Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ανεξαρτησία της Ινδονησίας


Με τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου άρχισε η διάλυση της ολλανδικής αποικιοκρατίας στις Ανατολικές Ινδίες
Του Douglas Ford
Στις 27 Νοεμβρίου του 1949, η κυβέρνηση της Ολλανδίας αναγνώρισε την ανεξαρτησία της νέας Ινδονησιακής Δημοκρατίας, τερματίζοντας κατά τον τρόπο αυτό αιώνες αποικιοκρατικής κυριαρχίας στις Ανατολικές Ινδίες. 

Ο Μπαουμγκάρτνερ πέτυχε τρία παγκόσμια ρεκόρ πηδώντας από την στρατόσφαιρα


Ο Αυστριακός αθλητής Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ κατά το χθεσινό άλμα του από τη στρατόσφαιρα πέτυχε τρία παγκόσμια ρεκόρ.

Σύμφωνα με τα τηλεμετρικά στοιχεία το ύψος στο οποίο ανήλθε με την κάψουλα-«στρατόστατο» ξεπέρασε τα 39.100 μέτρα, ενώ το ύψος του άλματος, που επακολούθησε ήταν από 39.044 μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι πρόκειται για δυο νέα παγκόσμια ρεκόρ.

Ασυνήθιστοι... κόκκινοι ελέφαντες στην Κένυα! (pics)


Ο ελέφαντας, το μεγαλύτερο χορτοφάγο θηλαστικό που ζει σήμερα στη γη, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και συμπαθή ζώα της άγριας φύσης. Η εικόνα του είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, ενώ το χρώμα του ποικίλλει από ανοιχτό γκρι μέχρι σκούρο καφέ για τον αφρικανικό και τον ασιατικό ελέφαντα αντίστοιχα, με το κόκκινο να απουσιάζει, βέβαια, από τη χρωματική παλέτα.

Συμπαράσταση Χρυσής Αυγής στον Μητροπολίτη Σεραφείμ στην μήνυση κατά του βλάσφημου έργου


Κλιμάκιο βουλευτών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή αποτελούμενο από τους Συναγωνιστές Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα παρευρέθη σήμερα το απόγευμα στο Α.Τ. Ομονοίας, συμπαριστάμενο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου "Corpus Christi" για κακόβουλη βλασφημία.

Τρεις μήνες λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Σιχανούκ


Η σορός του Σιχανούκ θα εκτεθεί τρεις μήνες σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την κηδεία Η σορός του τέως βασιλιά της Καμπότζης Νοροντόμ Σιχανούκ, ο οποίος πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Πεκίνο σε ηλικία 89 ετών, θα εκτεθεί τρεις μήνες σε λαϊκό προσκύνημα πριν από την τέλεση της κηδείας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Στάση εργασίας αύριο σε ΗΣΑΠ - Μετρό


Σε προειδοποιητική στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ, προχωρούν αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος).Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα σταθερής τροχιάς διαμαρτύρονται για την έξαρση που παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα, των περιστατικών επιθέσεων αγνώστων κατά του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ, που είχαν ως αποτέλεσμα να νοσηλευτούν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Tρόικα και κόμματα σε ξένο αχυρώνα


Tου Χρήστου Γιανναρά
Tο καταλαβαίνει και ο πλέον φυρόμυαλος: οι συνεχείς και απρόσωπες (ίδιες για όλους) περικοπές μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, αποζημιώσεων για απόλυση από την εργασία, μαζί με συνεχώς αυξανόμενη φορολογία, είναι πολιτικές ενέργειες που νεκρώνουν την οικονομία, δυναμιτίζουν κάθε ενδεχόμενο ανάκαμψης.

«Όταν «σχεδίασαν» το πρόγραμμα «Αριάδνη» γνώριζαν ότι υπάρχει και υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ το πρόγραμμα «Εθνικό Ληξιαρχείο» κόστους 44 εκατομμυρίων ευρώ;»



·       Ερώτηση Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Όταν «σχεδίασαν» το πρόγραμμα «Αριάδνη» γνώριζαν ότι υπάρχει και υλοποιείται μέσω ΕΣΠΑ το πρόγραμμα «Εθνικό Ληξιαρχείο» κόστους 44 εκατομμυρίων ευρώ;  Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των «προγραμμάτων»; Θα υπάρξει επανασχεδιασμός, πρόσθετο κόστος και καθυστέρηση στην υλοποίησή του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος;
Τα παραπάνω ερωτήματα θέτει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (και προς πάντα αρμόδιο) ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.  
 

ΔΗΛΩΣΗ Του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. & Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ
ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕIΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ.

Ανακοινώσεις της «Χρυσής Αυγής»


Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει στην βουλή τα προνόμια της πλουτοκρατίας

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία κυριολεκτικά τσακίζεται από τα μνημονιακά μέτρα, οι... "μεγάλες οικογένειες" που πλουτίζουν αφειδώς και ανεξέλεγκτα τις τελευταίες δεκαετίες εις βάρος του λαού, συνεχίζουν να τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης. Οι κοινωνικές ανισότητες και η άνευ όρων παράδοση της εθνικής μας περιουσίας σε μία δράκα πλουτοκρατών πρέπει πάραυτα να σταματήσει. 

Οι «σωτήρες» του ΔΝΤ αδημονούν να πάνε στη Μαδρίτη


Της Ζέζας Ζήκου

«Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να βοηθήσει την Ισπανία με πολλούς και διάφορους τρόπους, όπως εποπτεύοντας τις μεταρρυθμίσεις που θα έχει συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους χωρίς τη χρηματοδότηση του Ταμείου, αλλά θα μπορούσαμε να διαδραματίσουμε ρόλο και στη χρηματοδότηση». 
Στη δήλωση αυτή προέβη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Τι δεν καταλαβαίνετε; Είναι ο φασισμός, ανόητοι!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ειλικρινά είναι αδύνατον να αντιληφθεί κανείς για ποιο λόγο σ’ αυτή τη χώρα δεν γίνεται κατανοητό το αυτονόητο.

Είναι ακατανόητο μια πτωχευμένη και στο χείλος του γκρεμού χώρα να βγαίνει στα χαρακώματα για μια θεατρική παράσταση.

Επίσης, ακατανόητο είναι πώς δεν καταλαβαίνουν κάποιοι – φοβούμαι πολλοί – ότι η συζήτηση δεν γίνεται για την ουσία του θέματος (αν δηλαδή η συγκεκριμένη παράσταση προσβάλλει το χριστιανικό φρόνημα), αλλά για το αν δικαιούται μια ομάδα αυτόκλητων υπερασπιστών του ελληνισμού και του χριστιανισμού να ανεβοκατεβάζει παραστάσεις με τη βία.

«Κοινή Δράση» - Άρχισε ο κύκλος διαλόγου


Σε Νέα Απολλωνία, Σταυρό και Αρέθουσα έγιναν οι πρώτες ανοικτές συναντήσεις του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη με τους κατοίκους


Τις απόψεις των δημοτών για όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα τους, άκουσε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης στις δημοτικές ενότητες Απολλωνίας, Ρεντίνας και Αρέθουσας. Πλαισιωμένος από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους ο κ. Γαλαμάτης έδωσε απαντήσεις, αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις του δήμου Βόλβης σε κάθε περιοχή και απηύθυνε κάλεσμα στους δημότες για κοινή δράση, αυτή την ώρα της μεγάλης κρίσης.

Απεργεί την Πέμπτη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


Σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, την ημέρα που αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής, προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ καλούνται οι καταστηματάρχες να κλείσουν τα καταστήματά τους.