Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες δουλεύουν τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη

"Το στερεότυπο του τεμπέλη Έλληνα εργαζόμενου που φοροδιαφεύγει και μπορεί μεν να δουλεύει πολλές ώρες χωρίς όμως να παράγει, καταρρίπτεται", όπως αναφέρει νέο δημοσίευμα του CNBC.
Η Catherine Boyle, συντάκτης του άρθρου, χαρακτηριστικά καταγράφει: "Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σαν τη χώρα με τους πολίτες που δουλεύουν λιγότερο σκληρά σε σχέση με τους Βρετανούς, τους Ισπανούς, τους Πολωνούς και τους Τσέχους". Η δημοσιογράφος, προχώρησε μάλιστα σε συνεντεύξεις στη χώρα μας, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες δίνουν τον τίτλο του πιο τεμπέλη λαού, στους Ιταλούς.

Αύριο η κεντρική ομιλία του κ. Σαμαρά στο Σύνταγμα

Προχωράμε, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει.Πολίτικο μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας. Δείτε το βίντεο

Ουσιαστικό κάλεσμα για την οικονομική ανάπτυξη σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Παρέμβαση Κ. Πουπάκη: Θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και η παραγωγικότητα της περιφέρειας της ΕΕ και ειδικότερα των χωρών του Νότου

ΤΡΑΠΕΖΕΣ 72 δισ. € έκαναν «φτερά» από την αρχή της κρίσης

Με εντεινόμενους ρυθμούς συνεχίζεται η εκροή καταθέσεων, η οποία αποδίδεται από τραπεζικούς κύκλους στην πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων εβδομάδων.

Του Γιώργου Παππού

Αν και υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη χαρακτηρίζουν «υπερβολικές» τις εκτιμήσεις για «φυγή» 500 ή 800 εκατ. ευρώ την ημέρα, όπως ανέφεραν πηγές στο πρακτορείο Reuters, παραδέχονται ότι οι... συνήθεις εκροές του 1 δισ. ευρώ τον μήνα έχουν ξεπεραστεί μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.
«Μετά τις εκλογές αυξήθηκε το κύμα φυγής…» αναφέρει στη «Μ» τραπεζικό στέλεχος,

ΜΕΤΡΟ Επιστρέφουν στα εργοτάξια οι εργαζόμενοι

Στην εργασία τους αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό κλάδο του μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ η ανάδοχος κατασκευάστρια κοινοπραξία εξασφάλισε χρήματα για να συνεχιστούν οι εργασίες, που είχαν παγώσει εδώ κι ένα δίμηνο.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Φάρμακα επί πιστώσει χορηγούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη

Κανονικά εκτελούνται από σήμερα επί πιστώσει οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, διαχωρίζουν τη θέση τους από τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο ο οποίος αποφάσισε συνέχιση των κινητοποιήσεων έως τη Δευτέρα.
 
 

Η μοναξιά του νικητή. Όχι του ταπεινωμένου…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Πέρασαν 25 χρόνια από την 14η Ιουνίου του 1987. Οι στιγμές ωστόσο, μοναδικές και αξεπέραστες, παραμένουν βαθιά χαραγμένες στη μνήμη. Το κρύο αίμα του Καμπούρη, το κλάμα του Γιαννάκη, το σάστισμα του Φασούλα, το ξέσπασμα του Φάνη, η φωνή του Συρίγου. Μα, πάνω από όλα, οι υψωμένες γροθιές του Νίκου Γκάλη, στη μοναδική ίσως φορά που ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών και των αθλημάτων, μας επέτρεψε να κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή του.

Κι όμως, ο Τσε ζει ανάμεσά μας…

Φυσικά και στην Κουμουνδούρου έχουν σήμερα φορέσει τα καλά τους… Μην τρομάζετε, δεν δείχνουν οι “κρυφές” δημοσκοπήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία. Απλώς, σήμερα είναι η επέτειος των γενεθλίων του Ερνέστο Γκεβάρα, στις 14 Ιουνίου του 1928. Εκείνου που η Ιστορία και η… επανάσταση ονόμασαν Τσε, χωρίς φυσικά να ξέρουν ότι πολλές δεκαετίες αργότερα, ένας Έλληνας πολιτικός αρχηγός, σε “παραλήρημα μεγαλείου”, όπως εύστοχα περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, θα διεκδικούσε να αυτοχαρακτηριστεί… κλώνος ή μετενσάρκωσή του.

Νέα ηλεκτρονικ​ή επίθεση κατά της ιστοσελίδα​ς της Χρυσής Αυγής

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας που φιλοξενεί      το επίσημο site της Χρυσής Αυγής, στο εξωτερικό, το      μπλοκάρισμα της ιστοσελίδας μας γίνεται από το Ελληνικό (;) κράτος      και συγκεκριμένα από τα κυκλώματα του ΟΤΕ που αφορούν το      διαδίκτυο, με αποτέλεσμα κατά διαστήματα να τίθεται εκτός      λειτουργίας.

Ανοιχτές συγκεντρώσ​εις Χρυσής Αυγής Μαγνησίας

Η Τ.Ο. Χρυσής Αυγής Μαγνησίας καλεί όλους τους Ελεύθερους Έλληνες στις  δύο τελευταίες ανοιχτές συγκεντρώσεις του κόμματος στον Αλμυρό και στον  Πτελεό. Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα της Πατρίδας μας!Λέμε ΟΧΙ στην ξένη κατοχή της τρόικας και των διεθνών τοκογλύφων! Αλλάζουμε την Ελλάδα για μας και τα παιδιά μας!

Ανάγκη δέσμευσης σε ένα Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Πακέτο", προτάσσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε σχετικό Ψήφισμα

Την ανάγκη δέσμευσης σε ένα "Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Πακέτο", ως «αντίβαρο» στην ακολουθούμενη ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας για την έξοδο από την κρίση, ανέδειξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετώντας με μεγάλη πλειοψηφία το Ψήφισμα "Στοχεύοντας σε μια ανάκαμψη με άφθονες θέσεις απασχόλησης" στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Παραμύθι χωρίς όνομα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μια ανάσα από τις εκλογές της Κυριακής και όλοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν γονατιστοί τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει τι θα γίνει στην (απευκταία) περίπτωση που προσερχόμενος στους δανειστές για να διαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση – αφού προηγουμένως έχει με νόμο καταργήσει το μνημόνιο, όπως υποστηρίζει – αυτοί δεν του πουν «παρακαλώ, περάστε, τι θέλετε;».

Αν ο Καραμανλής ζούσε, θα έκλαιγε…

Δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς που φοβούνται. Όχι γιατί αγνοώ το φόβο ως οντολογικό γνώρισμα, αλλά γιατί στα… λιμνάζοντα βαλτόνερα της ελληνικής κοινωνίας ο φόβος είναι ένα υδροχαρές εκτόπλασμα. Και γιατί οι κομματικές δομές και η απαρχαιωμένη αντίληψη προβεβλημένων πολιτικών περί εγκλωβισμού των πολιτών σε μια λογική «προβατοποίησης», αποτελούν τη γενεσιουργό αιτία του φόβου…

“Να δώσουμε και πάλι όραμα”

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Αβραμόπουλος πραγματοποίησε χθες επίσκεψη στην Πάτρα, όπου μεταξυ άλλων μίλησε σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ, στέλνοντας μήνυμα νίκης για τις εκλογές της Κυριακής. Ακολουθεί δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου:

Από κριτική… άλλο τίποτα

Χωρίς να έχει τελειώσει καν τα παιχνίδια της στον όμιλο, με την πρόκριση ανοιχτή και την τύχη στα …πόδια της, έχουν ξεκινήσει από το βράδυ της Τρίτης οι «εν χορώ» δυσμενείς κριτικές για τον Σάντος και την εθνική. Σίγουρα οι δύο αγώνες δεν μας άφησαν ικανοποιημένους. Το «μπλάκ άουτ», όπως παραδέχτηκε και ο προπονητής μας, δεδομένο μα ανεξήγητο. Ιδίως όταν τα λάθη προέρχονται από παίχτες με εμπειρία σε δύσκολα παιχνίδια και παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα.

Ο κ. Τσίπρας στον Αντένα. " Αν πηγαίναμε στην Ευρώπη όπως ο Κασιδιάρης..."

Ο κ. Ηλιας Κασιδιαρης απαντά στον κ. Αλέξη Τσίπρα
ο κ. Κασιδιαρης σε ανακοινωση του αναφερει:
"Σήμερα το πρωί, ο επικεφαλής του Σύριζα, ο οποίος        αυτοπροβάλλεται ως ο μέγας εκφραστής της αντίδρασης ενάντια στο        Μνημόνιο, δήλωσε ότι: "Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον        Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1". Θα απαντήσω στη θέση αυτή του        κ. Τσίπρα μεταφέροντας μία φράση που ακούγεται παντού τις        τελευταίες ημέρες, από τα καφενεία, μέχρι το διαδίκτυο, παντού        όπου χτυπάει πραγματικά η καρδιά του ελληνικού λαού: "Δε        στέλνουμε τον Κασιδιάρη να μιλήσει με τη Μέρκελ;".

ΔΗΛΩΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Ενόψει της σημερινής άφιξης στη Θεσσαλονίκη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ο επικεφαλής του Εκλογικού Αγώνα Της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Κλείνοντας την περιοδεία μου στη Βόρεια Ελλάδα μεταφέρω το μήνυμα ότι ο κόσμος επιστρέφει στην κεντροδεξιά παράταξη, επιστρέφει στην παράταξη που εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας και την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.

Σε μορφή πιστωτικής οι νέες αστυνομικές ταυτότητες

ΑΠΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Στην καθιέρωση νέου τύπου δελτίου αστυνομικής ταυτότητας προχωρά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα έχει μορφή πιστωτικής κάρτας και θα χρησιμεύει και ως ταξιδιωτικό έγγραφο.

Εθνική ευκαιρία το Μνημόνιο ΙΙΙ

Ήταν μια εξέλιξη που μπορούσε κανείς να προβλέψει από τη στιγμή που η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας αποφάσιζε να προχωρήσει στο Μνημόνιο ΙΙ για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας, λόγω της προφανούς αποτυχίας του Μνημονίου Ι: Το Μνημόνιο ΙΙΙ φαντάζει πλέον προ των πυλών, εφόσον φυσικά οι εκλογές της Κυριακής δεν οδηγήσουν στον απευκταίο εξοστρακισμό της Ελλάδας από την οικογένεια της Ευρώπης και του ευρώ.

Η Εφορία απειλεί 500.000 για το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς έδωσε εντολή στους εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» και για την είσπραξη του τέλους
Γλίτωσαν τη διακοπή ρεύματος, αλλά δεν ξεμπέρδεψαν με την εφορία. Ο λόγος για 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011. Τώρα τους ψάχνει η εφορία και τους... απειλεί με κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.
Χθες ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, σε σύσκεψη που είχε με τους εφόρους των μεγαλύτερων ΔΟΥ, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των φορολογουμένων που δεν πλήρωσαν το «χαράτσι» και την είσπραξη του τέλους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι εισπράξεις από το ειδικό τέλος ακινήτων του 2011 έφτασαν τα 2,2 δισ. ευρώ, ποσό που ξεπέρασε τις προσδοκίες του υπουργείου Οικονομικών.

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ

Την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ακυβερνησίας.
Στην ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με πολιτικό πλαίσιο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.

Κόλαση ή κομμουνισμός. Μέρος Δεύτερο. Ακραίες απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που σοκάρουν.

Ν.Δ ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μοναδικό βίντεο και μία σειρά από αποσπάσματα δηλώσεων και συνεντεύξεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κόμμα αυτό διακρίνεται για την αστάθεια και τη θολούρα.

Είμαστε ένα βήμα πριν τον ανταρτοπόλεμο; (Νέα στοιχεία)

Ψέμα: Η ΝΔ παρουσιάζει τα εκφοβιστικά διλήμματα, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ο.Λ.Θ.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
- ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Πάγια στρατηγική θέση της ΝΔ παραμένει η αναβάθμιση του Λιμένος της Θεσσαλονίκης σε εμπορική διαμετακομιστική και τουριστική πύλη των Βαλκανίων καθώς και σε Μητροπολιτικό Λιμάνι της Βορείου Ελλάδος, που θα επιτευχθεί μέσω της παραχώρησης του ΣΕΜΠΟ σε ιδιώτη και όχι μέσω πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου ή περιουσιακών στοιχείων.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Περιοδεία στη Θεσσαλονίκη με 11 σταθμούς (!) θα κάνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αρχίσει την περιοδεία του από τη Σίνδο, όπου θα συναντηθεί με τη δημοτική αρχή και τοπικά στελέχη και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στον κεντρικό δρόμο.
Μέχρι τις 9.30 το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί το Λαγκαδά, την Επανομή, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, την Καλαμαριά και τους Αμπελοκήπους, ενώ στο μεταξύ θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης και Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως.