Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Καλός ο καιρός το Σαββατοκύριακο


Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν στο Αιγαίο εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βραδύ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην Πρεβεζα. Δείτε το βίντεο



Σαμαράς: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη

Το πιο κρίσιμο ερώτημα των εκλογών είναι ευρώ ή δραχμή, όπως επιθυμεί το λόμπι της δραχμής και οι οι δυνάμεις στο εξωτερικό, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, στην πλατεία Συντάγματος. "Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη και να παίζει παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας", σημείωσε.

Κίνδυνος να φτάσουν τους 1.500.000 οι άνεργοι

Τους ένα εκατομμύριο πεντακόσιους χιλιάδες πολίτες θα φτάσει η ανεργία στο τέλος του 2012, εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Ταυτόχρονα η ανεργία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (22,6% το α΄τρίμηνο του 2012), σημειώνει η ΓΣΕΕ.
Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν "τα τραγικά αποτελέσματα της παρατεταμένης ύφεσης στην Ελλάδα".

Εκτός εαυτού ο κ. Βενιζέλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Δείτε το βίντεο

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί,μετά την καταβολή μεγάλου μέρους από τις οφειλές τους από τον ΕΟΠΥΥ.
Τούτο σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας μπορούν άμεσα να εκτελούν τις συνταγές τους με πίστωση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν μετρητά για τα φάρμακά τους.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ…

Κάποιοι στο εξωτερικό μπορεί να μας έχουν «ξεγραμμένους».
Αλλά στο χέρι μας είναι να τους διαψεύσουμε.
Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών:
– Είτε θα επιβεβαιώσουμε αυτούς που μας προσβάλλουν καθημερινά…
– Είτε θα αποδείξουμε ότι έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Και να γίνουμε, από διεθνές «παράδειγμα προς αποφυγήν», κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση…
Αυτό ουσιαστικά θα αποφασίσουμε την Κυριακή…

OXΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ

ΜΠΑΡΑΖ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΘΕΩΝΑΣ- ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη προαναγγέλλει ο υποψήφιος βουλευτής του Σύριζα Γιάννης Θεωνάς, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα.
Ο κ. Θεωνάς δηλώνει απερίφραστα: «Είπαμε παύση πληρωμών, μονομερής διαγραφή του χρέους ανεξάρτητα αν θα μείνουμε ή θα φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και αν είσαι αριστερή κυβέρνηση φεύγεις κιόλας».

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΣΕ ΕΥΑΘ- HELEXPO

Κλιμάκιο της ΝΔ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκαν το πρωί, τις Διοικήσεις της ΕΥΑΘ, της HELEXPO και της ΔΕΘ, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιούν καθημερινά εκπρόσωποι της ΝΔ σε διοικήσεις εταιριών και οργανισμών, διαφόρων νευραλγικών εργασιακών χώρων .

Ρολό από χαρτί τουαλέτας αντί για βιβλίο

 
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίς αποφάσισε να παράσχει κρατική υποστήριξη στις εταιρείες για την πώληση στο εξωτερικό χαρτιού τουαλέτας και ταυτοχρόνως να προπαγανδίσει τη σύγχρονη μαζική κουλτούρα της Ιαπωνίας.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ Στο κόκκινο η Χαλκιδική, Σέιχ Σου και Όλυμπος

Στο κόκκινο για ενδεχόμενο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών βρίσκονται τα δάση της Χαλκιδικής, ενώ εξίσου μεγάλος κίνδυνος επικινδυνότητας υπάρχει για το Σέιχ Σου και τον Όλυμπο.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Χρειαζόμαστε Αστυνομία… αλά ιταλικά

Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Και δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας στα πρότυπα της Ιταλίας. Η ΕΛΑΣ χρειάζεται να αλλάξει ρόλο και παράλληλα να δημιουργηθεί ένα επίλεκτο σώμα με στρατιωτική δομή.

Τι (μας λένε ότι) δείχνουν οι δημοσκοπήσεις…

Μια χώρα που έκανε το παράλογο… επίσημο τρόπο ζωής, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι διαφορετικό, από την… παράσταση που ανεβαίνει στη σκηνή της παραπολιτικής και της παραφιλολογίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή τα “αποτελέσματα” των “μυστικών” δημοσκοπήσεων.

Τι θα έλεγε ο Χατζιδάκις για τον ΣΥΡΙΖΑ…

Πέρασαν 18 χρόνια από την 15η Ιουνίου του 1994, τότε που η Ελλάδα έγινε πραγματικά φτωχή, όταν σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του Μάνου Χατζηδάκη. Του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, ο οποίος φυσικά ήταν πολλά περισσότερα. Ήταν ένα icon, ένα brand name, που διαφήμιζε την Ελλάδα στα πέρατα της οικουμένης. Σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα μας δεν είχε ανοίξει την πόρτα με τους σκελετούς της αυτομαστίγωσης, που ακολούθησε ιδίως από τη διακυβέρνηση Σημίτη και μετά.

Μήνυση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του Μπουτάρη

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Μήνυση κατέθεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α' Θεσσαλονίκης, Αντώνιος Γρέγος, κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Μπουτάρη, στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας. Η υπόθεση αφορά τις δηλώσεις του δημάρχου στις 9 Μαΐου και η μύνηση αφορά τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και διέγερση πολιτών σε διχόνοια καθώς και εξύβριση.

Financial Times Γερμανίας: Σύσταση γραμμένη στα ελληνικά κατά του Τσίπρα

Με κείμενο γραμμένο στα ελληνικά και τίτλο "Αντισταθείτε στον δημαγωγό", η γερμανική ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Financial Times" παροτρύνει τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν "θαρραλέα υπέρ μίας μεταρρυθμιστικής πορείας και όχι οργισμένα κατά της αναγκαίας και επίπονης αναδιάρθρωσης".

Ελεύθερη η μητέρα που έκλεψε για να ταΐσει τα παιδιά της

Η παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε ως αποτέλεσμα να αποσυρθεί η μήνυση που ασκήθηκε εις βάρος της 32χρονης μητέρας που έφτασε να κλέψει γάλα από σούπερ μάρκετ, για να ταΐσει τα παιδιά της.
Η περίπτωση της γυναίκας έχει συγκλονίσει όχι μόνο την κοινωνία του Ηρακλείου αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Carrefour: Αποχωρεί από την ελληνική αγορά

Ο όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το 50% που ήταν η συμμετοχή του γαλλικού ομίλου Carrefour στην κοινή εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ, που είναι ο μεγαλύτερος λιανέμπορος της ελληνικής αγοράς.
Η είδηση έγινε γνωστή πριν από λίγο στο Παρίσι και σύμφωνα με την απόφαση του ελληνικού ομίλου πρόκειται να επενδυθούν 350 εκατομ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της πρώην πλέον κοινής εταιρείας.

Ο Σαμαράς θέτει το εθνικό δίλημμα

Με τη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνει η περίοδος-γέφυρα που μας οδήγησε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου σε εκείνες της 17ης Ιουνίου. Μια… περίεργη περίοδος, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή: Ο νέος διπολισμός εξουσίας αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον… πρώην κόμμα. Όχι απλά μεγάλο. Πρώην κόμμα, γενικώς.

Ο Γιώργος δηλώνει “παρών”

Τις τελευταίες μέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε μια έντονη πολιτική δραστηριότητα εξωστρέφειας. Με δημόσιες εμφανίσεις του και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, αλλά και με δήλωση την οποία υπογράφει στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι έχει διάθεση να δηλώσει “παρών” σε αυτή την οριακή συγκυρία. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και πολύ ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόβλεψη του Κυριάκου για τις εκλογές

Ως πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών, δηλαδή της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης, προφανώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… κάτι παραπάνω ξέρει και μπορεί να πει για την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.

Η καλύτερη εποχή των δημοσιογράφων

Το είχε πει και ο «πρόεδρος», ‘…τώρα είναι η δική σας ώρα…’! Κάθε ένας που αρθρώνει λόγο σε έντυπο μέσο, οπαδικό ή μη, τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μπορεί να «πετάει» δημόσια ότι όνομα θέλει και για όποια ομάδα.

Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα

Του Θεοφάνη Μαλκίδη

Η Κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα και η Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας
«Οι στόχοι ενός τέτοιου σχεδίου (Γενοκτονίας) …είναι η διάλυση των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθνικών αισθημάτων, της θρησκείας, καθώς και της οικονομικής ύπαρξης εθνικών ομάδων, καθώς και η καταστροφή της προσωπικής ασφάλειας, της ελευθερίας, της υγείας, της αξιοπρέπειας….».

Το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα

Ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί, το «κρυφό» σχέδιο του προέδρου Τσίπρα, που θα τρελάνει τους Ευρωπαίους και ΘΑ τρομάξουν και ΔΕΝ θα μας κλωτσήσουν έξω από το ευρώ, όταν ο επαναστάτης των βορείων προαστίων, καταγγείλει το μνημόνιο.. μόνος του..
Κάποιος κακοήθης σύντροφος εκ των άγριων συνιστωσών, βλέπει την προσχώρηση Τσίπρα στην πολιτική κουλτούρα του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αλιεύσει το «κεντρώο-αριστερό» ΠΑΣΟΚ που ζει από το καταχρεωμένο και λεηλατημένο Δημόσιο επί δεκαετίες.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απαντάει στα περί Χρυσής Αυγής

Σχετικά με τη συνεχιζόμενη προπαγάνδα για τη γνωστή δήλωση περί «αδελφικών παρατάξεων», ο επικεφαλής του Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:  
«Είναι τιμή για μένα να ασχολούνται μαζί μου πολιτικοί αρχηγοί για ένα θέμα ανύπαρκτο.

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ

Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η… ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα δεν είναι διόλου ρητορικό, αλλά βαθιά πραγματιστικό. Απ’ τη μια ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να ανακοινώσει το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου τη διάλυση του Κινήματος για… κάτι άλλο. Απ’ την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση, στελέχη που η νέα ηγεσία κράτησε μακριά από την προεκλογική εκστρατεία και με τη σειρά τους άσκησαν κριτική στη σημερινή Ιπποκράτους, δείχνουν αποφασισμένα να ζητήσουν… λογαριασμό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το αναμενόμενα τραγικό αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής.

"Βάλτωσαν" οι αποκρατικοποιήσεις, απέχουμε πολύ από τον στόχο

Μόλις 180 εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν από τις αποκρατικοποιήσεις ενώ ο στόχος ήταν 50 δισ. ευρώ. Διαβάστε τι αναφέρει έκθεση της Deloitte
Το ποσό των 180 εκατομμυρίων ευρώ μπήκε στα κρατικά ταμεία από την πώληση κρατικής ακίνητης περιουσίας μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ η χώρα έχει θέσει ως στόχο τη συγκέντρωση δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Προσοχή σε μολυσμένα θαλασσινά από την Κορέα

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FAD) ζήτησε την απαγόρευση της διανομής θαλασσινών προϊόντων προερχόμενα από την Κορέα, λέγοντας ότι ενδεχομένως να είναι μολυσμένα.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Με θέρμη, προσμονή και ειλικρινή ελπίδα ότι η Νέα Δημοκρατία από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει ένα σκληρό αγώνα για τη σταδιακή έξοδο από την κρίση η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρόεδρος του κόμματός μας από το πρωί, σε Σίνδο, Λαγκαδά, Επανομή, Καλαμαριά και Αμπελοκήπους έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους πολίτες και τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που έσπευσαν, κατά δεκάδες όπου βρέθηκε, να τον υποδεχθούν και να του μιλήσουν.

ΝΕΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Την ώρα που ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποιεί ότι κάποιοι ψάχνουν την ευκαιρία για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι για εμάς το ευρώ δεν είναι ένα “φετίχ”.
Επιβεβαιώνει τέτοιες κρίσιμες ώρες ότι τζογάρει για το λόμπι της δραχμής.

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΠΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Με τα πανιά του ανοιχτά (στα οποία είναι γραμμένα τα συνθήματα της ΟΝΝΕΔ για τις μεθαυριανές κρίσιμες εκλογές), το καραβάκι της ΟΝΝΕΔ θα πλέει σήμερα στο Θερμαϊκό, στο πλαίσιο της καμπάνιας της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ!