Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα εγκαίνια της ΔΕΘ!


Κλειστό θα είναι από το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους οδηγούς, εξαιτίας των διαδηλώσεων για τα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ.

Η Διεύθυνση Τροχαίας ανακοίνωσε τον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ σε αρκετούς δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και των Πανεπιστημίων απαγορεύεται η στάθμευση από σήμερα το πρωί μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

Επανεκκίνηση μικρών έργων


Με επανεκκίνηση των ανενεργών έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ αλλά έχουν μπλοκάρει και με σειρά θεσμικών παρεμβάσεων θα επιχειρήσει το υπουργείο Υποδομών να ενισχύσει τους εργολάβους και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΟΠΥΥ Τσουκάλι με φαγητό... Κατοχής στην Αριστοτέλους



Σκηνικό Κατοχής έστησαν χθες το πρωί στην Αριστοτέλους, έξω από τα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, οι συνταξιούχοι ασφαλισμένοι νομού Θεσσαλονίκης του ΕΟΠΥΥ.
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Γεωπολιτικός ρεαλισμός


Tου Αλέξη Παπαχελά
Πού «ακουμπάει» η χώρα μας γεωπολιτικά αυτήν την ώρα; Αυτό το ερώτημα δεν έχει εύκολη απάντηση, αλλά καλό είναι να αρχίσουν να το συζητούν μερικά από τα «καλά» μυαλά της χώρας, χωρίς μάλιστα να θεωρούν τίποτα δεδομένο. 

Επτά συναντήσεις σε δύο μήνες: Αλήθεια ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το γεγονός ότι την ημέρα που για πρώτη φορά ήλθε μια πραγματικά καλή και ελπιδοφόρα είδηση από την Ευρώπη – και μάλιστα από έναν από τους δανειστές μας, την ΕΚΤ -  στην Ελλάδα επιδιδόμαστε σε γκρίνιες εσωκομματικής κατανάλωσης, αποδεικνύει ότι δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την επαρχιώτικη εσωστρέφειά μας.

Ειλικρινά, δεν γίνεται αντιληπτό για ποιο λόγο πρέπει στην (πτωχευμένη) χώρα μας να ανάγεται σε μείζον ζήτημα πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών, αν αυτή θα γίνει πριν ή μετά τις συναντήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και πόσο συχνά πραγματοποιείται αυτή η συνάντηση.

Η Χρυσή Αυγή για Σαμαρά - Ρομπάι


 Να πάψει να επαιτεί ο κ. Σαμαράς, να τηρήσει τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να αντιμετωπίσει επιθετικά τους τοκογλύφους. Τα λεφτά του πακέτου δε μας τα χαρίζουν, αλλά μας τα πουλάνε και μάλιστα πανάκριβα.
https://mail.google.com/mail/images/cleardot.gif

Η “ταμπακιέρα” της παρέμβασης Ντράγκι


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Ίσως στη ζωή γενικά, να ισχύει το… παρά ποτέ. Στην περίπτωση της ευρωζώνης, της κρίσης χρέους και της παρέμβασης του Μάριο Ντράγκι όμως, το καθυστερημένο της απόφασης δεν μπορεί να προσπεραστεί.

Τα μουντά χρώματα των «ομάδων μίσους»


Του Ηλία Mαγκλίνη
Ερχονται οι καιροί που το μίσος φαίνεται να είναι πιο δυνατό από την αγάπη. Μετατρέπεται σε κοινό σημείο αναφοράς και μέσα από το σκοτεινό, άλογο πάθος που το διαποτίζει, ενώνει ανθρώπους αντίθετους μεταξύ τους. 

Από τον Κλιντ Ίστγουντ στη… Σκάρλετ


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η πολιτική, επικοινωνιακή και… αισθητική υπεροχή του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στη Σάρλοτ έναντι του αντίστοιχου των Ρεπουμπλικανών στην Τάμπα της Φλόριντα, μπορεί να διαφανεί και από τους αστέρες του Χόλιγουντ που στάθηκαν στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα και του Μιτ Ρόμνεϊ αντίστοιχα.

ΟΛΙ ΡΕΝ ΣΕ Ν. ΧΟΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: - «Οι βασικές συντάξεις να αντιμετωπίζουν την πλέον ακραία ένδεια»!!


·                 Ν. Χουντής: « η ακραία ένδεια που θέλουν για την Ελλάδα- πτωχοκομείο, στηρίζεται στην ακραία υποκρισία των κομμάτων της κυβέρνησης»

Ο κ. Όλι Ρεν, αποκλείει κάθε ιδέα αποκατάστασης των αδικιών σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι οι βασικές συντάξεις αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την «πλέον ακραία ένδεια»!!!!

Η δεύτερη ευκαιρία…


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στον επίλογο του Συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος στη Σάρλοτ είχε ξεκάθαρη στόχευση, δομή, περιεχόμενο και κορύφωση. Ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, με συναισθηματική και πολιτική προίκα από τις ομιλίες της Μισέλ Ομπάμα, του Τζούλιαν Κάστρο και του Μπιλ Κλίντον που είχαν προηγηθεί, έπρεπε να ξαναπιάσει το νήμα με την ελπίδα.

Ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος


ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Με νέα σύντροφο, πολύ μικρότερη από τον ίδιο σε ηλικία, εντόπισαν τα γαλλικά ΜΜΕ τον Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο οποίος επιβεβαιώνει το πολλάκις διαπιστωθέν στο παρελθόν ρηθέν ότι, ο Σοσιαλισμός παραμένει… αδιόρθωτος. Όπως και οι πλέον διαπρεπείς εκπρόσωποί του.

"Στις δεκαετίες του '50 και του '60 θα γυρίσει η Ελλάδα με τα νέα μέτρα"


Ο αυστριακός οικονομολόγος Στέφαν Σουλμάιστερ είναι σαφής: Αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικας η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση.

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σταδιακή αποκατάσταση



Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, πάνω από την οδό Εγνατία, κυρίως στην περιοχή από τα πανεπιστήμια έως και την Αγία Σοφία.