Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Κλειστός ο δρόμος Βέροιας-Κοζάνης λόγω κατολίσθησης

Κλειστή παραμένει από το απόγευμα, η Παλαιά Εθνική Οδός (Π.Ε.Ο.) Βέροιας - Κοζάνης, λόγω κατολίσθησης, που σημειώθηκε στο πρώτο χιλιόμετρο του παραπάνω δρόμου.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Βέροιας, στο συγκεκριμένο σημείο αποκολλήθηκε από το βουνό, όγκος χωμάτων και δένδρα, που έπεσαν πάνω σε διερχόμενο όχημα. Η οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ το όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

Μαστίγωσαν ζευγάρι επειδή έκανε παιδί εκτός γάμου

Βαριά βασανιστήρια υπέστησαν ένας άνδρας και μία γυναίκα στο Τιμπουκτού του Βόρειου Μαλί, διότι έκαναν παιδί εκτός γάμου. Το ζευγάρι μαστιγώθηκε δημοσίως. Είναι πρώτη φορά που οι ισλαμιστές, οι οποίοι ελέγχουν την πόλη από τις αρχές Απριλίου, επιβάλλουν μια τέτοια ποινή για «παράβαση» των θρησκευτικών κανόνων.

Νεκρός πυροσβέστης στον Ασπρόπυργο

Πυροσβέστης ηλικίας 28 ετών έχασε τη ζωή του σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Ελευσίνα. Όπως έγινε γνωστό, αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που έδινε μάχη με τις φλόγες και παρά τις προσπάθειες των συναδέλφων του, δεν στάθηκε δυνατόν να σωθεί.
Πρόκειται για τον Χρίστο Χαϊδά, 28 ετών, ο οποίος, όπως είπαν συνάδελφοί του, έπεσε στο έδαφος και τον διακόμισαν στο νοσκομείο του Θριασίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός του περιφερειάρχη Αττικής.

ΤΑΦΡΟΣ 66 Δέχεται ρύπανση ίση με πόλη 600.000 κατοίκων

Αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πηγή μόλυνσής του, την «Τάφρο 66», θα βρεθεί και φέτος ο Θερμαϊκός κόλπος, με την έναρξη λειτουργίας εποχικών μονάδων και κονσερβοποιείων μεταποίησης φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Κακοδιαχείριση 1 εκατ. ευρώ στην Όπερα Θεσσαλονίκης

Ποινικές διώξεις για το αδίκημα της απιστίας στην Όπερα Θεσσαλονίκης, που φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ, άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης ύστερα από πολύμηνη έρευνα τόσο των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης όσο και του ΣΔΟΕ.
 Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου τίθενται οι αρχές, καθώς οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα πρώτα κρούσματα μπορεί να εμφανιστούν τον Ιούλιο, οπότε με την αύξηση της θερμοκρασίας αυξάνεται και το επίπεδο κινδύνου.
 Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Περιήγηση στα μνημεία με λεωφορεία ανοικτού τύπου

Περιήγηση στα μνημεία της Θεσσαλονίκης με σύγχρονα λεωφορεία ανοικτού τύπου, ανάλογα με αυτά που κυκλοφορούν στις πόλεις του εξωτερικού, πραγματοποιεί καθημερινά ο πρώτος «Αποκλειστικός φορέας περιήγησης», που λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες.
 Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιεί τον Ράπανο

Ένας από τους διαχρονικά στενότερους συνεργάτες του Κώστα Σημίτη, και μέχρι σήμερα πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, ο Βασίλης Ράπανος, θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, αναλαμβάνοντας να σηκώσει ένα σημαντικό μέρος από το βάρος της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και τους εταίρους της Ελλάδας, για την ουσιαστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου.

Ο Σαμαράς και οι… συμπτώσεις

Η 20η Ιουνίου του 2012 θα μείνει εκ των πραγμάτων βαθιά χαραγμένη στη μνήμη του Αντώνη Σαμαρά, καθώς είναι η μέρα κατά την οποία ορκίστηκε, για πρώτη φορά στη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Ξεκίνησε η πρωθυπουργία Σαμαρά

Μετά από κοπιώδεις διαπραγματεύσεις δυο ημερών, ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε και επισήμως το απόγευμα τα ηνία της εξουσίάς, καθώς ορκίστηκε πρωθυπουργός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης (;)

REPORTER
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Πικραμμένος: Να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες του λαού!

Με κουβέντες που θα συζητηθούν υποδέχθηκε τον Αντώνη Σαμαρά ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος."Καλώς ήρθατε και συγχαρητήρια", είπε στον κ.Σαμαρά και συνέχισε:
"Κύριε πρωθυπουργέ, αναλαμβάνετε την διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη και ιστορική καμπή. Εχετε πολλές μάχες να δώσετε στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Να φροντίσετε να δικαιωθούν οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και να διορθωθεί η κοινωνική αδικία."

Ορκίσθηκε πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς


Την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, στη δυσκολότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας της ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς. Ορκίστηκε πρωθιυπουργος της Ελλάδας στις 5.00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο και τίθεται επικεφαλής της κυβέρνησης τριμερούς συνασπισμού.
Ο κ. Σαμαράς έφθασε στις 4.15 στο Προεδρικό Μέγαρο και είχε έναν σύντομο διάλογο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ορκωμοσία στις 16.00’ με Σαμαρά πρωθυπουργό

 Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις με τον Α. Σαμαρά να ορκίζεται σήμερα πρωθυπουργός.
Στις 16:00 ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η ορκομωσία του.

Σε ειδικό ρόλο ο Βορίδης

Το πολιτικό βέτο που, σύμφωνα με πληροφορίες έθεσαν ο Φώτης Κουβέλης και η Δημοκρατική Αριστερά, προκειμένου να μην συμμετάσχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρώην στελέχη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που έχουν προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, κρατά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις εκτός κυβερνητικού σχήματος τον Μάκη Βορίδη.

Τα σχέδια του Κύρτσου

Η εμπλοκή του με την πολιτική δεν είχε την εξέλιξη που ο ίδιος περίμενε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Ο Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη σε μια δύσκολη περίοδο για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, δεν… πρόλαβε να περάσει ως βουλευτής την πύλη εισόδου του Κοινοβουλίου, καθώς το κόμμα του δεν συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό, και έτσι έμεινε στο περιθώριο.

Δήλωση "Χρυσής Αυγής" για την συγκυβέρνη​ση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δ​ΗΜΑΡ και χρηματοδότ​ηση των κομμάτων

Xρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο του      ελληνικού λαού για να... διώξει την Αριστερά. Σήμερα επιβάλλει ως      κυβέρνηση τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ,      αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κ. Ρεπούση, που είχε      εκφράσει την απαράδεκτη και αντεθνική άποψη περί "συνωστισμού στην      προκυμαία της Σμύρνης".

Ο Βενιζέλος νίκησε Λοβέρδο, Χρυσοχοϊδη και… Γιώργο

Με τακτική νίκη του Ευάγγελου Βενιζέλου… στα σημεία, ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, η οποία αποφάσισε να συνταχθεί με τον πρόεδρο του Κινήματος, και να υποστηρίξει την πρόφασή του να μην εκπροσωπηθεί το Κίνημα στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με προβεβλημένα στελέχη και πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ήταν το βράδυ της 20ης Ιουνίου του 2009, όταν η ανθρωπότητα υποδεχόταν το νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Εκεί, στη σκιά του Ιερού Βράχου, χωρίς όμως να κρύβεται, αλλά αντιθέτως να ακτινοβολεί. Τα εγκαίνια του νέου Μουσείου ήταν έμπλεα λάμψης και φωτεινών στιγμών. Μια υπερκομματική στιγμή, για μια Ελλάδα που ισορροπούσε σε τεντωμένο σχοινί, προτού παραδοθεί μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες, στην τότε…

Ν. Νικολόπουλος : «ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ»

Έγινε σήμερα η τελευταία συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή της ομάδας στοχευμένης δράσης για την μάχη του λεκανοπεδίου Αττικής

 Συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή της Ομάδας Στοχευμένης εκλογικής Δράσης για το λεκανοπέδιο Αττικής είχε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, στην αίθουσα της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία του κόμματος στην Ρηγίλλης για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες για την προσφορά και την βοήθεια τους στον δύσκολο και επιτυχή αγώνα που μαζί έδωσαν στο Λεκανοπέδιο Αττικής,

Η ολική επαναφορά του Μεϊμαράκη

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου, κυρίως όμως εκείνες της 17ης Ιουνίου, σηματοδότησαν την ολική επαναφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο προσκήνιο του εσωκομματικού πεδίου για τη Νέα Δημοκρατία.

Ποιος θα γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Η θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο νέο συμμαχικό σχήμα το οποίο θα προκύψει υπό την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά, μετά το άθροισμα δυνάμεων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ, αναφορικά με το ποιος θα την καταλάβει.

Τηλεφώνημα για βόμβα σταΔικαστήρια τηςΘεσσαλονίκης

Εκκενώνεται αυτήν τηνώρα το Δικαστικό ΜέγαροΘεσσαλονίκης μετά απόαπειλητικό τηλεφωνημα γιατοποθέτηση εκρηκτικούμηχανισμού εντός τουκτιρίου
Seleo.gr

Κερδίζοντας τον χαμένο χρόνο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα μηνύματα έρχονται πανταχόθεν. Η επιμήκυνση του χρόνου κατά τον οποίο η Ελλάδα οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως προς την εκπλήρωση των στόχων της θεωρείται δεδομένη - αρκεί να μην αμφισβητηθούν αυτοί οι στόχοι, όπως κινδύνεψε να συμβεί την προηγούμενη Κυριακή.

Η Συγγρού γέμισε… βιογραφικά

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς και οι στενοί συνεργάτες του βρίσκονται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και των ζυμώσεων με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά, για την οριστικοποίηση της συμφωνίας συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, και φυσικά της στελέχωσής της, η Συγγρού έχει… πνιγεί στα βιογραφικά.

Η ώρα των προημιτελικών

Έφτασε λοιπόν η ώρα των προημιτελικών! Τσεχία-Πορτογαλία, Γερμανία-Ελλάδα, Ισπανία-Γαλλία και Αγγλία-Ιταλία. Με την πρώτη ανάγνωση τα «πάντσερ» έχουν, θεωρητικά, το πιο εύκολο έργο για τα ημιτελικά. Στο χέρι της εθνικής μας είναι να ανατρέψει για ακόμη μία φορά τα προγνωστικά και να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση.

Πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακεδονία»


Εκλογές σε… τέσσερις γραμμές!

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Κι ως αθλητικός συντάκτης, εκ πεποιθήσεως έχω μια τάση να βλέπω τα πάντα αθλητικά. Ή σχεδόν τα πάντα! Να, για παράδειγμα, ας ρίξουμε μια ποδοσφαιρική ματιά στο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής. Τι σημαίνει για κάθε κόμμα ξεχωριστά; Πώς θα μπορούσε να ερμηνευτεί με ποδοσφαιρικά παραδείγματα η στάση του κάθε συνδυασμού και του αρχηγού του;

Επιστροφή στο 1993…

Παρακολουθώντας τους εκπροσώπους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στα πάνελ των διαφόρων μετεκλογικών τηλεοπτικών εκπομπών, η απορία που μου έχει δημιουργηθεί είναι μία΅: έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ΚΚΕ την περασμένη Κυριακή έπιασε “ιστορικό χαμηλό”;

Συμπτώματα πολιτικής θερμοπληξίας

Ακόμα δεν πρόλαβε να σχηματιστεί η κυβέρνηση και άρχισε στα κανάλια η κριτική. Θα μου πείτε οι ζέστες ήρθαν φέτος νωρίς. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις υψηλές πολιτικές θερμοκρασίες που επικρατούν, δεν θέλει και πολύ να σαλτάρει ο τηλεσχολιαστής.

Τα πάντα μπορούν να γίνουν

Θεωρητικά δεν ευσταθεί, διότι είναι πέρα πάσης λογικής. Επειδή, όμως, η λογική σταματά πολλές φορές εκεί που αρχίζει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθούν και εμπράκτως τα αρχικά προγνωστικά ποδοσφαίρου που κάνουν λόγο για νίκη της Γερμανίας στην προημιτελική αναμέτρηση με την Ελλάδα.