Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι επιστήμονες υπολόγισαν το συνολικό βάρος του πληθυσμού του πλανήτη

Το βάρος αυτό υπολογίστηκε ότι είναι 287 εκατομμύρια τόνοι.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία Βρετανών ειδικών ο μέσος από στατιστική άποψη ενήλικας άνθρωπος ζυγίζει 62 κιλά.

ΣΟΚ: Σερβίρουν για κυρίως γεύμα… σκυλιά! (


Το γύρο του κόσμου κάνουν οι φρικιαστικές φωτογραφίες που δείχνουν σκυλιά, να θανατώνονται, να μαγειρεύονται και να σερβίρονται στην Κίνα.
δοκιμάζονται από γευσιγνώστες παρά τις συνεχείς αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων.

Χρυσή Αυγή: Δεν εμπλέκονται μέλη μας σε ποινικές υποθέσεις – καταγγέλλει εκστρατεία λάσπης και Απειλεί με μηνύσεις

Την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, προκάλεσαν συζητήσεις που ήθελαν μέλη της να είναι μπλεγμένα στη σπείρα των ληστών της Θεσσαλονίκης.
Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή προειδοποιεί για μηνύσεις και ξεκαθαρίζει:

Άδειασαν τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά Ταμεία

Στο ΙΚΑ αναζητούνται 1,4 δισ. ευρώ για να συνεχίσει η ομαλή καταβολή των συντάξεων μέχρι το τέλος της χρονιάς. Στον ΟΑΕΕ το έλλειμμα θα φτάσει τα 822 εκατ. ευρώ. Στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι σε εκκρεμότητα 52.000 αιτήσεις για το εφάπαξ και σε άλλα 20 Ταμεία ή τομείς πρόνοιας τα ποσά εφάπαξ που καταβάλλονται είναι μεγαλύτερα κατά 2% έως 83% σε σχέση με τις εισφορές.

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Σαμαρά το απόγευμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα, θα έχει στις 18.50 ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα ακολουθήσουν τηλεφωνικές επαφές και με τους Χέρμαν Βαν Ρομπάι (πρόεδρο του Ευρωπαίκού Συμβουλίου) και Μανουέλ Μπαρόζο (πρόεδρο της Κομισιόν) ενόψει και της Συνόδου Κορυφής.

Με τον Κάρολο Παπούλια στη Σύνοδο Κορυφής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τεθεί τελικά επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Και η Κύπρος στον Μηχανισμό Στήριξης – Υπέβαλε επίσημα αίτημα

Μετά την Ισπανία σειρά πήρε η Κύπρος η οποία και αυτή υπέβαλε επίσημα αίτημα για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης. Αναμένεται στην Κύπρο, κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις όσο αφορά τους όρους, το ποσό που θα χρειαστεί καθώς και το ύψος του επιτοκίου.

Παραιτήθηκε ο Β. Ράπανος

Μείζονος σημασίας εμπλοκή συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας με την υποβολή παραίτησης του Βασίλη Ράπανου, για λόγους υγείας, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.
Η παραίτηση του κ. Ράπανου επιβαρύνει το κλίμα αβεβαιότητας που έχει ενσκήψει, λόγω και της ασθένειας του ιδίου του Αντώνη Σαμαρά.

Συνάντηση του Υπουργού και Υφυπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τον Διοικητή του ΙΚΑ.

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 ο Υπουργός κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο Υφυπουργός κ Νικόλαος Νικολόπουλος με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Η συζήτηση – ενημέρωση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν τις βασικές στοχεύσεις του ΙΚΑ για την περίοδο 2012-2013, τις δαπάνες, την πορεία των εσόδων του φορέα, καθώς και την προώθηση διαρθρωτικών υποστηρικτικών αλλαγών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, όπως την ταχύτερη απονομή συντάξεων και την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού.

Η «ψηφιακή ανασυγκρότηση» του κράτους είναι προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση

«Οι τεχνολογίες πληροφορικής είναι καταλύτης ανάπτυξης, παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθ. Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Οξύμωρη και αντιφατική η απαγόρευση ναυπήγησης εμπορικών πλοίων στα Ελληνικά Ναυπηγεία (ΕΝΑΕ) από την Κομισιόν


    Ν. Χουντής προς Κομισιόν «να εξετάσει η Επιτροπή την άρση της απαγόρευσης ναυπήγησης εμπορικών πλοίων από τα ΕΝΑΕ ώστε να ξαναζωντανέψει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη»

Εικόνες από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για κάθε ενδεχόμενο


Η εντολή ήταν έξοδος από το Μνημόνιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ονομάστηκε από όλους «πρόγραμμα τετραετίας». Και βάλε, θα έλεγαν οι πιο ρεαλιστές.
Ο λόγος για το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας επί του οποίου συντάχθηκαν οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση.
Είναι πραγματικά ένα φιλόδοξο κείμενο με ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους – καλό σημάδι σύγκλισης μετά από δυο χρόνια φοβερών συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, ενώ η χώρα βυθιζόταν στο χάος και στη φτώχεια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΑΙΓΙΟ

«Η Ελλάδα θα σωθεί από τα χέρια, το μυαλό
και την καρδιά των Ελλήνων»
Την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλές εκατοντάδες φίλων και συμπολιτών του είχε ο Υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της Κυριακής, όπου εκτός των άλλων, διοργάνωσε και δύο συγκεντρώσεις, σε Αίγιο (το πρωί) και Πάτρα (το απόγευμα).

Στην Νυμφόπετρα περιμένουν στο ακουστικό τους..

Ένα καρτοτηλέφωνο έχουν στην διάθεση τους οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας και αυτό τίθεται εκτός λειτουργίας  λόγω συχνών βλαβών. «Έχουμε απευθυνθεί στις βλάβες του ΟΤΕ και το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει» μας είπαν κάτοικοι του χωριού. Το καρτοτηλέφωνο δεν είναι απαραίτητο μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και  για τους διερχόμενους .