.

Βουλευτές για την αίθουσα του Κοινοβουλίου ή του Δικαστηρίου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Υποθέτω πως όταν ο λαός επιλέγει βουλευτές, το κάνει με κριτήριο την εκπροσώπησή του στην αίθουσα του κοινοβουλίου και όχι στις... αίθουσες των δικαστηρίων!
Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί μέσω των υποψηφίων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, διότι, όπως αποδεικνύεται μετά τα επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς των τελευταίων ημερών, έχουν επιλέξει ως φυσικό τους χώρο το εδώλιο του κατηγορουμένου.

Η Ισπανία δανείστηκε για να… κρεμαστεί;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣΟ Μαριάνο Ραχόι σχεδόν πανηγύρισε για τη βοήθεια που εγκρίθηκε προς τις ισπανικές τράπεζες, χωρίς να απαιτηθούν από τη Μαδρίτη συνοδευτικά δημοσιονομικά μέτρα, ή να τεθεί ζήτημα ευρύτερης επιβολής Μνημονίου στην 4η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης. Οι ασιατικές αγορές που άνοιξαν το πρωί, κάνουν ράλι, το ευρώ ανεβαίνει, η ευφορία περισσεύει.

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου…

Το βράδυ της 17ης Ιουνίου η ιστορία θα σταματήσει στην Ελλάδα και θα περιμένει μαζί με εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους, το αποτέλεσμα των πιο κρίσιμων εκλογών της μεταπολιτευτικής περιόδου. Εκείνο το βράδυ που θα ανοίξουν οι κάλπες θα έχει κριθεί το μέλλον της χώρας και τίποτα πλέον δεν θα μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Η Γραμματεία Συνδικαλιστικών Φορέων Βορείου Ελλάδος προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ από τον κόσμο της εργασίας στην κεντρική της εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη και ώρα 20:30 στο Ξενοδοχείο Porto Palace ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΩΝ

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που θα χρειαστούν βοήθεια στις μετακινήσεις προς τους τόπους άσκησης του εκλογικού δικαιώματός τους να απευθύνονται στο Γραφείο Ετεροδημοτών, που από σήμερα αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του.

Δεν θα κάνουν αντάρτικο λόγω… τεμπελιάς

Μεγάλη αγωνία στους κόλπους του νυν βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βαθέως ΠΑΣΟΚ, μετά τις προτροπές του στελέχους ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιφικράτη Αμυρά, για άσκηση πολιτικής μέσω …σκοτωμών, απαγωγών, ανταρσιών κλπ.

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τις επικίνδυνες τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μία σειρά από σοβαρά εθνικά ζητήματα (καταστροφή της Ευρωζώνης, Αντάρτικο Πόλεων, επιστροφή στη δραχμή, νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, Αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» και άλλα) ξεσκεπάζει η ΝΔ παραθέτοντας τις ακριβείς δηλώσεις των στελεχών των συνιστωσών του, ώστε κανείς στην Ελλάδα να μην έχει την παραμικρή παραπληροφόρηση για το «περί τίνος πρόκειται».

Στους 36 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος και ζεστός θα είναι ο καιρός, σήμερα, Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012.
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.

Πνιγμός 72χρονης αλλοδαπής στη Χαλκιδική

Πρόκειται για μία 72χρονη αλλοδαπή η οποία ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή Πολυχρόνου Χαλκιδικής, 72χρονη.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Κασσανδρίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σκότωσε την μητέρα του για λίγα ευρώ

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Ο 21χρονος γιος της είναι ο δράστης της δολοφονίας της 39χρονης, η οποία βρέθηκε νεκρή χθες μέσα στο σπίτι της επί της οδού Σουλίου 48, στον Κορυδαλλό.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης είναι χρήστης ναρκωτικών και μετά την δολοφονία άρπαξε 20 ευρώ από το σπίτι και μία τηλεόραση την οποία στην συνέχεια πούλησε σε κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών στο κέντρο της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 ευρώ.

Οικογενειακή τραγωδία στις Σέρρες

Το συμβάν έγινε γνωστό μετά την παρατεταμένη απουσία των δύο ανδρών, 73 και 37 ετών αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πατέρας και γιος ξεκίνησαν το πρωί για ψάρεμα στη λίμνη Κερκίνη χρησιμοποιώντας μία μεταλλική βάρκα. Οι ώρες περνούσαν, αλλά οι δύο άνδρες δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής.