Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί αργήσατε τόσο;


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Αν θέλουμε να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και ακριβείς, η σημερινή βαριά ήττα των διεθνών κερδοσκόπων, που μέχρι και την τελευταία στιγμή συνέχιζαν να ποντάρουν στην προοπτική να λυγίσει ο Μάριο Ντράγκι, και η αναμενόμενη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά ομολόγων να μην ακουστεί όσο… εκκωφαντικά φοβόντουσαν, αποτελεί το δεύτερο τόσο ηχηρό χτύπημα.

Απεργιακό μπαράζ από τους νοσοκομειακούς γιατρούς



Η Ομοσπονδία τους (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε το βράδυ της Τετάρτης την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μειώθηκε κατά 84% η εισροή λαθρομεταναστών από τον Εβρο


Μείωση κατά 84% στην εισροή λαθρομεταναστών
από τον Έβρο, παρατηρείται από τις 4 Αυγούστου, οπότε άρχισε η εφαρμογή της επιχείρησης «Ξένιος Ζεύς», για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας και για την αποτελεσματικότερη φρούρηση των συνόρων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, κάνοντας απολογισμό των αστυνομικών ενεργειών, ένα μήνα μετά την έναρξή τους.

Έρευνα ντάμπινγκ στις εισαγωγές φωτοβολταϊκών προερχόμενων από την Κίνα ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή


«Χαιρετίζουμε την έρευνα της Επιτροπής, η οποία ελπίζουμε ότι θα οδηγήσει σε βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία φωτοβολταϊκών, χωρίς μονοπώλια και αθέμιτες πρακτικές» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς

Χρυσή Αυγή. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας


Η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών θα απελευθερώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες. Η εγκατάλειψη της θλιβερής πολιτικής του μνημονίου και η στροφή στην εθνική μας παραγωγή θα δώσει νέα πνοή στη διαλυμένη ελληνική οικονομία.

Διακοπές νερού αύριο στη Θεσσαλονίκη



Εργασίες θα εκτελεί αύριο η ΕΥΑΘ σε τρεις δήμους της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην υδροδότηση ορισμένων περιοχών της πόλης. 

Από τις 08:00 έως τις 16:00, θα εκτελούνται εργασίες για τις συνδέσεις παροχών του δικτύου ύδρευσης στις οδούς από Οδυσσέα Φωκά μέχρι Θάσου και σε όλα τα ενδιάμεσα στενά αυτών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

ΝΕΑ ΕΝ ΤΑΧΕΙ Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για ασφαλτόστρωση της εθνικής


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και σήμερα στον κόμβο της Λαχαναγοράς επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών λόγω έργων ασφαλτόστρωσης.Σύμφωνα με ανακοίνωση της τροχαίας, η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ θα διακοπεί στη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα, καθώς και στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, στον κλάδο πορείας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από την ελεύθερη λωρίδα.

Ιερές απάτες σε βάρος κληρικών



Ιερές μπίζνες σε βάρος κληρικών σε όλη την Ελλάδα αποκάλυψε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Βασικός κατηγορούμενος είναι 35χρονος από το Άργος, ο οποίος φέρεται ότι είχε στήσει σπείρα και υποσχόμενος τη χορήγηση αναδρομικών ποσών σε ιερείς εισέπραττε σε τραπεζικούς λογαριασμούς προκαταβολές, κερδίζοντας μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών το ποσό των 455.000 ευρώ.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Νέοι διοικητές στην 113 Πτέρυγα Μάχης και στην 383 Μοίρα Αεροπυρόσβεσης


Νέοι διοικητές ορίστηκαν στην 113 Πτέρυγα Μάχης, στην 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης (ΜΕΕΑ) και στα Σμήνη Μετεκπαίδευσης (ΣΜΕΤ) που εδρεύουν σε αυτήν στο πλαίσιο των κρίσεων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο Νίκος Χουντής για τις φετινές πυρκαγιές



  • «Οι ελληνικές αρχές να ζητήσουν, κυρίως για την Χίο, άμεση  ενεργοποίηση του Ταμείου  Αλληλεγγύης επικαλούμενες το άρθρο 2 του κανονισμού 2012/2002 για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές»
  • «Να αξιοποιηθούν οι δράσεις του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Συνοχής για αντιπλημμυρικά, αντιδιαβρωτικά και έργα αποκατάστασης του δασοκομικού δυναμικού για όλες τις περιοχές που επλήγησαν από τις φετινές πυρκαγιές»

Χρυσή Αυγή. Υπέρ της εξεταστικής για τον μηχανισμό στήριξης


Η επιβολή του Μνημονίου συνιστά έγκλημα που οδηγεί τη χώρα μας στην καταστροφή και τον λαό μας στην εξαθλίωση. Η Χρυσή Αυγή στηρίζει ανεπιφύλακτα κάθε πρωτοβουλία υπέρ της απόδοσης ποινικών ευθυνών σε όσους είχαν προαποφασίσει τη διάλυση της Ελλάδος.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη!!!


Η επιλογή της συγκυβέρνησης για την εφαρμογή του Μνημονίου χωρίς τις αλλαγές που απαιτούνται και που μας υπόσχονταν πριν τις εκλογές, θα εκτινάξει τις μέχρι σήμερα αρνητικές συνέπειες των βασικών μεγεθών λειτουργίας της οικονομίας (Ύφεση, λουκέτα, ανεργία) και θα εξαθλιώσει περαιτέρω τους πολίτες που έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, διαλύοντας παράλληλα την κοινωνία!!!

Απλά... είναι ultra επικίνδυνος


ΖΕΖΑ ΖΗΚΟΥ
Οι εκτυφλωτικοί προβολείς έσβησαν. H παρέλαση των ωραίων λόγων και των λαμπρών υποσχέσεων τελείωσε. Hταν όλοι τους τόσο ευτυχείς, καλοσιδερωμένοι και αισιόδοξοι. 
Η πολιτική δυναστεία των Μπους ήταν παρούσα. Tο συνέδριο πέρασε στην Ιστορία. H συσπείρωση των Ρεπουμπλικανών γύρω από την ελπίδα ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ είναι ο άνθρωπος που μπορεί πράγματι να «εκθρονίσει» τη σοσιαλιστική «συμμορία» του Μπαράκ Ομπάμα... ήταν εντυπωσιακή.

Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο !!!


(ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ)


Στα καλάθια δεν χωρούν, στα κοφίνια περισσεύουν


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως έχουμε από την πρώτη στιγμή πει, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο χρόνος, παρά χρήμα.

Έχοντας σπαταλήσει άφθονο χρόνο και άφθονο χρήμα, τόσο στο πρόσφατο όσο και στο απώτερο (έως… απώτατο) παρελθόν, ήταν βέβαιο πως – από τη στιγμή που κάθε πακέτο βοήθειας περνά από την έγκριση όλων των κοινοβουλίων των χωρών-μελών της ευρωζώνης – οι δανειστές θα δυσκολεύονταν να ζητήσουν και άλλα χρήματα και νέες εγγυήσεις από τους λαούς τους.

(Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω για άλλη μια φορά πως και στις άλλες χώρες υπάρχουν κοινοβούλια, αντιπολιτεύσεις, εκλογικές διαδικασίες και πως όλα αυτά δεν αποτελούν πλέον προνόμιο της περίφημης «χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία»).

Η Χρυσή Αυγή για τα ποσοστά της στις σφυγμομετρήσεις


Δελτίο τύπου
Η Χρυσή Αυγή αυξάνει αλματωδώς τα ποσοστά της και ενισχύεται καθημερινά στην κοινωνία, την ίδια ώρα που όλα τα κόμματα του κατεστημένου παραπαίουν. Οι Έλληνες έχουν πλέον αντιληφθεί πως μόνο μία στιβαρή εθνική ηγεσία μπορεί να δώσει λύση στα σύγχρονα αδιέξοδα της Πατρίδας μας.

Ο μεσαίος χώρος και… η Χίλαρι, οδηγούν στον Λευκό Οίκο


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

4 more years… Το ακροατήριο στο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σάρλοτ δεν κόμπιασε να διατρανώσει την πεποίθησή του για επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην Προεδρία των ΗΠΑ, στις εκλογές του Νοεμβρίου, βλέποντας τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου να αγκαλιάζει τον Μπιλ Κλίντον, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρώην πλανητάρχη.

Ο Σαμαράς και το πολιτικό ξεκαθάρισμα


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Πληθαίνουν τις τελευταίες μέρες οι ενδείξεις ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κάνει εξαγωγή του εσωκομματικού πολιτικού αδιεξόδου του, αναφορικά με την παρουσία του στην κυβέρνηση Σαμαρά, και μια ενδεχόμενη μελλοντική περισσότερολο πολιτική συμμετοχή του.

H Παναγία Γοργοϋπήκου στο Σταυρό


Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπήκου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου
Αγίου Όρους την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 στον Σταυρό


Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 3:30΄μ.μ. θα βρίσκεται στον Σταυρό, στην πλατεία έναντι του Ηρώου, η θαυματουργή Εικόνα της  Παναγίας της Γοργοϋπηκόου,  της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Η ώρα της μετωπικής ρήξης


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Όπως συμβαίνει και με την πολιτική, έτσι και με τη διαχείριση της οικονομίας, κεντρικοί πρωταγωνιστές που αρέσκονται να «στρογγυλεύουν» την πραγματικότητα και να αποφεύγουν τις ρήξεις που κινητροδροτούν το μέλλον, περισσεύουν στη σημερινή εποχή της κρίσης. Είναι αχρείαστοι.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ. Παρίσταναν τις μοναχές


Μοναχές - «μαϊμού» συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης στα Γιαννιτσά Πέλλας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση, απάτη και κλοπή.