Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τραβά χειρόφρενο ο ΟΑΣΘ


Σε ακινησία είναι αποφασισμένος να θέσει τα λεωφορεία του ο ΟΑΣΘ, κηρύσσοντας στάση πληρωμών τις επόμενες ημέρες εάν δεν εξοφλήσει το δημόσιο τις οφειλές του προς τον οργανισμό, οι οποίες ανέρχονται σήμερα σε 64 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται να εκτοξευτούν στα 96 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους. 

Του Φώτη Κουτσαμπάρη 

Η (νέα) άτσαλη παρέμβαση του Σόιμπλε


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Πριν από μερικές μέρες, στον ευρωπαϊκό Τύπο δημοσιεύτηκαν οι σκέψεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, και το σχετικό σχέδιο που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις τράπεζες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μονάχα της ευρωζώνης.

Το μέλλον απέναντι σε “κατεψυγμένα” μυαλά


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Μπορεί ο Ψυχρός Πόλεμος να τελείωσε προ… δεκαετιών, τα μυαλά που παραμένουν «κατεψυγμένα» ωστόσο, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον πλανήτη. Και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, όπως απέδειξε ο Μιτ Ρόμνεϊ με την πρόσφατη κεντρική ομιλία του στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Τάμπα της Φλόριντα.

Με Καραμανλή και Μητσοτάκη ο Κεφαλογιάννης


REPORTER

Κύκλο συναντήσεων με τους πρώην αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, θα έχει ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο Μπαρόζο αποκάλυψε το μέλλον που έρχεται


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η κρίση χρέους που συνεχίζει να ταλαιπωρεί την ευρωζώνη, και να επηρεάζει συνολικά τις υπόλοιπες οικονομίες του πλανήτη, απέδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση… γερνάει πρόωρα, σε επίπεδο ηγεσίας, δομών, νέων ιδεών και αντιλήψεων για τις πραγματικές ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών, και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν, για να έρθει το μέλλον πιο κοντά.

Να μην πάει χαμένη η αλλαγή κλίματος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όλο και πιο συχνά και όλο και περισσότεροι ξένοι αξιωματούχοι συνειδητοποιούν (και ομολογούν) τον τελευταίο καιρό τους κινδύνους που εγκυμονεί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Πολιτικοί και οικονομολόγοι από χώρες όπως η Γερμανία και η Αυστρία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο τόσο στην οικονομία των χωρών τους (θα έχαναν περίπου το 10% του ΑΕΠ τους λόγω απωλειών από τις εξαγωγές), όσο και στη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Tο αίτημα για μια ελληνική «Nυρεμβέργη»


Tου Χρήστου Γιανναρά

Oι Γερμανοί ξέρουν καλά, από την πείρα τους την ιστορική, πόσο επικίνδυνο είναι να ταπεινώνεται εξουθενωτικά ένας λαός. Eζησαν τη φρίκη του Nαζισμού που εκκολάφθηκε από την άκρα ταπείνωσή τους, με τη Συνθήκη των Bερσαλλιών, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Γραφεία Ανταποκριτών ΟΑΕΔ στη Βόλβη


 Λειτουργούν ήδη τρία Γραφεία Ανταποκριτών του ΟΑΕΔ σε Σταυρό, Νέα Απολλωνία και Αρέθουσα, τερματίζοντας τη χρόνια ταλαιπωρία των ανέργων
 Τέλος στην ταλαιπωρία των δημοτών του δήμου Βόλβης, που μετακινούνταν έως τη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετηθούν σε θέματα που αφορούσαν τον ΟΑΕΔ, έβαλε η λειτουργία τριών Γραφείων Ανταποκριτών του Οργανισμού.

Μια σχέση αξίας πολλών δισ. δολαρίων


Αν η πρόσφατη δικαστική διαμάχη μεταξύ Apple και Samsung επεκταθεί θα χάσουν και οι δύο
Reuters
Λίγες μόλις μέρες μετά την εμφατική ήττα της Samsung Electronics στη νομική διαμάχη για θέματα πατεντών με την ανταγωνίστριά της Apple, 
οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου δεν θα επηρεάσει το σημαντικότερο μέρος της σχέσης των δύο εταιρειών, καθώς η Samsung αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή της Apple για τα τσιπ που χρησιμοποιεί στο iPhone και το iPad.

Ένα σενάριο φρίκης για την Ελλάδα


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Το δημοσίευμα των New York Times ανήκει σε αυτά που δεν θα θέλαμε να διαβάσουμε ποτέ. Και που σίγουρα θα θέλαμε να ξεχάσουμε, καθώς αναφέρεται στο πως προετοιμάζονται αμερικανικές επιχειρήσεις για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η Τουρκία… το ξανασκέφτεται για τη Συρία


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Από το ξεκίνημα της κρίσης στη Συρία, με τον εμφύλιο πόλεμο που ουσιαστικά έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και την αντιπολίτευση η οποία υποστηρίζεται από ξένες χώρες, ήταν οφθαλμοφανής ο καταλυτικός ρόλος της Τουρκίας.

Η «βρώμικη» ομηρία του κινδύνου της χρεοκοπίας


Της Ζέζας Ζήκου
Η χώρα βρίσκεται ακόμη στη «βρώμικη» ομηρία του κινδύνου της χρεοκοπίας και η πολιτική φαίνεται να συνοψίζεται –και να εξαντλείται– γύρω από τους παροικούντες το Δημόσιο... 
Και το θέατρο σκιών συνεχίζεται. Επειδή πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπει το μνημονιακό πρόγραμμα για την αγορά εργασίας, την εσωτερική υποτίμηση με τις πρόσθετες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο Χρύσανθος στο Βερολίνο με Στουρνάρα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η αυριανή επίσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα στο Βερολίνο, και η συνάντηση που θα έχει με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα.

Μεταξύ μας…

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
38 χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ είναι εδώ… Η σημερινή επέτειος ίδρυσης του Κινήματος που φέρει στο dna του το παπανδρεϊκό πάθος για την εξουσία, είναι η πιο θλιβερή και μελαγχολική από όλες.

Ένας ύπουλος εκτουρκισμός


ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Τέτοια άλωση τής ελληνικής κοινωνίας ούτε ο Μωάμεθ,ο πορθητής τής Κωνσταντινούπολης,δέν θά τήν φανταζόταν στά πιό τολμηρά του όνειρα.Εχουμε παραδοθεί αμαχητί στήν υποκουλτούρα τών τουρκικών σίριαλ καί μάλιστα,απ’ οτι δείχνουν οί υψηλές τηλεοπτικές μετρήσεις,τό απολαμβάνουμε κιόλας

Βόλος:Συνταξιούχος ταξιτζής, πλήρωσε με τη ζωή του, την έλλειψη γιατρών!


Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατάντησε να «σκοτώνει» πολίτες, όπως ακριβώς συνέβη στον Βόλο, με την περίπτωση του 63χρονου συνταξιούχου οδηγού ταξί.Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (31-08-2012) επισκέφτηκε δύο φορές το νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο λόγω μη εφημερεύοντος Ωτορινολαρυγγολόγου (Ω.ΡΙ.ΛΑ.), του πρότειναν αντιβίωση και τον συμβούλεψαν να ταξιδέψει στην Λάρισα, με αποτέλεσμα να καταλήξει το πρωινό του Σαββάτου πλέον μέσα στο ίδιο του το σπίτι, λίγο πριν ξεκινήσει για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.